Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

נתחיל בזה שאני מחפש רכב לשטח שיעשה יותר ממה שהפורד קונקט שלי עושה (והוא עושה הרבה).אני לא מדבר על שטח קשה אבל בהחלט על טיולים עם כל המשפה בפנים.

התקציב הוא באזור ה 80000ש"ח ורציתי לקנות כמה שיותר חדש בסכום הזה.

ההמלצות עד כה היו על היונדאי טוסון (כמובן ששמעתי על הקיה סורנטו ועל הסוזוקי גראנד ויטרה)

שאלתי היא האם ההמלצות שוות משהו :-) ?

האם יש בעיות או צרות מיוחדות ברכב הנ"ל ?

וכמובן אשמח לשמוע עוד עצות

יום נהדר

ירון

פורסם

יונדאי טוסון הוא לא רכב שטח, זה פרייבט/האצ'בק עם שלדה אחודה ומתלים נפרדים ללא הילוך כוח,

אני הייתי ממליץ לך לחשוב יותר בכיוון של הגראנד וויטארה, למרות שגם היא לא משהו בשטח,

אם אתה רוצה להיות ממש לא מוגבל, בתקציב שלך אתה יכול ללכת על ג. צ'רוקי שנכנס לתקציב שלך במודל 2004,

יש לך בו בקרת שיוט, חלונות חשמליים, נעילה מרכזית, 4X4 קבוע עם הילוך כוח, מנוע דיזל 2.7 או מנוע בנזין 4.0

ההנאה מובטחת לך, וגם את תרצה להכנס קצת יותר עמוק בשטח לא תצתרך להחליף רכב,

לרכב הזה יכטולות שטח בלתי מבוטלות גם כסטאנדרתי,

Jeep_Grand_cherokee_1.jpg

דרך צלחה

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

ההבדל העיקרי בין הטוסון לבין הסורנטו והסוזוקי זה שבטוסון אין הילוך כח.

בין שלוש הבחירות הייתי מחפש בסבלנות סורנטו טוב ושמור.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

+1 הסורנטו עובד ועובר יפה מאוד בשטח.

אני נוסע בשטח עם הראב4 ועובר יפה מאוד במקומות שהייתי בטוח שלא אעבור כדוגמת בוץ, דיונות ואפילו עליות ללא בולדרים.

[שם אני גם לא מנסה כי אני לא רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה] ,

בקבוצה שאני מטייל בה יש קיה סורנטו שעוברת ממש טוב .

לגבי הג'יפ ,אין עוררין שהוא עובר הכל אבל ממה שראיתי הצריכת דלק שלו פשוט מפחידה לי את הארנק.

אני חושב שכל עוד אתה מגדיר את השטח שתעבור בו כבינוני מינוס בדרגת הקושי הרבה ג'יפונים באים בחשבון,

ספציפית על היונדאי הייתי מוותר דווקא מהסיבה שהבקרות האלקטרוניות שלו משתגעות בשטח וחושבות שהרכב בכביש ומחליק ,

באמצע ירידה ה ABS התחיל לפמפם והנהג כמעט עף מהמדרון.

אם כבר יונדאי הייתי ממליץ על הסנטה פה,

או על הסאניונג רקסטון.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

תודה

הסורנטו אכן היה במשוואה, וכרגע הוא נכנס למקום טוב. יש לו אילו שהן בעיות מוכרות?

על הגראנד צ'ירוקי לא חשבתי כי הייתי בטוח שהוא לא בטווח המחירים.

תודה מלא חומר למחשבה

ירון

פורסם

ועוד שאלת תם קטנה:shock:

מה מספר הקילומטרים ומספר הידיים הסביר לרכב כזה משנת 2005

וממה אני צריך לפחד/לדאוג

תודה

פורסם

למיטב ידיעתי, אין לסורנטו בעיות מיוחדות. תנסה לאתר רכב עם פחות מ 150,000 ק"מ, תבדוק את צינורות הקירור שאינם יבשים.

אם אתה מוצא רכב שכבר עבר הגבהה + מיגון - מה טוב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
+1

לגבי הג'יפ ,אין עוררין שהוא עובר הכל אבל ממה שראיתי הצריכת דלק שלו פשוט מפחידה לי את הארנק.

הדיזל לא אוכל כ"כ הרבה, 1/10 ואם אתה עדין גם 1/11 רק הבעיה בדיזלים שאומנם יש להם מומנט גדול,

אך תגובת המנוע לדוושה היא איטית, (כמו כל דיזל)

לא משנה איזה רכב תיקח, תמיד תתקין מיגון תחתי כדי להגן על המכלולים,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

ואני אהיה נודניק עוד טיפה.....

מה לגבי סנגיונג רקסטון, לפי מה שקראתי ברשת גם הוא מומלץ לחרדון שטח מתחיל. האם כך?

ירון

פורסם

הי ערן,

אמנם אני קצת משוחד - רכשתי רקסטון לפני 3 חודשים ואוכל לתת לך התרשמותי so far ..

מבחינת אבזור הוא מאוד מפנק.שני יחידות מיזוג (קדמי ואחורי),הילוך כח,תיבת 5 הילוכים טיפרטרוניק,מנוע עשיר מומנט וכל שאר הפינוקים "הסטנדרטים".

בנסיעה בכביש מהיר.הרכב שפוט תענוג . בלי להרגיש אתה מגיע למהירויות בלתי חוקיות כשבידוד הרעשים מצויין.

בעיר לעומת זאת הוא מעט מטלטל. בולמי הזעזועים רכים מידי ויש לו נטייה לקפיצות על פסי האטה ושיבושים אחרים.לי יש צמיגים 50:50 כך שיכול להיות שעם צמיגי כביש 100% התופעה תהיה פחות מורגשת.

בשטח הספקתי להיות פעם אחת אבל זה לא היווה שום מבחן.זה יה יותר שביל חצץ מאשר שטח אמיתי. מבירור שאני ביררתי טרם הרכישה הבנתי שלא אמורה להיות לו בעיה ב 90% מהמסלולים הקיימים ובשאר ה 10% מיגון ונהג טוב יעשו את העבודה.

תנסה למצוא אחד עם ק"מ נמוך.שים לב משנת 2007 יצא דגם חדש עם מנוע 2.7 דיזל בשרני. אל תתיקרב למנע הישן של 2.9!!!! חלש מאוד ורועש.

בהצלחה

פורסם
הי ערן,

אמנם אני קצת משוחד - רכשתי רקסטון לפני 3 חודשים ואוכל לתת לך התרשמותי so far ..

מבחינת אבזור הוא מאוד מפנק.שני יחידות מיזוג (קדמי ואחורי),הילוך כח,תיבת 5 הילוכים טיפרטרוניק,מנוע עשיר מומנט וכל שאר הפינוקים "הסטנדרטים".

בנסיעה בכביש מהיר.הרכב שפוט תענוג . בלי להרגיש אתה מגיע למהירויות בלתי חוקיות כשבידוד הרעשים מצויין.

בעיר לעומת זאת הוא מעט מטלטל. בולמי הזעזועים רכים מידי ויש לו נטייה לקפיצות על פסי האטה ושיבושים אחרים.לי יש צמיגים 50:50 כך שיכול להיות שעם צמיגי כביש 100% התופעה תהיה פחות מורגשת.

בשטח הספקתי להיות פעם אחת אבל זה לא היווה שום מבחן.זה יה יותר שביל חצץ מאשר שטח אמיתי. מבירור שאני ביררתי טרם הרכישה הבנתי שלא אמורה להיות לו בעיה ב 90% מהמסלולים הקיימים ובשאר ה 10% מיגון ונהג טוב יעשו את העבודה.

תנסה למצוא אחד עם ק"מ נמוך.שים לב משנת 2007 יצא דגם חדש עם מנוע 2.7 דיזל בשרני. אל תתיקרב למנע הישן של 2.9!!!! חלש מאוד ורועש.

בהצלחה

תודה

איזו שנה שלך?

וכמה ק"מ?

פורסם
שלום לכולם

נתחיל בזה שאני מחפש רכב לשטח שיעשה יותר ממה שהפורד קונקט שלי עושה (והוא עושה הרבה).אני לא מדבר על שטח קשה אבל בהחלט על טיולים עם כל המשפה בפנים.

התקציב הוא באזור ה 80000ש"ח ורציתי לקנות כמה שיותר חדש בסכום הזה.

ההמלצות עד כה היו על היונדאי טוסון (כמובן ששמעתי על הקיה סורנטו ועל הסוזוקי גראנד ויטרה)

שאלתי היא האם ההמלצות שוות משהו :-) ?

האם יש בעיות או צרות מיוחדות ברכב הנ"ל ?

וכמובן אשמח לשמוע עוד עצות

יום נהדר

ירון

היי ירון,

אשמח אם תוכל להגדיר טוב יותר את דרישותיך מהרכב. כך, למשל, העדפה בין דיזל לבנזין (כמובן שעדיף חסכוני ככל האפשר, אך במידה ואתה לא מתכנן לנסוע הרבה עם הרכב - לצורך עניין עד 15,000 ק"מ בשנה - שווה לחשוב גם על רכבי בנזין, שמחירהם זולים יותר משל אחיהם הדיזליים), תיבה ידנית או אוטומטית וכן את רמת העבירות שאתה מצפה שהרכב יהיה מסוגל לה. לדוגמה, ייתכן והתכנון הוא לנסוע בשבילים לא קשים במיוחד - ואז יהיה עדיף לך לבחור ביונדאי טוסון, שאמנם אין לו הילוך כוח, אך בדגמי ה-4x4 הוא מתסדר יפה עם שבילים וקצת יותר מכך.

יש לקחת בחשבון שיש מחיר לרכבי השטח הגדולים - ביטוח יקר יותר, טיפולים במוסך, טסט יקר יותר, סבירות גבוהה יותר לנזקי שטח (למרות תופעת השופוני הפוקדת את עולם השטח, עדיין ישנה סבירות גבוהה יותר שגרנד צ'ירוקי טייל בשטח קצת יותר מטוסון ושהיכולות שלו גבוהות יותר - ולכן גם איתגרו אותו יותר). לעומת זאת, רכב שהוא "כבישביל", כדוגמת הטוסון, יהיה זול יותר במחיר הקנייה וזול יותר לאחזקה (אין לו צמיגים גדולים ויקרים ויש לו רק דיפרנציאל מרכזי מוגבל החלקה, הננעל עד 40 קמ"ש - שזה עדיין פחות מאשר זוג דיפרנציאלים או אפילו שלושה, היכולים להינעל כמעט לחלוטין, כמו בדגמי הגרנד צ'ירוקי החדשים יותר מ-2005, למשל - ברכבים בהם נמצאת מערכת הקוואדרה דרייב 2. אותו סיפור גם מתרחש בטויוטה לנד קרוזר - זוג דיפרנציאלים קדמי ואחורי. כשדיפרנציאל נשבר - ובהרבה פעמים הוא נשבר בקלות [יש להיזהר בעת הפניית ההגה, כי למעשה מועבר מומנט רב דרך הדיפרנציאלים והם יכולים להישבר).

אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר לגבי בקשותיך :)

פורסם

סורנטו או רקסטון - איזה שתמצא במצב טוב יותר, שנתון גבוה יותר ושנכנס לך בתקציב.

טוסון - לא רכב שטח

גראנד - רכב שטח אמיתי אבל - שותה דלק (כמעט ואין דיזלים) והתקציב יתן לך רכב מ- .2003

פורסם
היי ירון,

אשמח אם תוכל להגדיר טוב יותר את דרישותיך מהרכב. כך, למשל, העדפה בין דיזל לבנזין (כמובן שעדיף חסכוני ככל האפשר, אך במידה ואתה לא מתכנן לנסוע הרבה עם הרכב - לצורך עניין עד 15,000 ק"מ בשנה - שווה לחשוב גם על רכבי בנזין, שמחירהם זולים יותר משל אחיהם הדיזליים), תיבה ידנית או אוטומטית וכן את רמת העבירות שאתה מצפה שהרכב יהיה מסוגל לה. לדוגמה, ייתכן והתכנון הוא לנסוע בשבילים לא קשים במיוחד - ואז יהיה עדיף לך לבחור ביונדאי טוסון, שאמנם אין לו הילוך כוח, אך בדגמי ה-4x4 הוא מתסדר יפה עם שבילים וקצת יותר מכך.

יש לקחת בחשבון שיש מחיר לרכבי השטח הגדולים - ביטוח יקר יותר, טיפולים במוסך, טסט יקר יותר, סבירות גבוהה יותר לנזקי שטח (למרות תופעת השופוני הפוקדת את עולם השטח, עדיין ישנה סבירות גבוהה יותר שגרנד צ'ירוקי טייל בשטח קצת יותר מטוסון ושהיכולות שלו גבוהות יותר - ולכן גם איתגרו אותו יותר). לעומת זאת, רכב שהוא "כבישביל", כדוגמת הטוסון, יהיה זול יותר במחיר הקנייה וזול יותר לאחזקה (אין לו צמיגים גדולים ויקרים ויש לו רק דיפרנציאל מרכזי מוגבל החלקה, הננעל עד 40 קמ"ש - שזה עדיין פחות מאשר זוג דיפרנציאלים או אפילו שלושה, היכולים להינעל כמעט לחלוטין, כמו בדגמי הגרנד צ'ירוקי החדשים יותר מ-2005, למשל - ברכבים בהם נמצאת מערכת הקוואדרה דרייב 2. אותו סיפור גם מתרחש בטויוטה לנד קרוזר - זוג דיפרנציאלים קדמי ואחורי. כשדיפרנציאל נשבר - ובהרבה פעמים הוא נשבר בקלות [יש להיזהר בעת הפניית ההגה, כי למעשה מועבר מומנט רב דרך הדיפרנציאלים והם יכולים להישבר).

אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר לגבי בקשותיך :)

אוקיי נתחיל

אין לי יומרות לעשות את נחל פרצים (למרות שלא הייתי מתנגד) אבל אני מצפה לנסוע בדישון גם בחורף. היה לי בעברי היילקס ואני לא מצפה מזה שיגיע לרמה הזו.

אני לא רוצה משהו גדול מידי ויקר מידי.

נסיעות לעבודה (80 ק"מ ליום) וטיולים עם המשפחה עם ציוד מלא (אוהלים, שמיכות,ג'ריקן מים ואוכל)

זהו לדעתי.

נושא שני אחרי ששאלתי קצת אמרו לי שהסאנגיונג מתחמם האם זו אמת או שזוהי אגדה אורבנית.

תודה

ירון

• תוכן חדש...