Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שלא קיבלו אותי למאסטר שף, או, שרשור המתכונים של קארספורום.


urban.racer
שימו לב! השרשור הזה בן 3905 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ואותי באמת לא קיבלו למאסטר שף.. :)

 

מתכון לחומוס:

 

מצרכים לצלחת אחת:

• כוס גרגירי חומוס

• טחינה בערך 4 5 כפות

• שמן זית

• קורט כמון

• 2 כפות מיץ לימון

• שמן זית

• סודה לשתיה

• מלח

 

 

אופן ההכנה:

• משרים את גרגירי החומוס לילה שלם בקערה עם מים חמים על מנת להאיץ את תהליך ההשריה.

• כשעתיים לפני ההגשה, מעבירים את המים יחד עם גרגירים לסיר ומוסיפים כפית מלח ורבע כפית סודה, מביאים לרתיחה ומיד לאחר מכן מורידים את האש לבישול איטי. במידה וצריך מים יש להוסיף על מנת שהגרגירים לא יישרפו.

• את הסיר מכבים בזמן שגרגירי החומוס נימוחים בפה ומצננים.

• מסננים את גרגירי החומוס מהמים ושומרים את המים, כמו כן שומרים גרגירים כתוספת לחומוס.

• מוסיפים את הטחינה, מיץ לימון, מלח לפי הטעם, קורט כמון ומעט שמן זית, טוחנים את כל החומרים לבלילה חלקה וסמיכה ונוחה לניגוב. במידה וצריך לדלל את החומוס אפשר להוסיף מהמים אותם שמרנו.

• מדי פעם אפשר לטעום לבדוק שלא חסר מלח או לימון.

• להגשה: מעבירים הכול לצלחת בצורה סיבובית, מוסיפים את הגרגירים, שמן זית ופטרוזיליה קצוצה.

 

 

בתאבון!

 

אזהרה: אחרי הכנת המנה וטעימה על ידי חברים, ניתן יהיה להבחין בשינוי רב בכמות החברים בפייסבוק

תמונה205.jpg

תמונה219.jpg

Polo 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

היית במקרה בתחרות של מאסטר שף ושופרסל? :-)

אם אני לא טועה נהוג לשים מלח לימון בחומוס בדרך כלל.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי ביום האודישנים המצולם של העונה האחרונה של מאסטר שף.

 

שמעתי שאפשר לשים גם מלח לימון, אצלי המתכון עובד, ככה שאין "טעם" לשנות

Polo 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שאיזה חתיכת בשר קטנה ליד החומוס תלך טוב.

די פשוט האמת -

1 נתח אנטריקוט משובח

1 תנור ב 130 מעלות (ל-א טורבו חס וחלילה)

3 שעות בתנור על רשת (כדאי לשים תבנית לנוזלים שמטפטפים), להפוך אותו כל 45~ דקות בטן גב.

למתקדמים, להשרות לילה קודם את הנתח ביין אדום וכל סיבוב בתנור לשקות אותו ביין הזה.

Food_142.jpg

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

:drool: אח איזה חתיכת בשר יפה! מתחשק לי לנגוס במסך!

על העוגה הייתי מוותר.

(נראה לי כמו יציאה של מישהו שאכל מקרוני מקולקל)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק עשיתי קופי פייסט. תנו לזה צ'אנס.

 

מתכון החודש

עוף עם וויסקי

מתכון מעולה - הכנתי בבית

 

נפלא לימים מיוחדים

 

 

מצרכים:

בקבוק וויסקי משובח

 

עוף צעיר - עד 2 ק"ג

מלח, פלפל, ועשבי תיבול

 

שליש כוס שמן זית מעולה

 

 

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את העוף

 

לשתות כוס וויסקי

לשפשף את העוף היטב במלח, פלפל ועשבי תיבול

 

לעסות אותו מכל הכיוונים בעזרת שמן הזית

 

לחמם את התנור ל 180 מעלות

 

עד שהתנור מתחמם לשתות עוד כוס וויסקי

 

לסים את העוף בתבנית גדולה

 

לשתות עוד 2 כוסות וויסקי

 

לסים הטרבוסתת במספר 3

 

אחרי עשרים דקים להכניס את בציפור

 

אחרי חסי שאה להציף בתוך התחת של הציפור ועם הוא אסה קקה להחליפ חיטול

 

תיקנס לערון ותשטה אוד כוס מהמיס של הציפור

 

לטפור- לוושל- לא חשוב

 

שילח ל**דיין הציפור

 

לשיר הציפור הבן **נה בטנור

 

לנסות לוצי

בלי לסרופ היד

תשפוח אוד וויסקי בגרון שלך

 

לנסות אוד פאם לאוציא הציפור קי לא אלך כודם

 

לארים הקוס ימה של הציפור מהריספה ולנגב אותו עם הסמרתות של הספונגה וללחת לישון

 

כי מי אוהב לאחול ציפור

 

כוס אמק

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממש נהנה לבשל, כשהאוכל יוצא טעים אתה מתרגש כאילו הבן שלך עלה לתורה או משהו, בכלל יש משהו ביצירה שממש נותן תחושת סיפוק כשאנשים נותנים פידבק חיובי, תמיד כשמגיע מישהו אני דופק איזה קוקטייל פירות עם בקרדי, כ"כ טעים שלא שמים לב איך נדפק הראש.

 

השבוע אני מתכנן להכין בשר טחון עם צנוברים בתוך בצק עלים, לא הכנתי את זה מעולם אבל יש לי כבר את התוכנית בראש, האשה אוהבת להזמין בארומה סלמון בבצק עלים, אני מתכנן להתעלות על זה, בתוכנית.... בשר כבש טחון, צנוברים, הכל עובר בישול זריז ותבלון על האש, נעטף בבצק עלים, ביצה קצת שומשום ולתנור, רוטב פטריות ביין ופירה עם שום.

haters will hate

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או, הכנתי את זה הרבה. ממליץ דווקא על תערובת של בשר בקר וכבש, הרבה צנוברים פטרוזיליה ואגוז מוסקט, ואפשר לעשות גם עם בצק פילו, יוצא עדין יותר.

 

ולא הבנתי את הקטע עם הבן שלך עולה לתורה. לי זכור בעיקר אבא שלי נחנק מצחוק בלתי נשלט כשהוא היה אמור להגיד ברוך שפטרנו.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמישהו ירשום פה בבקשה איך לעזעזל מכינים שקשוקה אורגינל (אני רוסי) , ושתהיה עם טעם וטיפה פיקטנית ולא מתוקה! , כי לא לא יוצא.

אודה מאוד.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המתכון כולל בדרך כלל רוטב עגבניות, ביצים ושאריות שיש במקרר.

היות ואתה רוסי, השאריות שלך מתוקות, ולכן כל העסק מתחרבש.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או, הכנתי את זה הרבה. ממליץ דווקא על תערובת של בשר בקר וכבש, הרבה צנוברים פטרוזיליה ואגוז מוסקט, ואפשר לעשות גם עם בצק פילו, יוצא עדין יותר.

 

ולא הבנתי את הקטע עם הבן שלך עולה לתורה. לי זכור בעיקר אבא שלי נחנק מצחוק בלתי נשלט כשהוא היה אמור להגיד ברוך שפטרנו.

 

זהו שלא ידעתי איך קוראים לבצק פילו, חשבתי שבעברית זה פשוט בצק עלים.

אני אעררב את הבשר כי אני אוהב לערבב דברים ואני מבטיח לצלם את הכל :)

 

לגביי העליה לתורה, אני לא יודע אין לי עדיין בנים או בנות אבל זה נשמע לי מרגש משהו :)

 

ולגביי השקשוקה, הדרך הכי פשוטה וטובה הי לרכוש קופסרת שימורים של יכין (בסיס לשקשוקה).

 

לפני שזורקים אותה למחבת תשים כמה רצועות של פלפל אדום עם שמן זית וקצת שום, פלפל חריף לפי הטעם, תתן להכל להתרכך ואז תוסיף את הקופסאת שימורים. תערבב ותחכה שהונזלים יתאדו קצת, תשבור 3-4 ביצים ותתן להכל להתבשל, אני אוהב לכסות את המחבת ככה שהביצים יתבשלו יופי מלמעלה :)

 

זאת הדרך הכי טעימה לעצלנים, כי בדרך כלל שקשוקה זאת מנה של "אין לי כוח להכין אוכל" .

haters will hate

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכיבים:

בצל 1-2

2-4 עגבניות

גמבה 1-1.5

חצי-רבע פלפל חריף ירוק

2 שיני שום

2-4 ביצים

 

קוצצים בצל,גמבה,עגבניות

את הפלפל החריף והשום חותכים לטבעות.

 

מטגנים את הבצל, מעט אחרי זה מוסיפים את השום והפלפל החריף, עד שהבצל משחים.

מוסיפים גמבה, וכשהיא מתרככת מוסיפים את העגבניות.

מבשלים את הכל על אש נמוכה עד שהרכיבים מתרככים, עושים גומות לביצים ומוסיפים אותן.

לפני שאתה מוסיף את הביצים, אם התערובת נראת יבשה מדי/נשרפת ניתן להוסיף מעט מים רותחים.

 

לגבי תיבול, פלפל, מלח, פפריקה. אפשר גם מרק עוף. ניתן גם להוסיף שמן זית (במקום חלק מהשמן הרגיל)

לגבי הכמויות, זרקתי מהראש, פשוט תחתוך ותראה איך זה נראה לך (כל הירקות מאבדים הרבה מהנפח).

יש כאלה שמוסיפים רסק עגבניות (ועוד מים), אני לא אוהב.

 

זה המתכון שלי על רגל אחת.. פשוט תזרום וזה יסתדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זהו שלא ידעתי איך קוראים לבצק פילו, חשבתי שבעברית זה פשוט בצק עלים.

אני אעררב את הבשר כי אני אוהב לערבב דברים ואני מבטיח לצלם את הכל :)

בצק עלים כבד יותר מפילו כי הוא מלא מרגרינה, את הפילו עושים עם שמן. נראה לי שבארה"ב די קל להשיג פילו, אבל בצק עלים תמצא בעיקר בחנויות של ישראלים.

 

לגבי המתכון לשקשוקה כאן מעלי, אני ממליץ להוסיף פרוסות של נקניקיות מרגז או צ'וריסו עוד בשלב הטיגון הראשוני, מוסיף עניין וחריפות.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...