Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחובב מכוניות בכלל, וענתיקות/ישנות/קלאסיות בפרט, לא אחת נתקלתי במכרים/ חברים / שכנים וכו' שהודיעו בפסקנות שרכבם הגיע לסוף דרכו וכי הוא לא יצלח לדברכח אם לגריטה / מחזור / פירוק וכו'. בדרךכלל לא מדובר במכוניות מאוד ישנות אלא כאלה בגילאי עשרה.

אחת מהמכוניות המדוברות היתה מיצובישי לאנסר משנת 1992 של חברי לעבודה(אז) ג'.

ג' קנה את המיצובישי מיד שניה כאשר היתה בערך בת עשור, והשתמש בה כרכב עיקרי כחמש שנים עד שקיבל רכב ליסינג מהעבודה, ואז הרכב עבר לשרת את אשתו לצורךשינוע הילדים בעיקר. ג', כמו הרבה ישראלים – שונא מוסכים ולכן הביקורים של המיצובישי במוסך הצטמצמו למינימום הדרוש – ומכיוון שאמינותו הבסיסית של הרכב הינהטובה – אני מעריך שניתן לספור את הכניסות של הרכב למוסך בתקופה שהיה אצל ג' בעזרת אצבע אחת – אולי שתיים – ולא יותר.

בוקר אחד הודיע לי ג' חגיגית שלהערכתו הרכב "נגמר" ולכן הואשוקל לקנות רכב אחר בעלות של כ-40000 ש"ח. בבחינת מעמיקה של השימושים הצפויים ברכב, הסתבר שהנסועה הצפויה לו היא כ-100 ק"מ בחודש... אני טענתי שבשביל נסועה כזאת – שווה לבדוק האםניתן לשקם את הרכב הקיים משום שאם הוא יהיה תקין – הוא בהחלט יספיק לצרכים.

מאחר שג' גר כ-200 מטר מהעבודה, הוא הביא את הרכב (שהיה כבר ללא טסט מס' חודשים) לחניון של הבניין של העבודה, ומשם העברתי אותו למוסך של חבר הנמצא כקילומטר ממקום העבודה.

בנסיעה הסתבר שהגיר אוטומטי רק בן הילוך ראשון ושני, ובשביל השלישי ישלהוריד את הרגל מהגז... כשהגעתי למוסך ארז המוסכניק צווה עלי לכבות את הרכב מיידית בשל העובדה שאדים החלו לעלות ממכסה המנוע... ארז ביקש שאשאיר את הרכב במקום, והוא יבדוקויפסוק האם הרכב הולך לפירוק, או לתיקון וטסט.

לאחר שלושה ימים ו-4000 ש"ח, המיצובישי חזרה לחרוך את כבישירעננה, הבעייה בגיר נשארה בעינה אבל זה לא ממש שינה משהו כי הרכב ממילא לא יצא את גבולות צפון-מזרח רעננה.

מס' חודשים אחר-כך, ג' קיבל הצעה ל-relocation לארה"בהחברה בה עבדנו יחד. יומיים לפני נסיעתו שאלתי אותו מה קורה עם המיצובישי והואסיפר לי שלא קבל שום הצעה רצינית לקניית הרכב בשל השוק הגרוע והבעייה בגיר. מאחר שבחברה בה עבדנו אז עובדים שעשו Relocation קיבלו את ההפרש בין מחיר המחירון למחיר המכירהבפועל, עשינו בנינו חוזה בו כתוב שהרכב נמכר לי ב-1000 ש"ח בשל הבעיה בגיר, 1000ש"ח החליפו ידיים, ביקור קצר בסניף הדואר המקומי - והפכתי להיות בעליה שלמיצובישי לנסר שנת 92 במצב מכני לא רע – וגיר אוטומטי מקרטע.

האמת, לדגם הזה היתה לי חולשה מיום הצגתו – זוכר את טיילתי בקניון אילון אי שם בסוף 1988 והלנסר החדשה והמעוצבת (להבדיל מהדגם המרובע והארכאישהחליפה) עמדה לה בזווית תצוגה על רמפה באמצע הקניון צבועה בבורדו מיטאלי בוהק – ו"יש בההכל" 4 חלונות חשמליים, הגה כח (שעד אז היה אפשר לקבלו רק בגירסות המאובזרותביותר והיקרות של חלק מהמכוניות האירופיות ובסובארו GL היקרה בנפח מנוע 1800 בלבד)כמו"כ נכללו בחבילה בה מזגן אורגינלי ומראות חשמליות. אני זוכר אז שחשבתילעצמי שכשאנשא – אקנה כזאת לאשתי (לי אז היתה אופל אומגה חדשה)

לימים הוריי רכשו בהמלצתי לנסר 1992, אשתי לעומת זאת נסעה לא מעט שנים במיצובישי צ'אמפ הדומה מאוד מכנית ללנסר המדוברת אך מתהדרת בעיצוב הארכאי של הדגם הקודם ובגימור זוועתי שהתפרק לאיטו לאורך שנות השימוש ברכב.

חזרה ללנסר "שלי" – קיבלתי את הרכב עם טסט וביטוח לחודשיים(כלול במחיר) הביטוח הוסב על שמי ללא בעיות מיוחדות בשל העובדה שהסוכן הינו חברושכן. האמת, לא ידעתי מה לעשות עם הרכב –רצה הגורל ואחי הגדול (שמורגל לנסוע במכוניות בנות עשרה+) היה "מאותגר רכב" באותה תקופה –ולפיכך הרכב הועבר לשימושו תוך שמירת הבעלות אצלי.

כמה חודשים אח"כ, מיצובישי לנסר של קרוב משפחה "שפכה"מנוע כמה חודשים אחרי שהוא השקיע כמה אלפים בשיפוץ של הגיר, כהרגלי מיד נרתמתילעזור לו למצוא רכב חלופי, ותוך שעות אחדות הוא הפך לבעלים המאושר של פוקוס מהדגם המאובזר (שנת 2004) ואני קבלתי כ"עמלה" מיצובישי לנסר 1991 עם מנוע גמורוגיר משופץ. מכיוון שהוא עדיין לא גרר את הרכב למוסך השתמשתי במנוי הגרירה שלו לצורך גרירת הרכב למוסך, ותוך מס' ימים הושתל הגיר התקין במיצובישי השניה והמוסכניקקיבל את שארית הרכב בשכר עבודתו. כך נפתרה בעיית הגיר של המיצובישי"שלי".

40000 ק"מ ושלוש שנים אחר-כך, המיצובישי נוסעת בכל הארץ ללא בעיות מיוחדות, אבל כבר כמעט לא נשאר בה כלום... החלונות כבר לא עובדים (חלקם כברנפלו ומוחזקים על כנם בכל מיני אמצעי עזר, המזגן עובד בערך (אחרת אי אפשר היה לנשום) המנוע די מקרטע ואילולא כיוון קפדני של הקרבוטור – ספק אם היה מצליח לעבור את בדיקת זיהום האוויר בטסט.

ובדיוק עוד יומיים ימלאו לו 20 שנה – ובעוד שבועיים תוכנית הגריטה מתחדשת...

ואני, כחובב רכב ישן – מתחבט קשות בסוגיית הגריטה.

מצד אחד – כלכלית,אין ספק שהכף נוטה לכיוון הגריטה: כפי שאמרתי מצב האביזרים של הרכב אינו מזהיר, וגם חיצונית היא צריכה השקעה רבה כדי להשיב את ימיה כקדם. והמנוע, כפי שכבר כתבתי, כבר ידע ימים טובים יותר...

מצד שני – הדגם הזה הינו אבן דרך בהסטוריה המוטורית בארץ גם אם אינועונה להגדרה "רכב קלאסי". אמנם אני בהחלט נהנה לראות את הקורבטים,המוסטנגים והמרצדס SL שהם בהחלט הגשמת חלומות להרבה חברים בד בבד עם מימוש ה"יצר האספני" (מי לא רוצה להרגיש בובי יואינג לרגע...בעצם אז לפחות העדפתי היתה נתונה לפאמלה – אך מאז היא התבגרה קצת...:-) ) אך מצד שני אני מצר על כך שהמכוניות הפשוטות שחווינו ביום יום לפני שני עשורים ויותר – אינן אתנו עוד.

כך נעלמו להם דגמים נפוצים כמו ווספה 400, רבי המכר של שנות ה-60 וה-70 פיאט 600, 850 פורד אסקורט לדגמיההשונים (כבר מזמן לא ראיתי אסקורט דור ראשון שאיננה משופרת קשות) פיאט 124, פיאט131, ואפילו דלתא שהיתה רכב גרוע מאד גם כשהיתה חדשה – אך לדעתי מהווה איזשהיא אבן דרך בהסטוריה המוטורית בארץ.

האמת, אפילו לאחי שרגיל לנסוע במכוניות ישנות כבר קצת נמאס מהרכב,והוא אפילו מוכן לחשוב על רכב בן שנתיים שלוש, אין לי איפה לאחסן את הרכב, ובוודאי שלשלם כסף עבור אחסון של רכב כזה – יהיה ממש לא כדאי כלכלית...

מה דעתכם? האם גורלה וגורל אחיותיה נחרץ? ועוד שנתיים שלוש הדגם יעלםמכבישי הארץ?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדרך כלל רכב בשנתון כזה נכנס ללופ של עלות מול תועלת ורק האקזמפלרים שחיו חיים מאוד קלים זכו לראות את העשור השלישי לחייהם אוו אקזמפלרים ואוכסנו במושב ונשכחו עם השנים.

לדעתי אם הדגם מעניין אותך כדאי לחפש נק התחלה יותר טובה.

לבינתיים כל נסיעה ברכב היא זה גהנום עלי אדמות לפי מה שאני מבין>>אז מה העניין לשפוך כסף על משהו שגורם לך סבל ולא לקחת את אותו הכסף ולהחליף?

כבר לא רואים אנשים יוצאים יום שישי לחניה בבית ומקרצפים את המכוניות שלהם באהבה ופוחדים על כל שריטה ברכב, הכל נהייה מתועש וחסר רגש וכך כם עולם הרכב.

נדב

פורסם

אכן החלטה לא קלה.

אם החלטת שאתה ממשיך עם המכונית הספציפית הזו עוד שנים ארוכות, תתחיל לארגן לך כמה מכוניות דומות בתור תורמות איברים ולאט לאט "תעמיד אותה על הרגליים".

אבל מצד שני, יש היצע של מכוניות כאלו במחיר גריטה, פלוס מינוס, במצב טוב בהרבה, ואם חשקה נפשך דווקא במכונית הזו, בסכום שתקבל תוכל למצוא נקודת מוצא עדיפה בהרבה.

אין ספק שהלאנסר בהחלט מהווה אבן דרך בהיסטוריה המוטורית הישראלית, בתור זו שלמעשה הדיחה את הסובארו לאונה מראשות טבלת המכירות, והציעה, בנוסף לאמינות ואיכות ייצור יפניות למהדרין, גם התנהגות כביש טובה ונסיעה נעימה.

זמנן של הלאנסרים בהחלט קצוב, כי בניגוד לסובארו לאונה, הלאנסר לא פופולארית כלל בשטחי הרשות הפלסטינית, וברגע שהן יעלמו הן יעלמו כליל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם הרכב היה עם גיר ידני הייתי חושב פעם נוספת, היות ומדובר ברכב אוטומט

פנה מקום לרכב הבא וגאל אותו מיסוריו...

אין שום הצדקה לשפץ את הרכב ביותר מערכו כי גם לאחר שיפוץ מקיף ישאר

בידך לאנסר אוטומט...

הסייג היחידי הוא במידה ותוכל לשים ידך על מס' תורמות אברים ללא השקעה כספית

ולבנות רכב אחד תקין מכמה אחרות, כאשר ההשקעה מצידך היא העבודה בלבד.

בעבר עשיתי חישוב כזה לאפ גרייד לרכב בן עשרים, ובכדי לקבל תוצאות טובות

יש להשקיע בין 8000-10000 ש"ח וזאת במידה והרכב תקין.

כדאי רק במקרה של רכב מהנה מאד לנהיגה (לאנצ'יה במקרה שלי).

רכב מיוחד אחר, או רכב בעל ערך סנטמנטאלי בו להשקעה אין חשיבות.

לאבי היתה לאנסר אוטומט שתיפקדה על תקן גיישה מקומית עד שגנב רכב

לקח אותה, תודה לאל...אני מניח שאת הלקח למד לבד! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אצלי רכב אוטומטי הוא חלק מאילוץ שנובע מהעובדה שחוקית אני מנוע מלנהוג בכלי רכב עם גיר ידני.

ברור שאם היא תשאר (או אמצא חלופה במצב טוב יותר לשימור) אדאג למלאי חלפים מתאים עכשיו כי בעוד 10 שנים יהיה הרבה יותר קשה להשיג חלפים (ובמיוחד חלקי קוסמטיקה למינהם שכבר היום חסרים בחלקם)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עם צריכת הדלק הידועה לשימצה בדגם הנ"ל, אני הייתי גורט אותה, שלא לדבר על החוסר כדאיות בתיקון שלה,

עם כמות הדלק שהיא צורכת כבר הייתי קונה אמריקאית ישנה.

אולי עוד 10 שנים אני אתחרט על הדברים שאני כותב.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

לדעתי אם מצבה גרוע כמו שאתה אומר תמכור אותה תוסיף כמה מאות שקלים ותוכל לקנות אחת במצב טוב. במקום להשקיע אלפים על הנוכחית. עדיין לא חסר לאנסרים על הכביש! לצערי המכוניות האלו יעלמו כלא היו.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

לדעתי הסיבה שהיא לא מעניינת כל כך לשמירה וטיפוח בתור רכב אספנות היא, שרוב מכוניות האספנות

שאתם מחזיקים נראות מאד כמו פעם ושונה מהמכוניות המדורניות.

הלנסר הקפיצה את העולם מדרגה בכל מה שקשור למודרניות חיצונית ופנימית במראה ובפונקציות שלה, ומאז

המצב נשמר פחות או יותר אותו הדבר, עם שידרוג וליטוש קל של מראה המכונית.

הכל יחסי כמובן, לדעתי לנסר 92 לא שונה מהותית מלנסר 2011, לעומת ההבדל בין לנסר 92 לפורד שנת 70.

אין ספק שמאז הלנסר נוספו הרבה מערכות מתקדמות ברכב, ושלל פוקנציות עיצוביות ומכניות שעולות על

מה שיש בלנסר בכמה רמות.

אבל הקונספט של "יש לי רכב אוטומט שנוסע חלק ויפה, הוא זריז, מודרני, ויש בו כל מה שצריך לשנע משפחה

כמו שצריך", זה מה שהלנסר מייצגת.

גם הסובארו שקדמו ללנסר בחמש שש שנים ועוד כמה מכוניות עונות על הצרכים האלה, אז מובן מאליו

לדעתי שהלנסר שעוד יותר מתקרבת למכוניות מהשנים האחרונות, לא מעניינת מספיק על מנת לשמור אותה כמשהו "מיוחד".

ורק להבהיר, אני נוסע בלנסר 92 ומאד אוהב את האוטו, ואני יחסית מאד שומר עליו ומטפח אותו אז בכלל הוא קרוב לשנות ה2000. הוא מאד מרווח ונוח שזה באמת משהו שנעלם בחלק מהמכוניות החדשות.

פורסם

מתחילת החודש הבא, הסכום לגריטה יעמוד על 3500 ש"ח, במקום 3000 ש"ח כיום.

כמו כן, גיל הגריטה ירד ל-18 שנה ללא תנאים.

אם כך: כל המיצובישי לאנסר מהדור ההוא, נמצאות בטווח הנ"ל וכל אלה שיהיו למכירה באותה עת, ייגרטו.

אגב - כרגע יש 1200 רכבים בטווח של עד 5000 ש"ח, שרובם המוחלט ייגרט כנראה בעוד שבועיים. אני מניח שברגע שהאופציה תהייה על השולחן, לא מעט אנשים שלא רוצים להתעסק עם מכירה כרגע, פתאום יתחילו לחשוב על זה.

פורסם

רוב התגובות עוסקות בפן הכלכלי/מיכני. אבל שמתי לב למשפט אחד של פותח השירשור: הלנסר שהוא ראה לפני המון שנים בקניון.

רוצה לאמר שיש כאן פן רגשי. הפורד פלקון שלי היתה לנסר כזאת: מכונית לחם וחמאה שנמכרה בכמויות אדירות וכיום כמעט ולא שרדו (הכוונה לשנת 1960 שהיתה ללא תוספות שהתווספו משנת 1961 ואילך). אבל כפי שרבים יודעים, היא נוגעת למחוזות הנעורים שלי ולכן יש לי אותה .

גם חבר מעדון צעיר שיש לו סובארו 1981 כי להוריו היו, יש לו נקודת חולשה דווקא לאוטו הזה.

לכן, אם לנסר 1992 חשובה לך ומזכירה לך נשכחות, שמור עליה בדיוק כאילו שהיא מוסטנג.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

יש פה משפט אחד רגשי וכל היתר כלכלי 8)

בסופו של דבר, אם אתה רוצה לשמור על הרכב, ושלא יהיה סיוט על גלגלים - צריך להשקיע הרבה מאוד כסף.

אלפי שקלים במזגן, מאות שקלים בתיקון של מערכת החשמל, מאות שקלים אצל הרפד שיחדש את המושבים (כי בוודאי שקעו עם השנים), אלפי שקלים על פחחות, אלפי שקלים על ה"מנוע המקרטע".

אז אם הזיכרון של הלאנסר בקניון שווה 15 אלף ש"ח - בבקשה. יש כאן אנשים שהוציאו פי 10 מזה על רכב אספנות ואני לגמרי מבין את זה, זה תחביב והוא לא רציונלי.

אם זה לא העניין - אז צריך לעשות את מה שיעשו בערך כל בעלי הלאנסר 92-94, ברגע שתגיע ההזדמנות - וזה לגרוט...

פורסם

"ויש בה הכל" זה בדיוק הבעיה.

מרבה אביזרים - מרבה דאגה. התחזוקה היקרה עם השנים גרמה למכוניות המפוארות והיקרות להעלם, ודווקא לפשוטות לשרוד. ב 87-88 נמכרו בארץ יותר BX מסובארו ליאונה. איפה כולן היום?

אם דווקא הדגם הזה עושה לך את זה, הייתי מחפש אחת מושלמת ככל שניתן, ומשמר אותה. ההשקעה ברכישה תחזיר את עצמה בקלות.

נמרוד

פורסם

אם אתה צריך תורמת איברים, אז יש ממש ברחוב שאני גר בו לאנסר 92, אחרי תאונה והפרונט עם נזק אבל לא מטורף

וגם דלת גמורה. אני לא יודע למי הרכב שייך, עומד כבר כמה חודשים טובים.

לחבר שלי הייתה לאנסר 92, נתן לחבר לכמה דקות והוא נכנס בעמוד, כיסח אותה.

• תוכן חדש...