Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נהג חדש, בן 17 ומחפש רכב ע"מ שאוכל לנסוע לעבודה, לימודים וכד'.

בעיקרון אין לי בעיה להגיע עד 20K ש"ח, ההתלבטות היא כזו:

אמא שלי טוענת שאחזקת רכב זה לא זול ואני טיפוס כזה שלא אתן לה לשלם שקל על האוטו, לא משנה מה.

אני עובד ואני יכול לדאוג להוצאות אם צריך, השאלה מה הם.

אני לא רוצה אוטו ישן מדי, אני אעדיף את השנתון הכי גבוה לתקציב, הבעיה היא שככל שהשנתון גבוה יותר המחירים יקרים יותר (ביטוח וכד'), אני צודק?

אשמח לדעת מהם ההוצאות על רכב למשך שנה.

בנוסף, אני מבין שיש שיטת השכרת רכבים, כמו לדוגמא יונדאי גטס 2006 ב- 500 שקלים בחודש (סתם זרקתי מחיר).

איך זה הולך? מה הפרוצדורה?

אציין שהנסיעות ברכב יהיו בעיקר בעיר (95 אחוז), שיהיה חסכוני בדלק (לא ידני) ואמין.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

הגטס לא חסכוני לפני מתיחת הפנים אשר הייתה ב2007,אבל נחשב לזול לאחזקה ואמין,יש לך גם ספייס אמנם בתקציב שלך יהיה גיר רובוטי גיר חסכוני אבל לא כולם אוהבים את אופן הפעולה שלו,לגבי מה שאמרת השכרה,זה לא השכרה,אתה יכול לקנות רכב חדש היום,נותן מקדמה משלם כול חודש בערך מה שאמרת למשל בספארק זה 555 שקל לחודש ואחרי 3 שנים עוד איזה 20K+.השאלה אם אתה רוצה כבר בתחילת החיים להתחייב,קח בחשבון שאתה תהיה בצבא האם תוכל לשלם אז?

לגבי עלות האחזקה:

1-דלק תלוי כמה אתה נוסע,אם קצת זה יכול לנוע מ250 שקל בחודש ויכול להגיע גם ליותר.

2-ביטוח-אתה נהג חדש וצעיר לכן זה לא יהיה זול,אתה יכול לבדוק הצעות מחברות לקבלת מחיר.

3-תיקונים קח בחשבון שיהיו דברים מידי פעם לתיקון,זה יכול להית 1000 שקל בשנה יכול להיות כלום ויותר.

4-טסט כ 1000 שקל בשנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה נהג צעיר וחדש, אני חושב שהצעת המינימום שתקבל על ביטוח חובה+צד ג, יהיה בסביבות 4000 שקל בשנה

טסט- 1000 שקל בשנה

טיפולים- בסביבות ה-1500-2000 שקל בשנה(במקרה של אופטימיות יתר)

דלק- אין לי מושג כמה אתה נוהג, אבל אני לא חושב שתיסע פחות מ-8 אלף קילומטר בשנה- בחישוב של רכב שאוכל ליטר ל-12 קילומטר - 4866 שקל בשנה.

לאחר כול זה תשלם בשנה 11800 שקל שהם כמעט 1000 שקל בחודש. תעשה את החישוב הזה לעצמך עם פרטים קצת יותר מדוייקים ותיראה אם אתה יכול להתמודד עם זה.

*בסעיף הטיפולים הייתי מאוד מאוד אופטימי, קח את זה בערבון מוגבל

פורסם

שכחת להוסיף את ירידת הערך השנתית של הרכב עצמו.

שזה עוד כ 4000-5000 שקל בשנה לרכב בסדר גודל מחירים כאלה.

כלומר רכב שקנית היום ב 20.000 שקל בעוד שנה יהיה שווה 15.000 ואת ה 5000 שקל האלו יש להוסיף לחישוב ההוצאות השנתיות.

פורסם
שכחת להוסיף את ירידת הערך השנתית של הרכב עצמו.

שזה עוד כ 4000-5000 שקל בשנה לרכב בסדר גודל מחירים כאלה.

כלומר רכב שקנית היום ב 20.000 שקל בעוד שנה יהיה שווה 15.000 ואת ה 5000 שקל האלו יש להוסיף לחישוב ההוצאות השנתיות.

תודה על התוספת

פורסם

תודה לכולם, נשמע ממש מפחיד לקנות רכב...

בעיקרון אני עובד אבל בזמן הלימודים הרבה פחות לכן המשכורת נמוכה יותר.

אבל זה באמת עד כדי כך יקר? זאת אומרת 1000 שקל בחודש ולא יכול להיות פחות?

אני יודע שזה חלוקה של ההוצאות הכוללות והשנתיות חלקי חודשי השנה אז יוצא 1000 בחודש, אבל אם זה נגיד 1000 פעם בשנה לטסט או לביטוח וכו' אז אני אהיה מודע לזה לכן אכין את ה- 1000 שח האלה מראש.

ובקשר למה ששאלתי עם דוגמת הגטס.

אני מכיר מישהו (לא בגילי, אלא מבוגר) שהרכב שלו התקלקל עד שהגיע למצב שחייב למכור.

בזמן שניסה למכור הוא לא יכל להשתמש ברכב אז בנתיים הוא שכר איכשהו קיה פורטה (לא חושב שהייתה חדשה מהניילונים), והוא שילם עליה אם אני לא טועה 2000 ש"ח בחודש, בלי להתחייב או משהו, ולאחר כמה חודשים כשהצליח למכור את הרכב שלו, החזיר את הרכב לחברה ממנה שכר והפסיק לשלם.

מה זה השיטה הזו?

תודה לעוזרים.

פורסם

נהג חדש בן 17 לא יכול לשכור רכב.

חברות ההשכרה משכירות לנהגים מעל גיל 24 (או אולי מעל 21) ועם וותק נהיגה של שנה לפחות.

2000 שקל בחודש נשמע לי מחיר נמוך מאוד ולא ריאלי, אבל שיהיה. בכל מרקה זה לא כולל הוצאות דלק ובחישוב הכללי זה יותר יקר מלהחזיק רכב פרטי.

אחרת כולם היו שוכרים מכוניות ואף אחד לא היה קונה.

פורסם

בוא נעשה חישוב ביחד,כאשר כדי שיהיה קל לשלם נחלק כול תשלום ל12 תשלומים:

1-ביטוח=אם אתה עושה מקיף נגיד יצא לך 5000,אתה גם נהג חדש+צעיר וללא וותק=>416 לחודש.

2-דלק=נקח מצב שאתה לא נוסע הרבה, יש רכב חסכוני, בחודש=>400 שקל.

3-טסט=עולה בערך 1000 שקל=>80 שקל.

4-תיקונים=זה לא רכב חדש ולא באחריות,ניקח מצב שבשנה הוצאת 1000 שקל=>80 שקל.

5-טיפול שנתי= בוא נגיד טיפול קטן ממוצע=>30 שקל.

סך הכול:כ 1000 שקל.

עכשיו אתה צריך לקחת בחשבון שתיקונים למשל באותה השנה יעלו יותר,יש ישור קו לעשות,ואולי יהיו הפתעות בהמשך,אתה יכול לעשות צד ג',אבל בתור נהג חדש אני מציע לעשות מקיף,כיוון שאם חס וחלילה תעשה תאונה תצטרך לשלם לא מאט.דבר נוסף לא כול דבר יתנו לך ב12 תשלומים כך שיכול להיות מצב שבכמה חודשים תשלם יותר.

קניית רכב זה לא דבר מפחיד,כשאני קניתי את הרכב הראשון לא היה מאושר ממני,אבל אתה צריך יכולת כלכלית להחזיק אותו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני אישית מציעה לך לקנות רכב לא הכי חדש לתקציב שלך

כדי להשאיר לך מרווח לטסט,ביטוח, טיפולים, ותיקונים בלתי צפויים.

אף חברת השכרה לא משכירה רכבים לבני 17.

אולי לבני 20+ עם שנה רישיון.

תעשה חיפוש ביד2, תראה סדר גודל של מחירים ותראה מה מתאים לך, מה קורץ לך יותר ותחזור להתייעץ. ;-)

אני חייבת לציין, ביטוח חובה ומקיף על נהג חדש+צעיר לא יגיע לו ל5000 שקל בשנה גם אם הרכב הוא שנת 2007.

אני הייתי מבוטחת על הרכב של ההורים, שבזמנו הוא היה יונדאי אקסנט 2002 והכל יצא עליי בסביבות ה3000 שקלים, ואז החלפנו למאזדה3 2007 והביטוח לא עלה משמעותית

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

תודה לכולם.

נטלוזי, מה הביטוח הכי כדאי עבורי?

מה ההבדלים בין הביטוחים וכמה את משערת שיעלה לי לשנה?

הרכבים שקורצים לי יותר הם יונדאי אקסנט (סביב 2003), פורד פוקוס (סביב 2002), פיג'ו 206 (סביב 2001) ושברולט אוואו (סביב 2004).

מה את חושבת?

תודה.

פורסם

3000?

מעניין,אני בן 24, 7 שנות וותק,רכב פנדה חדשה שלא ידועה בתור גניב,ועוד דרך ביטוח "חבר איילון" קיבלתי 3400.

לאוואו רמת בטיחות לא טובה,איכות הרכבה לא טובה,רכב לא מומלץ,לנטלי פיגו היא תוכל לספר לך עליה,פורד מהנה לנהיגה הגה מתקשר,אני זוכר את המבחנים שעשו לה כשהיא רק יצאה,אבל לא חסכונית במיוחד,אקסנט לא רעה,אני מציע לך גיר ידני,שיפוץ של גיר אוטומטי כ5 אלף.

פורסם

אין מצב שזה "רק"3K בשנה.רק חובה וצד ג' לנהג חדש זה כ- 4K. היא בטח התכוונה שזה מה שההורים שלה הוסיפו על המחיר ששניהם שילמו.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

כשאני הייתי נהג צעיר וחדש בלי ותק קודם, שילמתי 3800(וזאת הייתה ההצעה הכי נמוכה בפער משמעותי) על טויוטה סטראלט 92(במילים אחרות- טרנטה מעפנה) על ביטוח חובה+צד ג.

פורסם

שמתי לב שקיימת גם אופציית אופל קורסה, ראיתי שניתן להשיגה ב- 20K עם שנתון יחסית גבוה (2004), נפח מנוע קטן (1.2) והיא גם נראית די טוב, קראתי שאיכות הפלסטיקה טובה ולא פחות חשוב מכל זה, שהעלויות הנלוות לא יקרות (טסט, ביטוח, תיקונים וכו').

מה אתם אומרים?

פורסם

חשוב שתדע שאלה פחות או יותר ההוצאות החודשיות על רכב.

העובדה שיהיה מזל והרכב יהיה אמין, ואולי הביטוח שלו קצת זול יותר, עדיין לא ישנה פחות או יותר את העלות החודשית והיא תישאר בסביבות ה-1200-1500 שקל בחודש.

קח את זה בחשבון, כי עושה רושם שלא ציפית להוצאות של סכומים כאלה באופן קבוע

• תוכן חדש...