Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים חדשים לפג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי לפני כמה ימים פג'ו 206 - 2003.

יש צורך להחליף את כל הצמיגים.

הסתכלתי עכשיו על תאריכי הייצור -

3 + רזרבי של Dunlop SP Sport 490. תאריך ייצור, 2006 !

גלגל אחד אחורי של מישלין תאריך ייצור - סוף 2003 ! ( יכול להיות שזה אחד הגלגלים המקוריים של הרכב?! הוא נראה במצב הכי טוב דווקא)

כמה זמן עובר מזמן הייצור ועד שהגלגל מורכב על האוטו בדר"כ? פחות משנה?

האם אפשר להסיק שהצמיגים האלה כבר חוגגים יומולדת 5?

אשמח לעצות מה כדאי לקנות.

מידות הגלגל - 185/65R14 86H

האם במסגרת הטיפול השנתי שאני אעשה שבוע הבא יש אפשרות להחליף את הצמיגים,

או שזה משהו שעושים רק בפנצ'ריה?

האם חובה לעשות אחרי החלפת הצמיגים גם כיוון פרונט?

תודה.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם
שלום,

קניתי לפני כמה ימים פג'ו 206 - 2003. *** תתחדש.

יש צורך להחליף את כל הצמיגים.*** Amen to that

גלגל אחד אחורי של מישלין תאריך ייצור - סוף 2003 ! ( יכול להיות שזה אחד הגלגלים המקוריים של הרכב?! הוא נראה במצב הכי טוב דווקא)*** בהחלט יכול להיות. בכל מקרה לא כדאי ליסוע עם צמיגים לא זהים על אותו הסרן.

האם אפשר להסיק שהצמיגים האלה כבר חוגגים יומולדת 5? *** כן, ובכל מקרה הם עברו את מה שמומלץ כפג תוקף. אני אפילו לא שואל כמה ק"מ הרכב עשה.

או שזה משהו שעושים רק בפנצ'ריה?***בפנצ'ריה

האם חובה לעשות אחרי החלפת הצמיגים גם כיוון פרונט?*** לא חובה. תבקש מהצמיגאי לבדוק אם יש שחיקה לא אחידה של הצמיגים (תבדקו גם אחוריים למקרה ובעבר החליפו קדמיים לאחוריים), ובנוסף, אחרי ההחלפה תראה אם הרכב מושך. אם התשובה לאחד הסעיפים חיובית כדאי לשקול כיוון פרונט.

תודה.

אין לי ידע על צמיגים במידה שלך, אבל אני ממליץ לא לרכוש צמיג סיני דוגמת Hero, סטרפייר וכל זה. צמיג פאלקן 912, אם יש במידה שלך, יהיה מעולה ויעלה פחות מ 400 ש"ח.

אני ממליץ לך כמובן להחליף את כל הרביעיה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• ספונסר פורום
פורסם

הצמיג של מישלין הוא אכן ככל הנראה הצמיג המקורי של הרכב. מומלץ להחליף את כל הארבעה ויפה שעה אחת קודם. באותה הזדמנות כדאי לבקש מהפנצ'ריה לבדוק גם את מצבו של הגלגל הרזרבי. בפיג'ו הוא מותקן מתחת לתא המטען והרבה אנשים לא בודקים את מצבו בזמן, ברגע האמת מגלים שאין אוויר ונתקעים.

ניתן לבקש מהמוסך שיחליף צמיגים לרכב אבל לרוב המוסכים אין פנצ'ריה וסביר להניח שהם יקחו את הרכב לפנצ'ריה הקרובה ויחליפו שם צמיגים. כמובן שעל התיווך הזה תשלם עוד כסף. אם אתה מאזור המרכז אתה יכול להתקשר לג.מ פורטל, פנצ'ריה גדולה שמוכרת המון צמיגים איכותיים במחירים נוחים.

פורסם
שלום,

קניתי לפני כמה ימים פג'ו 206 - 2003.

יש צורך להחליף את כל הצמיגים.

גלגל אחד אחורי של מישלין תאריך ייצור - סוף 2003 ! ( יכול להיות שזה אחד הגלגלים המקוריים של הרכב?! הוא נראה במצב הכי טוב דווקא)

האם אפשר להסיק שהצמיגים האלה כבר חוגגים יומולדת 5?

או שזה משהו שעושים רק בפנצ'ריה?

האם חובה לעשות אחרי החלפת הצמיגים גם כיוון פרונט?

תודה.

אמנם המצב הנוכחי הוא כבר נוראי ביותר של שימוש בצמיגים בני 5 שנים כאשר אחד מהם ממש ותיק ובכלל השימוש הבלתי תקין בצמיגים לא זהים, אך עדיף מאוחר מאשר כלל לא להחליף.

צמיגים זה ענף נפרד ובדרך כלל הם מוחלפים בפנצ'ריה ולא במוסך. יש להחליף את כל ה-4.

זכור את הכללים להחלפת צמיגים: גילו של הצמיג ביום הרכישה ואני מדגיש ביום הרכישה לא יעלה על 6 חודשים. אם אין - פשוט ממשיכים הלאה. גילו של הצמיג מוטבע עליו ע"י 4 ספרות 4609 לדוגמא, והכוונה לשבוע (שבוע, לא חודש, לא להתבלבל) של שנת 2009.

קוד המהירות וקוד העומס לא יהיו פחות מהמלצת היצרן. הכוונה לצירוף המספרים 86H.

V זה מעל H.

T זה מתחת ל-H.

כלומר, אם היצרן ממליץ H (וכדי לדעת זאת, בדוק את המדבקה על דלת הנהג שרשומים עליה מידות הצמיגים שנקבעו על ידי היצרן, קוד המהירות וגם לחץ האוויר), אז מותר לך להרכיב H או V או יותר מזה, אבל שלא נראה לי שתמצא יותר מ-V. כנ"ל קוד העומס.

לפני שתרכיב את הצמיגים אני מציע לך לעבור עליהם עם הידיים והעיניים ולראות שהם שלמים, שהם נראים באמת חדשים מעבר לתאריך, שאין עליהם סימני יובש, שאוחסנו במקום חשוך. יש על צמיגים חדשים מין צ'ופצ'יקים כאלה שאפשר למשוך בהם. הם אמורים להיות מאוד אלסטיים ולא להיקרע - זה מעיד על הטריות.

על הצמיג גם רשומה ארץ הייצור "MADE IN...".... מדינות אירופאיות ומדינות מכובדות זה בסדר.

לגבי דגם, ממליץ בחום על מישלין.

לגבי כיוון פרונט - מומלץ לבצע כיוון פרונט מיד אחרי החלפת הצמיגים, בייחוד כאשר לא עשית הרבה זמן, כדי לוודא שזויות ההיגוי תקינות וחלילה הצמיגים לא יישחקו מוקדם מהרגיל.

פורסם
הצמיג של מישלין הוא אכן ככל הנראה הצמיג המקורי של הרכב. מומלץ להחליף את כל הארבעה ויפה שעה אחת קודם. באותה הזדמנות כדאי לבקש מהפנצ'ריה לבדוק גם את מצבו של הגלגל הרזרבי. בפיג'ו הוא מותקן מתחת לתא המטען והרבה אנשים לא בודקים את מצבו בזמן, ברגע האמת מגלים שאין אוויר ונתקעים.

ניתן לבקש מהמוסך שיחליף צמיגים לרכב אבל לרוב המוסכים אין פנצ'ריה וסביר להניח שהם יקחו את הרכב לפנצ'ריה הקרובה ויחליפו שם צמיגים. כמובן שעל התיווך הזה תשלם עוד כסף. אם אתה מאזור המרכז אתה יכול להתקשר לג.מ פורטל, פנצ'ריה גדולה שמוכרת המון צמיגים איכותיים במחירים נוחים.

אפשר לבחור את הצמיג הכי הכי טוב מבין הצמיגים שכרגע מורכבים על הרכב ולשים אותו כרזרבי.

• תוכן חדש...