Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מצטער שנראה כאילו אני נטפל אליך אבל אני פשוט מנסה להבין מה מיוחד כל כך ברכב הזה ששווה להשקיע מן הסתם ים של זמן וכסף. מחיר הקנייה עשוי להטעות, בפועל הוא חסר משמעות. סביר מאוד להניח שהרכב לא הגיע לאן שהגיע בנסיעה מהסוכנות. סביר יותר להניח שתקלה משמעותית העמידה אותו שם. עצם העובדה שהרכב יד ראשונה, תצדיק מן בסתם עבודת שיקום איכותית יותר. פחחות סבירה פלוס, לרכב שעמד שנים, תעלה מעל לעשרת אלפים ש"ח. בפחות מזה תקבל עבודה פחות מסבירה. עדיין לא הגענו לצד המכני וכבר אנחנו הרבה מעבר לתקציב של הבחור שאחד משאלותיו הראשונות הייתה האם שווה להוציא 2000 ש"ח לקניית הרכב...

ובוא נניח שהחלום שרובינו חלמנו, לקנות רכב אספנות ראשון ולהביא אותו למצב תצוגה יתפוגג באיזה שלב, אתה מאמין שימצא קונה שישלם את המחיר שהושקע ברכב עד להתפוגגות החלום? בתור רכב ראשון הייתי מייעץ לבחור להיכנס לפרופורציות לא לקפוץ מעל לפופיק ולא להגרר אחרי העצות שהחברים משמיעים. אין לך מושג למה אתה חושב שאתה נכנס. גם לי יש עצה שאתה יכול להתעלם ממנה. רוצה רכב אספנות, חפש רכב נוסע. שלם קצת יותר ותלמד להכיר את היתרונות, החסרונות והעיקר העלויות של החזקת רכב אספנות ואחרי שתפנים, חפש מציאות.

הכל נכתב ברוח טובה ובמטרה לשים דברים בפרופורציות ולא על מנת לרפות את ידיך.

רונן

היי רונן - קודם כל לא נראה לי שאתה נטפל אלי חלילה ואתה רק שם את הדברים יותר בפרופרצויות ממני עבור הבחור ,מעולה בעיני כל עוד נעשה ברוח טובה כמו שאתה עושה ,מטרת הפורום בנוסף זה לשמוע דעות שונות אחד מהשני וללמוד מהנסיון והידע לא רק בתחום הרכבים ,אחלה . תחזור לפוסט הראשוני שלו ותראה שכתב שדור ראשון גולף זה החלום שלו.

לטעמי האישי גולף דור ראשון עם כל ההיסטוריה שמהווה מבחינה מוטורית והיסטורית הגולף מאז הדור הראשון ערכו רק יעלה ,זה זן הולך ונכחד שיהיה נדיר מאוד במחוזתינו די בקרוב ובטח רכבים במצב מקורי וידיים מעטות ללא היסטוריה של תאונות וכיו"ב, לך תשיג גולף GTI דור ראשון היום גם בחו"ל ותראה לאן הרכב הזה הולך, שוב דעה שלי אתה לא חייב לקבל.

אני חושב שלקנות את הרכב הזה ב1000 שקל ולסדר אותו לאט מדוייק וטוב ברמה שרוצה להגיע אליה ובלי לחץ שמחר צריך אותו ליום יום ,יגמור יותר זול מרכב אספנות נוסע שיקנה היום ובמחיר טוב שיקנה נוסע אז בטח שגם יצטרך השקעה כל שהיא ,קשה מאוד למצוא נוסע מושלם במחיר טוב , כמו כן זו הדרך להתחבר לרכב מכל הבחינות וכמו כן ידע מה יש לו ביד ולאיזה הפתעות לחכות. זה תחביב לא זול כולנו יודעים ומסכים איתך שבטח לא נכנסים אליו עם 2000 שקל בכיס .

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה יכול לתקופה הראשונה לתקן רק את הבגז' ואת החלק המכאני. חבל להשחית רכב. בטוח יהיה פה משהו שיקנה אותו למטרת שיפוץ

עדיף שתיתן למשהו הזדמנות לשפץ. מלהפוך אותה לברזל!

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם
היי רונן - קודם כל לא נראה לי שאתה נטפל אלי חלילה ואתה רק שם את הדברים יותר בפרופרצויות ממני עבור הבחור ,מעולה בעיני כל עוד נעשה ברוח טובה כמו שאתה עושה ,מטרת הפורום בנוסף זה לשמוע דעות שונות אחד מהשני וללמוד מהנסיון והידע לא רק בתחום הרכבים ,אחלה . תחזור לפוסט הראשוני שלו ותראה שכתב שדור ראשון גולף זה החלום שלו.

לטעמי האישי גולף דור ראשון עם כל ההיסטוריה שמהווה מבחינה מוטורית והיסטורית הגולף מאז הדור הראשון ערכו רק יעלה ,זה זן הולך ונכחד שיהיה נדיר מאוד במחוזתינו די בקרוב ובטח רכבים במצב מקורי וידיים מעטות ללא היסטוריה של תאונות וכיו"ב, לך תשיג גולף GTI דור ראשון היום גם בחו"ל ותראה לאן הרכב הזה הולך, שוב דעה שלי אתה לא חייב לקבל.

אני חושב שלקנות את הרכב הזה ב1000 שקל ולסדר אותו לאט מדוייק וטוב ברמה שרוצה להגיע אליה ובלי לחץ שמחר צריך אותו ליום יום ,יגמור יותר זול מרכב אספנות נוסע שיקנה היום ובמחיר טוב שיקנה נוסע אז בטח שגם יצטרך השקעה כל שהיא ,קשה מאוד למצוא נוסע מושלם במחיר טוב , כמו כן זו הדרך להתחבר לרכב מכל הבחינות וכמו כן ידע מה יש לו ביד ולאיזה הפתעות לחכות. זה תחביב לא זול כולנו יודעים ומסכים איתך שבטח לא נכנסים אליו עם 2000 שקל בכיס .

יש הבדל מהותי בין גולף GTI דור ראשון יד ראשונה לבין גולף 1.1 ... גם אני אשמח לשים את ידי עם GTI כזאת. לגבי חלומות, שים לב שלכל בחור שנכנס פעם ראשונה לפורום יש חלום לגבי רכב חלומותיו. נכון שברוב המקרים מדובר על יבוא מחו"ל ועל רכב עתיר סוסים, אבל רק אולי לאחוז אחד מבין החולמים יש את האבא העשיר שיכול לממש את "החלום". כל השאר ממשיכים להסתכל בעיניים חולמניות על האלפיון העליון ובמקרה הטוב קונים וולוו חבוטה או חיפושית מקרטעת כי המסודרות עולות קצת מעבר לתקציב...

לגבי עליית ערך, קניתי לא מזמן אודי 80 שנת 84, יד ראשונה 117 אלף ק"מ, צבע ראשון, מנוע 1800 גיר אוטומט, מזגן מקורי והיום יש לה אפילו הגה כוח שנתרם מGT (חן, שלושה סיבובים מקצה לקצה...), נראת ונוסעת כמו חדשה. האם לדעתך, אוכל לקבל עבורה סכום בין 5 ספרות ברגע שתגיע לגיל המתאים? והרי שאלתי לא תמימה, מוצעת למכירה כבר שנים רבות אודי יפיפיה, לבנה עם גג סקיי שחור שדורשים עבורה סכום שכביכול היה צריך להתאים לתפיסת עולמך וכעובדה האוטו עדיין לא נמכר. לדעתי, אין לגולף 1.1 שום סיכוי שבעולם להימכר במחיר שישולם לצורך הבאתו למצב ראוי. אותו כנ"ל לגבי רנו 12, אודי 80, וולוו וכדומה אלא אם כן מדובר בדגמים החזקים/מיוחדים של היצרן.

ארז רונן

פורסם

היי רונן ,בהחלט יתכן שאתה צודק ולהכנס להרפתקה שכזו תעלה בטח יותר מערך הרכב עצמו כאשר יסיים אותו,אבל רובנו יודעים זאת ואני בהחלט לא מדבר לגבי רכב ספציפי שיובא מחו"ל ושווה פה אולי יותר ממחיר העלות יבוא שלו { אני הבאתי את הSL שלי במחיר שלטעמי ישאר עודף במידה וילדיי מחר יחילטו למכור אותה עם אני אקבל התקף לב וימות, אני לא מוכר בטוח } .

אין דין רנו 12 יפה ומיוחדת ככול שתהיה כדין גולף דור ראשון יפה ומיוחדת ,למה זה כבר שאלה אחרת .

השכר כניסה שלו די נמוך לאוטו כזה, שים לב כמה כתבו לו שמעניינים בעיסקה במידה ויחליט לנטוש.

שבוע טוב -

פורסם
יש הבדל מהותי בין גולף GTI דור ראשון יד ראשונה לבין גולף 1.1 ... גם אני אשמח לשים את ידי עם GTI כזאת. לגבי חלומות, שים לב שלכל בחור שנכנס פעם ראשונה לפורום יש חלום לגבי רכב חלומותיו. נכון שברוב המקרים מדובר על יבוא מחו"ל ועל רכב עתיר סוסים, אבל רק אולי לאחוז אחד מבין החולמים יש את האבא העשיר שיכול לממש את "החלום". כל השאר ממשיכים להסתכל בעיניים חולמניות על האלפיון העליון ובמקרה הטוב קונים וולוו חבוטה או חיפושית מקרטעת כי המסודרות עולות קצת מעבר לתקציב...

לגבי עליית ערך, קניתי לא מזמן אודי 80 שנת 84, יד ראשונה 117 אלף ק"מ, צבע ראשון, מנוע 1800 גיר אוטומט, מזגן מקורי והיום יש לה אפילו הגה כוח שנתרם מGT (חן, שלושה סיבובים מקצה לקצה...), נראת ונוסעת כמו חדשה. האם לדעתך, אוכל לקבל עבורה סכום בין 5 ספרות ברגע שתגיע לגיל המתאים? והרי שאלתי לא תמימה, מוצעת למכירה כבר שנים רבות אודי יפיפיה, לבנה עם גג סקיי שחור שדורשים עבורה סכום שכביכול היה צריך להתאים לתפיסת עולמך וכעובדה האוטו עדיין לא נמכר. לדעתי, אין לגולף 1.1 שום סיכוי שבעולם להימכר במחיר שישולם לצורך הבאתו למצב ראוי. אותו כנ"ל לגבי רנו 12, אודי 80, וולוו וכדומה אלא אם כן מדובר בדגמים החזקים/מיוחדים של היצרן.

בהמשך למה שרונן אמר, אני בין רכב לרכב שעובר בידיי נכנס מדי פעם ליד 2 לראות כמה רכבים מעניינים ואחד מאלה שאני תמיד מנסה לאתר הוא גולף MK1 דגם 3 דלתות, על סמך כל הפרוייקטים המדהימים שנעשים על הרכב הזה בחו''ל (ממנוע 1.6 עד 1.8 טורבו ומגוון אופציות לעיצוב חיצוני של הרכב לטעם כל אחד) ישנה גולף ביד2 דור ראשון שנראת סביר עם מנוע מקורי ושיפורי מתלים ואולי עוד כמה דברים כאשר הבחור אם אני זוכר נכון מבקש עליה במודעה 7K בפועל הוא בטח ימסור אותה באלפיים פחות לפחות (המודעה מפורסמת דיי הרבה זמן) והערך של הרכב לא עולה, בטח לא אחת שהיא הדגם הפשוט לאותם שנים וגם אם תהיה הכי משופצת היא לא תמכר בסכום בעל 5 ספרות לדעתי, ככה ששיפוץ של רכב כזה זה נטו אם לבחור יש ממש קשר רגשי לדגם.

בדגם 3 דלתות הייתי מוכן להשקיע לא מעט אך על דגם 5 דלתות לא הייתי מסתכל בתכלס.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
בהמשך למה שרונן אמר, אני בין רכב לרכב שעובר בידיי נכנס מדי פעם ליד 2 לראות כמה רכבים מעניינים ואחד מאלה שאני תמיד מנסה לאתר הוא גולף MK1 דגם 3 דלתות, על סמך כל הפרוייקטים המדהימים שנעשים על הרכב הזה בחו''ל (ממנוע 1.6 עד 1.8 טורבו ומגוון אופציות לעיצוב חיצוני של הרכב לטעם כל אחד) ישנה גולף ביד2 דור ראשון שנראת סביר עם מנוע מקורי ושיפורי מתלים ואולי עוד כמה דברים כאשר הבחור אם אני זוכר נכון מבקש עליה במודעה 7K בפועל הוא בטח ימסור אותה באלפיים פחות לפחות (המודעה מפורסמת דיי הרבה זמן) והערך של הרכב לא עולה, בטח לא אחת שהיא הדגם הפשוט לאותם שנים וגם אם תהיה הכי משופצת היא לא תמכר בסכום בעל 5 ספרות לדעתי, ככה ששיפוץ של רכב כזה זה נטו אם לבחור יש ממש קשר רגשי לדגם.

הוא כבר מבקש עליו 5

בקריות עמדה קבריולט 87 המווון זמן והמחיר היה פחות מ15

פורסם

קבריולט מפחיד אותי, גם המחירים הזויים, גם רכב מאוד גניב בזמן האחרון (ואין יותר גרוע מלהשקיע במשהו את הנשמה והכסף ואז זה נגנב) וגם למשהו אני רוצה למצוא גולף 3 דלתות גג סגור פשוטה!

האמתי בכל מקום ניתן לראות רכבים מאוד מושקעים שהמחיר ההתחלתי שלהם בשמיים והם בלוח מכירה קרוב לשנה או יותר (כנס לפורום מכירה פה ותראה אנשים שהקפיצו יותר מ 10 פעם ותראה ממתי המודעה המקורית).

הקטע המבאס שהרכבים האלה שאתה נכנס ליד 2 נראים מאוד יקרים וזה מייאש אבל בתכלס כמעט אף אחד מהם לא נמכר, כל הקבריולטים של ב 20K ומעלה.

השקעה היא רק לעצמנו ולא תעניין רוב הסיכויים מישהו אחר.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
... ישנה גולף ביד2 דור ראשון שנראת סביר עם מנוע מקורי ושיפורי מתלים ואולי עוד כמה דברים כאשר הבחור אם אני זוכר נכון מבקש עליה במודעה 7K בפועל הוא בטח ימסור אותה באלפיים פחות לפחות (המודעה מפורסמת דיי הרבה זמן) והערך של הרכב לא עולה, בטח לא אחת שהיא הדגם הפשוט לאותם שנים וגם אם תהיה הכי משופצת היא לא תמכר בסכום בעל 5 ספרות לדעתי, ככה ששיפוץ של רכב כזה זה נטו אם לבחור יש ממש קשר רגשי לדגם.

אני מכיר ממבט את את הגולף המדוברת, אני עובר לידי הרכב כל בוקר, בזמנו הוא ניסה למכור אותה בשנים עשר אלף כחבילה אחת עם מנוע שהוא קרא לו G-60 (כנראה של קוראדו). על המנוע הוא רצה תוספת מחיר. את המנוע כנראה מכר ונשאר עם מנוע 1.3 בגולף.

על פניו הרכב נראה במצב טוב למרות שזקוק לצביעה כללית.

ארז רונן

פורסם

השכר כניסה שלו די נמוך לאוטו כזה, שים לב כמה כתבו לו שמעניינים בעיסקה במידה ויחליט לנטוש.

שבוע טוב -

לא מעוניינים בעסקה אלא רוצים פרטים. יש הבדל.

אני משוכנע שרוב החברים שמתעניינים בעסקה רוצים את הרכב כתורם חלקים, או כבסיס לתורם חלקים אחר הנמצא ברשותם. למרות שבתחום הזה אין הרבה הגיון כלכלי, אף אחד שחי ממשכורת לא ילך להשקיע בין 10Kל 20K בשיקום רכב כזה ומי שהממון מצוי בכיסו, על אחת כמה וכמה.

ארז רונן

פורסם

רונן נשאר רק לעשות לייק על התגובות שלך.

אגב אם מישהו מכיר אז בזמנו היו כמה חבר'יה ממועדון ואג ששיפצו כמה רכבים כאלה (3 דלתות) אם למישהו יש תמונה או את השרשורים של זה ממועדון ואג.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
טוב חברים הייתה לי הזדמנות לפגוש את הרכב ממש מקרוב

סיכום: פנים הרכב במצב מושלם!!! נראה ממש כמו חדש חוץ מקוריי העכביש

אפילו הרדיו מקורי לחלוטין ומד האוץ מונה רק 50,000 ק"מ!!!

הדשבורד והפלסטיקה במצב חדש כאילו עכשיו יצאו מהמפעל

תא המנוע והמכלולים נראים במצב טוב ללא נזילות כלל הכול יבש ומלא באבק

הרדיאטור מלא בחצי כמות מים כמעט בטוח שהוא הלך

יש כמה מכלולים וחלקים של המתלים שמלאים בשכבת חלודה

מצב הבודי חיצוני במצב מעולה לגילו קווים ישרים לחלוטין ללא מכות פח כלל

יש פה ושם התנפחויות של חלודה ויש מקומות של חלודה שטחית ומקומות אכולים מחלודה

עד כאן הכול טוב ויפה תמורת 1000 שקלים שסגרתי עם האדון בזכות גיסי שווה בהחלט להיכנס לפרוייקט

אבל שני דברים שגרמו לי לרדת מהנושא ואולי לחשוב על האוטו הזה בתור רכב לחלקי חילוף

1. האוטו בסוף לא שנת 1980 אלא 1982 וצריך לחכות עוד שנה לאספנות אבל זו לא הבעיה

2. כשפתחתי את דלת הבגאז' גיליתי מראה מזעזע עם השנים שהרכב עמד נכנסו מים מאיפה שהוא

וגרמו לאכילת כול רצפת הבגאז' והכול נראה פשוט נורא!!!

כול הרצפה כבר מלאה בחורים והכול רקוב לגמרי

דבר כזה מצריך השקעה לא קטנה אצל פחח פשוט צריך לחתוך את הרצפה ולרתך רצפה חדשה לא זול בכלל!!!

אבל עלה לי רעיון יש ביד 2 למכירה גולף שנת 1980 מניעה ונוסעת במחיר טוב

אם אני אסגור עם הבחור אני אקח את זאת לחלקים

אשמח לתגובות נוספות מכם ואשמח להמלצות נוספות בעניין

תודה מראש ושבת שלום.

רק הרצפה של תא המטען מלאה בחורים או כל הרצפה של הרכב ?

בכל אופן, אם אתה יורד מהעניין - אני אשמח אם תעדכן כאן או אפילו בפרטי את הפרטים של הבן אדם.

פורסם

מי אמר שהבחור הולך לשפץ למצב תצוגה מחר בבוקר?

אולי אפשר לסדר רק את הבגאז', באיזה תיקון חאפרי שיחזיק בינתיים - ועד אז לסדר את המכניקה וליהנות מהנסיעה ברכב מיוחד שכזה?

כמובן, כל זה בתנאי שהרוכש מודע לכך שכדי לקבל פחחות נורמלית, הוא צריך להוציא לפחות עשירייה.

פורסם

חברים יקרים

לכול אלו שמבקשים פרטים של הגולף במקרה שאני ארד מהעניין זה לא יקרה

אני רוכש את האוטו בין לשיפוץ ובין אם לחלקים

והרכב למכירה במחיר הזה מכיוון גיסי שכן של האדון כבר 40 שנה והם שכנים טובים מאוד!

תודה ושבוע מעולה!

פורסם
בהנחה שהכל היה תקין כשהרכב הושבת לפני 7 שנים (וסביר להניח שזה לא המצב)

תדרש השקעה של 2-3 אלף שח כדי להעביר את הרכב טסט וזה בהנחה שיעשה הכל לבד.

בקיצור תכין 5-6 אלף שח כדי לרכוש את הרכב ולהחזירו לכביש

שלא תטעה, ההשקעה על הרכב מבלי לראות אותו תעלה בהרבה על מה שנאמר בציטוט

לא פחות מרבבה עד למצב נסיעה בטוח, כולל טסט ואמינות בסיסית!

ואני מדבר מנסיון של רכבים שעמדו מספר שנים וחזרו לכביש.

קח בחשבון שיפוץ כל המערכות הבסיסיות, בלמים, גומיות+צריות, הגה, מערכות חשמל, קירור,

החלפת אטמים שהתייבשו, מצבר חדש, ו-5 צמיגים.

לא כולל קטסטרופות וזוועות שיתגלו בהמשך, קוסמטיקה, חלודות, בולמים, רישוי, ושונות!

זה לא שאני לא ממליץ לך לקחת את הרכב, אבל אל תיפול במלכודת הבורות! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...