Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מת על כל התגובות שגורמות לך לחשוב שבכל העולם יש טמפ׳ קבועה של 21 מעלות חום ו-40 אחוזי לחות בעוד בישראל תמיד 45 מעלות ו-90 אחוזי לחות....

צאו מזה, מזג האומר בישראל נחשב לנוח ונעים, לא קר מדי בחורף, לא חם מדי בקיץ.

המנועים שלכם עובדים בטמפ׳ עבודה שהיא בכל מקרה גבוהה יותר מהטמפ׳ החיצונית, כל הבלאי הזה שאתם מדברים עליו אולי יסתכם בכך שהמאווררים שלכם יעבדו קצת יותר ואולי גומיות ייתיבשו מהר יותר, אבל זה בכלל לא קשור להחלפת שמנים ופילטרים.

אולי אתה צודק אבל איך תסביר את כל חומרי הפלסטיקה שמתנפצים ומתנפחים פה ובאירופה אין אייתם בעיה כלל!!

זה אומר שהחומרים אכן אינם מיועדים למדינות חמות!!

למשל פלסטיק של יפנית גם בשקל שורד יותר טוב מאירופאית וגם של האמריקאית!! באופן יחסי והכוונה למכוניות משנות ה90!!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול להיות שהפלסטיקה יכלה להיות עשויה מחומרים טובים יותר וכן להיות עמידה, לראייה מכוניות יפניות שמחזיקות מעמד מצויין בנזקי מזג אויר, פשוט הצרפתיות, בעיקר אלה של שנות ה-90 עשו שימוש בחומרים מהרמה הכי נמוכה ולכן הפלסטיקה נראית כמו שהיא נראית.

מעבר לזה, אל תשכח שבאירופה אנשים גם מקבלים מכוניות ברמות גימור גבוהות יותר מאשר בארץ ובחלקן חומרים שונים (ריפודים וכו') איכותיים יותר מאלה בארץ.

מעבר לזה נכנסים עניינים כמו צורת טיפול ואחזקה וכו'.

אבל לא בזה עסק הדיון, הדיון עוסק במרווחי הטיפולים ולכן אין לזה קשר לחומרי הדיפון במכוניות.

מבחינה מכאנית לא אמור להיות הבדל קיצוני בין רכב שננהג באיטליה או רכב שננהג בארץ ואנחנו צריכים לצאת מהבועה של "אבל בישראל מזג האויר קיצוני".

מי שחושב שמזג האויר בישראל קיצוני מוזמן להגיע למוסקבה בחורף או להונג קונג בקיץ, אחרי זה נדבר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יכול להיות שהפלסטיקה יכלה להיות עשויה מחומרים טובים יותר וכן להיות עמידה, לראייה מכוניות יפניות שמחזיקות מעמד מצויין בנזקי מזג אויר, פשוט הצרפתיות, בעיקר אלה של שנות ה-90 עשו שימוש בחומרים מהרמה הכי נמוכה ולכן הפלסטיקה נראית כמו שהיא נראית.

מעבר לזה, אל תשכח שבאירופה אנשים גם מקבלים מכוניות ברמות גימור גבוהות יותר מאשר בארץ ובחלקן חומרים שונים (ריפודים וכו') איכותיים יותר מאלה בארץ.

מעבר לזה נכנסים עניינים כמו צורת טיפול ואחזקה וכו'.

אבל לא בזה עסק הדיון, הדיון עוסק במרווחי הטיפולים ולכן אין לזה קשר לחומרי הדיפון במכוניות.

מבחינה מכאנית לא אמור להיות הבדל קיצוני בין רכב שננהג באיטליה או רכב שננהג בארץ ואנחנו צריכים לצאת מהבועה של "אבל בישראל מזג האויר קיצוני".

מי שחושב שמזג האויר בישראל קיצוני מוזמן להגיע למוסקבה בחורף או להונג קונג בקיץ, אחרי זה נדבר.

נו היתי במסקווה!! ו

פורסם

1. אתה מוזמן לבוא ולהסתכל על האונו שיש לי בבית. היא עומדת בשמש בגשם ובצל והפלסטיקה שלמה כמו ביום הראשון. אפילו לא מרחתי עליה שום דבר בשביל זה.

2. במוסקבה הטמפ' בחורף מינוס 30 ובקיץ 40. בארץ הטמפרטורה בחורף היא 12 מעלות ובקיץ 35. מסקנה: במוסקבה הרכבים עוברים התעללות רבה יותר מבחינת מזג האוויר.

אני כן מסכים איתך שבארץ הצבע דוהה מהר יותר, אבל גם ביפניות.

אין מה להשוות בין איכות השמנים לפני 20 שנה והיום, וגם לא באיכות המתכות, ואפילו לא בדיוק של תהליך הייצור.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לזה שבתנאי מזג אוויר של מינוס 30 - 40 לוקח למנוע המון זמן להתחמם לטמפ' עבודה(כמה?) ובגלל זה הבלאי יותר אגרסיבי ? (התכווצות של הבלוק וכו')

פורסם

עומס החום, האבק ותנאי נסיעה עירונית הן לרוב תנאי הנסיעה בארץ ולכן מומלץ מאוד לקצר את המועד של החלפת השמן והמסנן ל 15,000 ק"מ או שנה ולא יותר וכן החלפת מסנן אויר לא יותר מאשר 30,000 ק"מ.

לגבי השאר, אפשר לפי הנחיות היצרן.

פורסם

בפנדה למשל וזה גם מתקשר לשירשור,צריך לעשות טיפול כול 20K,בספר רשום אם בשנה עושים פחות אז להחליף שמן ופילטר.

נגיד בשנה אני עושה 15K והמחליף שמן+פילטר,בעוד 5K,אני צריך לעשות שוב טיפול או שב15K עושים את כול מה שצריך כאילו זה 20K?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
איזה יופי

ערימה של אנשים שהשכלתם או נסיונם בתחום לא ידועה, אבל "יש להם הרגשה חזקה שהוראות היצרן" לא טובות ושמרווח הטיפולים צריך להיות קטן יותר מהמומלץ.

אני חושב שהגיע הזמן להשתחרר מהתפיסות של שנות ה-70 העליזות, להפסיק למדוד רכבים "בעליה לירושלים" ולהפסיק עם הנוהג המטופש הבזבזני והמזהם הזה לעשות טיפולים לרכב על 7.5K ק"מ.

אלא אם המכוניות שלכם ננהגות בתנאים קשים מאוד (עובדות 24\7, מוניות, מכוניות שנוסעות אך ורק על מסלול) תעשו לעצמכם טובה ותטפלו לפי הוראות היצרן.

טכנולוגיית השמנים עשתה קפיצה מטורפת בעשר השנים האחרונות,

יכולות הדיוק בייצור עשו קפיצה דומה

כך גם יכולות התכנון וההנדסה ברמת החומרים, המבנה, והכלים שעומדים לרשות אלה שמתכננים ובונים מכוניות.

כפועל יוצא - גם מרווחי הטיפולים גדלו משמעותית.

מי שרוצה לזרוק כסף לפח ולזהם את הסביבה תוך כדי פשוט מבזבז את הכסף..

בראבו ענק! יש הרבה שפועלים בתובנה של מה שהיה נהוג פעם, במכוניות של פעם, בטכנולוגיה של פעם , ולגביהם היצרן ממש לא מבין בתנאי ארץ הקודש.

וכאילו אין ליבואן מחלקת שרות ארצית שאפשר להתייעץ איתה, או להחליף מילה עם מוסך מורשה בלי להכנס לטיפול.

הרבה תלוי במשטר הנסיעה וצורת הנהיגה. אם אלו פחות או יותר סבירים - ללכת לפי הנחיות היצרן.

יש לי רנו סניק, כבר שנים היא וקדמתה עוברות טיפול קטן כל 30 וגדול כל 60. נוסעת גם בדרכי עפר וגם בבוץ (רק לפעמים), כ-70% בינעירוני - ובצורת טיפולים כזו היא נוסעת. ונוסעת. בעיות בלאי חד פעמיות מזדמנות שהיו, אינן קשורות למכללים שמטופלים בטיפול השוטף.

מי שישים לב לאותיות הקטנות בספר האחזקה - יקרא שיש המלצה זעירה לביקורת כל 15,000 אם צורת הנסיעה חריגה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

יש לי גרנדה פונטו ואני עושה טיפולי שמנים ופילטרים כל 15 רק בגלל זאני בודק מדיד והשמן שחור לא חבל?

זה לא כאלה סכומי כסף מטורפים ששווה לקחת בחשבון במיוחד לא בפילטר אוויר שתוך 15 אלף מיותרים יכול לאכול הרבה דלק !!!

ברקסים וכל שאר הדברים על פי בדיקות רגילות של לפתוח ולבדוק

יש לי על האוטו 110 אלף קילומטר וסנדלים אחוריים מפוצצים בשר קניתי אפילו להחליף פתחתי וחוץ משיוף קטן לא הייתה שום סיבה להחליף

נכי חשוב זה פשוט לבדוק ויזואלית כי זהבאמת מאוד תלוי בנהיגה כל מקרה לגופו בהחלט

תגדילו קצת ראש ואל תהיה עבדים של המוסכים

קחו בחשבון שאחראיות בארץ לרב דגמי פיאט היא 2-3 שנים או 100 אלף

באנגליה יש לפעמים 4 צכיה 4 אוקראינה 5

אחראיות לא אותה אחראיות כמו כן כל דגמי הליסינג שיש לנו בארץ לא תמיד משתווים לחול

החדשות הטובות שדווקא יצרניות איטלקיות ידועות בעבודה יותר טובה בתנאים חמים כמו איטליה ספרד ישראל דרום מזרח אירופה

זאת הסיבה שממש לא תראו פיאט בסקנדינביה הן פשוט לא מתאימות לשם

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם

30K זה באירופה, ולא רק פיאט, יש גם צרפתיות ואמריקאיות ויפניות.

אתה תטפל כל 30K, אחרי כמה שנים ילך לך מנוע ואולי גם גיר.

רצוי כל 10K, אם אתה לחוץ על הכסף, כל 15K.

רכב ישן שיותר מ10 שנים על הכביש, תתחיל לטפל כל 7.5K, ככה תשמור עליו טוב.

פורסם
איזה יופי

ערימה של אנשים שהשכלתם או נסיונם בתחום לא ידועה, אבל "יש להם הרגשה חזקה שהוראות היצרן" לא טובות ושמרווח הטיפולים צריך להיות קטן יותר מהמומלץ.

אני חושב שהגיע הזמן להשתחרר מהתפיסות של שנות ה-70 העליזות, להפסיק למדוד רכבים "בעליה לירושלים" ולהפסיק עם הנוהג המטופש הבזבזני והמזהם הזה לעשות טיפולים לרכב על 7.5K ק"מ.

אלא אם המכוניות שלכם ננהגות בתנאים קשים מאוד (עובדות 24\7, מוניות, מכוניות שנוסעות אך ורק על מסלול) תעשו לעצמכם טובה ותטפלו לפי הוראות היצרן.

טכנולוגיית השמנים עשתה קפיצה מטורפת בעשר השנים האחרונות,

יכולות הדיוק בייצור עשו קפיצה דומה

כך גם יכולות התכנון וההנדסה ברמת החומרים, המבנה, והכלים שעומדים לרשות אלה שמתכננים ובונים מכוניות.

כפועל יוצא - גם מרווחי הטיפולים גדלו משמעותית.

מי שרוצה לזרוק כסף לפח ולזהם את הסביבה תוך כדי פשוט מבזבז את הכסף..

הוראות יצרן בקשר למרווחי טיפולים בטח טובות אולי לרכבים חדשים יחסית ושנמצאים בתקופת האחריות. לגבי ההמשך הייתי מעדיף לקצר. חוץ מזה שיש דברים ויש דברים, אצלי אני אמור להחליף לפי היצרן כל 15K אז אני עושה טיפול כל 10K בגלל סופות החול באזור ב"ש (תכף יגידו שגם סופות חול ואבק לא משפיעות על חלקים כמו פילטר אויר, שמן פילטר שמן).

מדובר לדעתי באמת בקטע שיווקי נטו שבא כביכול להאדיר את האמינות של רכבים מסויימים ע"י הגדלת מרווח הטיפולים. אני מוכן לשים כסף שמדובר באגף שיווקי חזק שמושך באף את האגף הטכני של החברה כדי "לאשר" הוראות יצרן לבצע טיפול כל 30K (האם זה במרווח הסביר? ברור! הרי לרכב חדש רוב הסיכויים שגם יחזיק 50K בלי טיפול אז מה? מה יהיה בהמשך הדרך? את מי זה מעניין בדיוק שם?).

חשבת על זה שאולי בעצם חלק לא קטן מהבעיות שיש ברנו פיג'ו סיטרואן ושאר נפלאות צרפתיות נגרם בגלל הוראות יצרן שערוריתיות של טיפול כל 30K? (שבטח רוב האנשים מקפידים עליו אבל בעצם הוא דפוק מהיסוד??) :?:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הייתה לי מגאן בליסינג שהאכילה אותי מרורים. אני יכול לומר בוודאות אבל שלא הייתה שום בעיה עם המנוע, או בגלל החלפת השמן פעם ב-30K ק"מ.

ניר100 - אתה אומר את זה מנסיון של החזקת רכב ארופאי חדיש שמומלץ לטפל בו כל 30K ק"מ והלך לך המנוע או הגיר?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

גם לי יש גרנדה וגם אצלי מרווח הטיפולים הוא של 30K

אבל במפורשות רשום שהחלפת שמן ומסנן שמן הוא כל שנה!

דבר נוסף- בנוגע לכל הצנרת גומי ברכב- אין מישחה או משהו למריחה ששומרת על הגומיות מהתייבשות?

ודבר אחרון- אחת הסיבות שאני חושש לשים פילטר פתוח אינבוקס זה ביגלל סופות החול בארץ - אני מיתכוון לחול הדקיק כמו פודרה (דק כמו קמח ואפילו יותר) שכל הרכב שלי מכוסה בא וגם כל בית המנוע. האם המסננים מבוססי כותנה ושמן מצליחים לסנן אותם?

זו לדעתי אחת הסיבות לשימוש הרב בפילטרים פתחוים באירופה הגשומה והנקייה שהאוויר שם נקי יותר לא?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יש כאן תיאוריות משעשעות (אהבתי את זו של מחלקות השיווק השטניות).

בימינו, יצרני רכב לא יכרו לעצמם קבר כדי לזכות בהערכה מפוקפקת כזו או אחרת, עקב מרווחי טיפולים גדולים.

אם היצרן אומר 30,000 ק"מ בין טיפולים אז מדובר על 30,000 ק"מ, גם בארץ, אלא אם צוין אחרת. האם למישהו באמת נראה הגיוני שפיאט יפרסמו שיש צורך לטפל אחת ל30,000 ק"מ כאשר בפועל מדובר על 15,000 ק"מ? כמות התביעות, איתן הם יצטרכו להתמודד, היא מטורפת.

בנוסף לכך, מרווחי טיפולים מוגדלים בהשוואה לעבר אינם דבר שהופיע אתמול, זה קיים כבר כמה שנים טובות.

אם באמת הייתה בעיה עם כך, כבר היינו שומעים מזה.

לדעתי יש כאן אפילו איזשהו נסיון לא מאוד כשר לעשות עושר שלא כדין. אם תפנו למוסך ותשאלו לדעתם, אז ייתכן ותשמעו מפיהם כי אכן כדאי להחליף שמנים ב15K ולא לחכות ל30K (כפי שהיצרן, שלא באמת יודע, טוען). משום מה אין תמימות דעים בנושא ואני די בטוח שגורמים מסויימים מנצלים את המצב על מנת לעשות עוד כמה ג'ובות מהצד...

מהניסיון שלי ושל מכרים וחברים, אשר בבעלותם רכבים רלוונטיים, אין כל בעיה עם מרווחי הטיפולים הללו.

נ.ב. שמתי לב לפרט מסקרן. הג'ולייטה החדשה הינה בעלת מרווחי טיפולים של 30,000 ק"מ ואילו דווקא גרסת התלתן הירוק בעלת מרווח של 35,000 ק"מ.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
עומס החום, האבק ותנאי נסיעה עירונית הן לרוב תנאי הנסיעה בארץ ולכן מומלץ מאוד לקצר את המועד של החלפת השמן והמסנן ל 15,000 ק"מ או שנה ולא יותר וכן החלפת מסנן אויר לא יותר מאשר 30,000 ק"מ.

לגבי השאר, אפשר לפי הנחיות היצרן.

+1 בהחלט מצטרף לעצתך

• תוכן חדש...