Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי דייטסהו סיריון שנת 2008

היום עשיתי טיפול 60000 במוסך מורשה.

אני לא בטוח לגמרי שביצעו את כל העבודות שצריך בגלל המחיר היחסית נמוך.

החליפו לי

שמן סינ-טלקאר 3.5 ליטר

מסנן שמן מנ-סר' 06\מא

נוזל בלמים-1 ליטר

שמן תי"ה אוט'-1 ליטר

נורה תקע

זה מה שאמורים לעשות בטיפול 60?

תודה!

פורסם

אתה יד ראשונה?

בעקרון המוסך המורשה מבצע את כל הטיפולים שצריך. יש להם מעקב מסודר על זה, ואין להם שום אינטרס שלא לעשות כן. זאת במידה והרכב טופל במוסך מורשה עד היום.

הייתי מחליף גם מסנן דלק, ואם מעולם לא הוחלף אז גם נוזל קרור ומצתים (פלאגים). כמובן שבודקים בטיפול שחיקת רפידות בלימה ומחליפים אם יש צורך (אני מאמין ומקווה שהמוסך בודק את הדברים האלה)

פורסם

אני לא יד ראשונה ויש לי את כל הטיפולים של היד הקודמת...

אני מאמין שנוזל קרור ומצתים החליפו בטיפולים הקודמים. מה שכן הוא אמר לי זה לבוא כל 5 קילומטרז להחליף שמן גיר כי הוא מאוד כהה

פורסם

לא החליפו לך פילטר אויר?

בעיקרון זה בהתאם למצבו אבל תכלס תמיד מחליפים.

שמן גיר אני יודע שמחליפים כל 90 ,אולי שינו את ההוראות ואולי אצלך ראו צורך להחליף.

בכל מקרה לא ברור לי העניין שמעכשיו תחליף כל 5,000 ק"מ (אם לזה התכוונת), לא שמעתי על כזה דבר אף פעם.

פורסם

הסבירו לי שהשמן מאוד כהה. כדי שלא יגרם בעתיד נזק לגיר שווה לעשות טיפול מונה פעמיים שלוש שכל 5 אלף אבוא להחליף 1.8 ליטר שמן כי זה מה שניתן להחליף הסבירו לי. נאמר שיש סה"כ בערך 8 ליטר אך יש גישה רק ל1.8 אנערף. אז כל 5 להחליף כדי למנוע בעיה בעתיד כי השמן מאוד כהה ולא טיפה אדמדם.

הגיוני?

פורסם

בגדול כן אבל ע"פ הוראות יצרן אין צורך להחליף בכלל שמן תה"ל אבל ע"פ היבואן של הרכב מחליפים כל 60 אלף. אין צורך ממשי לחרוג מהוראות אלו.

פורסם

כן אבל אולי בגלל איך שהשמן נראה אצלי אז המליצו לי להחליף כביכול את כולו בתהליך של 3 פעמים מילוי כל 5 קילומטרז

פורסם

אז מה באמת כדאי לעשות? אני סך הכל לא עם ידע בתחום.

האם להמשיך עם הרעיון של המוסך ולמלא בעזרתם כל 5000 קילומטר שמן או מספיק מה שעשו בטיפול?

פורסם

אם לרכב היסטוריה מסודרת ממוסך מורשה וכל השנים הוא טופל רק במוסכים מורשים ואין שום תקלה בתיבה אז להמשיך ולהחליף כל 60 אלף.

פורסם

roeiw, אתה מתעלם ממצב השמן (שחור מאוד) וממה שהמליצו לו במוסך מורשה, וזה בלי לראות את הרכב או הגיר. לא מדובר פה על מצב של גיר רגיל שדורש טיפול לפי הספר, אולי הגיר עבד קשה יותר.

ואיך החלפת שמן יכולה להזיק לגיר?

אני הייתי ממליץ להתייעץ עם עוד מוסך. אני התרשמתי לטובה ממקצועיות דייהטסו מרכזי בחולון. המחירים סבירים (הוגנים) לא זולים במיוחד. להתייעץ תמיד אפשר.

פורסם

לפי "הספר" לא מחליפים שמן תה"ל ברכב הזה. במידה והשמן שחור ממש והרכב מטופל בקביעות והחליפו לו שמן כל 60 אז כניראה שיש בעיה בגיר ולא סתם הוא משחיר.

פורסם

סך הכל המטרה של המוסך זה להחליף את כל השמן השחור שם. ממה שהבנתי זה כמו שאמרתי מקודם אי אפשר להחליף את כל השמן בטיפול אחד כי אין גישה לכולו. יש גישה ל1.8 מתוך 8 ליטר. לכן בעל המוסך המליץ לי כטיפול מונע לבעיות עתידיות, והוא בדק את הגיר והוא נמצא תקין, המליץ לבוא 3 פעמים ברווחים של 5000 ק"מ וכל פעם ישים מחדש שמן שיש לו גישה אליו. המטרה שלו לדלל את השמן השחור לשמן חדש על מנת למנוע בעיות עתידיות. הוא בדק את הגיר והוא תקין לגמרי מבחינתו.

ואני בהחלט אולי אבדוק אופציה של מוסך אחר

• תוכן חדש...