Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נשרף לי פיוז שקשור ככל הנראה למערכת הסטראו, פרקתי את המערכת שלי, ובטעות גרמתי לקצר, השעון זמן מעל המערכת זה שנמצא במרכז הקונסולה הפסיק לעבוד, מישהו יודע אולי איזה פיוז שרפתי ומה המשמעות שלו ?

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
היום נשרף לי פיוז שקשור ככל הנראה למערכת הסטראו, פרקתי את המערכת שלי, ובטעות גרמתי לקצר, השעון זמן מעל המערכת זה שנמצא במרכז הקונסולה הפסיק לעבוד, מישהו יודע אולי איזה פיוז שרפתי ומה המשמעות שלו ?

שרפת את הנתיך שאחראי על הפיקוד החשמלי למע' הסאונד, שעון הזמן ובאם אינני טועה גם הצופר חדל מלתפקד.

המשמעות הינה שהנתיך הגן בנפשו על מערכות אלו וכרגע נוצר נתק חשמלי ויש צורך להליפו בחדש.

עמית

:roll:

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

נתיך = פיוז = שוב ללכת למוסך ולהחליף פיוז ?

ואת הצופר לא שרפתי לדעתי, כי אותו שרפתי כבר פעם ביחד עם האורות ברקס.

פורסם
למה למוסך בשביל פיוז? הולכים לחנות חלפים קונים ב1.5ש"ח פיוז מתאים ומחליפים לבד.

אם אתה יודע איפה הוא נימצא מה טוב

אבל אם תוציא פיוז שגוי אתה תיגרום לעוד קצר ויותר בעיות

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

הוצאת פיוז לבדיקה, לא תגרום לשום קצר אלא לנתק.

בדרך כלל לכל רכב יש קופסאת פיוזים שמאגדת בתוכה את כל הניתובים למע' הרכב ובעיקר למערכות המדוברות. אם הבנאדם לא יודע איפה הקופסא הזו (לדעתי זה בגדר מחדל, אבל נעזוב את זה...) אז פותחים ספר רכב ומבררים.

ואם אין ספר רכב אז יש CF :wink:

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

בדרך כלל לכל רכב יש קופסאת פיוזים שמאגדת בתוכה את כל הניתובים למע' הרכב ובעיקר למערכות המדוברות. אם הבנאדם לא יודע איפה הקופסא הזו (לדעתי זה בגדר מחדל, אבל נעזוב את זה...) אז פותחים ספר רכב ומבררים.

אז לא הבנת אותי נכון כי התכוונתי שאם הוא יותיא פיוז מממקום אחד ויכניס אחר

זה יגרום לקצר

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

לכל הספקנים, אני יודע איפה נמצאת קופסאת הפיוזים שלי, יש אחת במנוע ויש אחת ליד הרסטפוט, ויש לי גם מנורת ביקורת, אבל למה לי לשבור את הראש שאני יכול להכנס למוסך ?

אנשים, זה בחינם :)

ופיוזים אני גם לא צריך לקנות כי יש לי מספיק בתא מטען.

בכל מקרה קפצתי למוסך בבוקר, והחליפו לי את הפיוז :)

פורסם

אז לא הבנת אותי נכון כי התכוונתי שאם הוא יותיא פיוז מממקום אחד ויכניס אחר

זה יגרום לקצר

קצת הבהרות :

פיוז הינו מגשר (ג'מפר) העשוי מוליך אשר לו יכולת עמידה נמוכה יחסית בטמפ' גבוהות.

הפיוז מחובר בטור למעגל המספק זרם לצרכנים שונים במערכת חשמל (ברכב, במקרה שלנו).

המוליך שבפיוז מתוכנן לעמוד בטמפ' מסויימת , אשר תגיע אם הזרם העובר דרך אותו מוליך גדול מהזרם הנקוב בו.

כלומר ,פיוז של 2 אמפר יישרף מהר יותר מאשר פיוז של 20 אמפר ,כיוון שהתנגדותו למעבר זרם גדול גבוהה יותר (ועקב כך נוצר החימום . לצורך העניין , תארו לכם מנורה שעובר דרכה זרם נמוך. האור שהיא תפיץ יהיה חלש. העבירו זרם יותר גדול ,האור יותר חזק ,עד שתעברו זרם מסויים ,וחוט הלהט יישרף).

הלאה.

הסבר קצר על מעגל חשמלי - במעגל חשמלי יש תנועת אלקטרונים בין הצד החיובי של מקור המתח לבין הצד השלילי (פלוס ומינוס).לא ניכנס למשוואות , אבל תנועת האלקטרונים נקראת זרם.

מה זה קצר ? מעגל חשמלי מתוכנן כך שיעבור דרכו זרם מסויים (התנגדות המוליכים ,הרכיבים וכו') . כדי שלא יעבור משום מה זרם גבוה יותר, מה שיגרום לשריפת המוליכים/רכיבים (לא תאמינו כמה מהר חוט חשמל יכול להידלק) , שמים בכל מעגל פיוז ,אשר יישרף לפני רכיבי המעגל , ויגרום לנתק.

אם נתרגם זאת למונחי חשמל , אז נתק הוא התנגדות אינסופית בתיאוריה (בתיאוריה ,באופן מעשי חשמל יכול לעבור גם דרך האוויר ,ברק למשל) שלא מאפשרת לזרם לעבור דרכה ולפיכך , כאשר פיוז נשרף , עובר אפס זרם דרך המעגל.

קצר ,לעומת זאת , הוא אפס התנגדות באופן תיאורטי , והזרם יכול לעבור באופן חופשי דרך המעגל , ובכך להעמיס על חלקיו באופן שהוא מעבר ליכולתם ,ובכך לגרום להתחממותם ושריפתם.

כאשר יש קצר ,והפיוז הוא לפי התכנון , הוווווווווווווווווווווואאאאאאאאאאאאא זה שיישרף ראשון , יגרום לנתק ויפסיק את זרימת החשמל.

זו הסיבה מדוע הח' פיוז בערך גדול יותר /קומבינה של נייר כסף/חוט מתכת וכו' היא מסוכנת ביותר. במקרה של קצר נוסף אתם עשויים לשרוף את כל המערכת ,ובמקרה של רכב ,את כל האוטו. :idea:

עכשיו , מה שקרה בעת פירוק המערכת של ידידנו ,היה קצר רגעי.

הכבל עליו נמצא מתח חיובי (הזנה ל-HU) נגע בנק' מסויימת בגוף הרכב , המחובר לקוטב השלילי של המצבר ומהווה בעצמו את הצד השלילי של המעגל , ואז נוצר קצר בין הפלוס למינוס ,עבר הרבה זרם , והפיוז היה הראשון להישרף.

דבר זה קורה לא מעט , ובהנחה שהנגיעה הייתה רגעית , וכרגע הכבל שגרם לקצר בודד מגוף הרכב, כל שנשאר הוא להחליף פיוז לחדש בעל ערך זהה ושלום על ישראל.

אם גם הפיוז החדש נשרף , אין בשום אופן להחליף לכזה בעל ערך גבוה יותר , אלא לבדוק מה מקור התקלה.

הח' פיוז לבעל ערך גבוה כתוצאה מהוספת צרכנים על המערכת צריכה גם היא להתבצע אך ורק על ידי אחד שמבין. המעגלים תמיד יתוכננו עם ספייר די גבוה , אבל אם אתם לא מבינים ,ניתן לקלות לגרום לדליקה ברכב.

דבר אחרון ,לבחור עם הפיוז - לנסוע עד המוסך בשביל פיוז ????????? :shock:

העבודה בחינם ,אבל מה עם הזמן שלך ? דלק ? עצבים בפקקים ?

אם אתה בור מוחלט בעניינים הללו , ניחא . אבל אם אתה יודע איפה הפיוז ויש לך ספייר ?

לא מבין אותך. :?

פורסם

אחי, המוסך ק"מ מהבית, זמן היה לי מספיק היום היות ושחררו אותי מהעבודה ליום חופש, אז מה אכפת לי ללכת קצת לטייל ?

הלכתי היום לכל מיני מקומות סתם אולי מישהו יקנה את האוטו סוף סוף ?

וידעתי איפה הקופסא, לא ידעתי את הפיוז הספציפי, ולא היה לי חשק לעבור פיוז פיוז עם מנורת ביקורת.

פורסם
אחי, המוסך ק"מ מהבית, זמן היה לי מספיק היום היות ושחררו אותי מהעבודה ליום חופש, אז מה אכפת לי ללכת קצת לטייל ?

וידעתי איפה הקופסא, לא ידעתי את הפיוז הספציפי, ולא היה לי חשק לעבור פיוז פיוז עם מנורת ביקורת.

ברוך הבא למשפחה... :roll:

פורסם

אתה זה זה שתמיד עורך מילים בהודעות ומפרש אותן בסוגריים או שיש עוד מישהו כזה פה בצוות ?

פורסם

למה מנורת ביקורת? רואים על הפיוז שהוא שרוף בלי מכשירים מיוחדים לבדיקה. אז 5 דקות יקח לך לבדוק, ועוד 5 דקות להחליף את הפיוז. במוסך לקח לך לפחות שעה כולל נסיעות ולהמתין שמישהו יתפנה אליך.

קיצר סתם בזבוז זמן בשביל פלסטיק קטן שיש לך כבר בבית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אתה זה זה שתמיד עורך מילים בהודעות ומפרש אותן בסוגריים או שיש עוד מישהו כזה פה בצוות ?

למה על דפי הפורום? תנהלו את השיחות המשפחתיות שלכם ביום שישי אצל ההורים!

נפוטיזם בפורום. גועל נפש. :evil:

.

פורסם

מודה באשמה .

דרך אגב ,אני בא ממשפחה עם הסטוריה של התעללויות באחים קטנים , קשירות , חפצים קשיחים , טפטוף שעווה חמה, שוקים חשמליים (מה שמסביר את ההבנה שלי בפיוזים וכיו"ב).

אז שוב ,

ברוך הבא למשפחה :twisted::onfire::ok::ladysman:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...