Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלגים

otwito
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למנוע שלי מותקנים פלגים acdelco המקוריים לפי ספר הרכב.

במקור המנוע עם דיסטריבוטור רגיל עם פלטינה.

החלפתי דיסטריבוטור לhei.

לפי הבנתי צריך להחליף פלאגים לכאלה שעובדים עם דיסטריבוטור אלקטרוני.

הנכון הדבר?

נצח ישראל לא משקר!!!

פורסם

הדיסטריביוטר החדש אמור לייצר מתח יותר גבוה. מתח יותר גבוה מסוגל לפרוץ מרווח ארוך יותר ולייצר ניצוץ "שמן" יותר המצית יותר טוב את התערובת שבתא השריפה.

פלגים רזיסטוריים מחלישים את ההפרעות לרדיו ובאותה הזדמנות גם את הניצוץ. אם אין לך רדיו במכונית, או אין בו הפרעות - אל תחליף לפלגים רזיסטוריים.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

בגלל זה משתמשים גם בפלאגים רזיסטורים , אתה מגדיל את החוזק הדיאלקטרי + ההתנגדות אז המפל מתח על הסליל הראשני הרבה יותר גבוה ואז אתה סוחט מהקוייל ניצוץ יותר חזק מבלי להגדיל רווח גדול כמו בפלאג שהוא לא .

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

"אתה מגדיל את החוזק הדיאלקטרי". נו , באמת. מה עניין חוזק דיאלקטרי לכאן?

התנגדות חוט הפלגים סופגת מפל מתח מסויים ו*מ*ח*ל*י*ש*ה את הניצוץ - אמנם לא בצורה דרמטית. היא מפחיתה את מספר האוסילציות בתדר גבוה, ולכן את ההפרעות לקליטת רדיו. זה הכל.

פורסם

מצטער להגיד לך אבל בדקנו את זה במעבדה , מפל המתח על הסליל הראשוני קפץ ל 25 k במקום 15k ומד הזרם ההשראתי הראה על החוטי הצתה זרם גבוה יותר בצורה משמעותית.

פורסם

המתח על הסליל המשני חסר משמעות. מה שמשנה הוא המתח על מרווח הניצוץ. מדדתם אותו?

מה ההתנגדות של החוט? איזה זרם מדדתם? תוכל לתת מעגל תמורה ולהסביר מדוע המתח על המרווח יעלה עם נגד טורי?

פורסם
למנוע שלי מותקנים פלגים acdelco המקוריים לפי ספר הרכב.

במקור המנוע עם דיסטריבוטור רגיל עם פלטינה.

החלפתי דיסטריבוטור לhei.

לפי הבנתי צריך להחליף פלאגים לכאלה שעובדים עם דיסטריבוטור אלקטרוני.

הנכון הדבר?

לא צריך להחליף את הפלגים, לכל מנוע יש את הפלגים המתאימים לו. מבחינת מוליכות חום טמפרטורת עבודה ומבנה תא השרפה. במקרה הזה כלום לא השתנה, פרט לעוצמת הניצוץ. שיכול לאפשר לך להגדיל, את מרווח הפלג. תבדוק אם יש הנחיות מיצרן מערכת ההצתה.

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם
המתח על הסליל המשני חסר משמעות. מה שמשנה הוא המתח על מרווח הניצוץ. מדדתם אותו?

מה ההתנגדות של החוט? איזה זרם מדדתם? תוכל לתת מעגל תמורה ולהסביר מדוע המתח על המרווח יעלה עם נגד טורי?

לא מדדנו מתח על הסליל המשני אלה על הראשוני , מתח זה הינו נקרא גם כמתח פריצה , מדדנו את הזרם על גבי החוט הצתה , את המתח בין האלקטרודות לא יכלנו למדוד.

התנגדות החוט הצתה הייתה אפסית כי השתמשנו בחוט מסוג soildcore .

הגדלת מרווח בין האלקטרודות יוצר יותר התנגדות כמו כן התנגדות זאת גוברת בתנאי דחיסה , ככה שהמתח פריצה עולה.

אז כפי שכתבתי מדדנו את השינויים עלגבי זרם חוט ההצתה ומתח פריצה  

פורסם

אני רוצה לתקן את עצמי מדדנו על המשני (משום. מה חשבתי שרשמת על ראשוני ) , והמתח מאד משמעותי . תזכר רגע בנוסחאה של הספק.

פורסם

תראה,

בדרך כלל הסליל הראשוני נטען בזרם של 3A ואז יש ניתוק פתאומי. הזרם ממשיך במשני (רציפות הזרם).

מכיוון שיחס הליפופים הוא 1:100 הזרם במשני יהיה 30 מיליאמפר.

א. אני מטיל ספק עמוק שמדדתם זרם כזה במד זרם השראתי. יש לי נסיון של עשרות שנים במדידות כאלו בדיוק - וכל הסיכויים שמה שחשבתם שאתם מודדים היה סתם רעש. אנא ציין את דגם מד הזרם ועוצמת הסיגנל שקיבלתם.

ב. אתה טוען שהתנגדות החוט זניחה. כמה? אוהם? קילואוהם? נניח שזה המקרה השני. מפל המתח על הנגד הזה יהיה 30 וולט - קצת יותר מפרומיל של המתח על המשני. עכשיו הסבר לי מדוע זה מחולל שינוי דרסטי.

ג. לחילופין, אנא ציין בדיוק מה מדדתם, איך מדדתם, מעגל, מיכשור המדידה וגודל הסיגנלים (רצוי גם traces) וניתן יהיה להתיחס לטענתך בכובד ראש.

• תוכן חדש...