Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לגבי נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, בתור מתחיל בפורום ובנהיגה בכללי, הייתי רוצה לשאול אתכם כמה שאלות כלליות :)

היום היה לי שיעור כפול כרגיל ( שיעור מס' 29-30 ) והמורה החליט להתחלף ל10 דקות עם מורה אחר

שיראה איך אני נוהג.

בגדול השתפרתי מאד והשיעור האחרון שהיה לי לפני השיעור היום הלך לי טוב מאד,

פשוט היום הייתי מאד לא מרוכז בגלל עייפות, וכשהגיע המורה האחר שבחן אותי

מאד התרגשתי ולכן גם נהגתי הרבה פחות טוב .

בכל מקרה רציתי לשאול שאלה ספציפית ועוד איזה משהו קטן :

לפעמים כשאני נוהג בעיר אני שם לב שיש בדרך רק שני נתיבים , ובלי שיש שלט

הקו שמפריד בין שני הנתיבים פשוט נעלם.. לפי מה שאני זוכר הכביש לא נהיה צר יותר,

פשוט הקו נעלם... האם במקרה כזה אני צריך לאותת?

בנוסף, אולי יש לכם טיפים כלליים או ספציפיים שיוכלו לעזור לי להשתפר בנהיגה שלי,

בגדול אני נוהג בסדר אבל אם תוכלו לתת לי מספר טיפים נפוצים שעוזרים ל"למדים" ..

תודה,

בנבושלה

פורסם

ניסיון זה הטיפ היחידי,אלא אם יש לך בעיה ספציפית,אצלנו בעיר יש גם כביש כמו שאתה מתאר,אני אישית מאותת כדי שרכב מאחורי לא יעקוף פתאום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני חושב שכדאי לאותת (על אחת כמה וכמה כתלמיד נהיגה) וכמובן יש לאותת מעט מראש ולא איתות סמלי בזמן ההתמזגות. לגבי עצות כלליות לנהיגה: קודם כל יש להתחיל נהיגה ממצב של ריכוז מלא, ולא במצב של עייפות (כמו מה שתיארת) או השפעה של הסחת-דעת או בעיה כלשהי שמונעת ממך ריכוז מלא או שליטה מלאה ברכב.

עצה נוספת: כאשר אתה נוהג, אל תגיב למה שקורה. תצפה מראש שזה עומד לקרות, תתכנן את התגובה שלך, ואז תוציא אותה לפועל. היתרון של השיטה הזאת היא שיש לך זמן - זמן לבדוק מה קורה מאחור ומהצדדים (בדיקת מראות) ואם צריך - מספיק זמן גם כדי להתחרט או לתקן את התכנית שלך. זה בעצם מה שמבדיל בין נהג מיומן או מנוסה לבין נהג חדש או לא מיומן.

איך עושים את זה? במקום לחפש דברים "מתחת לאף", מביטים רחוק יותר להמשך הכביש, רחוק ככל הניתן. ככה, במקום לראות רכב שעצר על הנתיב שלך ממרחק של 30 מטר, לדוגמה, תוכל לראות אותו ממרחק 150 מטר, ועוד לפני שהוא בכלל עצר. ככה אתה יכול להתחיל להאט הרבה יותר בהדרגה, יש לך זמן לבדוק מראות, לאותת מראש ולעבור נתיב מתי שנוח לך. בשלב הביצוע (מעבר הנתיב) אתה כבר אמור להסתכל הלאה ולחפש את הבעיה הבאה. אם הביצוע שלך לא "חלק" מספיק - זה רק מפני שאינך מתכנן רחוק מספיק קדימה.

עלה והצלח!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פשוט תשמור על ימין. אם אתה נוסע בצד ימין כל הזמן והנתיב שלך לא נסגר אין לך לאן לזוז או לאותת. וכמובן תשים לב לזכור את הכבישים, זה יהיה הכי טוב.

• תוכן חדש...