Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ביצעתי חיפוש בפורום וגם באתרים בחו"ל, הדעות עדיין חלוקות ואני ממש לא מצליח להחליט מה לעשות ואני בדילמה רצינית.

המנוע עבר שיפוץ יסודי בעלות לא קטנה (המנוע הוא טורבו מקורי), קראנק, טלטלים, בוכנות, רינגים, הכל הוחלף לחדש או שופץ, בימים הקרובים הוא יורכב חזרה אל הרכב.

אחרי כל ההשקעה אני רוצה לעשות את ההרצה כמו שצריך, חלק אומרים שצריך לעשות הרצה עדינה 500 ק"מ ראשונים, אחרים אומרים שצריך לתת למנוע מיד מכת כוח שתעזור ל"רינגים" להשתפשף לאחר מכן להמשיך את ההרצה המסורתית.

המנוע במהלך חייו, הולך כמובן לעבוד מידי פעם יותר קשה ממנועים רגילים.

מה דעתכם?

תודה מראש.

פורסם

אני בצעתי הרצה כמו שמכונאים לפני 20שנה לימדו אותי. 1000 הראשונים כביש פתוח לא יותר מ3000 סל"ד, החלפת שמן, בהמשך כל 1000 עליה הדרגתית של 500 סל"ד. אני אישית התחלתי בלחיצות רק אחרי 10000 קילומטר. בהצלחה, ובעדינות כמו בחורה. אם תהיה סבלני, תקבל מאהבת מושלמת. בהצלחה.

אלפיסט

פורסם
אחרי כל ההשקעה אני רוצה לעשות את ההרצה כמו שצריך, חלק אומרים שצריך לעשות הרצה עדינה 500 ק"מ ראשונים, אחרים אומרים שצריך לתת למנוע מיד מכת כוח שתעזור ל"רינגים" להשתפשף לאחר מכן להמשיך את ההרצה המסורתית.

במקרה זה, האמת נמצאת בערך באמצע. עיקר ההרצה היא במספר מאות הקילומטרים הראשונים (200 עד 500) שבהם באמת יש לנהוג בעדינות. מעבר לכך, ההרצה דומה מאוד לנהיגה נכונה במנוע רגיל (לאחר הרצה) אלא שהיא מעט יותר מוקפדת: יש לתת למנוע מספיק זמן לאחר ההתנעה להתייצב ולקבל שימון (אם הרכב מוגדש אז זה יכול להיות גם עניין של דקה עד שתי דקות), ולאחר מכן לנהוג בסל"ד נמוך ובלחץ קל על המצערת עד שהמנוע מתחמם.

כאשר הוא כבר חם - יש להגביר את העומס (כפי שהסבירו לך) מידי פעם. יש להימנע מנהיגה במהירות או סל"ד קבועים ליותר מכמה דקות בודדות, ולהימנע מנהיגה תחת עומס של מטען כבד או הרבה נוסעים, וכמובן שבמנוע מוגדש - לחכות דקה לאחר סיום נסיעה כדי לקרר את המגדש. תקפיד על כל הכללים הללו במהלך 3,000 הקילומטרים הראשונים ותחליף שמן\פילטר מעט מוקדם מן הדרוש לאחר מכן - ונגמרה ההרצה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תלוי את מי שואלים. ברוב ספרי הרכב (המיועדים לנהג) כתוב להריץ בעדינות. לא כתוב שבמפעל כבר עשו הרצה. בשנים האחרונות יש יצרנים שכבר לא מזכירים הרצה בכלל.

יש דיעה הפוכה שאומרת שצריך להריץ את המנוע בלחץ גבוה, שיגרום לשחיקה (עדינה) ולכן התאמה של הטבעות לקדח הבוכנה. הכוונה להרצה בצורה כזאת:

1. להניע בסרק ולתת למנוע להתחמם תוך כדי נסיעה לא מאומצת ובסל"ד נמוך. כמה שפחות גדישה.

2. לנהוג כמו במסלול, כלומר - תאוצות חזקות עד קרוב לקו האדום ואח"כ תאוטות בהילוך משולב.

המטרה - התאוצה גורמת ללחץ חזק בתוך הבוכנה, מה שלוחץ את הטבעת לקדח הבוכנה ושחק אותה כך שתתאים היטב. אח"כ שלב התאוטה גורם ליניקה חזקה שמעיפה את השבבים החוצה, וכן הלאה.

שים לב שלא להזיק למנוע, כלומר לא להכנס לקו האדום ולא לעשות שינויים פתאומיים. כמו כן רצוי להתחיל מתאוצות של רבע כוח, חצי כוח וכן נלאה, עד לכוח מלא של המנוע.

דני

פורסם

רק ברכבי ספורט רציניים מריצים מנועים במפעל

כל השאר לא ולכן יש לבצע הרצה רגילה ולא הרצה מאומצת אחרת תתחיל תצרוכת שמן גבוהה

פורסם
רק ברכבי ספורט רציניים מריצים מנועים במפעל. כל השאר לא ולכן יש לבצע הרצה רגילה ולא הרצה מאומצת אחרת תתחיל תצרוכת שמן גבוהה

א. אז למה יש יצרנים שאינם מתייחסים כלל לנושא ההרצה?

ב. האם ניסית פעם את השיטה של "הרצה חזקה" - כמו שתיארתי אותה כאן - וראית במו עיניך את התופעה שאתה מזהיר ממנה?

דני

פורסם

כמובן שאני אשקיע בשמן, הבנתי שהשמן הראשון צריך להיות מינרלי.

דווקא חשבתי להרצה לכוון את הטורבו כך שהגדישה תהיה אפסית, לא להעמיס, או שזה לא רעיון טוב?

בכל מקרה אני מבין שצריך לנהוג בעדינות, עם תאוצות פתאומיות ואז תאוטות חזקות, אני צודק?

תודה לכולם על התגובות.

פורסם
א. אז למה יש יצרנים שאינם מתייחסים כלל לנושא ההרצה?

ב. האם ניסית פעם את השיטה של "הרצה חזקה" - כמו שתיארתי אותה כאן - וראית במו עיניך את התופעה שאתה מזהיר ממנה?

דני

א. איזה יצרנים למשל

ב. כן

פורסם
א. איזה יצרנים למשל

טויוטה, פיאט

ב. כן

ראה כאן. אם תתעלם מריבוי סימני הקריאה, תראה שיש תוכן לדברים. כמו כן דיברתי עם אדם שבונה מנועים למירוצי ראלי באירופה (שבדיה), גם הוא משתמש בשיטת ה"הרצה החזקה", וגם לטענתו הדבר מוכיח את עצמו - ולא במנוע אחד או שניים.

דני

פורסם
כמובן שאני אשקיע בשמן, הבנתי שהשמן הראשון צריך להיות מינרלי.

שמן מינרלי במנוע מוגדש...כבר אפשר לעשות טקס אשכבה למגדש וזהו. אז נכון שלא צריך להשקיע בשמן איכותי במיוחד, אבל אתה חייב שמתאים למנועים מוגדשים (לרוב מתוסף עם כ-11% אבץ).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הרצה במהירות קבועה וסל"ד גבוה היא לא הרצה.

ההמלצה לפי הספרים היא לשחק עם הסלד. ולא לנסוע 1000 קמ ב3000 סלד בכביש פתוח.

אישית, אצלי תמיד הרצתי חזק את המנועים, כבר מהק"מ הראשונים. בעיקר באופנועי ספורט ומכוניות ספורטיביות.

לא ניתקלתי בצריכת שמן מוגזמת, ולא במנועים שהחזירו נשמתם לבורא (למעט מקרה שבו רכשתי רכב משומש, דווקא שם נסעתי חלש מאוד ועדיין הלך המנוע).

אני אמליץ על נסיעה אינטרוואלית, שחק עם הסלד עד האדום לפעמים. תן לרינגים להיפתח כמו שצריך וליצור להם נישה נוחה.

פעם אחת עשיתי הרצה איטית, ובסוף המנוע לא נפתח גם אחרי 5000 קמ, ומכרתי את הקטנוע כי הוא לא עבר 50 קמש. הרינג פשוט נתפס ולא נפתח

• תוכן חדש...