Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה שמתישהו אני אסיים עם הבעיות האלו :roll:

לפני כ-3 חודשים ביצעתי טיפול לרכב,

החלפתי פילטר שמן + שמן.

מילאנו כמו שצריך, ולא היה חסר.

לפני יומיים בבוקר בדקתי שמן והמדיד הראה קצת פחות מהמקסימום. אמרתי לעצמי שטוב, כנראה הרכב היה קצת בשיפוע בחנייה אז אולי זה הגיוני;

אז החלטתי לבדוק גם אחר-כך, כשהרכב לא בשיפוע ועמד שעתיים וחצי- שלוש במישור, והמדיד היה באותו מצב.

אם יש לי נזילה מזערית, שאפילו לא מטפטפת על הרצפה, יכול להיות שהיא הגורם לאיבוד השמן?

ועוד שאלה לגביי זה, למרות ששמתי שמן חדש והכל, אני רוצה לשים שמן מחברה אחרת. אחרי הריקון של כל השמן, צריך להחליף גם פילטר, או שמספיק לנקות אותו?

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
אני מקווה שמתישהו אני אסיים עם הבעיות האלו :roll:

לפני כ-3 חודשים ביצעתי טיפול לרכב,

החלפתי פילטר שמן + שמן.

מילאנו כמו שצריך, ולא היה חסר.

לפני יומיים בבוקר בדקתי שמן והמדיד הראה קצת פחות מהמקסימום. אמרתי לעצמי שטוב, כנראה הרכב היה קצת בשיפוע בחנייה אז אולי זה הגיוני;

אז החלטתי לבדוק גם אחר-כך, כשהרכב לא בשיפוע ועמד שעתיים וחצי- שלוש במישור, והמדיד היה באותו מצב.

אם יש לי נזילה מזערית, שאפילו לא מטפטפת על הרצפה, יכול להיות שהיא הגורם לאיבוד השמן?

ועוד שאלה לגביי זה, למרות ששמתי שמן חדש והכל, אני רוצה לשים שמן מחברה אחרת. אחרי הריקון של כל השמן, צריך להחליף גם פילטר, או שמספיק לנקות אותו?

בוקר טוב

כמה זה קצת פחות מהמקסימום? כמה ק"מ נסע הרכב מאז החלפת השמן? כמה ק"מ עשה המנוע בס"כ? באיזה שמן השתמשת?

תשובות לשאלות אלה חשובות כדי לתת לך מענה ראוי. באופן כללי שמן דולף הוא בהחלט סיבה לחוסר במדיד, כמו גם אכילת שמן המתבטאת בעשן לבן היוצא מצינור הפליטה.

את מסנן השמן אי אפשר לנקות. מדוע אתה רוצה להחליף שוב את השמן?

פורסם

האם פילטר השמן מקורי?

מעבר לזה, כמו שנאמר קודם, מאוד תלוי מהי כמות השמן שנעלמה אל מול כמות הק"מ שהרכב עבר מאז החלפת השמן.

בסה"כ מעט שמן שנעלם כפי שאתה כותב, אינו דבר נוראי ולא הייתי ממהר להחליף שמן ופילטר.

מה מצבו של מכסה השסתומים שלך?

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אז תשובות לשאלות

חסר בערך 2 מ״מ, והרכב עבר מאז 4K קילומטר, והרכב עכשיו על 134,100.

השמן ששמתי הוא רויאל פרפל.

פורסם

שני מ"מ, זו כמות שקצת קשה לכמת לכמה שמן מנוע "נאכל"/נזל.

(זה לא נראה הרבה, אבל קחי את הדבר הזה בערבון מוגבל).

יחד עם זאת - ברכבים שאינם חדשים, יש צריכת שמן מסויימת ועד גבול מסויים זה בסדר.

את צריכה פשוט לעקוב על בסיס שבועי, ולראות - אם הכמות במדיד מתקרבת למינימום - יש להוסיף שמן, רצוי למדוד את הכמות שמוסיפים + רישום הק"מ (למין הטיפול האחרון / הוספת / החלפת שמן אחרונה). כך תדעי את צריכת השמן לק"מ, ויהיה ניתן לומר אם זה הרבה או מעט.

בכל מקרה, אם את חוששת מנזילת שמן - יש לשים לב אם יש סימנים מתחת לאוטו אחרי חניית לילה.

alfa 156 2.5.

פורסם

בהערכה גסה מאוד 2 מילימטר במדיד זה בערך 100 סמ"ק של שמן, זו צריכה מזערית וקיימת גם במנועים חדשים מסויימים.

לא צריך להתרגש, ולא צריך לטפל בזה.

אני גם לא הייתי מחליף לשנן אחר לפני מועש הטיפול הבא.

מיותר לחלוטין, ולא תרגישי בשום הבדל ובשום שיפור.

פורסם

כמות של 2 מ"מ לא משמעותי בכלל ובהחלט אין מה לחפש הרפתקאות. מה גם שאת יכולה להיסתכל בתחתית הרכב ולראות אם קיימות הזעות שמנוניות שיכולות אולי להסביר את התופעה של ההיעלמות הקלילה של השמן.

:)
פורסם

לגבי הצמיגות של השמן, אני אסתל מחר בבגאג' איזה שמן זה [כי נשאר לי עוד טיפה]

ולגביי הנזילה, אני יודעת שיש לי נזילה, רק לא יודעת בידיוק מאיפה, ואין טפטופים אחרי חנייה של לילה או סתם עמידה במקום.

מחר אני מקווה שהמוסך שלי יוכל לקבל אותי כדי לבדוק את ולהחליף גפ רצועת אביזרים על הדרך שכבר בלויה מאוד

פורסם

על סמך מה את מסיקה שיש לך נזילת שמן אם אין שום עכבות? שמן יכול להיעלם משלל סיבות

שלא חייבות להיות קשורות לנזילות ואפילו לא לאכילת שמן מצד המנוע..

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אני לא מסיקה, עובדה שרשמתי שזה חשד.

כשבדקתי פעם קודמת לפני הפעם הזו, המדיד היה על המקסימום ועכשיו הוא לא על המקסימום, אולי באמת יש אכילת שמן מגורם אחר, לכן אני שואלת, לראות מה אני צריכה לבדוק.

בעיקרון, כשהרכב היה על ליפט פעמיים, ראיתי באיזור הרצועות שיש שם שמן, אבל לא ברמה של נזילה ושל טיפטופים כבדים.

עם זאת, כשהייתי במוסך ואמרו לי שיש לי נזילה שם, לא השתכנעתי לתקן או לבדוק, כי במוסך אחר, נאמר לי שאם בודקים את הנזילה במקום הזה, יכול להיות שכשהם יחזירו את הדברים למקום יהיה נזק, לבלוק, או לראש מנוע, שעלות התיקון יכולה להגיע ל-3000 ש"ח.

היות ואני לא בקיאה,ואני מבולבלת מכל הסיפור עדיין, מן הסתם פחדתי, ואני עדיין מפחדת לבדוק.

• תוכן חדש...