Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן כיבוי מנוע אומר גם כיבוי מדחס של המזגן והמשך אוורור ללא קירור. זה לא נורא, אבל גם לא מי יודע מה נעים.

בימים חמים כמו היום אני מנתק את זה בכפתור הירוק שרואים בתמונה. או במצב גיר S הוא לא מכבה את עצמו.

אני עדיין לומד את העניין. עד עכשיו שמתי לב ש:

המנוע נכבה עוד לפני שהרכב עוצר עצירה מלאה.

הכיבוי לא עובד כשהמנוע קר.

כאשר המנוע מכובה האוטו יכול להדרדר אם יש שיפוע. כנראה שהגיר הרציף אשם.

כעבור בערך דקה של עמידה ברמזור המנוע נדלק לבד.

בפקקים הוא לפעמים מבין שאני זוחל בפקק ולא נכבה עד שאני לא נוסע איזה מרחק מה בצורה רציפה.

פורסם

יש כפתור ירוק עם ציור של עלה

אם הוא לחוץ אז המערכת עובדת בצורה חסכונית, המנוע יכבה בכל עצירה למעט עמידה בפקק בו לוחצים הרבה ברקס\גז הרכב לומד שנכנסתה ל"מצב פקק" והוא לא יכבה

במצב שהכפתור לא לחוץ אם המזגן דולק אז כל מה שכתבתי למעלה נכון, אחרת, הרכב יכבה שהמגזן יגיע לטמפטורה שמכוונת בבקרת אקלים.

אם המזגן על LOW(הטמפרטורה הכי נמוכה) הרכב לא יכבה אף פעם.

הכיבוי וההדלקה הם מהירים ולא מורגשים, כדי למצות את המיטב מהרכב(מבחינת צריכת דלק) צריך ללמוד אותו ולנהוג בצורה מאוד מסויימת, אפשר להגיע לתוצאות יפות

פורסם
עופר.

הוא לא צוחק. נראה דווקא שאתה ניזון מהסטיגמה מבלי לבדוק את העניין.

הרשה לי להציג כמה עובדות.

קרינה אלקטרו מגנטית אכן מסוכנת לבריאות.

אבל אם תבדוק לעומק מדובר על קרינה אלקטרו מגנטית של מתח משתנה AC והשפעה לאורך זמן.

כלומר מגורים ליד קווי חשמל מתח גבוהה וחשיפה כרונית.

כאן מדובר מתח קבוע DC שהשראה אלקטרו מגנטית שלו דומה לזה של כדור הארץ. על השראה זו עובד המצפן.

לא בטוח שהיא מסוכנת לבריאות.

מקור השראה הכי גדול בכל רכב הם גלגלים שיש בתוך הצמיג שלד מתכתי שמסתובב מהר מאוד ויוצר השראה אלקטרו-מגנטית.

ברכב היברידי בנוסף לכך ישנם פיקים של השראה כאשר בעת בלימה הרכב מטעין את הסוללות וכן כאשר הזרם משנה כוון הלוך וחזור בתוך הרכב.

אולם זה מאוד זניח יחסית לזמן שאנחנו נמצאים ברכב. בתור רכב יחיד בבית לא בטוח שהייתי קונה היברידי. אבל בתור רכב עירוני בשבילי לא הייתה לי התלבתות.

בעבר היתה סברה שמגורים ליד קווי מתח גבוה כרוכים בלאוקמיה של ילדים. למיטב ידיעתי הוכח שהדבר אינו נכון.

באופן כללי - אין הוכחות ברורות ששדה אלקטרומגנטי בתדר לא מיינן ובעוצמות נמוכות מזיק לגוף האדם. הסכנה היא בקרבת משדדרים חזקים, כגון משדרי מכ"ם, שמייצרים הספקים של עשרות ק"ו, ויש כללי בטיחות של שמירת מרחק מהאנטנות שלהם. גם לגבי טלפונים סלולריים - הסכנה המוכחת היחידה שלהם היא תאונות דרכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...