Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

מישהו יכול לתת לי קצת פרטים על חברות הליסינג ואיך כל התהליך הזה הולך?

האם אני יכול לרכוש כל רכב בחברת ליסינג?

האם זה משתלם בכלל?

תודה.

פורסם

רוצה כן, יכול לא.

עכשיו ברצינות. בכלל משתלם לקנות רכב חדש מהחברה או מהליסינג?

ואם למשל בא לי איזה רכב כביש שטח, יש סיכוי שיהיה אותו גם בליסינג?

פורסם

רכבי שטח ליסינג לא מחזיקים אולי בודדים,לרוב זה משפחתיות/מנהלים/סופר מיני:

סופר מיני:מזדה2,יונדאי I20,גטס..

משפחתי:קורולה,פוקוס,מזדה3,רנו מגאן 2,יונדאי I30...

מנהלים:מזדה 6,מונדאו..

תכנס לאחד המגרשים ורוב המכוניות תיראה יהיו זהות כול חברות הליסינג.

לקנות ליסינג לדעתי היום זה משתלם,אמנם אתה מקבל רכב עם ק"מ גבוהה,אך יש אחריות,למשל קרסו נותנת 3,במחיר הרבה יותר נמוך משוק הפרטי.

מנגד אתה מקבל רכבים עם איבזור נמוך וק"מ גבוהה,כשתמכור תצטרך להוריד על ליסינג גם.

תעשה את שיקולים שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן, באופן תיאורטי - אפשר לרכוש כל רכב בעסקת ליסינג, במיוחד אם מדובר בעסקת ליסינג פרטית (כנגד ליסינג תפעולי - מה שנקרא "רכב חברה"). בפועל, הסחירות העתידית של הרכב מטרידה מאוד את חברת הליסינג, ולכן תדרש לפעמים קנס בדמות תשלום נוסף, קנס יציאה מוגדל או שניהם. כמו כן, כשאתה בוחר ברכב לא מיינסטרימי, חברת הליסינג לא תגלגל אליך חלק מההנחות הענק שהיא מקבלת על רכישות גדולות של מכוניות ליסינג קונבנציונליות.

אני יכול לספר שעמדנו לפני מספר חודשים בפני חידוש עסקת ליסינג תפעולי עם חברת הרץ, וביקשנו לחכור סיטרואן C3 פיקאסו. התשובה היתה "אפשר, אבל מה קרה, השתגעתם? רכב ידני?" ולאחר מכן התקבלה הצעת מחיר גבוהה יותר מההצעה שקיבלנו על יונדאי i30 cw, כאשר בין השתיים הפרש של 20,000 שקל לטובת היונדאי. כמו כן, קנס היציאה מהעסקה גדל מאוד בהשוואה לכל רכב קונבנציונלי אחר.

המסקנה - כן, אפשר, אבל בדרך כלל לא כל כך משתלם. אם התשלום החודשי הוא מה שקורץ לך, ברוב המוחלט של המקרים יהיה לך יותר משתלם לקחת הלוואה מתאימה בבנק.

פורסם

אם מדובר ברכבים חדשים- לא תוכל לרכוש את כל הדגמים המוצעים בארץ.

שים לב שכל חברות הליסינג מציעות "מבצעים" של ליסינג פרטי, אבל רק לדגמים שהם מקבלים עליהם הנחות ענק (I20 I30 סיריון, פורטה קרוז וכו'). בכל הדגמים אין אפשרות לבחור את רמת הגימור הגבוהה יותר (פורטה EX לדוגמא) ואת כל הצבעים.

נוצר מצב שחברת הליסינג מרוויחה על הרוכש עשרות אלפי שקלים על כל רכב.

במקרה כזה, מומלץ לרכוש ישירות מהיבואן, לקבל הטבות כאלה ואחרות ולבחור את מה שמתאים לך בדיוק.

בליסינג יד שניה אני מבין הרבה פחות, רק יכול להגיד לך שהאופציות שם עצומות.

פורסם

הכי זול תקנה יד 2 שהוא מקסימום 3 שנים על הכביש.

ככה אתה לא מפסיד את הירידת ערך של השנים הראשונות, וגם לא פושט תמכנסיים בליסינג.

פורסם
אם מדובר ברכבים חדשים- לא תוכל לרכוש את כל הדגמים המוצעים בארץ.

שים לב שכל חברות הליסינג מציעות "מבצעים" של ליסינג פרטי, אבל רק לדגמים שהם מקבלים עליהם הנחות ענק (I20 I30 סיריון, פורטה קרוז וכו'). בכל הדגמים אין אפשרות לבחור את רמת הגימור הגבוהה יותר (פורטה EX לדוגמא) ואת כל הצבעים.

נוצר מצב שחברת הליסינג מרוויחה על הרוכש עשרות אלפי שקלים על כל רכב.

במקרה כזה, מומלץ לרכוש ישירות מהיבואן, לקבל הטבות כאלה ואחרות ולבחור את מה שמתאים לך בדיוק.

בליסינג יד שניה אני מבין הרבה פחות, רק יכול להגיד לך שהאופציות שם עצומות.

הבנתי, רק על רכבים שהם קונים בקנויות כמו מאזדה 3 וכ'ו.

תודה.

זה ממש לא נכון.

אפשר לקחת הכל בליסינג. הכל כולל הכל, כולל רכבי שטח, רכבי יוקרה ורכבים משפחתיים ברמות אבזור גבוהות. רק לשם הדוגמא, יש חברת ליסינג גדולה שמוכרת בימים אלו ממש סובארו פורסטר מודל 2008 וחברת ליסינג אחרת שמוכרת שתי אאודי A6 ברמת האבזור הגבוהה ביותר.

זה הכל שאלה של מחיר. רכבים "רגילים" חברות הליסינג בדרך כלל מזמינות בכמויות גדולות ושם הם זוכות להנחות יפות. כשמדובר על איזה רכב מזדמן מיבואן שהם בדרך כלל לא עובדים איתו המשחק שלהם עם ההנחה וזמינות החלפים במוסכי ההסדר קטנים והמחיר עולה בהתאם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זה ממש לא נכון.

אפשר לקחת הכל בליסינג. הכל כולל הכל, כולל רכבי שטח, רכבי יוקרה ורכבים משפחתיים ברמות אבזור גבוהות. רק לשם הדוגמא, יש חברת ליסינג גדולה שמוכרת בימים אלו ממש סובארו פורסטר מודל 2008 וחברת ליסינג אחרת שמוכרת שתי אאודי A6 ברמת האבזור הגבוהה ביותר.

זה הכל שאלה של מחיר. רכבים "רגילים" חברות הליסינג בדרך כלל מזמינות בכמויות גדולות ושם הם זוכות להנחות יפות. כשמדובר על איזה רכב מזדמן מיבואן שהם בדרך כלל לא עובדים איתו המשחק שלהם עם ההנחה וזמינות החלפים במוסכי ההסדר קטנים והמחיר עולה בהתאם.

הכל כולל הכל גם כולל רכב חדש?

אני מתכוון לרכב חדש, לא ליד ראשונה אפילו.

ווהשאלה אם זה יצא יותר זול מהסוכנות, או שבכלל יותר יקר?

(אני מדבר על רכב שהם לא מזמינים בכמויות, למשל איזה ג'יפון)

פורסם

לא בדקתי את כל הדגמים שמשווקים בישראל אז אני לא יכול לענות לך על השאלה המאוד כללית הזאת.

גם בליסינג פרטי אפשר לקחת הכל, אין בעיה. אני לא יודע אם זה יהיה זול יותר, אבל לבדוק לא עולה כסף.

פורסם
זה ממש לא נכון.

===

הוא דיבר על ליסינג לרכב חדש.

ליסינג מימוני ישתלם לו הרבה פחות מלקחת הלוואה דרך הבנק.

שים לב שכל "המבצעים" של חברות הליסינג לרכבים חדשים מהניילון, מדברים על דגמים שהם להיטי ליסינג כמו קיה פורטה, יונדאי I25 וכו'. בגלל שהם מקבלים הנחה בעת הרכישה מהיבואן, הם מוכרים את הרכב במחיר מלא ונונים הטבה של כמה אלפי שקלים באבזור/ דלק וכו' (לדוגמא: הנחה של שקל על כל ליטר דלק באלבר).

אם תנסה לרכוש טויוטה קורולה חדשה בדגם המפואר יותר, תגלה שאין שם את הטבת הדלק/ אבזור.

פורסם

עניין המימון מאוד אינדיבידואלי. עליך לבחון עסקאות מימון בכמה מקורות - בנק, חברות מימון וחברות ליסינג ולבחון את העסקאות כפי שהן מוצעות באופן אישי לך לגבי הרכב בו אתה חושק. תביא בחשבון - בבנק (וסביר שבכל חברה הנותנת לך הלוואה) מתחשבים בסיכון שלא תוכל לפרוע את ההלוא, לכן ככל שאתה לקוח "טוב" ויציב יותר תנאי ההלואה יהיו יותר טובים. כל זאת בכלל בלי להתחשב בהבדלים הנובעים מהדגם הספציפי אותו בכוונתך לרכוש, שאת משמעותו הבהירו לך בהודעות קודמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
===

הוא דיבר על ליסינג לרכב חדש.

ליסינג מימוני ישתלם לו הרבה פחות מלקחת הלוואה דרך הבנק.

שים לב שכל "המבצעים" של חברות הליסינג לרכבים חדשים מהניילון, מדברים על דגמים שהם להיטי ליסינג כמו קיה פורטה, יונדאי I25 וכו'. בגלל שהם מקבלים הנחה בעת הרכישה מהיבואן, הם מוכרים את הרכב במחיר מלא ונונים הטבה של כמה אלפי שקלים באבזור/ דלק וכו' (לדוגמא: הנחה של שקל על כל ליטר דלק באלבר).

אם תנסה לרכוש טויוטה קורולה חדשה בדגם המפואר יותר, תגלה שאין שם את הטבת הדלק/ אבזור.

גם אני דיברתי על ליסינג לרכב חדש. אתה יודע, אם חברת ליסינג מוכרת היום פורסטר ו-A6 סימן שלפני 3 שנים בערך מישהו קנה אותם בליסינג.

ברור שאת המבצעים תקבל על הדגמים הפופלארים שחברת הליסינג בכל מקרה קונה בכמויות. זה בדיוק מה שכתבתי. זה לא סותר את העובדה שאפשר לקחת כל רכב בליסינג.

הקורולה היא לא דוגמא טובה כי מדובר ביבואן "קשה" עבור רוב חברות הליסינג וההנחות שהן מקבלות שם קטנות יחסית.

פורסם

יש גם טוארג וCL מליסינג. כמו שדיברתי עם נציג בחברה, "הכל שאלה של כסף".

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...