Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שלא קיבלו אותי למאסטר שף, או, שרשור המתכונים של קארספורום.


urban.racer
שימו לב! השרשור הזה בן 3906 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אצלי המנה העיקרית היא רק תירוץ לקינוח.

מתנצל על איכות התמונות - אבל תודו שזה לא רע בשביל 1600ISO בלי ייצוב ועם ידיים רועדות (פוג'י):

אופציות מסומנות בסוגריים מרובעים []

 

פאי תפוחים

 

תחתית:

כוס קמח

100 גרם חמאה

קורט מלח

3-4 כפות מים

[כף סוכר]

[גרידת לימון]

 

משפשים את החמאה בקמח, מוסיפים מלח [וסוכר וגרידת לימון], מערבבים עד שהתערובת מתאחדת, בלי ללוש.

מניחים במקרר תוך כדי הכנת השלב הבא.

[אפשר להמיר בכל מתכון אחר שבא לכם לתחתית פריכה]

 

מילוי:

כמה תפוחים מסוגים שונים (זה הסוד), בהתאם לגודל התבנית

~50 גרם חמוציות

[~50 גרם צימוקים]

[תפוזים סיניים קצוצים]

[אגסים]

~50 גרם שקדים

כף קורנפלור

כף קינמון

חצי כפית ציפורן טחון

מעט אגוז מוסקט טחון-טרי-על-המקום (עם מגררת)

חצי כוס סוכר

מיץ וגרידה של לימון אחד בינוני

2-3 כפות אלכוהול כלשהו: ליקר ביתי כלשהו או וויסקי או רום (אמיתי בלי שום תמצית, דיר באלק!)

האלכוהול הוא חובה במתכון, והוא חייב להיות באיכות טובה.

 

מחממים את התנור ל-220 מעלות.

 

מוציאים את ליבת התפוחים קוצצים באופן גס-בינוני. אין צורך לקלף. אם מעוניינים בפלחים גדולים, אז חייבים לקלף.

קוצצים בגסות את השקדים והחמוציות, מערבבים פנימה את כל המרכיבים.

 

מרדדים את הבצק הקר בתבנית פאי או בכל תבנית אחרת לבחירתכם,

שופכים פנימה את המלית ומכניסים לתנור.

כעבור 10 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות,

וממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות או יותר,

עד שהבצק משחים מעט והתפוחים מתכווצים.

יש להיזהר שלא לחרוך את השקדים.

 

מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר, או אפילו חם (להחזיר לפני ההגשה כמה דקות לתנור / טוסר אובן).

[קצפת / גלידת וניל בצד]

DSCF6655_crop.jpg

DSCF6656_crop.jpg

DSCF6657_small.jpg

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

הגיע הזמן למתכון מיוחד ללילות החורף הקרים. ראשית, גילוי נאות: המתכון הזה אינו מקורי שלי, אלא נלקח מהספר "בישולי הדרך", עליו המלצתי כבר בעבר בפורום שטח.

הטאץ' האישי שלי במתכון הזה בא לידי ביטוי במינון המרכיבים, ששונה מעט ממה שכתוב בספר.

לעצם העניין:

שם המתכון: סחלב משו-משו!

קושי: בדיחה/קל/בינוני/קשה/בגירה.

ידע מקדים: פעוטון מזל/בסיסי/חובב/שף/פרנקוס

זמן: 10-15 דקות. עיקר הזמן מתבזבז על חימום החלב.

 

חומרים:

  • 1 ליטר חלב
  • 4 כפיות סוכר (אישית אני משתמש בסוכר חום)
  • 4 כפות קורנפלור
  • מי ורדים
  • פתיתי קוקוס
  • קינמון
  • אופציונלי: בוטנים שבורים

שומרים בכוס 100-150 סמ"ק חלב ואת כל השאר שופכים לסיר קטן. מוסיפים לסיר את הסוכר, מחממים על הגז ובוחשים להמסת הסוכר.

בעוד החלב מתחמם על הגז, יש להוסיף לכוס שבה שמרנו מעט מהחלב את הקורנפלור ולבחוש היטב עד שהכל נמס.

ברגע שהחלב בסיר מגיע לרתיחה, יש להנמיך את האש ולשפוך אליו את כוס החלב עם הקורנפלור המומס. נותנים לכל העסק קצת להצטמצם בין דקה לשתי דקות תו"כ בחישה, ורגע לפני שמכבים את האש מוסיפים את מי הורדים. כמה? תלוי בכם. במתכון המקורי מדובר בשתי כפיות, אבל אני מוסיף בנדיבות ואף אחד לא מתלונן - נהפוך הוא.

לאחר שיוצקים את הנוזל הריחני והלוהט לכוס, יש להוסיף את פתיתי הקוקוס, הקינמון והבוטנים.

 

המשקה הזה הוא תענוג אמיתי בטיולים, פעילות שטח וגם סתם בבית כשבחוץ קר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלעד ,אתה ממש אורי גלר,השניה התכוונתי לתת את אותו מתכון פחות או יותר .פשוט מעדן אמיתי,בבית על גז נורמלי זה לוקח 5-6 דקות מקסימום,אחלה פינוק כשמארחים אנשים בימים קרים כאלו.

אז לפחות ניתן טוויסט נוסף,על אותו בסיס של הסחלב ,אפשר גם לאותה בלילה להוסיף חצי כוס אורז לבן פשוט שבושל במים מראש עד שהוא מוכן,עם חצי כמות קורנפלור בבלילה(העמילן שבאורז מסמיך לבד את הבלילה) וקינמון בבלילה עצמה ולא בהגשה מעל,יוצאת דייסת אורז מופלאה שטעימה מאוד גם כשהיא קרה.

בתאבון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם כבר, אז הדבר הכי פשוט והכי טעים (רמת קושי עוד לפני פעוטון מזל):

מחממים על פינג'ן חלב ומוסיפים שוקולד מריר וטיפל'ה רום.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלוואי והיה לי זמן לאפות, אני הולך להקדיש איזו שעה בשביל הפאי תפוחים של HANS כי אני חולה על פאי תפוחים, אם ילך טוב אתחיל לאפות על בסיס שבועי, ראבאק זה כ"כ מרגיע כל ההתעסקות הזאת במטבח.

 

והנה מתכון של האשה, אני אוהב שהיא מפנקת אותי עם הארוחה הנ"ל, לא משמין, טעים מאוד וללא ספק מרשים.

הפעם היא מיהרה למקלחת ואני לקחתי פיקוד, התוצאה:

 

סטייק עסיסי עם רוטב פטריות ביין אדום

 

רמת קושי - בדיחה.

זמן הכנה - זריז מאוד.

תוצאה - פצצה.

 

מצרכים :

בשר, אני בחרתי בנתחי פילה.

שום - כמה שיותר.

פטריות טריות.

בקבוק יין אדום - העדפה אישית שלי, מרלו זול עושה את העבודה יופי.

בזיליקום.

טימין.

וכפית של אבקת מרק עוף (אני אוהב לדחוף את זה בכל מקום)

2011-11-16_17-59-44_HDR.jpg

 

את השום חותכים לקוביות קטנות קטנות, קוצצים את הטימין ומערבבים עם השום

2011-11-16_18-08-27_HDR.jpg

 

מניחים את הבשר על צלחת וזולפים מעט שמן זית, מעסים את הבשר עם שמן הזית ומפזרים את השום הקצוץ עם הטימין, ממש מעסים את החתיכות על הבשר.

2011-11-16_18-14-10_HDR.jpg

 

נותנים לזה לשבת קצת, בזמן הזה אפשר לשטוף כלים וכמובן ללגום קצת מהיין, מהבקבוק, לטבח יש פריבילגיות.

את הפטריות חותכים לחתיכות רחבות ודקות ובינתיים מחממים מחבת רחבה ושמים קצת שמן זית.

כשחם - מניחים את הבשר .

2011-11-16_18-31-10_HDR.jpg

 

אני אוהב את הסטייקים שלי מדיום רייר, חרוכים במקצת מבחוץ ואדומים מבפנים, הופכים את הבשר דואגים שהוא יושב טוב על חתיכות השוב, הן בינתיים נשרפות לאט והסטייק פשוט שואב את הטעם :)

2011-11-16_18-37-42_HDR.jpg

 

כשהבשר מוכן (אפשר לחתוך במרכז ע"מ לוודא את רמת הבישול), מגרדים את השום (הרוב כבר נופל) ומוציאים את הבשר לצלחת נקיה.

מה יש לנו ? מחבת מלא בחתיכות שום וטימין, מוסיפים את הפטריות שהכנו מבעוד מועד, ואת הבזיליקום (אני משתמש בקוביות של דורות, קוביה אחת).

2011-11-16_18-40-43_HDR.jpg

 

כשהפטריות מתחילות לשנות גוון ולהתרכך, מוסיפים את היין, אני מוסיף מספיק בכדי להיות באותו הקו עם הפטריות.

2011-11-16_18-42-30_HDR.jpg

 

מחכים שהיין יתאדה, מוסיפים כפית מרק עוף, מערבבים היטב ומוסיפים עוד יין :)

2011-11-16_18-45-27_HDR.jpg

 

כשהיין מתאדה בשנית, המנה מוכנה :)

2011-11-16_18-49-46_HDR.jpg

 

מה שנשאר זה להגיש...

2011-11-16_19-00-41_HDR.jpg

 

וכשמסיימים, טוחנים קצת קפה ונרגעים מול הטלוויזיה.

2011-11-16_19-07-40_HDR.jpg

2011-11-16_19-11-45_HDR.jpg

 

 

תהנו :)

haters will hate

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • 11 חודשים מאוחר יותר...

חזה עוף בתנור:

 

קנו חזה עוף (2 קילו).

 

שפכו קצת שמן זית לתוך הפיירקס.

 

פזרו על זה קצת מלח.

 

שימו את העוף בפיירקס ופזרו עליו קצת מלח.

 

הניחו את הפיירקס בתנור שחומם כבר לX מעלות (באמת שאין לי מושג, זה תנור גז ולא חשמל), נניח שזה 250.

 

אחרי חצי שעה צריך להוציא את העוף ולשים עליו רטבים. אני משתמש ברוטב ברביקיו ובתיבולית נוזלית (לא יודע אם יש בארץ).

 

החזירו את העוף לתנור לעוד חצי שעה-40 דקות.

 

יש לכם עוף טעים ובריא.

 

 

במקרה של העוף הזה, הייתי בשוק מהגודל שלו. הפיירקס שלי לא כל כך קטן אבל העוף שקל יותר מ2 קילו אחרי שהוצאתי את העצמות.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

יוסי, אתה יכול לשפר את המתכון שלך בקלות ע"י נעיצת שיני שום מקולפות בתוך העוף. זה מוסיף המון מניסיון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממש נהנה לבשל, כשהאוכל יוצא טעים אתה מתרגש כאילו הבן שלך עלה לתורה או משהו, בכלל יש משהו ביצירה שממש נותן תחושת סיפוק כשאנשים נותנים פידבק חיובי, תמיד כשמגיע מישהו אני דופק איזה קוקטייל פירות עם בקרדי, כ"כ טעים שלא שמים לב איך נדפק הראש.

+1...

אחד הדברים המספקים ביותר זה לצפות במישהו מתענג על מטעמים שהכנת. קבל ח"ח על המתכונים והתמונות, נראים מגרים במיוחד :-)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוסי, אתה יכול לשפר את המתכון שלך בקלות ע"י נעיצת שיני שום מקולפות בתוך העוף. זה מוסיף המון מניסיון.

 

ידוע וזה ייעשה בפעם הבאה.

פשוט שכחתי לקנות :oops:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • 10 חודשים מאוחר יותר...

פיצה במחבת שתעיף לכם את הסכך

קושי: בדיחה/קל/בינוני/קשה/בגירה.

ידע מקדים: פעוטון מזל/בסיסי/חובב/שף/פרנקוס

זמן: ברוטו שעה, נטו 20 דקות.

 

מרכיבים לבצק:

  • 2 כוסות קמח אסם עם שמרים
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

 

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת כדור אחיד.
  2. משאירים להתפחה למשך 30 דקות לפחות. אם לא רעבים נורא, רצוי להקצות להתפחה זמן נוסף.
  3. לשמן מחבת גדולה במעט שמן זית ולשטח בתוכה את הבצק.
  4. לשים על הבצק כל מה שמתחשק: רוטב פיצה, שלל גבינות, טונה, פטריות, בצל... תתפרעו.
  5. לכסות את המחבת ולטגן במשך 10 דקות על הלהבה הגדולה ביותר. שימו לב: חובה להנמיך את האש למינימום ולא להשאיר שניה אחרי 10 דקות כי הפיצה תישרף!
  6. לתבל במעט אורגנו, צ'ילי גרוס, טבסקו ולהתחיל לבלוס.

 

אם לא יצא לכם בצק כמו של פיצה האט לא קוראים לי אלעד.

אדם אחד לא יצליח לגמור בעצמו את הפיצה הזאת. מינימום סועדים: 2, רצוי להזמין לפחות סועד אחד נוסף שיעזור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...