Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כבר המון זמן שיש לי חלום למכונית אספנות

ביום הכיפורים הייתי אצל משפחה באחד המושבים בדרום

למחרת גיסי אמר לי בוא נעשה טיול אני צריך להאכיל את החתולים של השכן כי הוא בחול

תוך כדי עשיתי סיבוב אחרי הבית וראיתי את חלומי גולף דור ראשון שנת 1980 עדיין לא אספנות

יושבת מתחת לעץ מכוסה בכ-40 סמ" עלים שלמה לחלוטין במצב חיצוני מעולה

התקרבתי אלייה וחיצוני היא במצב מדהים ללא חלודות כלל ופנים הרכב שלם לחלוטין ללא שברים כלל

שאלתי את גיסי על הרכב ומדובר בגולף יד ראשונה והבעלים הוא הדוקטור של הישוב

מנוע 1100 סמק 4 הילוכים עומדת ללא טסט וללא תזוזה כבר כמה שנים

את הרכב אני יכול לרכוש ב-2000 שקלים כדאי?

ועכשיו לשאלות: רכב שעמד כבר כמה שנים ללא טסט צריך לשלם את האגרות של השנים אחורה?

ואיך הופכים את הרכב להיות בסטטוס אספנות?

ורכב שלא הונע כמה שנים מה צריך לעשות לפני ההתנעה הראשונה?

תודה מראש לעונים

תומר.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לשאלתך הראשונה: כדאי? זו שאלה שאתה צריך לענות עליה לבד. פה לא מדובר על סחירות או שמירה על ערך. אם אתה רוצה את האוטו - לך על זה. לעניות דעתי, אם הרכב באמת במצב חיצוני ופנימי טוב - המחיר הגיוני.

אם תהפוך את הרכב לאספנות לא תצטרך לשלם את האגרות הישנות ומן הסתם כדאי, אחרת תצטרך גם לשלם את כל האגרות וגם לעבור מבחן של מכון התקנים.

לגבי התנעת הרכב - אל תחשוב אפילו על לנסות להתניע אותו במצבו הנוכחי. אם תרכוש את הרכב תצטרך לגרור אותו למוסך מתמחה, שיבצע את כל יישורי הקו הנדרשים (החל מהחלפת שמנים ונוזלים וניקוי כל המערכות והצנרת, בדיקה והחלפה של כל חלקי וצינורות הגומי והציריות וכו'). העלות האמיתי תהיה כנראה שם ולא ברכישה. עדיין - אם הקוסמטיקה במצב טוב, במכונאות של הרכבים הללו יחסית קל לטפל, רק עניין של כסף. בקוסמטיקה מאידך אתה עלול להיתקל במצב שבו אין חלקים ואין מאיפה להביא או במצב הכי גרוע שצריך להשבית לגמרי את הרכב בגלל רקבונות שלא ניתנים לתיקון.

בהצלחה.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

במחיר הזה הייתי לוקח בלי לחשוב פעמיים

לאחר הפיכת הרכב לאספנות, לא תצטרך לשלם אגרות. מצד שני, אם אני זוכר נכון, הבעלים הנוכחי צריך לרשום אותו כאספנות ורק אז אפשר להעביר בעלות.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

דעתי האישית היא שאם אתה רוצה להיכנס לתחביב, שווה וכדאי.

חשוב שתעשה זאת באופן מושכל ותבין שמחיר הקנייה הוא ההוצאה הזולה ביותר (למעט אגרת הרישוי).

הרכב הוא רכב מצוין כרכב אספנות ראשון - פשוט וזול יחסית וכן עם מלאי חלפים גבוהה בארץ ובחו"ל.

אם תבחר לוותר על התענוג אשמח מאוד לקבל פרטים על הרכב לטובת הצלתו והשבתו לכבישיי הארץ.

בהצלחה במידה ותחליט ללכת על זה.

ללא שם.jpg

פולקסוואגן חיפושית - איכות גרמנית בהישג ידך :lol:

CAR4 - פשוט לבחור את הרכב הבא שלך

פורסם

תומר זה מציאה מה שיש לך בידיים, אני במצב כזה מציע לו 1800 כדי להראות לו שאני מתלבט ושלא יתחרט ויחשוב שביקש זול ויתחיל לשאול ולברר פרטים ,בסוף "מתרצה" לשלם 2000 ש"ח ונכנס לאוטו וצועק מאושר - אחלה אוטו ואחלה עיסקה ותהנה ולא תפסיד - שכר כניסה יחסית נמוך ובאמת שמציאה יד ראשונה - תגיד שזה שתי דלתות ובכלל תן לו גם נשיקה גדולה אחרי שתחתום זכרון דברים .

פורסם
תומר זה מציאה מה שיש לך בידיים, אני במצב כזה מציע לו 1800 כדי להראות לו שאני מתלבט ושלא יתחרט ויחשוב שביקש זול ויתחיל לשאול ולברר פרטים ,בסוף "מתרצה" לשלם 2000 ש"ח ונכנס לאוטו וצועק מאושר - אחלה אוטו ואחלה עיסקה ותהנה ולא תפסיד - שכר כניסה יחסית נמוך ובאמת שמציאה יד ראשונה - תגיד שזה שתי דלתות ובכלל תן לו גם נשיקה גדולה אחרי שתחתום זכרון דברים .

תשמע, אתה ממולח.

בכל מקרה, אם בזיכרון הדברים תכתבו, שבמקרה שאחד הצדדים מבטל את העסקה הוא ישלם 10 אחוז מערך הרכב, כלומר מאתיים ש"ח, אל תמהר לנשק אותו שלא יבין מזה שהמחיר שסיכמתם עליו נמוך מידי ואז יתחיל לשאול ולברר פרטים ויעדיף לשלם לך 200 ש"ח ולמכור את הרכב לקונה אחר בעשרים אלף ש"ח. תנשק אותו רק אחרי שתעבירו בעלות...

ארז רונן

פורסם

הרכב פשוט מכאנית, קל (יחסית) להשיג עבורו חלקים והרבה מכלולים תואמים לגולף דור 2. לדעתי, מהווה רכב מעולה כרכב אספנות ראשון ויכול לשמש אותך גם כרכב יומיומי. בנוסף, הרכב מפנק, כיפי ויפה. בעצם זה הרכב שהוציא לגולף את המוניטין שיש לה עד היום.

אם נדלקת - אני ממליץ לך ללכת על זה.

הצעד הבא שלך: מוסך שמתמחה ברכבי גולף ישנים. אחד מחברי הפורום הפנה אותי בזמנו למוסך כזה בראשל"צ. קיבלתי שירות מקצועי, יחס אדיב ומחיר מפתיע לטובה. שמור את המס': איציק 050-5251888.

כשתגיע לשלב שאתה מחפש חלקי חילוף מכאני/פנים/חוץ - דבר איתי בה"פ.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

היי חג שמח ותודה לכול המגיבים

הרכב בעל מרכב 5 דלתות

וכמו שכבר כתבתי מנוע 1.1 בעל 4 הילוכים

מחר יש לי שיחה עם בעל הרכב

ואני הולך לבחון יותר לעומק את המכונית

האוטו כמובן עם ניירת ורשיונות מסודרים אך ללא טסט משהו כמו 6 עד 7 שנים

במידה ואנחנו סוגרים על עסקה מה אני צריך לבקש ממנו

ניתן לעשות העברת בעלות אם לאוטו אין טסט בתוקף?

המטרה היא כמובן להפוך את הרכב לאספנות,כרגע הרכב לא בסטטוס אספנות

ואני לא רוצה שהמוכר ידע שזו המטרה כי אולי הוא יחזור בו וידרוש מחיר יותר גבוהה

מה אני צריך לעשות בנושא הזה?

תודה מראש תומר.

פורסם

קודם כל יש לברר האם הרישיונות הופקדו במשרד הרישוי.

אם אתה רוצה להשתמש ברכב כתור רכב יומיומי אז תאלץ לשלם את כל האגרות שלא שולמו, לבצע בדיקת מעבדה וטסט. חשוב לציין שלא ניתן לעשות העברת בעלות עד שלרכב אין טסט.

אם אתה רוצה להשתמש ברכב כתחביב אז גשו למשרד הרישוי, בעל הרכב יעביר את הסטטוס לאספנות ואז כל החובות של האגרות ימחקו ותוכלו להעביר בעלות (בנוסף תהיה פטור מבדיקת מעבדה ותוכל ישירות לגשת לטסט). חשוב לציין שמרגע שהסטטוס של הרכב שונה לאספנות לא ניתן להחזיר את הסטטוס למצב רגיל וקיימות עלייך כל החובות וההטבות של רכב אספנות (אסור לנוע בין 7-9 בבוקר בימי חול ומצד שני יש הנחות בביטוח ובטסט).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
תשמע, אתה ממולח.

אני לא ממולח רק קצת אולי קצת בעל יותר ניסיון מהבחור הזה במשא ומתן, עיסקה כזו במילה לא נכונה יכולה להתפקשש והבחור מפסיד גם את הרכב שמהווה עבורו משאת נפש וגם מפסיד עיסקה שחלקנו מזילים ריר שחושבים אליה , נקווה שהדוקטור לא נכנס גם לפורום הזה , בהצלחה ושיהיה מזל וברכה .

פורסם

חבר'ה, קצת הגזמתם עם הדיבור על המציאה ועל העסקה החלומית. בוא נודה על האמת, אם הדוקטור יפרסם עכשיו את הרכב למכירה, הוא לא יקבל עליו יותר מ2K, ועם יעביר אותו טסט, יקבל אולי 4K, וגם זה אחרי שיתיבש כמה חודשים טובים. תסתכלו על פרסומים של רכבי אספנות למכירה, אין הרבה קופצים.

לקונה המאושר: קח בחשבון שתהיה לך עבודה על הרכב. הצינורות ואקום/מים/דלק והרצועות יהיו מיובשים וזקוקים להחלפה. אם יש לך ידיים טובות - אין בעיה לעשות לבד. אם הד"ר לא רוקן את המים מהרדיאטור - כנראה שיהיו רקבונות שידרשו החלפה/שיפוץ של הרדיאטור. צמיגים - להחליף. טנק דלק - יתכן שיהיה חלוד/רקוב. זה כמובן רק קצה הקרחון כי עמידה ממושכת לא עושה טוב לשום מכלול של הרכב.

אבל את כל אלה תוכל לסדר לבד, הרכב הזה הוא כמו לגו, ומה שלא - להיעזר במוסך או בחברי הפורום.

הכי חשוב בכלי הרכב האלה הוא מצב הבודי והפנים. אלו הצרות הכי גדולות. אם המצב שלהם טוב, כל השאר פחות קשה כי הרכב הזה פשוט מאוד לטיפול ואמין מאוד.

אם הייתי במקומך - הייתי קונה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

בהנחה שהכל היה תקין כשהרכב הושבת לפני 7 שנים (וסביר להניח שזה לא המצב)

תדרש השקעה של 2-3 אלף שח כדי להעביר את הרכב טסט וזה בהנחה שיעשה הכל לבד.

בקיצור תכין 5-6 אלף שח כדי לרכוש את הרכב ולהחזירו לכביש

פורסם
הרכב פשוט מכאנית, קל (יחסית) להשיג עבורו חלקים והרבה מכלולים תואמים לגולף דור 2. לדעתי, מהווה רכב מעולה כרכב אספנות ראשון ויכול לשמש אותך גם כרכב יומיומי. בנוסף, הרכב מפנק, כיפי ויפה. בעצם זה הרכב שהוציא לגולף את המוניטין שיש לה עד היום.

אם נדלקת - אני ממליץ לך ללכת על זה.

הצעד הבא שלך: מוסך שמתמחה ברכבי גולף ישנים. אחד מחברי הפורום הפנה אותי בזמנו למוסך כזה בראשל"צ. קיבלתי שירות מקצועי, יחס אדיב ומחיר מפתיע לטובה. שמור את המס': איציק 050-5251888.

כשתגיע לשלב שאתה מחפש חלקי חילוף מכאני/פנים/חוץ - דבר איתי בה"פ.

אין כמעט שום מכלול שתואם לגולף דור 2.

לגבי איציק- אם זה איציק מג'י-דאב לשעבר קשה לי להגדיר אותו כמומחה לדגמים ישנים.

פורסם

טוב חברים הייתה לי הזדמנות לפגוש את הרכב ממש מקרוב

סיכום: פנים הרכב במצב מושלם!!! נראה ממש כמו חדש חוץ מקוריי העכביש

אפילו הרדיו מקורי לחלוטין ומד האוץ מונה רק 50,000 ק"מ!!!

הדשבורד והפלסטיקה במצב חדש כאילו עכשיו יצאו מהמפעל

תא המנוע והמכלולים נראים במצב טוב ללא נזילות כלל הכול יבש ומלא באבק

הרדיאטור מלא בחצי כמות מים כמעט בטוח שהוא הלך

יש כמה מכלולים וחלקים של המתלים שמלאים בשכבת חלודה

מצב הבודי חיצוני במצב מעולה לגילו קווים ישרים לחלוטין ללא מכות פח כלל

יש פה ושם התנפחויות של חלודה ויש מקומות של חלודה שטחית ומקומות אכולים מחלודה

עד כאן הכול טוב ויפה תמורת 1000 שקלים שסגרתי עם האדון בזכות גיסי שווה בהחלט להיכנס לפרוייקט

אבל שני דברים שגרמו לי לרדת מהנושא ואולי לחשוב על האוטו הזה בתור רכב לחלקי חילוף

1. האוטו בסוף לא שנת 1980 אלא 1982 וצריך לחכות עוד שנה לאספנות אבל זו לא הבעיה

2. כשפתחתי את דלת הבגאז' גיליתי מראה מזעזע עם השנים שהרכב עמד נכנסו מים מאיפה שהוא

וגרמו לאכילת כול רצפת הבגאז' והכול נראה פשוט נורא!!!

כול הרצפה כבר מלאה בחורים והכול רקוב לגמרי

דבר כזה מצריך השקעה לא קטנה אצל פחח פשוט צריך לחתוך את הרצפה ולרתך רצפה חדשה לא זול בכלל!!!

אבל עלה לי רעיון יש ביד 2 למכירה גולף שנת 1980 מניעה ונוסעת במחיר טוב

אם אני אסגור עם הבחור אני אקח את זאת לחלקים

אשמח לתגובות נוספות מכם ואשמח להמלצות נוספות בעניין

תודה מראש ושבת שלום.

• תוכן חדש...