Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האמת על צריכת הדלק של מנועי TSI בנפח 1.2 ו 1.8.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוך ניסיון כושל להבין מהי צריכת הדלק בגדול של שני הנפחים הללו (התלבטות בנוגע לרכישת לאון חדשה), יצאתי למסע ברחבי הפורומים בחו"ל עד שגיליתי את האתר הנ"ל. חילצתי ממנו את הנתונים הבאים:

לגבי מנוע 1.8 160 כ"ס ומתוך 1720 תדלוקים, ממוצע צריכת הדלק הוא 1:12. שכיחות הדיווחים נעה בין 1:9 ל 1:14. הדיווח הכי גרוע היה 1:7 והדיווח הכי טוב היה 1:16, אבל זה דיי נדיר: מתוך 1720, רק 30 דיווחי על 1:14.5-1:16 (כלומר, כל המדווחים בפורום על 1:18 זה שטויות וסתם מטפח תקוות שווא. כנראה מדובר בדיווח בנוגע למה שנצפה במחשב הדרך בנקודה ספציפית בנסיעה). מתוך 1720, רק 20 דיווחו על צריכה מתחת ל 1:9 (1:7-1:8.9). בקיצור, 1:9-1:14 זו הצריכה השכיחה כאשר הממוצע הוא 1:12.

לגבי מנוע 1.2 105 כ"ס ומתוך 1350 תדלוקים, הממוצע הוא 1:16. השכיחות כאן היא בין 1:12 ל 1:20 (הדיווח הטוב ביותר אך נדיר היה 1:21, והגרוע - 1:10).

אם להמיר את זה לכסף, זה אומר שעל כל 10,000 ק"מ, ה 1.8 יעלה 6250 ש"ח ואילו ה 1.2 יעלה 4700 ש"ח.

כלומר, הפער בתשלום יהיה כ 1550 ש"ח בין שני המנועים.

נגמר המיסתורין.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש המון דברים שמשפיעים על הדלק בנוסף למנוע.... כמו משקל, צמיגים, סגנון נהיגה של הנהג וסביבת נהיגה(עירוני או בינעירוני)

לא תוכל להגיע לתשובה חד משמעית.

התשובה הכי מדויקת שתוכל למצוא זה בעל סיאט לאון (ובמקרה הכי גרוע נגיד שהגעת ל 1500 שקל הבדל אז בפועל זה יכול להיות 1200 או 1700 , תמיד תיהיה סטייה)

פורסם

לא הבנתי ביחס למה אתה אומר את זה. הבדיקה נעשתה לא רק על לאון, אלא על כל הרכבים שמחזיקים את המנועים הללו. כך שגם קיבלת חתך של הנתונים שציינת.

הנה דוגמא להטעייה:

השווה את זה לזה. לפי האתר, ההבדל בצריכה האמיתית בין שני המנועים הוא 0.7, מה שיכול להטעות ולהוביל לרכישה של ה 1.8 מהשיקול שבכל מקרה שניהם אוכלים דלק באותו אופן (גרוע, ורחוק ממה שהובטח על ידי היצרן).

פורסם
לא הבנתי ביחס למה אתה אומר את זה. הבדיקה נעשתה לא רק על לאון, אלא על כל הרכבים שמחזיקים את המנועים הללו. כך שגם קיבלת חתך של הנתונים שציינת.

הנה דוגמא להטעייה:

השווה את זה לזה. לפי האתר, ההבדל בצריכה האמיתית בין שני המנועים הוא 0.7, מה שיכול להטעות ולהוביל לרכישה של ה 1.8 מהשיקול שבכל מקרה שניהם אוכלים דלק באותו אופן (גרוע, ורחוק ממה שהובטח על ידי היצרן).

אני מתכוון שצריכת דלק של 1.2TSI בליאון וצריכת דלק באיביזה תיהיה שונה.... (אולי לא בהרבה אבל שונה בגלל משקל עודף בליאון)

וכמובן עוד לא הזכרתי בסוג הגיר (DSG או ידני שגם פה יהיה הבדל).

בדוק צריכת דלק של המנועים באותו סוג אוטו עם אותו גיר ככה תוכל להבין יותר את המצב. (אני מאמין שהכי פשוט תוכל למצוא על סקודה אוקטביה שמשווקת הרבה זמן יחסית עם 2 המנועים)

פורסם

תבדוק אצל אהרונוביץ, הוא בד"כ קולע.

אגב, 1:12 זה הגיוני למנוע 160 כ"ס. ב- 1.4 TSI 160 היתה לי צריכה רק מעט יותר טובה במשולב (למעט כמובן אם אשתי נהנה, שאז הצריכה השתפרה פלאים...)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בתקופות בהן אני נוסע בעיקר בתוך העיר , הממוצע 1:8.

בתקופות בהן אני נוסע משולב, הכי טוב שהגעתי 1:11- 1:12.

הרכב הוא לאון 1.8T.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אני לא מבין משהו: 1720תדלוקים, נניח בהגזמה 4 פעמים בחודש, נותן כ-36 שנים. בדוגמה השניה כ-28 שנים.

המנוע הזה כל כך ותיק?

נניח שמדובר בצירוף של הרבה דיווחים, עדיין יהיה שוני בין אוקטביה עם מנוע 1.2 לפולו עם מנוע כזה, ולו רק בגלל המשקל.

לדעתי מוטב לקחת דגם אחד ולחרוש עליו.

אבל, תגיד, לאן אתה מכוון עם הבדיקות והחישובים המדוקדקים האלו? הרי ברגע שתרכש רכב עם מנוע X, הצריכה תהיה אך ורק לפי הרגלי הנהיגה שלך, או המשתמשים ברכב, ולא בהכרח לפי נתוני היצרן או דיווח של אחרים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לול!

זה כמה אנשים, כמה רכבים.

עם הנתונים כל אחד יעשה כרוחו. מטרת הבדיקה האישית שלי, אם אתה שואל, הוא לדעת מהו טווח הצריכה של כל רכב (הגרוע ביותר מול הטוב ביותר). אם ב 1720 תדלוקים, אף אחד לא עבר את ה 1:16 עם מנוע ה 1.8, לא משנה באיזה רכב, אני יודע שאין מה לצפות, ואקח זאת בחשבון בחישוב צריכת הדלק השנתית העתידית שלי. אם ב 1.2 אין דיווח על צריכה גרועה מ 1:10 (מלבד כמה בודדים נדירים), אוכל לסמוך על זה. וכן הלאה.

כאמור, יצאתי למסע מדוקדק כי קיבלתי נתונים שלא מתיישבים מבעלי המנועים הללו בפורום. בדיעבד מתברר שחלקם היו מדוייקים, וחלקם היו ממחשב הדרך (לא יכולתי לדעת זאת קודם לכן, וזה יצר אצלי בלבול.)

אני נוסע בשנה כעת כ 30K, ויש סיכוי טוב שזה יגדל. לכן כל סטייה בצריכה משפיעה על התקציב השנתי שלי באלפי שקלים. הייתי לוקח איזה פריוס, אבל אני חושש משעממת. כיום אני על 306 ונהנה מכל רגע של נסיעה. זה יהיה אסון אם אבחר רכב שישעמם אותי בכל הקילומטרים הללו, אך עוד יותר אסון אם אפשוט רגל בגלל צריכת דלק גרועה מהיום (1:12.5).

פורסם

לא ציינת האם מדובר ברכב עם גיר רגיל או אוטומטי בכל מקרה לי יש אוקטביה חדשה 1.4 טי אס אי עם גיר ידני 6 הילוכים והרכב עבר כבר 9500 ק"מ ובנהיגה משולבת מתונה עם מזגן כמובן הוא בקושי עושה 1ל13 מאכזב מאוד ושלא יספרו לכם סיפורים

:mm_cool:
פורסם

חברה אני חייב להגיב כאן גם אני הייתי שרוי בקונספציית ה 1.2 TSI מבחינת צריכת דלק וזאת הסיבה שמכרתי אף בהפסד את המאזדה 3 שזללה דלק בתקווה שנתוני צריכה כמו 1:12 או 1:13 ישרתו ויחסכו לנו כסף ובכן קנינו ייטי 1.2 שכבר עשה כ 4000 ק"מ אישתי נוסעת בכ 95% מהזמן עם הילדים ולעבודה מחוץ לעיר בקיצור סטאנדרטי מבלי ללחוץ יותר מידי על הגז בקיצור גם אני עשיתי חישוב ובכן מחחץ לעיר בניסיעה מראשון לטבריה על כביש 6 במהירות ממוצעת 110-120 הרכב עושה 1:10 עם רוח גבית ובניסעות רגילות 1:9 בקיצור אני לא יודע מה שיטת החישוב שלכם לדעתי יש כאן הטעיית צרכנים מכוונת כי גם עם צריכה של 1:12 הרכב אמור לעשות משהו כמו 600 קמ ל50 ליטר בהנחה שיש עוד 10 ליטר אצלי מאז שקניתי משהו כמו 500 ק"מ כלומר יוצא בין 1:9 1:10 בנסיעה של 80 קמ"ש .

עד היום לא הגעתי לנתונים של 1:11 1:12 ספרו איך ואלמד!

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם
ובכן קנינו ייטי 1.2 שכבר עשה כ 4000 ק"מ

מה זה יטיי ? :shock:

וגם איך אתה בודק את הצריכה ? רק אם אתם ממש לא יודעים לנהוג והחלפתם את הגז והברקס בכפתורים של ON/OFF אפשר להגיע לצריכה כזאת על 1.2TSI.

פורסם
מה זה יטיי ? :shock:

וגם איך אתה בודק את הצריכה ? רק אם אתם ממש לא יודעים לנהוג והחלפתם את הגז והברקס בכפתורים של ON/OFF אפשר להגיע לצריכה כזאת על 1.2TSI.

נו ואיך אתה בודק ידידי? קודם כל אולי לפני שאתה מתלהם באופן טכני תשאל קודם כל ואל תסיק שאני נוסע גז ברקס אתה לא יודע בכלל איך אני נוהג ומה ההכשרה המקצועית מבחינת נהיגה דבר שני ייתכן שהמערכת האמפירית שלך מבוססת על מחשב הדרך שלי לא! נסעתי 100 ק"מ בנסיעה ממוצעת ואז מילאתי מיכל מלא אתה רוצה גם מטריצות מתמטיות בכדי לבסס את הטענה הזאת . לא ענית לי על השאלה חוץ מזה תשאל גם אנשים עם אוקטביה והם יאמרו בדיוק אותו דבר בכל מקרה ברגע שיצרן טוען למספר מסויים של צריכת דלק בין רצוי למצוי עדיין יש מרווח 1:16 בין עירוני של היצרן אצלי הוא 1:10 לא הגיוני בכל קנה מידה לרכב שעשה 4000 ק"מ

בכל מקרה עדיין יש פער עצום בין נתוני היצרן לנתונים בשטח ודרך אגב לא רק של הYETI אלה של רכבים אחרים מהקבוצה בעלי מנוע דומה תבדקו.

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

• תוכן חדש...