Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לייבא פנסים לפונטו ספייס שלי.

שלי נהרסו בעקבות ניסיון כושל עם הערכה של CARTARACT שנמכרה בפורום, וגם אחרי ליטוש הם נראים די רע.

חשבתי לחפש כאלה במצב מצויין פה בארץ, אבל קורצת לי האפשרות של ייבוא פנסים מקוריים במצב מעולה מאנגליה - שלא ראו כמעט שמש.

האם בעקבות הורדת המכסים אפשר להביא באופן חופשי את הפנסים הללו, או שאני עדיין כפוף לתשלום כלשהוא?

פורסם

1. העלאת רף הפטור ממכס טרם נכנסה לתוקף ויתכן שעדיין יהיה צורך בתשלום מע"מ על מה שמיובא.

2. פנסים של רכב שההגה בו ימני זורקים את אלומת האור מעבר (נמוך) שמאלה וכשאצלנו, עם הגה שמאלי,

אלומת האור מעבר נזרקת ימינה ולכן אסור להשתמש בפנסים "אנגליים" בישראל.

3. כדי לשחרר מהמכס חלקי רכב בטיחותיים (כולל פנסים) צריך להביא למכס אישור ממשרד התחבורה.

בברכה - רפי לין

פורסם

תוכל להביא פנסים תקן אירופאי בלבד.

לפנס חייב להיות תקן C או CE אם אני זוכר נכון, אחרת משרד התחבורה לא מאשר, אני נדפקתי כי לא ידעתי.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בפורום טכני יש שרשור מעולה בנושא ליטוש פנסים, מומלץ לנסות לפני הכל (עלות של פחות ממאה שקלים).

תברר עם מס' פחחים וחברות העוסקות ביבוא פנסים, תופתע לגלות שלפעמים יש אפשרות לקנות פנס מקורי/תואם איכותי במחיר מפתיע.

אם תחליט להזמין בכל זאת, קח בחשבון שאתה חייב תקינה אירופאית ופנס בריטי לא יתאים (אלא אם צויין במפורש).

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

טוב, בוא ונעשה סדר קצת בכל הבלאגן והאי הבנה הזו. לפותח השירשור.

1. אין שום קשר לענין העלאת פטור המכס לבין אפשרות לייבא פנסים או לא. ההקלה היא בסכום שניתן לייבא לא באם צריך אישור לייבא חלק או לא. נכון לעכשיו כל הבירוקרטיה של הזמנת חלקים נשארת בעינה ולפי ההיגיון שעומד מאחוריה והנטייה של הישראלי לקמבן היא תישאר עוד שנים רבות.

2. אתה יכול לייבא פנסים רק אם יש להם תקן. לא ישחררו לך אותם בלי אישור משרד תחבורה.

3. מיכוון שפנסים הם לא ממש אבזר בטיחותי קריטי כמו ברקסים, הגה וכיוצא בזה אתה תדרש להביא אישור משרד תחבורה אבל יותר קל לקבל אישור.

א3. ישנם חלקים שלא דורשים אישור כלל וכלל כמו גומיות שונות, אטמים, סמלים לרכב ועוד כל מיני. למרבה הצער, פנסים כן דורשים אישור.

4. בניגוד לחלקים אחרים שזקוקים לאישור מוסך בכדי לקבל אישור משרד תחבורה כאן אתה לא צריך אישור ממוסך אבל אתה צריך להוכיח מבעוד מועד שיש לפנסים תקן והם מסומנים באותיות שמייצגות תקן. שים לב לכלל החשוב ביותר. הרבה מוכרים של פנסים באינטרנט יאמרו לך שהפנסים מיוצרים לפי איכות של היצרן המקורי. איכות זה דבר יפה אבל איכות זה לא אומר שיש לפנס תקן. שאל את אור ס. הם לא רצו לאשר לו פנס שהמוכר רשם שהוא מיוצר לפי מפרט היצרן אבל הפנס לא היה מסומן בתו תקן.

5. לפי קישור שהבאתי בפורום אספנות, הודגש על ידי שר בממשלה שאכן הועלה הרף של המכס מ 50 דולר ל 340 דולר או לסכום ששווה 1200 ש"ח. שים לב, סכום הדולרים יכול להשתנות כי זה תלוי גם בשער הדולר. בכל מקרה הפטור של העד 1200 ש"ח הוא הקובע. אם מחר שער הדולר יהיה שווה ל 4 שקלים לדולר אז סכום הפטור בדולרים ירד מ 340 ל 300 דולר. תמיד מה שקובע זה ה 1200 ש"ח.

6. הפטור הוא ממכס וממס קנייה אבל לא ממע"מ.

7. המינוס בכל הסיפור הורא שעם פעם היית מזמין עד 50 דולר היית פטור ממכס, מע"מ ומס קנייה. היום, גם אם תזמין פריט שעולה 40 דולר תשלם 16 אחוז מע"מ שכאשר פעם היה פטור מכל תשלום כלשהוא.

8. מצאת פנס נחמד עם תו תקן שעולה 200 דולר? תשלם רק 16 אחוז מע"מ.

9. יש נקודה חדשה שעדיין לא הובהרה. ישנן שמועות שבניגוד לשיטה הישנה שבה עלות הפריט מחושבת לפי עלות הפריט פלוס משלוח ועל הסכום הכולל היינו משלמים מכס אז לפי השיטה החדשה המע"מ יחושב רק על פי עלות הפריט כאשר עלות המשלוח היא לא רלוונטית. אם זה ככה, מדובר בעוד כסף שנחסך מאיתנו וזה מאוד משמעותי. לשלם מע"מ רק על פנס שעלה 200 דולר ולא לשלם על כך שעלה עוד 100 לשלוח אותו זה בהחלט הנחה טובה. כאמור עדיין לא הובהר העניין הזה לחלוטין עדיין.

10. מדובר על תשלום עמלה של 30 פלוס שקלים לכל חבילה שתגיע. כמובן שזה לא הגיוני לשלם 30 שח עמלה על פריט שעלה 20 שקלים. נראה לי שמדובר על חבילות שמגיעות אקספרס ולא חבילות שנשלחות בדואר איטי רגיל. אז גם את זה צריך לבדוק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מה שמוזר, לפני כמה שנים הבאתי מאייביי פנסים קדמיים לדודג ניאון , הפנסים עלו משהו כמו 200 דולר, המכס לא ביקש ממני אישור של משרד התחבורה בכלל , אלא רק את סוג ההזמנה וסוג הפנסים, לאחר ששלחתי קיבלתי את החבילה בדואר בתוספת תשלום של 340 שקל מיסים בלבד.

לציין שבארץ בזמנו רצו על כל פנס 1500 שקל .

• תוכן חדש...