Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים!

אני רוצה לקנות רכב עוד מעט ויש לי תקציב לרכב, יישור קו וביטוח. אבל יש משהו שמדאיג אותי. חוץ מהכסף לאוטו, לביטוח, ולישור קו, על מה עוד אני אצטרך לשלם בתור הקונה? כאילו נגיד ואני בא לקנות רכב שעולה X כסף, אני אצטרך לשלם על העברת בעלות? עוד דברים מסביב? אני פשוט קונה אוטו ראשון ואין לי מושג קלוש בזה

פורסם

מקובל בהחלט שהקונה משלם על העברת בעלות, אבל גם זה נתון למשא ומתן.

כמו כן, בנוסף למה שרשמת ובמידה ויוחלט לבדוק את הרכב במכון הבדיקות, יש לשלם עבור הבדיקה כמה מאות שקלים.

ואם הרכב נפסל בגלל מה שמוצאים בבדיקה\לא תגיע לפשרה עם המוכר והעיסקה תבוטל, צריך לשלם עבור הבדיקה לרכב הבא וכו..

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מקובל בהחלט שהקונה משלם על העברת בעלות, אבל גם זה נתון למשא ומתן.

.

אין שום מוסכמה שהקונה משלם על העברת בעלות. היו מקרים ששילמתי הן כמוכר והן כקונה, היו מקרים בהם לא שילמתי כלל והיו מקרים שהתחלקנו בתשלום עם הצד השני.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בדיקה במכון עולה בערך 450 ש"ח, זה בדרך כלל על חשבון הקונה (אצלנו למשל יש מבצע למחזיקי חבר שמקבלים בדיקה חינם).

בדיקת שעבודים בדואר עולה 100 ש"ח, מומלץ מאוד אם אתה קונה ממוכר פרטי. אפשר גם לבדוק באינטרנט בפחות.

פורסם

OK טוב לדעת על כך!

בנוסף לזה, האם בדיקה במוסך לרכב ישן היא מדד לאיכות הרכב? כלומר האם אפשר להתפשר רק על בדיקה במוסך במקום במכון?

במידה ואני מבקש ממכון פלט של כל הטיפולים של הרכב זה יעלה לי כסף?

ובנימה זו אפנה לרכב מסויים. לא ראיתי הרבה שירשורים על רנו מגאן מהשנים 96'-98', איך הרכב? אני מדבר על הגרסאות עם הABS בלבד. חסכוני? אמין? בטיחותי? חלקים זולים? טיפולים זולים? מיותר לציין שמדובר בידני

פורסם

לגבי השאלות הראשונות שלך:

פלט בדיקות לא מבקשים ממכון בדיקות אלא ממוסך מורשה יבואן, וזה יעיל רק אם הרכב טופל במוסך מורשה יבואן כל חייו או לפחות בשנים האחרונות (עבור רכב שטופל במוסך יבואן אפשר להוציא פלט טיפולים מכל מוסך מורשה של אותו יבואן). זה בחינם, אבל רק בעל הרכב יכול לגשת ולבקש כזה.

אם הרכב טופל במוסך שאינו מורשה יבואן, אז אתה יכול להסתמך רק על קבלות טיפולים שבעל הרכב יראה לך.

בדיקה במכון לרכב ישן, לרוב תוציא אותו שחור משחור. עם זאת, עם העזרה הנכונה (למשל- להעלות את פלט תוצאות הבדיקה לפורום ולבקש חוו"ד), ניתן לברור את מה שבאמת נראה כראוי לתיקון מבין שאר כסת"חים למיניהם, ואז לגשת עם זה למוסך כלבבך ולבקש חוו"ד מקצועית נוספת והערכת מחיר לתיקון.

אם אתה הולך לכיוון של בדיקה במוסך, רצוי להוסיף גם בדיקה אצל פחח לבדיקת מצב השילדה (תאונות). זה בעיקר תלוי האם יש לך מוסך כזה עליו אתה סומך, ומה היקף הבדיקה במוסך (סורק תקלות בלבד, או בדיקה מקיפה של מכלולי הרכב?).

לגבי המגאן אין לי מה לתרום...

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אז בשביל זה שאלתי אם בדיקה במוסך יכולה להחליף את זה. יש מוסכים משוכללים שיכולים לעשות בדיקה מקיפה כמו מכון מורשה (דוגמאת טסט ליין וקומפיוטסט)?

ולגבי המגאן, מישהו אחר אולי?:lol:

פורסם

אז התשובה היא לא :)

מכון בדיקה נועד כדי לבדוק את כל מכלולי הרכב. על טיב הבדיקה אפשר להתווכח, אבל במוסך אין את המיכשור המתאים לביצוע בדיקה בכזה היקף (ובצדק, זה לא תפקידם), ולכן רוב המוסכים כלל לא בודקים רכבים. חלקם מוכנים (בתשלום) לבצע סריקת תקלות במחשב הרכב, ויש מוסכים שעל סמך היכרות אישית איתך יהיו מוכנים לחוות דיעה על רכב (רצוי כזה שהם מכירים טוב), בתשלום או בחינם, אבל בשורה התחתונה- לא בהיקף שמכון בדיקה ייתן לך.

יש אנשים שמספיקה להם חוו"ד מהמוסכניק שלהם לגבי מצב מיכני + חוו"ד מפחח לגבי תאונות. ככל שהרכב יותר ישן, יותר פשוט ויותר זול, כך אנשים מעדיפים דרך כזו מאשר התשלום ה"כבד" למכון הבדיקה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

במוסך אין את הציוד שיש במכוני הבדיקה ולכן הם לא יכולים להוציא לך פלט מסודר מכוני הבדיקה.

במכון בדיקה יש את כל הציוד שצריך אבל אין את הרצון להוציא לך פלט בדיקה אמיתית לרכב כזה.

בקיצור, במקרה שלך אין פיתרון מושלם. לדעתי רכב כזה חבל לקחת למכון בדיקה או למוסך מורשה רנו. רכב כזה צריך לקחת למכונאי הקבוע שלך. אחרי הכל, הוא זה שיצטרך להתלכלך ולתקן לך את הרכב כשיתקלקל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין לי מכונאי קבוע, זה רכב ראשון:lol:

בכל מקרה, מה דעתם על הרנו מגאן? מדובר על שנת 96'-98' בעיקר. אני מאוד מתלבט כי אני לא רואה שירשורים עליו אבל הוא מאוד בטיחותי לפי מה שהבנתי. איך הוא? אני מדבר על הגרסאות עם הABS בלבד. חסכוני? אמין? בטיחותי? חלקים זולים? טיפולים זולים? מיותר לציין שמדובר בידני

• תוכן חדש...