Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במחיר של 300 אלף כבר עדיף אינפיניטי G37S עם 320 כ"ס לפני שיפור, עדיף מ BMW1 או STI

למה ? כי יש לה יותר סוסים ? כי יש לה יותר ס"מ פח ?

כוחות סוס, בייחוד כשמדובר במכונות נהיגה מדהימות כמו אלה שהוזכרו כאן, זה לא מדד לבחירת הרכב.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
למה ? כי יש לה יותר סוסים ? כי יש לה יותר ס"מ פח ?

כוחות סוס, בייחוד כשמדובר במכונות נהיגה מדהימות כמו אלה שהוזכרו כאן, זה לא מדד לבחירת הרכב.

אתה בעצמך אמרת את התשובה = BETTER BANG FOR THE BUCKת מה נותן לך BMW 1 מאשר אינפיניטי ?

אולי הסמל של BMW , אבל זה ההבדל העיקרי, בוא לא נשווה אינפיניטי דגם S עם שיפורי מיתלים, מערכת אחיזה משופרת, כסאות ספורט, מערכת בלימה חזקה יותר ולוקחת כל BMW 1 בסיבוב הקטן, אתה יכול להשוות את ה BMW להרבה מכוניות אבל זה שהיבואן דופק מחיר על אוטו קטנקטן במחיר ענק, הוא גם לא אינדיקטור.

BMW1 היא מכונית מבפני עצמה , אבל היא לא באותה קטגוריה וגם לא תהיה.

פורסם

דודי סחתיין! כיף לראות כל פעם שרשורים כאלה שאתה פותח :mm_yeah:

מסיבוב שעשית לי על GTI חדשה, גיר DSG, עם קיט טורבו K04 אני יכול לומר שהיה פשוט תענוג!

366 כ"ס והאוטו מתנהג ליניארי בערך כמו סטנדרטית רק חזק משמעותית.

לא יודע כמה הבדל אני ארגיש בסטייג' 3 אבל 400+ כוחות סוס נשמעים מעולה :-D

נ.ב.

G37-S סדאן עולה הרבה יותר מ-300K וממה שהבנתי הם הזמינו רק 1-2 כאלה (הם לא היו סגורים על עצמם).

הקופה G37-S בכלל באיזור ה-500K אם אני זוכר נכון.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
דודי סחתיין! כיף לראות כל פעם שרשורים כאלה שאתה פותח :mm_yeah:

מסיבוב שעשית לי על GTI חדשה, גיר DSG, עם קיט טורבו K04 אני יכול לומר שהיה פשוט תענוג!

366 כ"ס והאוטו מתנהג ליניארי בערך כמו סטנדרטית רק חזק משמעותית.

לא יודע כמה הבדל אני ארגיש בסטייג' 3 אבל 400+ כוחות סוס נשמעים מעולה :-D

נ.ב.

G37-S סדאן עולה הרבה יותר מ-300K וממה שהבנתי הם הזמינו רק 1-2 כאלה (הם לא היו סגורים על עצמם).

הקופה G37-S בכלל באיזור ה-500K אם אני זוכר נכון.

כן, אין הרבה דגם S, אחד או שניים בלבד, ומי שמזמין צריך להמתין עוד חודשיים כי מדובר בהזמנה מהמפעל ישירות .

לפני שנה המחיר היה הרבה יותר זול וגם היה להם תנאי מימון של 0 אחוז ריבית.

פורסם
אתה בעצמך אמרת את התשובה = BETTER BANG FOR THE BUCKת מה נותן לך BMW 1 מאשר אינפיניטי ?

אולי הסמל של BMW , אבל זה ההבדל העיקרי, בוא לא נשווה אינפיניטי דגם S עם שיפורי מיתלים, מערכת אחיזה משופרת, כסאות ספורט, מערכת בלימה חזקה יותר ולוקחת כל BMW 1 בסיבוב הקטן, אתה יכול להשוות את ה BMW להרבה מכוניות אבל זה שהיבואן דופק מחיר על אוטו קטנקטן במחיר ענק, הוא גם לא אינדיקטור.

אז בבקשה, אתה מוזמן להשוות את ה-G37-S קופה ל-BMW M1, שתיהן נמכרות אצל היבואן במחיר זהה (450K ש"ח). אמממ, מעניין באמת מי תיתן למי בראש :-D

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
דודי,

האם במנוע ה 2.5 TFSI לא שינו את מערכת הדלק ולא פתרו את יתר הבעיות הידועות של מנועי ה TFSI, אלא רק הפכו אותו ל״עמיד״ יותר לתוספת הכוח?

השימוש במיתוגים TSI ו TFSI משתנה לפי יצרן הרכב, VW החדשים ממותגים עם מנועי TSI ו AUDI החדשים ממותגים לרוב כ TFSI אף על פי שבפועל, גם מנועי AUDI החדשים שייכים לסדרת TSI והשימור של המיתוג TFSI נובע ממניעים אחרים שבראשם, בידול בין היצרנים.

ישנם הבדלים ויזואלים בולטים שיעזרו להבחין בפועל בין ה TSI לבין ה TFSI. שני ההבדלים הבולטים ביותר הם: משאבת הדלק שנראית ממש שונה ומיקום חיישן ה MAF שב TFSI נמצא מאחורי המנוע וב TSI נמצא לימינו. הבדל נוסף הוא החופה הפלסטית של המנוע. TFSI מגיעים עם חופת מנוע גדולה שמכילה גם את פילטר האויר המקורי. TSI מגיעים עם חופת מנוע קטנה כאשר הפילטר נמצא תוך קופסה נפרדת.

2.5 קצת שונה מבחינת חופת המנוע ומיקום החיישן (פינה ימנית) אבל, ניתן להבחין בבירור במשאבת הדלק החדשה שאינה דומה למשאבות הישנות של ה TFSI.

2.5 שונה בהמון פרמטרים ממנועי ה 2 ליטר והוא חזק ועמיד הרבה יותר משניהם.

לסיכום, הכיתוב על חופת הפלסטיק לא מעיד בהכרח על סוג המנוע. עדיף לזהות ע"פי המאפיינים הויזואלים שצויינו קודם.

דודי - לגבי איזה 1.4, חשבתי שכולם זהים פרט לסופרצ'רג'ר כן\לא, לך על הפולו GTI, למרות שהבנתי שמנועי שני המגדשים יורדים מייצור עקב סיבוכיות גבוהה ואמינות מוטלת בספק ... נכון ?

ליאור

בעניין הפסקת הייצור - גם אני קראתי ושמעתי רבות על כך. אין לי סיבה להאמין שזה לא נכון אולם במקרה הזה, אנחנו שואבים את הידע שלנו מאותם מקורות ולכן, אין ביכולתי לאשר זאת סופית. נחכה ונראה האם זה באמת נכון.

מה שברור וידוע הוא שהמנוע עתיר טכנולוגיה הזה, לצד כל היתרונות והחדשנות שבו, עשה ל VW לא מעט צרות. בעיות אמינות קשות שהיו בשנה הראשונה ובכלל, עומס טכנולוגיה ורכיבים תמיד מעלה את הסיכוי שמשהו ישתבש.

מצד שני, היכולת להגיע להספקים גבוהים כאלו תוך כדי שמירה על רצועת כח ארוכה וליניארית ממנוע כ"כ קטן וצנום ראוייה להערכה כמו גם נתוני צריכת הדלק המצויינים שלו. עדיין מדהים לראות עד לאן התפתחה הטכנולוגיה בתחום מי היה מאמין לפני 10 שנים שניתן יהיה לקבל בקלות 200 כ"ס ממנוע 1400 סמ"ק.

ימים יגידו אם הסוף שלו קרוב ו VW תחליט באמת לגנוז אותו או שמא נראה את אותה התפתחות מדור ראשון לדור שני שהיתה במעבר בין ה 2.0TFSI למחליפו המעודכן והמשופר, 2.0TSI.

לגבי הטיונינג - עד כה, החברות הסתפקו בעיקר בשינויי תוכנה למנוע הזה. בזמן האחרון, אנחנו רואים תנופה מחודשת בפיתוחים והמספרים גדלים בהתאמה.

אפרופו פולו GTI, כיוון שהמנוע הזה לא משווק בארה"ב, מי שאחראי על הפיתוח הזה הם APR אוסטרליה ואני ממליץ בחום לכל מי שרוצה לעקוב אחרי הפרוייקט הזה להתחבר אליהם לפייסבוק הרשמי של APR AUSTRALIA או לקרוא את המבחן ההשוואתי המעניין הזה, הם הגיעו לתוצאות ממש מרשימות עד כה ועובדים על משהו גדול עוד יותר. עוד יהיו עידכונים גם בגיזרה הזו.

דודי

לשפר בלי להתפשר

פורסם

באמירה שלי אין שום התייחסות ספציפית ל BMW 1 באופן ישיר.

הערתי הערה בגלל שאתה דאגת לציין את מספר הסוסים שיש לאינפיניטי כאילו שזה הקלף המנצח היחידי במשחק ולא צריך להתייחס לשוק דבר אחר מלבד זה.

יכול להיות שזה רק ההתנסחות שלך שגרמה לי להבין את הדברים בצורה לא נכונה.

אם כך הדבר, קבל התנצלותי.

וד"א, אני מסכים שהמחירים של BMW בארץ מופרחים, ביחוד כשמדובר בגרסאות הכניסה כמו 118 וחברותיה..

אבל כשמשובר בגרסאות M, הסיפור משתנה והמחירים מתחילים להתאזן.

וכאן נכנסת למשוואה העובדה שעליה אף אחד לא יכול להתווכח..

כמה אתה מוכן לשלם בשביל כיף אמיתי, כמו שרק יצרנית מופלאה כמו BMW יודעת לייצר..

מחשבה בוראת מציאות.

• תוכן חדש...