Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אחד המאכלים הבודדים שגיליתי ומאד התחברתי אליהם באירופה הוא הריזוטו - מין אורז שמבושל בציר בשר עד למרקם קרמי.

לרגל ביקור בארץ אני מחפש מקום שאפשר לאכול בו כזה במחיר סביר ובאיכות טובה.

ממה שאני רואה ברשת, רוב המסעדות האיטלקיות מעדיפות להגיש כל מיני גרסאות מפונפנות של המנה, עם פטריות ותבלינים

ושאר אקזוטיקה מיותרת שאפשר לגבות עליה הרבה כסף. אני מחפש משהו הרבה יותר פשוט, דייסה דביקה שאוכלים ב-5 יורו

במסעדות פועלים באיטליה, מקסימום עם קצת גבינה מגוררת למעלה.

אם יש למישהו המלצות, אשמח לשמוע.

risotto2-200.jpg

גרציה מראש. :wink:

פורסם

למיטב ידיעתי אין דבר כזה בארץ.

האמת שגם רוב המקומות שכן מגישים ריזוטו, בגרסאות יקרות יותר כמו שציינת,

עושות ריזוטו בינוני מאוד לטעמי.

פעם היה היתה מסעדה ברחוב קרליבך, שנקראה מזלונה. היתה להם מנה חלומית

של ריזוטו עם מדליוני פילה בקר. זו היתה מנה שאחרי שאתה מסיים אותה(ומתפוצץ)

אתה ישר חושב, מתי אני מגיע לכאן שוב.

פורסם

מצטרף למיכאל... אני מאוד אוהב ריזוטו

ועוד לא נתקלתי בארץ בריזוטו מעניין או מרגש

מחוץ לכותלי הבית.

ריזוטו זעפרן זה משהו קל יחסית להכנה.

פטריות ו/או שילובי ירקות וגבינות דורשים לא מעט זמן

אבל עדיין יהיה טעים יותר בבית.

היום אפשר להשיג בארץ אורז מסוג ארבוריו אפילו בסופר השכונתי,

אז אין לך תירוצים. :wink:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אחרי שתתמחה - תזכר לרשום לנו את המתכון בשירשור מתכוני-קארז-לגבר-הרעב באוף-טופיק. גם עוף צלוי יתאים לריזוטו.

אתה יכול לנסות ריזוטו 'נטו' בדוד ויוסף בירמיהו 22 ת"א, אלורה ברוטשילד 60 ת"א. גם קימל (תוסיף קצת לתקציב), רח' השחר 6, ת"א. נדמה לי שהיתה להם שלוחה בהרצליה, איני יודע מה מצבה כיום.

באמת חבל שקשה להשיג מעדן כזה לא כתוספת בלבד לארוחה יקרה, קצת או הרבה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

גם בקפה ממילא בירושלים יש ריזוטו למרות שלא טעמתי אבל הפולטנה שלהם היתה הטובה ביותר שטעמתי.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

למען האמת, בשנים האחרונות השחזתי את כישוריי הגסטרונומיים ולמדתי להכין את רוב המאכלים האהובים עלי יותר טוב מכל מסעדה שביקרתי בה. האפשרות לאכול טעים ובריא בבית זה משהו שלומדים להעריך כשנוסעים הרבה וסועדים כל יום במקום אחר. מכל המקומות שיצא לי לאכול בהם, רק כמה מסעדות במזרח אירופה הצליחו לקלוע לטעם שלי. וזה לא שהסטנדרטים שלי גבוהים... להפך, אני דוגל בפשטות, משתדל להימנע ממרכיבים אקזוטיים, ומאמין שלהכין ארוחה לא צריך לקחת הרבה יותר זמן מאשר לאכול אותה.

ריזוטו זה באמת לא חוכמה, עם קצת אימון סביר להניח שאוכל לתפוס את הרעיון עוד לפני שאסיים את חבילת האורז הראשונה. פשוט חבל שמאכל כ"כ בסיסי שנפוץ באירופה כמעט כמו פיצה או פסטה נמכר פה כמנת גורמה. סתם אורז דביק, מה הקטע? :-)

לפולנטה דווקא לא התחברתי משום מה, אבל תודה על ההמלצה.

פורסם

היום אפשר להשיג בארץ אורז מסוג ארבוריו אפילו בסופר השכונתי,

אז אין לך תירוצים. :wink:

ממליץ במקום לקנות ארבוריו זבל להתאמץ עוד קצת ולחפש ריזוטו של SCOTTI, רק שלצערי, לא כל כך קל למצוא אותו.

scotti%20rice%20500.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

א' ריזוטו טוב שאכלתי היה בסבסטיאן בהרצליה. ריזוטו דלעת ושרימפס, מולטו בונה.

ב' שתי מעדניות חביבות עלי מחזיקות ריזוטו-ים טובים ועוד אי אילו תוספות ובסיסי מנות איטלקיים למטבח טובים למטבח. הראשונה פרונטו ברחוב הרצל, תל-אביב (יש למסעדה הוותיקה גם מעדנייה עכשיו, כולל פסטות עבודת יד של המסעדה), ואילו השנייה, ל'אנגולו בשבזי בנווה צדק.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

הריזוטו הטעים ביותר שאכלתי לאחרונה היה בברצלונה - לא רלוונטי אלינו.

עוד לא נתקלתי בארץ בריזוטו טעים שמשאיר עליך רושם מיוחד. משום מה אוהבים להוסיף בארץ לריזוטו ירק (פטרוזיליה או כוסברה אני כבר לא זוכר) ולפעמים יותר מדי מה שנותן טעם משתלט מדי. אני מת על ריזוטו :)

פורסם
ממליץ במקום לקנות ארבוריו זבל להתאמץ עוד קצת ולחפש ריזוטו של SCOTTI.

1. מה זה הדבר הזה ואיך הוא עובד בדיוק?

2. לא יפה להתעלם מה"פ, גם אם אין לך תשובה לעניין.

פורסם

לא מחזיק מעצמי מומחה גדול לעניין, אבל ריזוטו מצויין אכלתי לא מזמן ב"פסטה מיה" בתל אביב.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
לא מחזיק מעצמי מומחה גדול לעניין, אבל ריזוטו מצויין אכלתי לא מזמן ב"פסטה מיה" בתל אביב.

מניסיון, אם מדובר בפסטה מיה, כנראה הריזוטו לא כזה מצוין :)

• תוכן חדש...