Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שלא קיבלו אותי למאסטר שף, או, שרשור המתכונים של קארספורום.


urban.racer
שימו לב! השרשור הזה בן 3906 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אוקיי, הרי לכם מתכון קל ופשוט למאכל טעים שחביב עלי במיוחד: עוף מטוגן עם תפוחי אדמה.

 

קושי: בדיחה

ידע מקדים: פעוטון מזל זה כבר אובר קואולופייד

זמן: כשעתיים+.

 

המצרכים:

3-5 ירכי או כרעי עוף (אריזה של טריים היא מספקת בד"כ)

4-6 תפוחי אדמה (תלוי בגודל תפו"א, כמות הסועדים וגודל הסיר)

מומלץ להשתמש בסיר בעל ציפוי טפלון להכנת מתכון זה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

 

ההכנה:

קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות/בינוניות (2X2 ס"מ בערך זה בסדר. אפשר גם יותר גדולים)

מוזגים מעט מים לסיר, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים אותם עם המים.

שוטפים את חלקי העוף ומניחים אותם לטפטף את שאריות המים בסיר.

מוסיפים את קוביות התפו"א לסיר, ושמים על אש קטנה/נמוכה.

לאלה שדואגים ששמן לא הופיע ברשימת המצרכים: העור שעל חלקי העוף כבר ידאג להפריש את השמן הדרוש לטיגון.

 

מערבבים והופכים מדי פעם עד שלתפוחי האדמה והעוף יש חלקים מטוגנים עד לקרנצ'יות (הטיגון בשומן של העוף נותן לתפו"א טעם מיוחד). ואוכלים בתיאבון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לאחר שעבדתי חצי שנה בטיטו בראבו,פיצריית פרימיום שלא הצליחה בירושלים כי בירושלים אוהבים מנה פלאפל ב10 שקל עם פחית קוקה קולה קרה ופלאפל עם טעם של שמן ברקס {טוענים אפילו שאם שמים פיתה בתוך השמן השחור הוא "בולעת" את הצבע וניתן להשתמש בשמן שוב!}

 

אוקיי.

המצרכים לפיצה מפשחתית בינונית {ארבע רבעים שמתאימים ל2 מבוגרים רעבים או 4 לא רעבים}

 

2 כוסות קמח שטיבל מיוחד לפיצה {באריזה לבנה עם צבעי דגל איטליה,ניתן למצוא בכל רמי לוי-רשום עליו קמח פיצה ופוק'צה}

כוס וחצי קמח פסטה {הוא גרגירי כזה ומי שמכיר את פיצה איטליה יראה שזה הקמח שהם עושים ממנו את הפיצה}

כפית שמרים יבשים

כוס וחצי חלב פושר

20 גרם חמאה ממוסת

כפית סוכר {עדיףהסוכר עם הגרגירים הקטנים יותר של סוגת}

קורט מלח

 

לזרוק הכל למעבד מזון עם וו לישה,תוך כמה דקות יהיה גוש בצק.

ללוש אותו ידנית לצורת כדור, ולהניח בתוך כלי אטום להתפחה של שעה וחצי שעתיים.

 

הרוטב:

היינו עושים כמויות אדירות אז קשה לי קצת לחלק את זה לכמות קטנה.

בגדול:

קופסת רסק עגבניות

קופסת עגבניות מרוסקות

חופן של בזיליקום

שום לפי הטעם

מלח

פלפל

להרתיח ולצמצם עד שיוצא רוטב אחיד ולא מיימי.

 

האפייה:

תנור רותח! על 300 מעלות ואם יש יותר,לא אכעס עליכם.

להניח את הפיצה על התחתית של התנור, ל2 או 3 דקות. המכת חום הזאת שהיא תקבל, יתר לה את הקריספיות.

אני אחר כך מעלה אותה לאמצע התנור ולבסוף נותן חצי דקה של גריל, ומעלה אותה הכי גבוה ליד הגריל. מה שיתן לה השחמה מדהימה.

לא לשכוח לבזוק מעט מלח גס על הפיצה לפני התנור +שמן זית בהשפרצה קלה.

בא לי לנסות את הפיצה הזו, איזה גבינה מומלצת, מוצרלה רגילה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או גבינה צהובה רגילה, למשל טל העמק שתקנה בגוש ותפורר, החסרון מול מוצרלה - תכולת שומן גבוה יותר ממוצרלה

יתרון/חסרון - טעם חזק של גבינה צהובה.

או מוצרלה אמיתית שתקנה בטיב טעם למשל. היא עדינה בטעם ורזה יותר מגבינה צהובה.

לא ממליץ על מוצרלה של גד, היא חיקוי מחלב רגיל ולא באמת מבפאלו ולא אהבתי את התוצאה (אם כי נורא זה לא, אבל אני מעדיף אחת משתי האופציות בהתחלה)

להתרחק מכל מיני הצהובה הטובה, היא לא גבינה ולא טובה והיא אולי צהובה, היא נראת כמו שקית נילון שנמסה על הפיצה אחרי האפיה ואין בה כלום פרט לגועל נפש.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או גבינה צהובה רגילה, למשל טל העמק שתקנה בגוש ותפורר, החסרון מול מוצרלה - תכולת שומן גבוה יותר ממוצרלה

יתרון/חסרון - טעם חזק של גבינה צהובה.

או מוצרלה אמיתית שתקנה בטיב טעם למשל. היא עדינה בטעם ורזה יותר מגבינה צהובה.

לא ממליץ על מוצרלה של גד, היא חיקוי מחלב רגיל ולא באמת מבפאלו ולא אהבתי את התוצאה (אם כי נורא זה לא, אבל אני מעדיף אחת משתי האופציות בהתחלה)

להתרחק מכל מיני הצהובה הטובה, היא לא גבינה ולא טובה והיא אולי צהובה, היא נראת כמו שקית נילון שנמסה על הפיצה אחרי האפיה ואין בה כלום פרט לגועל נפש.

 

tאם מישהו אוהב את הפיצה של ביג אפל - הם משתמשים אך ורק בגבינה צהובה הניקראת טיראן.

אני משתמש בגינה צהובה עמק {150 גרם} שאני חותך לריבועים קטנים ומפזר על הפיצה

פלוס 50-70 גרם של מוצרלה של גד.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מי שמי פיצה ורוצה להגיע לרמה טובה בבית, לפחות ראוי שיטרח ויקנה מוצרלה באפלו (של חוות הבאפלו), עדיף עם פקיעת תוקף של חודש וחצי או יותר.

לא גבינה "צהובה" בטעם כלום, לא טל העמק ולא נעליים.

Insane things comes from insanely people.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

ומי שרוצה פיצה עוד יותר טובה, שיחליף את הגבינה הצהובה בבולגרית. הכי טעים בעולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומי שרוצה פיצה עוד יותר טובה, שיחליף את הגבינה הצהובה בבולגרית. הכי טעים בעולם.

 

זה לא יוצא מלוח בטירוף?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

זה לא כזה מלוח, יכול להיות שאתה מתבלבל עם גבינה צפתית?

גבינה צפתית הרבה יותר מלוחה מבולגרית.

 

בכל אופן, אני ממליץ לנסות. אם אתם מכינים פיצה שימו על משולש אחד רק בולגרית ובשאר הפיצה מוצרלה/ צהובה, ותראו מה אתם מעדיפים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא כזה מלוח, יכול להיות שאתה מתבלבל עם גבינה צפתית?

גבינה צפתית הרבה יותר מלוחה מבולגרית.

 

בכל אופן, אני ממליץ לנסות. אם אתם מכינים פיצה שימו על משולש אחד רק בולגרית ובשאר הפיצה מוצרלה/ צהובה, ותראו מה אתם מעדיפים.

עישנת משהו??

ממתי צפתית מלוחה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומי שרוצה פיצה עוד יותר טובה, שיחליף את הגבינה הצהובה בבולגרית. הכי טעים בעולם.

 

הלו, מדברים על פיצה ואתה מביא לנו בורקס?:lol:

Insane things comes from insanely people.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...