Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שלא קיבלו אותי למאסטר שף, או, שרשור המתכונים של קארספורום.


urban.racer
שימו לב! השרשור הזה בן 3906 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

עם כל הכבוד פרנקוס, זה היה לדעתי מיותר, מגעיל ומוגזם (מאוד מוגזם מכל הבחינות) לפרוש את זה ע"ג יותר מהודעה אחת.

יכלת בקלות לתאר את התהליך בצורה עניינית ופשוטה של מצרכים > טיגון > אכילה.

 

חברים מצפים למצוא כאן מתכונים מעוררי תיאבון שחברים אחרים מעוניינים לחלוק. לא לקבל קבס וגועל נפש ממה שפרסמת.

תודה שהרסת לי את התיאבון, אני מקוה שנהנית מתשומת הלב שקיבלת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

אין ספק, אם המאכלים של בנצי גרמו לי להרגיש רעב, אז אחרי התמונות של פרנקוס התאבון עבר לי icon_puke_l.gif

 

הוצאת לי את המילים מהפה.:|

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם כבר אוסיף תרומה משלי לדיון:

 

כשמבשלים ביצה מקושקשת, מומלץ לעשות זאת בבן מארי. התהליך אמנם לוקח בערך רבע שעה במקום 5, (לפחות) אבל התוצאה טובה לאין שיעור. משם אפשר כמובן להוסיף דברים טובים כראות עינו וטעמו של הבשלן (חתיכות בייקון קטנות או האם, או גרוייר).

Insane things comes from insanely people.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פרנקוס, אל תקשיב להם- זה נראה סביר+.

 

*אכלתי דברים הרבה יותר גרועים מזה*

 

ועכשיו בחזרה לדיון:

 

בהחלט מתכונים איכותיים ובעיקר של בנצי- גם הביצוע איכותי.

 

מתכון ששיפרתי במהלך הזמן ושהפך למתכון האהוב עלי- כשיש לי כוח לקצוץ ולחתוך.

 

חזה עוף מוקפץ עם ירקות ונודלס.

 

קושי: בדיחה/קל/בינוני/קשה/בגירה.

ידע מקדים: פעוטון מזל/בסיסי/חובב/שף/פרנקוס

משך בישול: תלוי נטו במהירות חיתוך וקציצה של המכין, אישית אני מכין את כל המתכון תוך 30 דקות.

כלים מיוחדים: ווק.

 

המצרכים:

 

-חזה עוף. מספר החתיכות לפי כמות האנשים ומידת הרעב. אישית לעצמי אני מכין 2 חתיכות של חזה- מה שנקרא פרפר.

 

-נודלס. אפשר לקנות בכל סופר. מבחינת כמות, למנה אחת אני מתשמש בחופן של נודלס מיובש- לאחר בישול הוא גדל פי כמה וכמה, אז להיזהר עם הכמויות.

 

-ירקות- גמבה, גזר, בצל יבש, פטריות(חשיבות לכך שיהיו טריות כמה שיותר) שמפיניון ו/או פורטובלו, בצל ירוק, ג'יג'ר(זנגזביל), שום, אפונה ירוקה-התרמילים(אפשר קפואה-יש להפשיר לפני לפי ההוראות שמאחורי האריזה או טרייה), נבטים, פלפל חריף אדום.

 

-שמן קנולה/סויה, רוטב סויה, רוטב טריאקי, צ'ילי חריף-מתוק ו/או חריף, שמן שומשום וסילאן(לא מחייב).

 

הוראות הכנה.

 

1. נקו את החזה עוף מכל לכלוך ונקודות אדומות. אישית אני מנקה גם את השומן. חתכו לרצעות בגודל 3-4 ס"מ לרוחב ו6-8 ס"מ לאורך, עקרונית הגודל משפיע ישירות על מהירות הבישול ולכן יש להימנע מחתיכות עבות.

 

2.בשלו את הנודלס לפי ההוראות על גב האריזה. יש להיצמד לכמות המים כיוון שהיא תשפיע על הטעם של האיטריות. יש להוסיף מלח אך לא יותר מידי, כיוון שתיווסף סויה למוקפץ עצמו. לא לשכוח להוסיף כף שמן ולערבב באיטיות על מנת שהאיטריות ייפרדו. סננו והניחו בצד.

 

3. מלאכת החיתוך מתחילה כאן- המלצה אישית, קנו סכין נוחה לעבודה. חותכים את כל הירקות כשמתחילים מהירק הקשה ביותר לירק הרך ביותר. את השום וג'ינג'ר יש לקצוץ דק דק .את תרמילי האפונה והנבטים משאירים שלמים. את הפלפל החריף יש לחתוך לקוביות קטנות, ניתן להשאיר את הגריעינים- תלוי כמה אוהבים חריף. שאר הירקות חותכים לרצועות דקות.

 

4.מדליקים את האש ומכוונים אותה לאש גבוהה ומניחים את הווק להתחמם, מוסיפים את השמן בערך 5-3 כפות- יש לוודא שכל הווק שומן כהלכה. מתחילים להוסיף את הירקות מהקשה ביותר(הגזר) אל הרך ביותר(נבטים) ההוספה תיהייה הדרגתית, הירק הבא יתווסף רק כאשר הירק הקודם התרכך מעט. את השום ג'ינג'ר ובצל ירוק יש להוסיף לאחר הוספת הגמבה כדי למנוע מצב של שום שרוף. במהלך כל הבישול יש לדאוג לערבב את כל המרכיבים בצורה נמרצת, ומי שמצליח "להקפיץ" אפילו יותר טוב, יש להיזהר בפעולה זו(מנסיון אישי בפעם הראשונה שניסיתי "להקפיץ" חצי מהמנה הייתה על הרצפה והשיש). לאחר שסיימנו להוסיף את הירקות נוסיף את הבשר בבת אחת ונדאג למקם אותו ישירות על המתכת של הווק. ברגע שהבשר בקצוות ילבין נמשיך לערבב. שלב זה אמור להיות מהיר אם הבישול התבצע על אש גבוהה ואחידה לאורך הבישול, שלב זה חשוב לרמת ההכנה של הבשר- אף אחד לא אוהב לאכול עוף ורוד.

לאחר שהבשר כולו הלבין נתחיל להוסיף את הרטבים. נתחיל עם הסויה, צ'ילי והטריאקי- כף מכל אחד. מערבבים ומוסיפים כף סילאן, ערבוב נוסף ומוסיפים את השמן שומשום- שימו לב- יש להוסיף טיפות בודדות כיוון שמדובר בתבלין חזק ומרוכז.

לאחר שהנוזלים הצטמצמו בערך ב1/3 נוסיף את הנודלס ונערבב. נכבה את האש ונגיש. כקישוט אני ממליץ על בצל ירוק- מוסיף ניגוד מעניין עם הבצל הירוק שהתבשל.

 

-מדובר במתכון גמיש במיוחד, ניתן לשחק עם כמות כל מרכיב והשלב בו מוסיפים אותו לווק. יש להכין אותו עם "רגש" על הכמויות ו"תחושה" על הטעם שאותו מעדיף את הטבח. ניתן להכין אותו חריף במיוחד או מתקתק, ואפשר גם באמצע. אישית אחרי הפעם השנייה או השלישית שהכנתי את המתכון הנ"ל כבר קלעתי לטעם המדוייק שאותו אני מעדיף אך עקב טעמים מרובים, מורכבים וקיצוניים ניתן "לשחק" עם זה ככל העולה על הדמיון.

 

 

ערב טוב,

 

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יכול להגיד שזה גורם לי לרצות להקיא, אני לא אוכל חזיר, לא בגלל כשרות אלא בגלל שאני לא אוהב בשר שומני מדי וגם בארה"ב החזיר תעשייתי משהו, לא ברמה של אלברט מאזור.

 

תודה חברים על המחמאות, לצערי את השבוע ההאחרון אני מבלה בלאכול בחוץ וחוץ מחביתה עם גמבה קלוייה וחזה הודו לא באמת הכנתי משהו.

 

ד"א אם יצא לכם לבקר בתוך מטבחים של מסעדות טובות תראו שהמצב לא יותר טוב מהמטבח של יוסי :)

haters will hate

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ד"א אם יצא לכם לבקר בתוך מטבחים של מסעדות טובות תראו שהמצב לא יותר טוב מהמטבח של יוסי :)

צ'יפוטלה נחשבת מסעדה טובה? המטבח שם מלוקק.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע איך בארה"ב, אבל בשר חזיר הוא לא משהו שאפשר לקרוא לו שומני בהגדרה.

 

ד"א אם יצא לכם לבקר בתוך מטבחים של מסעדות טובות תראו שהמצב לא יותר טוב מהמטבח של יוסי :)

איני בטוח שכוונתך הייתה צינית, אבל אם כן, אלו שטויות.

Insane things comes from insanely people.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבהרה קטנה:

 

המטבח שלי נקי ומצוחצח תמיד.

אני אובססיבי בענייני ניקיון.

 

אם תשימו לב, לצ'יפסר יש כמה כתמים שאי אפשר להוציא, אפילו אחרי לילה שלם של טבילה בחומרים ממיסים שומן.

הוא לא כל כך מגעיל, פשוט יש לו כתמים שלא יוצאים.

 

כל החלק שבאמת עושה מגע עם האוכל, נקי ומצוחצח.

 

מצטער אם מישהו באמת הרגיש רע עם זה אבל התגובות החיוביות שקיבלתי בפרטי ובטלפון היו שוות את זה :lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מכיוון שכל השבוע הגעתי מאוחר הביתה, האישה הייתה אחראית על הבישולים והיא טרחה לצלם את הכל :)

 

דג לברק צ'יליאני (SEA BASS) שלוק, סלסת אפרסמונים (SALSA) וצלפים מטוגנים.

 

דרגת קושי - בינוני.

ידע מקדים - טבח חובב.

המנה לא כשרה, מכיוון שנעשה שימוש במי צדפים, ניתן להחליף במרק עוף.

 

מצרכים :

ל2\4 סועדים

סלט:

2 אפרסמונים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות

חופן בצל ירוק קצוץ

4 כפות של פטרוזליה קצוצה דק דק

לימון אחד

אבוקדו אחד מקולף וחתוך לקוביות של ס"מ בערך

מלח ופלפל

פלפלל חריף קצוץ דק

 

צלפים:

כף אחת של קמח תירס

כף אחת של קמח רגיל

רבע כוס של צלפים

רבע כוס של שמן קנולה

 

דג:

2-4 חתיכות של פילה (לברק או בקלה) בעובי של 4 ס"מ בערך.

מלח

בצל ירוק

2 עלי דפנה

3 גבעולי תימין\טימין או איך שלא כותבים את זה

כוס של מי צדפים

כוס וחצי של vermouth, אפשרי גם להשתמש בג'ין יבש.

2 כפיות של חמאה לא מלוחה

מיץ לימון.

מעט פפריקה חריפה, עדיף תבלין של פלפל קאיין.

סלרי קצוץ

גזר קצוץ לקוביות\ פרוסות

הכנה :

 

בקערה גדולה מערבבים את האפרסמון, את הפלפל החריף, הגמבה, הבצל הירוק, מיץ מלימון שלם, פטרוזיליה ואת האבוקדו והמלח-פלפל.

 

בקערה קטנה מערבבים את קמח התירס עם הקמח הרגיל, מוסיפים את הצלפים ומערבבים מעט עד שהצלפים מכוסים בקמח.

במחבת קטן שמים שמן קנולה, מרימים את הצלפים וזורקים למחבת ל5-6 דקות עד להזהבה, מוציאים מהשמן באמצעות כף מחוררת ושמים על מגבת נייר שתספוג את השמן.

 

את חתיכות הפילה מניחים על צלחת ומפזרים מלח ופפריקה\קאיין על 2 הצדדים.

 

במחבת רחבה זורקים את הגזר, הסלרי, עלי הדפנה, הטימין והבצל הירוק, מוסיפים כוס של מי צדפים וכוס וחצי של היין.

מביאים לרתיחה על אש נמוכה.

מוסיפים את הדגים ומוודאים שהם יושבים על קרקעית המחבת, מכסים ל6-7 דקות ואז הופכים את הדג ומכסים בשנית ל6-7 דקות.

ככה למעשה שולקים את הדג, הוא מתבשל וסופח את הנוזלים שמסביבו.

מוציאים את הדג ומניחים בצלחת, מכסים בנייר אלומיניום וחוזרים למחבת.

מסננים את המרכיבים ככה שיש בקערה את הנוזלים ובמסננת את הירקות.

המיץ חוזר למחבת.

מגבירים קצת את הלהבה ונותנים להכל להתבשל לכמה דקות, 5 דקות בערך.

מוסיפים את החמאה וקצת מיץ לימון ונותנים להכל להתחבר, הנוזלים יתאדו במקצת ואפשר לעבור לנושא ההגשה.

 

מניחים את הפילה על צלחת מחוממת, מניחים קצת מהסלסה מעל הפילה עד לכיסוי הדג.

מפרזים מהרוטב (זה שבמחבת) מעל הכל ומניחים את הצלפים בצמוד לדג.

ניתן לקשט בגבעול או 2 של פטרוזיליה.

 

למזוג כוס יין ולהנות.

 

IMG_1690.jpg

IMG_1691.jpg

IMG_1692.jpg

IMG_1694.jpg

IMG_1689.jpg

IMG_1695.jpg

haters will hate

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממשיכים ....

 

הצלפים:

IMG_1686-1.jpg

 

הסלסה:

IMG_1684.jpg

 

התוצאה:

IMG_1698.jpg

 

וזה הכי קרוב שיכולתי להמחיש את הפריכות של הדג.

IMG_1700.jpg

 

וואו , זה היה תענוג אמיתי בליווי כוס שרדונה.

 

תודה רבה לאשה המקסימה שלי שפינקה אותי יופי .

haters will hate

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מישהו מכיר את המתכון של הפיצה העבה של פיצה HUT?

 

יצה כמו האט

המתכון הינו מתכון אשר מזכיר מאוד את הפיצה של פיצה האט .

כמובן שלמתכון אין קשר לחברה עצמה אך לא תתאכזבו!

 

רכיבים:

1 ו-1/3 כוסות מים פושרים

¼ כוס חלב (אפשר גם חלב דל-שומן )

½ כפית מלח

4 כוסות קמח

1 כף סוכר

1 חבילה שמרים יבשים

2 כפות שמן צמחי (לבצק)

שמן צמחי למריחת התבניות

חמאה מומסת או מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

400 גר´ גבינת מוצרלה

 

אופן הכנה:

לבצק -

 

לשים שמרים, סוכר, מלח וחלב בקערה גדולה.

הוסיפו מים וערבבו היטב.

הניחו את התערובת בצד ל-2 דקות.

הוסיפו את השמן וערבבו שנית.

הוסיפו את הקמח וערבבו עד לקבלת בצק שהקמח נספג בו.

העבירו למשטח שטוח ולושו כ- 10 דקות.

 

חלקו את הבצק ל- 3 כדורים.

הוסיפו מעט שמן ב – 3 תבניות בקוטר 22 ס"מ.

רדדו כל כדור לעיגול של כ – 22 ס"מ על מנת שיתאים לתבנית.

הניחו את הבצק בתבניות.

מרחו בחמאה מומסת את הבצק, בחלק החיצוני של העיגול וכסו את התבנית עם צלחת.

שימו את התבניות באזור חם בבית (עדיף ליד חלון עם שמש) ותניחו לו לתפוח לשעה עד שעה וחצי.

חממו מראש את התנור ל- 250 מעלות.

צקו את הרוטב על הבצק ומרחו אותו עד ל-ד2 ס"מ מהקצה.

פזרו את גבינת מוצרלה ותוספות נוספות לבחירתכם.

 

את הפיצה אופים עד שהגבינה מבעבעת והקרום החיצוני הופך לחום זהבהב.

 

בתאבון!

 

http://www.pizzot.co.il/recipe.php?type=3&recipe=24

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
סלט עגבניות מרוקאי חריף

את העגבניה הראשונה חתכתי ככה את השאר כבר חתכתי רגיל כי התעצבנתי

:mad2::mad:

זה אומר הכל... מזכיר את הבדיחה 'איך מתחיל ספר בישול של מרוקאית? קודם כל תירגעי'

בנצי, תענוג לראות עבודות שלך

 

שני מתכונים צנועים יחסית, לעומת כל ההפקות שמרימים כאן החבר'ה :oops:

כבד קצוץ

קושי- בינוני, ניסיון מקדים- בסיסי+ שטיפת כלים כשאשתי מתחרעת על המטבח

המצרכים הדרושים:

חצי קילו כבד

4 בצלים גדולים

4 ביצים

1/3 כוס שמן

מלח/ פלפל- כפית מכל אחד

מצה (אלא מה?)

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לפרוסות ומטגנים בשמן עד שהבצל "משתזף" מעט.

מוסיפים את הכבד ומטגנים עוד 7 דקות בערך.

במטחנה (לא מג'מיקס!!!) טוחנים לפי הסדר: חלמון (צהוב, כן?), כבדים (אחד אחד), חלבון (נשאר רק הלבן :lol:) ובסוף את הבצל עם הנוזלים. אפשר להוסיף בסוף מעט פירורי לחם כדי שכל התערובת שהייתה במטחנה תצא החוצה.

מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מורחים על מצה ואוכלים בתאבון.

 

עוגת שוקולד

המצרכים הדרושים:

6 ביצים גדולות (נדרש להפריד חלמון מחלבון)



1 ורבע כוס סוכר

1 וחצי כוס קמח תופח

200 גרם חמאה

1 כוס חלב

6 כפות קקאו



טיפל'ה מיץ לימון

¾ כוס יין אדום

לציפוי: 150 גרם שוקולד מריר, 75 גרם חמאה

אופן ההכנה:

ממיסים ביחד 200 גרם חמאה, 1 כוס סוכר, את הקקאו ואת החלב. מחכים מעט שיתקרר.

מוסיפים את החלמונים ואת הקמח ובוחשים היטב.

סוחטים מעט מיץ לימון וממשיכים לבחוש.

מקציפים את החלבונים יחד עם רבע כוס הסוכר שנשארה.

מוסיפים לתערובת ומקפלים (ז"א, לא לערבב כמו חורני אלא "להרים" את התערובת החומה על הקצפת).



אופים על חום של 180 מעלות למשך שעה.

מחכים מעט שהעוגה תתקרר.

מרתיחים ¾ כוס יין עם רבע כוס מים ושופכים על העוגה (זה מה שהופך את העוגה הזו לעוגה אליפות- היא לחה ורכה מבפנים)



ציפוי: ממיסים על האש את השוקולד והחמאה

מצפים את העוגה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...