Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, בעקבות המפגש היום נכנסתי לדילמה קטנה-גדולה, וכאן אני צריך עזרה .

הדילמה היא בנושא הנדוש ביותר והוא כיוונים.

עד היום הייתי חותך מהקרוס של הHU בתדר 80HZ לסאב ו 80HZ לקומפי, לאחר שישבתי עם איתמר ברכב והוא אמר שלדעתו עדיף לחתוך על 60HZ (הנחתה 12DB לקומפ' 24 לסאב), ובכך להביא את הבמה עוד קדימה (ואת האמת גם אדי לפני כמה מפגשים חשב לאותו כיוון), וגם לגרום לוופרים להיות מורגשים יותר, ובכך להוריד מהדומיננטיות של הטוויטר. עד כאן הכל טוב ויפה כיוונתי ואכן יש שיפור לטובה.

בהמשך נכנס אליי חבר פורום אחר וטען כי נק' החיתוך שגויות ובעצם אני לא מנצל את כל טווח התדרים בכיוון הנוכחי, הבחור כיוון לחיתוך של 63HZ לקומפ' (הנחתה 24DB), וחיתוך 100 לסאב (הנחתה 12DB).

נשמע לי קצת מוזר ודי לא ברור, משום שבעצם אני מעלה את תחום התדרים של הסאב ונותן לו "לנגן" יותר.

ברור לי גם שכל אחד יכוון שונה , והוא אוהב אופי שונה של סאונד , אבל האם התפיסה נכונה ?

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

1+ לליאור.

מה שנשמע לך טוב כך תשאיר.

תבין שחוקי הפיזיקה לא משחקים כאן תפקיד ומי שילך אחריהם לא יגיע רחוק.

אני למשל חותך את הסאב ב-63Hz בסלוף 12 ואת המידבאס ב-100 גם בסלוף 12, וגם לי אמרו לחתוך יותר נמוך מ-100 כמו 63Hz, אבל למה ? גם אם המיד שלי יכול לנגן מ-40 למה להוריד אותו כל כך נמוך שיחנק בווליום?

לא עדיף לחתוך ב-100 או 80 לפתוח קצת גיין ולהגביר בכיף בלי עיוותים.

תבין גם דבר אחר שאתה משנה נקודות חיתוך באקטיבי האיזון של האלמנטים משתנה וצריך לאזן שוב קצת בגיינים.

פורסם

בתיבות היית מנגן עם ה-K2P 50Hz אבל זה תיבות וזה שונה, הרמקול היה הרבה פחות זז.

בדלת לא צריך לרדת מ-Hz 80 אלה מי שאוהב לשמוע ממש חלש ועדין מאוד אז אפשר לרדת ל-63.

פורסם

למה הגזמה? :shock:

חייבים לצאת מהקופסה.זה כמו לומר 8 אינטש בדלת-אוברקיל מטורף.ממש לא!

כל זמן שהאלמנטים יכולים ומנגנים את התדרים הללו ללא בעיה-אחלה.ואם אגיד לך שהיו לי אלמנטים שירדו ל 40 ו 31 תשלח אותי לאישפוז? :wink:

אכן יש דברים שעל פיהם ישק דבר ואי אפשר לשנות אבל לא כל דבר נמדד בחוק פיזיקלי כזה או אחר כמו שרבים אוהבים לצטט.

שומעים טוב? זה הכי חשוב וזה מה שקובע.

ליאור

פורסם

תודה על התגובות, מחר אני יבצע סשן כיוונים ונראה לאן נגיע.

פורסם

עדכון קטן - אתמול קצת יצא לי לשחק עם הכיוונים, וע"פ עצת איתמר חתכתי ב 63HZ גם את הקומפ' וגם הסאב, בנוסף כמה כיוונים קטנים באקו' הפרמטרי וב TC, והתוצאה כבר נשמעת הרבה יותר טוב.

עד עכשיו הטוויטרים היו קצת דומיננטיים (אע"פ שמונחתים 2DB מהקרוס), לאחר הבנת הבעיה שהטוויטרים הם לא הבעיה אלא שהוופרים פחות מורגשים, אז כעת ב 63HZ הסיפור אחרת לגמריי.

הבמה עברה לקדמת הרכב, הסאונד הרבה יותר מפורט , שלב הבא לשם את הטוויטרים על התושבות המקוריות עם הזוויות ולכוונם לכיוון המראה.

פורסם

סאב ש"מנגן" ב100 הרץ ימשוך את הבמה אחורנית במקרים רבים מאוד.

ככל שהסאב ינגן תחום תדרים נמוך יותר הוא ינגן תדרים שלוקח להם יותר זמן להשלים מחזור גל ובעצם הסאב "יבשיל" רחוק יותר ולא ישמע בכלל מתא המטען.

אצלי הוופרים הם בעצם 7 אינטש - הם עושים עבודה יפה מאוד ב50 הרץ - רק חבל שהם נמצאים מאחורי הדיפון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אכן יש אנשים שחותכים את הסאבים שלהם על 100 ו 120 ללא שום סיבה הגיונית.

סאב אמור להלשים אך ורק את התדרים הנמוכים ולא יותר מזה. מעולם לא מצאתי סיבה לחתוך את הסאב מעל 80HZ.

יותר מזה, לא אמורים לשמוע את הסאב או לאתר את המקום בו הוא נמצא, סאב נועד להשלמה ומילוי בלבד.

סאב טוב ומערכת מכוונת תעשה את העבודה גם אם הסאב יהיה חתוך מלמטה באמצעות SUBSONIC של 30HZ ומלמעלה באיזור ה 60HZ. כמובן שזה מחייב וופרים איכותיים שיהיו מסוגלים להחתך באיזור ה 60HZ ולהישמע טוב וחזק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר יש סאבים שכן מסוגלים לנגן את התדרים "גבוהים" לדוגמה PEERLESS שאני מוכר או PIONEER דגמים מסוימים. ואם לעבוד בצורה של 2 WAY תורם מאוד.

פורסם

מה הקשר?

אני מדבר שחיתוך גבוה של הסאב פוגע בביצועים שלו ובעיקר מושך את הסאונד (ואני לא אשתמש במונח במה כי זה לא נכון) אחורנית. אין שום הגיון לחתוך סאב בתדר גבוה. סאב מיועד להשלמת תדרים נמוכים בלבד. ברכב עם מערכת מכוונת היטב בכלל לא אמורים לדעת שיש סאב באוטו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...