Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רציתי בבקשה לקבל חוות דעת על הונדה אקורד שנת 2011 מנוע 2400 או סקודה סופרב 2000 TSI שנת 2011

מה אתם הייתם לוקחים מבחינת תמורה לכסף, איכות חומרים, אמינות ועוד...

תודה לעוזרים

פורסם

מבחינת תמורה לכסף הסופרב עושה זאת ביג טיים!,היא מאובזרת מאוד,חזקה ומרווחת שנות אור מהאקורד.

יתרון נוסף הקיים בגרסת ה2.0 ליטר טורבו של הסקודה זה השידוך לגיר הDSG6 שהוכיח עצמו אמין ונעים יותר מהDSG7.

אני חושב שברוב האספקטים הסופרב מתעלה על האקורד וכי נכון יותר להשוות אותה אל מול מתחרות חזקות ומובילות בסגמנט כגון מונדיאו 240 כ''ס,אופל אינסייגניה ואולי אפילו לפזול לכיוון הS60 החדשה של וולוו שיקרה יותר מהסופרב אך זולה מן האקורד המאובזרת בגרסת ה2400 סמ''ק.

הפרש המחירים בינהם עצום במחירון סקודה 207 אלף ש''ח מול האקורד 2.4 255-270 אלף ש''ח

פורסם

נוטה להסכים עם GTI33 מעליי כאן, היתרון היחיד של האקורד מול הסופרב הוא האמינות היפנית של הונדה, ואולי המראה היפה הרבה יותר לטעמי של האקורד.

מעבר לזה, הסופרב לוקחת בכל קריטריון.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

בגדול מה שאמרו לך, בנוסף לא בטוח שתאהב את ה DSG6 תעשה נסיעת מבחן.

אחריות 2 לעומת 3 לטובת האוקרד, אמינות ללא דופן, יבואן

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

האקורד 2.4 מכונית מעולה. היא מכונית סאלון מאובזרת ונוחה שיודעת להרגיש גם קלילה ונמרצת כשרוצים.

אבל אין כמו הסופרב כדי להדגיש את חסרונותיה. מושב אחורי צפוף, איבזור שהוא אמנם עשיר מאוד אבל אין שום דבר מיוחד, מנוע וגיר שעובדים נהדר, חלק וסוחבים יפה מאוד הרכב אבל לא יכולים להתחרות במומנט של מנוע טורבו מודרני.

אם אתה לא נהג שמחפש קצת איקס-פקטור בכביש מפותל סביר להניח שתהנה יותר מהסקודה.

אבל לך תעשה נסיעת מבחן, אין יותר טוב ממגע ידיים.

פורסם

ברור שהסופרב עדיפה מרוב הבחינות על האקורד מבחינת התמורה להשקעה אבל רק לענות לזה שכתב לגבי האמינות, שהשבוע התפרסם ריקול ל300,000 מכוניות הונדה בעולם בגלל סכנה בפתיחת כרית האוויר, ככה שאף אחד לא חף מתקלות וכנראה שגם היפאניות רואות מוסך.

פורסם

לגבי הריקול, רוב המכוניות (90%) נמצאות בארה"ב וזה דגמים שנת 2001 ו2002 שמייצרים בארה"ב

הדגמים הבריטים והיפניים קיבלו ריקול ל2000 יחידות בלבד, להשוות ליצרנים אחרים? לא חושב שכדאי.

אני לא יודע מאיפה הסקת המסקנות פה לגבי הסופרב והאקורד, אבל מבחינת נוחות נסיעה וביצועים האקורד לוקחת ובגדול, האוטו הוא פשוט נושאת מטוסים עם כור גרעיני מתחת למכסה מנוע, אפשר לעשות אורגיה של פילים במושב האחורי, הסופרב נוחה ומרווחת, אבל פחות.

פורסם

באיזה סעיף של הביצועים האקורד עולה על הסופרב? לשתיהן אותו הספק מנוע אבל לסופרב בגירסה הנ"ל יש יתרון של כמעט שתי שניות בתאוצת 0-100 ומומנט עדיף שמגיע בסל"ד נמוך יותר.

מדובר בהפרש של 50K ש"ח, אלא אם במאיר מוכנים לרדת במחיר באופן משמעותי כשאתה שם כסף על השולחן הרי שזה No Brainer, הסקודה (מלבד העיצוב והגיר שיכול להציק בנסיעה עירונית) עולה עליה בכל פרמטר.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
לגבי הריקול, רוב המכוניות (90%) נמצאות בארה"ב וזה דגמים שנת 2001 ו2002 שמייצרים בארה"ב

הדגמים הבריטים והיפניים קיבלו ריקול ל2000 יחידות בלבד, להשוות ליצרנים אחרים? לא חושב שכדאי.

אני לא יודע מאיפה הסקת המסקנות פה לגבי הסופרב והאקורד, אבל מבחינת נוחות נסיעה וביצועים האקורד לוקחת ובגדול, האוטו הוא פשוט נושאת מטוסים עם כור גרעיני מתחת למכסה מנוע, אפשר לעשות אורגיה של פילים במושב האחורי, הסופרב נוחה ומרווחת, אבל פחות.

זה נורא נחמד שאנשים שאין להם מושג כותבים תגובות כ"כ נחרצות. מאוד מוסיף!

פורסם

אין כאן השוואה רצינית. הסופרב עולה על האקורד בכל מובן. איכות, זריזות, חסכון בדלק.

הדבר היחידי שהיא נופלת בו כמו כל סקודה אחרת זה במראה...

האמת היא שהיום האקורד יושבת הכי נמוך בקטגוריה שלה. אני מעדיף עליה גם את הפאסאט והמונדאו.

פורסם

האקורד פשוט מתומחרת באופן יקר מידי, אבל להגיד שהסופרב עדיפה בכל המובנים זו שטות של אנשים שלא נהגו באקורד ובטח שלא בחדשה, שאמנם לא מחדשת המון, אך טיפלה ברוב נקודות החולשה.

כמי שנהג על שני הרכבים ולא כל כך מזמן, (1.8TSI ו-2.4 ) דעתי היא זו:

כתמורה למחיר, אין ספק שהסופרב מציעה הרבה יותר בהרבה פחות ואני בטוח שעד היום יש לא מעט אנשים בפולקסווגן העולמית שמצטערים על הסופרב, לא כי היא רעה, פשוט כי היא מטילה צל של תמורה למחיר לעומת הפאסאט.

מבחינת איכות תא נוסעים, האקורד טובה יותר. אני אף פעם לא התלהבתי יותר מידי מתא הנוסעים של הסופרב (ואני ממש לא מתרשם מהבריטים שמעריצים את הדגם הזה). הוא נראה מעולה מרוחק, אך הוא ממש לא ברמה שלהפאסאט ואיכות ההרכבה של האקורד פשוט טובה יותר משל הסופרב לדעתי הטובה בקטגוריה.

מבחינת נוחות נסיעה, גם כאן האקורד עושה עבודה טובה יותר בטיפול ברוב סוגי השיבושים, הסופרב לא נוחה במיוחד בעיר.

מנועים, עניין של גישה. אין ספק שעודף המומנט של מנוע ה-TSI, עושה את החיים נעימים יותר והביצועים בקו ישר טובים באופן מוחשי, אך לא מדובר בהפרש מוחלט שכן מנוע האקורד הוא עדיין פנינה ויספק כמעט כל נהג, יחד עם תיבת ההילוכים חלקה יותר מכל DSG, למרות שה-DSG6 היא גם תיבה מעולה, כמעט ללא חסרונות או יותר נכון לומר, שהיתרונות עולים על החסרונות.

בידוד הרעשים באקורד טוב יותר, במיוחד בדגם החדש.

התנהגות כביש והנאה מנהיגה, כאן האקורד לוקחת בהליכה. הסופרב היא שייטת אוטוסטרדות מעולה, אך ממש לא מכונית לכביש המפותל או כזו שיכולה להעלות ולו חצי חיוך. ההגה של האקורד, למרות שהוא חסר משוב יחסית, טוב יותר וכך גם הבלמים (והתחושה בדוושה) שהם מהטובים שיש.

מרווח לנוסעים, כאן האקורד מהגרועות שיש. מלפנים, המושבים שלה אמנם טובים יותר ונוחים יותר מאלו של הסופרב, אך מאחור פשוט אין מקום. אפילו סופרמיני יכולה להתחרות באקורד במיוחד עם מפתח הכניסה הצר במיוחד מאחור. הסופרב מהצד השני, היא כמובן מלכת הקטגוריה בתחום הזה וללא מתחרים.

אבזור, כאן הסופרב עדיפה כאשר משווים את תג המחיר.

בשורה התחתונה, מדובר בשתי מכוניות מעולות ומה שבאמת יקבע זו נסיעת מבחן ואיזה רכב מדבר אליך יותר.

פורסם

מצטער מאוד, נהגתי על שני הרכבים ויותר מפעם... (זה לא שדיברנו על דלוריאן ופואגו...) ואין לי מושג איך הגעת למסקנות הללו.

איכות החומרים בהונדה לא עולה על הסופרב ובטח שלומר שאיכות ההרכבה של האקורד היא הגבוהה בקטגוריה זה לא רציני כשיש את הפאסאט בסביבה שהיא ליגה בפני עצמה בנושא הזה.

הונדה יודעים להשתמש בחומרים נאים (כמו גם בסיוויק שנותנת אשליית איכות) נאה הוא לא בהכרח איכותי יותר.

האקורד הוא רכב נחמד מאוד, טוב מיפניות אחרות אבל גובה מחיר בקטגוריה שאליה הוא לא שייך, אני מצטער אבל הפאסאט, הסופרב, המונדאו והאינסיגניה פשוט לא רואים אותו ממטר.

יש בארץ איזו הילה להונדה כאילו מדובר ברכב שמשחק בליגה גבוהה ממה שהוא וזה ממש לא כך.

ולהעדיף את הגיר המיושן שלו על פני תיבת DSG מתקדמת וחסכונית, זו כבר שמרנות נטו.

אגב, ממה שכתבת מישהו עוד עלול לחשוב שמדובר ברכב ספורט...

האקורד עולה על הסופרב בפרמטר אחד בלבד- מראה. וזה לא שווה את תוספת המחיר. מצטער אבל היום האקורד שממוצבת מעל רכבי המנהלים היפניים ולצד האירופאיות, נמצאת בתחתית הקטגוריה.

• תוכן חדש...