Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו מה, בטח שהאיכות טובה יותר, אלו לא קבלים אלקטרוליטיים, MKP זה קבל Metalized Plastic Film עם מבודד מפוליפרופילן (הם נקראים MKP מגרמנית - Metallisierter Kunststoff Polypropylen). בגלל זה הגודל וההבדל באיכות וגם אין פולריות. נחשבים לטופ של קבלים לסאונד אחרי PAPER-IN-OIL. בטח עלו לא מעט.

תדאג שייקבלו קירור אחרת תקבל דיגרדאציה תוך שנה, בכל זאת הם 85 מעלות.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שהאשה שומעת - אני לא חושב שהם יתחממו בכלל

:-P

פעם ב - כשאני נוהג ברכב והם גם, עדיין, לא יתחממו :-D

כן, אני פולני :-P:-P:-P

אני בקרוב הולך להלחים להם חיווט ובידוד כוויץ במעבדה המוסקבסית שלנו בקומה ראשונה :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה שאתה פולני וזה שאישתך לא שומעת חזה לא מבטל את הצורך בקירור. אני לא כ"כ אוהב לעבוד עם ציוד של 85 מעלות ברכב. הרי ברכב בחנייה החום יכול להגיע בכיף ל-60 מעלות, וזה כבר לא כ"כ בריא.

סליחה שאני הורס שמחות, אבל זה המצב.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

יתכן מאוד - אם באמת אני ארגיש איזשהו שינוי מורגש לרעה אחרי תקופה מסויימת אני כנראה אזמין את הקלאריטי.

מעניין עד כמה יהיה שינוי מורגש ואם כן - מעניין מה יקרה אם אני אשים סלילים של Jantzen או Goertz על המידבאסים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הקבלים של BENNIC הוחלפו באלו של SOLEN

-------------------------------------

חוות דעת לאחר החלפת קבלים מבחינת סאונד - פייר? אני לא ממש מרגיש הבדל בצליל שנובע מהקבל עצמו אלא רק משינוי בנקודת החיתוך.

אולי אולי אולי אני חושב שיש קצת יותר בקצה העליון שלהם אבל זה יכול להיות בגלל שהם מנגנים פחות באס - הקורות בועטות פחות באופן מורגש, נקודת החיתוך בהתנגדות הנומינלית עלתה מאזור ה800 הרץ לאזור ה1K

האם התוצאה טובה יותר? בהחלט כן!

בדקתי אם אני יכול לפתוח יותר את הגיין עכשיו והתשובה היא - חופשי כן.

הבעיה - נראה שבשביל הקלארוסים זה כבר יותר מידי, ליתר דיוק כנראה שזה נובע מאיך שהם מותקנים בדלתות הרי הם מותקנים ישירות על הדיפון, מאחורי הגריל ודי צמוד אליו וללא בידוד או טבעות עץ.

הגרילים מתחילים לנגן.

והווקל נהיה פתאום עבה מידי.

הורדתי קצת את הגיין (פתחתי אותו קליק אחד יותר ממה שקודם סה"כ) וזה נשמע טוב יותר.

העלאת נקודת החיתוך + פתיחה קטנה של הגיין + החלפה לקבלים שעומדים בעומס בלי להזיע בכלל

והושג שיפור.

אני חושב שהבניקים פשוט חלשים מידי אבל מבחינת סאונד אני די בטוח שהם עושים בדיוק את אותה העבודה.

האם אני מתכוון לבודד את הדלתות, לבנות גרילים ולעשות טבעות עץ?

התשובה היא לא! המערכת נשמעת טוב מספיק, היא השיגה הרבה מעבר למטרה שלה וככה היא תישאר.

אלא אם כן מאוד מאוד ישעמם לי :-D

במהלך השבועיים הקרובים אמור להגיע אליי האוסילוסקופ שהזמנתי - מה שיקרה אחרי זה, אני מתכוון להתחיל להתעסק באופן פעיל בבחינת תיאוריות סאונד שקשורות לקרוסים פסיביים לעומת אקטיביים ויפתחו כאן כמה שרשירים מעניינים.

זו תהיה ההתעסקות שלי בתחביב בזמן הקרוב (כמובן גם עוד יש לי להתקין מקלט רדיו בCARPC), הרכבים יזכו למנוחה :)

Pioneer TS-X150

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב,

לצערי - עליי לוותר על סאב 10 אינטש בתא המטען של הרנו.

לצערי עליי גם לוותר על הסאב הכי טונאלי שאני מכיר עד היום - ה-אאורה סאונד NS10 סדרה 5

הסיבה לכך היא שהנפח החיצוני שהתיבה של האאורה תופסת היא 60 ליטרים.

ראיתי הודעה למכירה בפורום יד 2 של איזה יקה שאף אחד כאן לא מכיר :-) קוראים לו "איתמר" :wink:

והאאורה התחלף בסאב וופר קטן וחביב ביותר של JL מדגם 8W0 בתוך תיבה ייעודית של JL בנפח שלדעתי נע בין 14 ל18 ליטרים - התיבה היא תיבה פורטד מקורית של JL ובעצם לשידוך הזה קוראים MicroSub

כמו שאתם רואים בתמונות (תתעלמו מהבאלאגן - למעט החוט של הסאב כל השאר החוטים קשורים ומהודקים למקומם - בגלל הגודל של הקבלים של סולן וחוסר זמן כבר השארתי את זה ככה, אני גם ככה מתכוון לבנות קרוס מסדר שלישי מתישהו כשיתאפשר) - בקיצור...

כמו שאתם רואים בתמונות הוא פצפון ואפשר גם לשים אותו על הצד אם רוצים ואז בכלל יש מקום בתא מטען.

העגלה פשוט נזרקת פנימה לתוך העגלה הגדולה יותר :-D (לא כזאת עגלה מתברר אחרי שלומדים להתנהג עם הגיר).

איך הסאונד?

אני באופן אישי מת על הבאס שיוצא מהסאב הקטן הזה - מאוד רך, מאוד נעים לאוזן - בהחלט מזכיר באופי שלו סאבוופרים של אאורה, סקאן ספיק, סיז.

אבל הוא לא חזק - הוא מסוגל לספוג 75 וואט סה"כ אבל בשביל האשה - זה בדיוק מה שצריך.

אני מודה, בעוצמות ממש גבוהות הוא אפילו טיפונת חלש בשבילי אבל אני חייב לאמר שהיעדר הרעידות שסאב הרבה יותר חזק נותן - רק גורמים למוזיקה להשמע אמיתית יותר ונכונה יותר.

הוא מנגן מ40 הרץ עד 90 הרץ ועושה את זה נפלא - משלים לסט הקדמי נפח ונופח באס שמאוד חסר להם.

אני מאוד מרוצה מהסאב הזה - אני חושב שהוא ישאר גם לרכבים הבאים של האשה, אני בעצמי שוקל אולי בכל זאת לעבור לסאב 8 אינטש - אבל משהו "קצת" יותר חזק וכן, תיבה פורטד, לא מתעסק יותר עם אטומות - גיליתי שאני לא אוהב את זה במיוחד.

רק שוקל לבינתיים :-D

תהנו מהתמונות ותסלחו לי על הבלאגאן הויזואלי.

DSC_0087.JPG

DSC_0088.JPG

Pioneer TS-X150

פורסם

מתברר שלסאב של איתמר היה דורש שאני הספקתי להקדים.

אותו דורש כרגע כנראה הולך לרכוש ממני את האאורה.

אז נכון לעכשיו הסאב ממתין ולא מועלה למכירה על גבי הפורום.

אני לא ממש רוצה למכור את הסאב הזה :cry: כי מכל הסאבים שהיו לי עד היום, מבחינת טונאליות ורכות - הוא המדהים שיצא לי לשמוע.

אבל אין מה לעשות, הסאב הזה צריך להמכר, אין לי מה לעשות איתו - לפחות בשנים הקרובות.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...