Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רסיבר ימאה לא נדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה הוא רכש ב2000 ש"ח?

מה רע בפיוניר?

תודה על העזרה,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתוני הרמקולים נראו בסדר ומנסיון עם סט סטלייטים אצל אחי בבית ,שעלה 700 ש"ח (בערך אותו מחיר), הסאונד על הכיפק.

יש גם מי שחושב שפונטיאק סאנבירד זה אוטו "על הכיפאק".

הכל עניין של אנינות טעם...

אין לי בעיה לאלטרנטיבה אחרת בארץ עד 1500 ש"ח אם יש כזו.

בן.

בסכום הזה הייתי קונה זוג רמקולים ביד שנייה. חמישה פלסטיקונים לא עובר באוזן שלי את המינימום הנדרש להאזנה בלי עצבים...

אלו נראים לי מציאה בגרושים.

(יש עוד לא מעט מציאות).

יש עוד אפשרויות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רשת עולם הקולנוע (לציין כי המחיר דרש מיקוח, אל תתבייש ;-) )

איציק

קיבלתי,

תודה רבה על הכיוון. אני יעשה קפיצה לבדוק את העניין.

HK באמת ליגה אחת מעל הפיוניר, אבל לי הפיוניר מספיק +.

הוא רק מאוד גדול (פיסית).

קלעת בול לבעיה שלי,

הייתי מעדיף משהו יותר קטן כי גם לי יש מגבלת מקום. מצד שני, ראיתי שמה שאיציק הציע לא הרבה יותר קטן.

גם לי נראה שמבחינת נתונים, הפיוניר מספק אותי לגמריי ומצד שני מה שאיציק הציע לא יקר בהרבה ושווה בדיקה.

אם יש למישהו עוד הצעות אני אשמח.

אין לי בעיה לרכוש את הרמקולים במקום אחד ואת הרסיבר במקום אחר ,אם זה משתלם.

יש גם מי שחושב שפונטיאק סאנבירד זה אוטו "על הכיפאק".

הכל עניין של אנינות טעם...

בסכום הזה הייתי קונה זוג רמקולים ביד שנייה. חמישה פלסטיקונים לא עובר באוזן שלי את המינימום הנדרש להאזנה בלי עצבים...

אלו נראים לי מציאה בגרושים.

(יש עוד לא מעט מציאות).

יש עוד אפשרויות.

לגבי החלק הראשון שבתגובתך,

אי אפשר שלא לשים לב לצניות שבדבריך ואני מתנצל אם הדרך שבא אני בוחר להתבטא פחות מתאימה לך.

לגבי החלק השני,

הכל יחסי בחיים ואני לא מצפה לקבל בתקציב שלי את הטוב ביותר אלא את הטוב ביותר שנכנס בתקציב. אני גם פחות רגיש לאיכויות שמביני דבר רגישים אליהם.

אני רק מעוניין ברסיבר+ 6 רמקולים שיעשו את העבודה בצורה סבירה ואלי עם קצת מזל סבירה+.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

ברור כמובן שהפיוניר הוא לא סאן בירד עתיקה, אולי סולסטיס :-)

נראה לי בכלל שדרישת הגודל היא בגלל עומס החיבורים מאחור, אבל אולי זה מה שמכתיב השוק. בכל מקרה, הפיוניר הספציפי עושה יופי את העבודה, אם כי אצלנו הוא לא מחובר לקולנוע ביתי אלא לזוג סלשן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אין שום ציניות בדברים שלי.

אני טוען שאין סיבה לקנות 5 רמקולים באלפייה וחצי, להוציא עיצוב הבית, ועדיף לקנות שניים טובים, משומשים, באותו סכום (וגם בפחות), ולהנות מסאונד טוב בהרבה.

הבעיה העיקרית של כל הסטים המלאים בגרוש וחצי היא שהם מייצרים צליל רזה ונטול, במידה רבה, את טווח התדרים הכי משמעותי, זה שבין הצלילים הגבוהים לבאס. זה הופך לכל דבר שנשמע דרכם, מדיבור, דרך כלי נגינה, עד צליל של מכונית, להשמע לא אמיתי, צווחני, ובסופו של דבר, בשמיעה ארוכה זה מעצבן גם מי שאיננו רגיש.

(תשאל את הקרוב עם הסט ב-700 ש"ח כמה הוא באמת שומע איתם וכמה עם הרמקולים של הטלוויזיה).

קופסאות הפלסטיק הקטנות הללו מא-וד מוגבלות ביכולת שלהם לייצר צלילים שאינם גבוהים, וככל שהווליום עולה הן מתקשות עוד יותר. עניין פיסיקלי פשוט של וופר קטנטן, בתיבה קטנה ומווברצת. התוצאה היא צליל מעוות, וצליל מעוות זה משהו מעצבן. זה כמו רעש רקע בלתי פוסק. אתה אולי לא שם לב אליו, אבל הוא משגע אותך לאט לאט.

נכון, זה פחות רלוונטי אם כל המטרה זה להעביר דרכם אפקטים של משחקי מחשב.

בנוסף, הם באים עם "סאב" שיש "חור" בין התדרים שהוא מפיק לבין התדרים ששאר הרמקולים מפיקים, מה גם שבד"כ הוא מייצר יותר רעש ארוך ומרוח מאשר באס.

החסרונות הללו קיימים יותר או פחות, תלוי באיכות הסטליטים והסאב, בכל הסטים מהסוג הזה.

במינימום הייתי ממליץ לקנות זוג רמקולי מדף טובים (למשל) ולהשלים את שאר הסט לאחר מכן. אני ממליץ על יד שנייה, כי באמת אפשר למצוא מציאות בזול, אבל יש גם מותגים שאפשר לקנות חדשים במחיר לא יקר, ושייתנו סאונד טוב.

אני לא נכנס לך לכיס, אני אומר את אותו הדבר למי שחושב שהוא אוכל אנטריקוט משובח במסעדת בשרים של "אכול כפי יכולתך". עדיף בכסף הזה לאכול בשיפודיה טובה. יותר איכותי, יותר טעים.

תעשה ניסיון, לך לחנות שמוכרת ציוד ושאפשר להקשיב בה (למשל "פיוז" בגבעתיים, סינמה פרדיסו בנמל ת"א, יש עוד), ותקשיב.

פורסם
בכל מקרה, הפיוניר הספציפי עושה יופי את העבודה, אם כי אצלנו הוא לא מחובר לקולנוע ביתי אלא לזוג סלשן.

אתה, לדעתי, בכלל עשית טעות.

מגבר סטריאו משומש טוב (אפילו עתיק) היה משדרג לך הצליל.

אפילו מגבר קולנוע ביתי משומש, אבל מסדרות גבוהות יותר, עם הגברה משובחת יותר, היה משפר את מצבך.

אלף ש"ח קונים לך את המגבר הזה, לדוגמא, שעלה לפחות פי 4 בזמנו (זה לפני מיקוח)

החסרונות שלו (העדר HDMI וכו') לא מעניינים אותך.

היתרונות שלו, באיכות ההגברה, עדיין תקפים.

אם כי כנראה לא רלוונטי לך, בגלל דרישות המקום.

מה הדגם של הרמקולים שלך?

פורסם

תעשה ניסיון, לך לחנות שמוכרת ציוד ושאפשר להקשיב בה (למשל "פיוז" בגבעתיים, סינמה פרדיסו בנמל ת"א, יש עוד), ותקשיב.

מסכים +.

תוספת קטנה, קח איתך דיסק מוסיקה שאתה מכיר היטב ותקשיב בחנויות רק לו, מהר מאוד תקבל מושג מה עובר לך באוזן ומה לא.

פורסם

אפילו דיסק/דוד של מערכונים/סטנד-אפ זה טוב.

האוזן שלנו מורגלת בקליטת קול אנושי ויודעת להבחין טוב כשהוא פחות אמיתי/מציאותי.

פורסם

פאלו - אתה כנראה מאוד אוהב ומעריך מוסיקה, אבל אצלנו השימושים הם קצת "פשוטים" יותר. ולכן יש עדיפות, למשל, לאחריות ותקינות נצפית, על פני משהו משומש. לו הייתי בשוק לרכישת מערכת ממש טובה, אתה אולי צודק, אבל לא זו המטרה. אגבף הרמקולים שלי הם קטנים יחסית, סלשן סדרה 3 משנת 94 אם אני לא טועה :-) לטעמי מספקים צליל מוצלח ביחס לגודל.

פורסם

להיפך, מגברי סטריאו הם ה-רבה יותר פשוטים ואמינים. רק שני ערוצי הגברה, בלי חומרה דיגיטאלית.

כרגע אני מאזין לרסיבר סטריאו בן 30, שעובד מאז... (החליפו פעם קבלים וזהו), ומדובר בחיה עם יותר מ-30 כפתורים בחזית...

דרך אגב, 100 דולר קונים לך מגבר דיגיטאלי קטנטן וטוב.

הרמקולים שלך נחשבו "עסקה טובה" לזמנם, ואין סיבה שעדיין לא יישמעו טוב.

יחסית למיניאטורות שמוכרים היום, הם גדולים.

אם פעם ייתחשק לך להחליף אותם באיזה שישיית רמקולי פלסטיק, תגיד לי קודם, אני אעזור לך "להפטר" מהם...8)

פורסם

האמת שלפני ארבע שנים כבר "עזר" לי מישהו מהפורום להיפטר משני רמקולים רצפתיים גדולים מאוד. אתה אולי? ;-)

הסלשן באמת נשמעים לא רע.

• תוכן חדש...