Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עושה לצערי את אותה הדרך מדי יום.

הבעיה נעוצה בכך שבעיר גדולה כרמת השרון יש רק כניסה אחת, עם נתיב אחד שגדל לשניים בהמשך.

זה כשלעצמו מחדל בלתי מתקבל על הדעת.. בטח כשאפשר להגדיל את הנתיב שפונה ימינה ולהרחיב אותו לנתיב נוסף על חשבון המדרכה המיותרת שיש שם והעצים.

לגבי ההצעה לפנות שמאלה שמאלה ושמאלה - אל תשכחו שהרמזור שאתם עומדים בו אח"כ הוא קצר מאוד (עוברות 4-5 מכוניות), ויש השהייה גדולה בין כל מחזור.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ישה יקירי המלומד,

מסכים עמך בנוגע למסומן בכחול אך בהסתייגות צרה, כן הייתי מסכים בפה מלא אילו במדינה נאורה (גרמניה?) עסקינן, הואיל וזה לא המצב ליושבים בציון, ישנם מקרים בהם המטרה מקדשת אמצעיה.

זאת ועוד, לעניות דעתי אם עשרות נהגים נוספים יעמדו אחרי רוני וינהגו כמותו (בצומת המדוברת) הרי שכוח הרוב ינצח גם את כחולי המדים.

לוחץ את ידך בחזרה.

איש איש באמונתו יחיה

פורסם

זה אומנם לא מקפח זכות או מפריע לאיש, אבל זה כן עלול להפתיע את הנהג שמאחוריך שמצפה שתמשיך ישר ואתה מאט ופונה ימינה היכן שאתה לא אמור.

נכון, הוא אמור לשמור מרחק, ורוב הסיכויים שלא יקרה דבר, אבל אתה עדיין מבצע פעולה שאתה לא אמור לעשות, והפתעות על הכביש הן מקור לבעיות.

כמו שאתה פונה שם ימינה, הולך רגל יכול להחליט לחצות שם למרות שאין מעבר חציה, כשהוא מסתמך על כך שכל הרכבים אמורים להמשיך ישר. אז רק תביא בחשבון שאם אתה "מעגל פינות" גם אחרים עושים זאת, ותזהר שבעתיים.

האופציה לבצע סדרת פניות שמאלה היא אפשרית, אבל זה כולל לא מעט המתנה ברמזורים של המחלף.

פורסם

טועה

יתגברו את מספר השוטרים.:lol:

ואז ילמדו הנהגים ולא ישתמשו בנתיב "היקר " ואז יורידו את השוטרים ואז הנהגים יתחילו שוב להשתמש באופציה ואז... .וחוזר חלילה.

בדבר אחד אני כמעט בטוח , את חיצי הרמזור לא ישנו.

בשביל מה ? כדי שהתנועה תזרום. לא בבית ספרנו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני עושה לצערי את אותה הדרך מדי יום.

הבעיה נעוצה בכך שבעיר גדולה כרמת השרון יש רק כניסה אחת, עם נתיב אחד שגדל לשניים בהמשך.

זה כשלעצמו מחדל בלתי מתקבל על הדעת.. בטח כשאפשר להגדיל את הנתיב שפונה ימינה ולהרחיב אותו לנתיב נוסף על חשבון המדרכה המיותרת שיש שם והעצים.

לגבי ההצעה לפנות שמאלה שמאלה ושמאלה - אל תשכחו שהרמזור שאתם עומדים בו אח"כ הוא קצר מאוד (עוברות 4-5 מכוניות), ויש השהייה גדולה בין כל מחזור.

ומה עם הכביש (שכחתי את מספרו) שסללו בתקציבי ענק דרך שטחי תע"ש, מכביש 4 מכיוון רעננה ישר לתוך שכונת מורשה?

מדוע הוא נסגר חזרה לאחר שנחנך? הוא היה עשוי ,לדעתי, להפחית ב70% את העומס על הפניה האומללה ההיא. כל מי שבא משם ונוסע למזרח רמה"ש לא היה מגיע בכלל לרמפה מכביש 5 שעמוסה גם היא כמעט בכל שעה.

ואחת הסיבות העיקריות שהרמפה עמוסה היא, שיש עומס על הפניה ימינה, ואז נהגים כמוני שבסה"כ רוצים להגיע לצפון רחוב סקולוב מתקשים לפעמים להדחף לתוך התנועה הסואנת מכיוון הכפר הירוק לנתיבים השמאליים.

זו ממש אוזלת יד והתעלמות של עירייה שהיא ממש לא דלת תקציבים ממצוקה אמיתית של תושבים.

(לא זו לא דרך באחזקת מע"צ. בדוק.)

אכן, שמאלה ושמאלה זו לא עצה טובה.

ראה מה אני התכוונתי:

אמנם מאריך את הדרך ב992 מ' (לפי וואלה) אבל בעצם מקצר אותה בכעשר דקות.

1.JPG

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
זה אומנם לא מקפח זכות או מפריע לאיש, אבל זה כן עלול להפתיע את הנהג שמאחוריך שמצפה שתמשיך ישר ואתה מאט ופונה ימינה היכן שאתה לא אמור.

נכון, הוא אמור לשמור מרחק, ורוב הסיכויים שלא יקרה דבר, אבל אתה עדיין מבצע פעולה שאתה לא אמור לעשות, והפתעות על הכביש הן מקור לבעיות.

כמו שאתה פונה שם ימינה, הולך רגל יכול להחליט לחצות שם למרות שאין מעבר חציה, כשהוא מסתמך על כך שכל הרכבים אמורים להמשיך ישר. אז רק תביא בחשבון שאם אתה "מעגל פינות" גם אחרים עושים זאת, ותזהר שבעתיים.

האופציה לבצע סדרת פניות שמאלה היא אפשרית, אבל זה כולל לא מעט המתנה ברמזורים של המחלף.

לפחות בצומת שאני מבצע זאת הולכי הרגל חוצים מתחת לכביש . לא מכיר את המצב בצומת שרוני מדבר עליה.

יש אצלי ברכב ידית בצד שמאל של ההגה שמאפשרת לי לשוחח עם הנהג מאחורי על כוונותי ( ידית האיתות ).

ומסכים איתך שהפתעות "ועיגול פינות"הם מתכון לתאונה אפשרית.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
היציאה מכביש 5 ממזרח למערב לתוך רמת השרון היא מנת חלקי בכל יום עבודה. לרוב אני חוזר אחרי 7 בערב כך שזה פחות נורא, אבל עדיין מדובר באחד הפקקים המיותרים שקיימים.

הוא נובע אך ורק מעומס בכניסה לדרך הראשונים, שזו הפנייה ימינה בצומת הראשונה של רמת השרון (צומת הראשונים, שלא במפתיע). בעצם יש נתיב אחד שפונה ימינה מכביש 5 (על מחלף הכפר הירוק) לתוך רמת השרון, ואז הנתיב הזה ממשיך והופך לנתיב לפנייה ימינה לתוך דרך הראשונים, שגם היא די עמוסה בשעות החזרה הביתה (כי זו הכניסה היחידה, בערך, לאזור המזרחי של רמת השרון).

אין לי כוונה או יכולת לפתור את העומס על דרך הראשונים, אבל הבעיה שלי מתמקדת בכך שרבים האנשים שממש לא מעוניינים לנסוע לשם, ובעצם רוצים להמשיך ישר על סוקולוב (או אפילו שמאלה), ולכאורה נדרשים לעמוד בפקק אדיר ממדים, שלעיתים מגיע עד מורשה, עקב הנתיב היחיד לתוך העיר. למה רק לכאורה? כי רבים מהם ממשיכים בנתיב השמאלי בעלייה לכפר הירוק, ואז נכנסים ימינה בשנייה האחרונה וחותכים את כל הפקק, תוך כדי שהם מעצבנים את כל הנהגים שעומדים ומחכים כחוק.

ומה בקשר אלי? לרוב יצא שעמדתי בפקק, לפעמים עד קרוב ל-10 דקות, אבל לאחרונה נשבר לי הז*&. במקום זאת אני עושה מה שאני מעריך שפחות מ-5% בלבד מהאנשים שצריכים להמשיך ישר בסוקולוב, כמוני, עושים: אני נוסע בנתיב השמאלי, עולה לכפר הירוק, אבל במקום לחתוך ימינה אני עומד יפה בנתיב הימני ברמזור שמסומן בו להמשיך ישר, וכשהוא נעשה ירוק - אני פונה בו ימינה.

מצד אחד - זה לא חוקי (כנראה). מצד שני, זה לא מפריע לאף אחד, כי זה רמזור שמסומן ישר בלבד ואין תנועה שחוצה אותי כשאני פונה ימינה. כמות הזמן שנחסכת כאן היא אדירה - לפחות 5-10 דקות בכל יום, להערכתי. שתבינו - הנתיבים שממשיכים ישר לסוקולוב פנויים לגמרי, כך שזה לא שאני עוקף את כולם ומשתחל ברגע האחרון כמו נהגים אחרים. אני הרי בכלל לא פונה ימינה לדרך הראשונים, שזו הסיבה שכולם עומדים בפקק...

לדעתי, אפשר בלי בעיה להוסיף סימון ימינה על הרמזור, וככה להקל את העומס משמעותית - הרי הרבה נהגים שעומדים ומחכים בעצם רוצים להמשיך ישר בסוקולוב ולא לפנות ימינה... מצד שני, אולי זה יגרום לעומסים מסוג אחר?

מה דעתכם?

רוני

ומה עם הכביש (שכחתי את מספרו) שסללו בתקציבי ענק דרך שטחי תע"ש, מכביש 4 מכיוון רעננה ישר לתוך שכונת מורשה?

מדוע הוא נסגר חזרה לאחר שנחנך? הוא היה עשוי ,לדעתי, להפחית ב70% את העומס על הפניה האומללה ההיא. כל מי שבא משם ונוסע למזרח רמה"ש לא היה מגיע בכלל לרמפה מכביש 5 שעמוסה גם היא כמעט בכל שעה.

ואחת הסיבות העיקריות שהרמפה עמוסה היא, שיש עומס על הפניה ימינה, ואז נהגים כמוני שבסה"כ רוצים להגיע לצפון רחוב סקולוב מתקשים לפעמים להדחף לתוך התנועה הסואנת מכיוון הכפר הירוק לנתיבים השמאליים.

זו ממש אוזלת יד והתעלמות של עירייה שהיא ממש לא דלת תקציבים ממצוקה אמיתית של תושבים.

(לא זו לא דרך באחזקת מע"צ. בדוק.)

אכן, שמאלה ושמאלה זו לא עצה טובה.

ראה מה אני התכוונתי:

אמנם מאריך את הדרך ב992 מ' (לפי וואלה) אבל בעצם מקצר אותה בכעשר דקות.

נתקו

תקרא מה כותב רוני ותבין שאתה מביא אותו למקום שהוא ממש אבל ממש לא רוצה להגיע אליו.:lol:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני מכיר את זה טוב מקרוב ,

לדעתי האישית הפקק נגרם בעיקר בגלל אנשים שחותכים לתוך הטור לפני הפניה.

כשיש שם פקק יקח לך פחות זמן לקחת שמאלה לכפר הירוק, לעשות פרסה ולחזור.

אני מכיר את הפקק כי הוא עוצר אותי מלהמשיך ישר ושמאלה לכיוון הכפר הירוק (רמת החייל) עקב המוני נדחפים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אותו הדבר בצומת הקנטרי שכולם רוצים לעלות על הגשר והוא פקוק וכל הרוצים לעלות עליו משתמשים בנתיבים של אלה הרוצים להמשיך ישר בנמיר ואז חותכים לכיוון הגשר, וחוסמים את הדרך לאנשים ישרים כמוני שרוצים לנסוע ישר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

רוני אתה צודק לגמרי!

אני גר בשכונת מורשה המזרחית ברמה"ש,ונתקל באותה תופעה בכל יום בדיוק.

מעולם לא חשבתי על הפיתרון שלך,אבל אני חייב לציין שכמה שהוא פשוט,ככה הוא חכם.

גם אני נתקל בפקק הזה בערבים וכמו שציינת הוא באמת מתחיל לפעמים קצת אחרי מורשה.

נ.ב אם תצטרך כוס סוכר,או איזו צלחת קוסקוס אתה מוזמן לקפוץ :wink:

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

לא מתכוון להצטדק פה אבל...

זאת עבירת תנועה על כל המשתמע מכך

כמו ש bee roo כתבה, אתה מפתיע נהג אחר או הולך רגל בפעולה לא צפויה.

נניח ואתה עושה זאת בזהירות...

אתה עדיין מסתכן בקנס ושלא יהיה לך ספק, ברגע שאתה עושה את זה עוד אחרים יעשו זאת ואז תגיע המשטרה וזה יעלה לך, הכל שאלה של זמן.

בכלל, לדעתי לא כל דבר שאינו אסור בחוק מותר על הכביש.

יש הרבה פעולות מסוכנות ולא מתחשבות באחרים שאפשר לעשות על הכביש והן עדיין חוקיות.

יש גם כללי עשה ואל תעשה בין הנהגים בלי קשר לחוק.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
שאף אחד לא ישמע ( ואין שם מעבר חציה להולכי רגל )

את אותה פעולה אני עושה כאשר באים מכיוון צומת עילית לתחנת רכבת ארלוזרוב בפניה ימינה שגם היא פקוקה לעייפה לפעמים עד לבורסה בגלל כל אלה שרוצים לרדת לנטיפי איילון, מיד לאחר הפניה.

רק לידיעה .על כל פעולה כזו שאנו לא נתפסים אנו מרוויחים 500 ש"ח + 6 נקודות.

אני גם גר באיזור עלית, מפתיע שעדיין לא תפסו אותך. בזמן האחרון יש הפחתה, אבל בעבר היו שוטרים קבוע בפניה הזאת לתפוס את אלה שחותכים את הרמזור או מתגנבים לפני הפניה.

אם שמת לב האריכו את הפס הלבן שלפני הפניה בדיוק לצורך הזה, כי בעבר הפס היה באורך חצי מטר גג וככה כל המתגנבים עם הכריזמה הצליחו לחמוק מענישה...

בכל מקרה, תשים לב כי כשהם שם הם מתחבאים מאחורי הפסל שבפינה (או איך שלא תקרא לגוש הבטון והחצץ הכדורי הזה)

עוד נקודה בסביבה שיצא לי לראות לאחרונה שוטרים מתחבאים בה, יש לציין בצורה דיי מסוכנת- ירידה לאיילון צפון במחלף ההלכה. מאוד מסוכן מאחר ומי שיורד מכיוון רמת גן (שזה הצד שבו גונבים את הפניה) נכנס לפניה בלי שדה ראיה ויכול "לגרוף" איתו את השוטר על הדרך.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

בכלל, לדעתי לא כל דבר שאינו אסור בחוק מותר על הכביש..

רק שיהיה ברור, זו עבירה מפורשת של נסיעה בניגוד לסימון החץ שעל הכביש ועל הרמזור.

פורסם
ההבדל הוא גדול

לחתוך מישהו אחר פגעת בזכותו = התעצבנות .מקובל

פה אתה מנצל מסלול שאף אחד לא נמצא עליו ואתה לא חותך אף אחד. במקרה , ביצועו לא חוקי אבל הוא לא פוגע במשתמשי הדרך האחרים. אולי רק באלה שעומדים אחריך ורוצים לנסוע ישר כפי שמורה הרמזור, אבל לא את אלה שעומדים בפקק לפנות ימינה.

ההבדל לטעמי הוא ממש לא גדול.

הרי בסופו של דבר הוא פונה ימינה בצורה לא חוקית בדיוק כמו שאר העבריינים שפונים ימינה ונדחפים בתחילת התור, כאשר הוא פונה ימינה דרך הרמזור, הרי הרכבים שמשתלבים כחוק מנתיב ההאצה לא יכולים להשתלב כי יש את הרכב של רוני בנתיב שאליו הם נכנסים כאשר אם רוני לא היה עושה את העבירה, לא היו שם רכבים ולכן הם מתעכבים, אז הנה לך קיפוח זכות... בדיוק אותה העבירה כמו הנדחפים.

אבל זו רק המחשבה שלי.

(כמובן שאני במידה והייתי עוצר את רוני, הייתי נותן לו דוח על אי ציות לכיוון הנסיעה ברמזור, ולא קיפוח זכות).

פורסם

תנסה לרשום לאן בדיוק בעיר אתה צריך להגיע.

אני אנסה להמליץ לך על הדרך הכי פחות פקוקה ומרומזרת. אולי זה יהיה עיקוף אבל זה יהיה שווה את זה.

• תוכן חדש...