Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דודי אז לפי מה שאתה אומר, מנוע 2.0TSI בעל פוטנציאל שיפורים יותר גדול/טוב מאשר הTFSI+K04?

זה מוזר כי בדרך כלל הגירסאות הבכירות (S3/קופרה R/גולף R) בעלות פוטנציאל יותר גדול לשיפורים לא?

האם לא תגעו במערכת הדלק עד סוף הפרוייקט? האם היא מתוכננת לעבוד בהספקים האלו?

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דודי אז לפי מה שאתה אומר, מנוע 2.0TSI בעל פוטנציאל שיפורים יותר גדול/טוב מאשר הTFSI+K04?

זה מוזר כי בדרך כלל הגירסאות הבכירות (S3/קופרה R/גולף R) בעלות פוטנציאל יותר גדול לשיפורים לא?

האם לא תגעו במערכת הדלק עד סוף הפרוייקט? האם היא מתוכננת לעבוד בהספקים האלו?

(Kreios, הנה גם התשובה שלך)

יש מנוע חזק על המדף, קוראים לו TFSI בדגמים שמגיעים עם K04 כדוגמת S3' TTS' LEON CUPRS, GOLF R, SCIROCCO R

זה אכן מנוע מקורי חזק (240-272 כ"ס) אבל הוא גם עדיין שייך לדור הראשון (והישן) של מנועי ההזרקה הישירה של VW.

מגיע אמנם עם חלק מהמכלולים הפנימיים משופרים וטורבו גדול יותר אבל, עדיין סובל מהבעיות, פגמי התכנון ונקודות התורפה של סדרת ה TFSI שבראשם - כל מערכת הדלק בלחץ גבוה (ספיקת מזרקים, ספיקת משאבה, נפילות לחץ ושחיקת CAM FOLLOWER)

נכון לומר שהוא חזק יותר בבסיסו כמקורי אך לא נכון לומר שהפוטנציאל שלו גדול יותר.

גם המנוע הזה כבר הוחלף במנוע ה 2.5L עם 5 צילינדרים וטורבו שכבר מצייד את ה TT-RS, RS3 ובעתיד, צפוי (בהתאם למסורת) לזלוג כלפי מטה ולצייד את הגרסאות הבכירות נוספות למשפחת VAG

2.0TSI נבדל ממנו בהרבה דברים שהעיקריים והרלוונטיים אלינו הם: מע' הדלק (מזרקים, משאבה ותצורת העבודה שלה) ששונתה כליל וכיום עובדת בלחץ גבוה ויציב יותר מזה שיש ב TFSI למיניהם. מכלולים פנימיים משודרגים, מגדש טורבו שונה וכמובן, החלפת מחשבי ה MED9 בחדשים מסדרת ה MED17 ששונים וחזקים מאד בהשוואה לקודמיהם.

עובדה היא שב TFSI לא ניתן להתקדם מעבר לסטייג 2 ללא החלפת משאבה ובהמשך חייבים להחליף גם מזרקים בעוד שב TSI אין צורך בהחלפת משאבה ומזרקים גם בסטייג 3 (כמו בפרוייקט הנוכחי) ובכל מקרה ובכל סטייג', מנוע ה 2.0TSI מציג תוצאות טובות יותר מה TFSI גם כאשר מיישמים על שניהם את אותם השיפורים.

בסטייג' 3 על מנוע 2.0TSI אין צורך בהחלפת משאבה או מזרקים (זה שמור לסטייג'ים המתקדמים יותר ש APR מפתחת בימים אלו). אגב, זו גם הסיבה שקיט כזה למנוע TSI עולה פחות מקיט זהה ל TFSI (וכאמור, אף מגיע להספקים גבוהים יותר).

דודי

לשפר בלי להתפשר

פורסם

דודי

אתה ע-נ-ק, תודה רבה על התשובות, החכמתי מאד, באמת !!!

יש לך סבלנות וכח לתאר קצת מה קורה בגיזרת ה 1.4TSI ?

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

היי,

יש תוכנת APR למנועי 1.4TSI גם בהספק מקורי של 140 כ"ס, APR משדרגת ל ל 170-180 כ"ס תלוי בסטייג'

אתה צודק שזה לא מופיע באתר של APR ארה"ב, תוכל למצוא מידע נוסף על המנוע הזה כמו גם מנועים אירופאים נוספים באתרי APR השונים ברחבי העולם.

לנוחיותך, הנה לינק למידע על שידרוגי תוכנה למנועי 1.4TSI באתר APR גרמניה

http://www.goapr.de/chiptuning_14L_TSI.html

דודי

לשפר בלי להתפשר

פורסם

דודי,

האם במנוע ה 2.5 TFSI לא שינו את מערכת הדלק ולא פתרו את יתר הבעיות הידועות של מנועי ה TFSI, אלא רק הפכו אותו ל״עמיד״ יותר לתוספת הכוח?

פורסם

תןדה על התשובה לשאלה שלי מהדף הקודם.

פשוו לא היה תזכורת לזה לכן שאלתי.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

דודי, אינני נמנה על קהילת המשפרים ועדיין אני מוצא לחובה להודות לך.

תשובות מפורטות, מקצועיות ומעניינות - שלמדתי מהן רבות.

תודה!

פורסם
דודי תודה על התשובות :-)

ליאור, מה אתה זומם? :twisted:

בנתיים לומד ומחכים מדודי, סה"כ יש לי אופנוע מלחמה + רכב חסכוני (1:20), האמת אחלה סידור אחרי הלאון היחסית שתיינית ...

מדגדג לי להחליף את הרכב החסכוני באחד משני מנועי ה 1.4 המודרנים: TSI של VAG או מולטיאייר של אלפא ...

אבל האמת, אם ייצא 2.5L-TSI זה גם יכול "לדגדג", בשביל דבר כזה שווה רכב שתיין :)

דודי - לגבי איזה 1.4, חשבתי שכולם זהים פרט לסופרצ'רג'ר כן\לא, לך על הפולו GTI, למרות שהבנתי שמנועי שני המגדשים יורדים מייצור עקב סיבוכיות גבוהה ואמינות מוטלת בספק ... נכון ?

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור, תכין 400 אלף לאוודי rs3 שמצויידת במנוע הנ"ל.

שווה או לא? אם לי אישית היה את הממון לא היתי חושב פעמיים או פוזל לרכב אחר בכלל.

Got To love It

פורסם
ליאור, תכין 400 אלף לאוודי rs3 שמצויידת במנוע הנ"ל.

שווה או לא? אם לי אישית היה את הממון לא היתי חושב פעמיים או פוזל לרכב אחר בכלל.

אם היה לי כזה סכום, הייתי הולך על זה ונשאר עם עודף

370z-albums-pear-white-370z-picture659-pear-white-370z-nissan-site.jpg

בסכומים "שפויים" של כ 150 - פולו GTI או אלפא מיטו 1.4T

ב 200 - את האחיות הגדולות לאון\גולף\ג'ולייטה

ב 250 - קופרה R \ גולף R (שלא שווה 300)

ב 300 - STI \ BMW 1

ב 400 - עניתי

ב 500 - קיימן

ב 1000 - R8

יאללה, להתעורר מהחלום, שנה טובה !!!

"מוות לשיעמום"