Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום!

יש לי בעיה מוזרה ברכב, כפי שצויין בכותרת בלנו 97' אוטומטית.

בנסיעות ארוכות מחוץ לעיר (נגיד אחרי נסיעה של 20-25 דקות בשיוט של 100-110) מופיעה בעיה בבחירת ההילוכים של הרכב..

התחושה שנוצרת היא שכאשר תרצה להוריד הילוך בעזרת דוושת הגז (לתת "קיק") הרכב יוריד הילוך אך כאשר יגיע ל 4 סל"ד מיד יעלה חזרה... בעלייה העניין מורגש כי הרי אתה עולה עם יחסית הרבה גז ולמעשה נוצר מצב שהרכב מוריד ומעלה הילוך כל שנייה... מוריד לשנייה מעלה חזרה מוריד מעלה... בצורה הזו הרכב לא צובר כוח לעלות עליות או לצאת לעקיפות.

- דבר נוסף שבדקתי השבוע עשיתי נסיעה לרשל"צ לקראת הגעה לביתי בירושלים הוא החל את הבעיה, עשיתי נסיון, עמדתי ודוממתי את הרכב. והנעתי שוב והבעיה נעלמה. מן הסתם עד הנסיעה הבין עירונית הבאה..

למישהו יש רעיון מזה יכול להיות?

תודה רבה ושבת שלום!

Alfa 159 TBi

פורסם

מה קורה אם אתה מעביר בעלייה מD

ל-2

או ל-3 תלוי מה יש ברכב , אני אישית בעביר הילוך אחד למעטה בעליות בכדי לא לשגע את הרכב .

אם אני לא טועה זה חלק מנהיגה באוטומט . בישביל מה אתה חושב יש את ההילוכים הללו שם?

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
מה קורה אם אתה מעביר בעלייה מD

ל-2

או ל-3 תלוי מה יש ברכב , אני אישית בעביר הילוך אחד למעטה בעליות בכדי לא לשגע את הרכב .

אם אני לא טועה זה חלק מנהיגה באוטומט . בישביל מה אתה חושב יש את ההילוכים הללו שם?

בדיוק אותו דבר... אולי לא הסברתי נכון את הבעיה... בפול גז בעלייה הרכב מגיע ל 4K סל"ד וכאילו מפסיק לתת ושוב נותן וחוזר חלילה בצורה מאד דרסטית ומפריעה (נוצר מצב שהוא מדשדש בעלייה מקרטע) ,שוב אני אציין שבנסיעות פה בתוך העיר אין את הבעיה בכלל... ואחרי שמכבים ומניעים שוב זה נעלם...

Alfa 159 TBi

פורסם

כאשר הרכב במצב אוטומט (D) הוא אמור לסנכרן בעצמו את ההילוך בהתאם לתנאי הדרך ואין צורך להוריד להילוך 3 או 2. אם הבעיה נעלמת עם כיבוי הרכב והדלקתו מחדש משמא אומר שאכן קיימת בעיה ולשם כך יש להיתחבר לסורק תקלות שדרכו ככל הניראה ניתן יהיה לדעת מה קורה ולמה קורה. האם אי פעם נעשה טיפול בגיר הרכב כולל החלפת שמן גיר?

:)
פורסם
כאשר הרכב במצב אוטומט (D) הוא אמור לסנכרן בעצמו את ההילוך בהתאם לתנאי הדרך ואין צורך להוריד להילוך 3 או 2. אם הבעיה נעלמת עם כיבוי הרכב והדלקתו מחדש משמא אומר שאכן קיימת בעיה ולשם כך יש להיתחבר לסורק תקלות שדרכו ככל הניראה ניתן יהיה לדעת מה קורה ולמה קורה. האם אי פעם נעשה טיפול בגיר הרכב כולל החלפת שמן גיר?

ביד שלי לא... אולי זה באמת הזמן.. אני בודק שמן גיר אחת לשבוע גם לראות שאין מחסור.. לדעתך הבעיה מגיעה מהגיר עצמו? אני דווקא חשבתי לכוון המחשב משום שהבעיה לא מופיעה לעולם בתוך העיר. גם בנסיעות ארוכות בתוך העיר עם פקקים שדורשת עבודה מאומצת פי כמה של תיבת ההילוכים מאשר עבודה בסל"ד נמוך בשיוט של 110 קמ"ש...

Alfa 159 TBi

פורסם

לא מחייב כלל שהבעיה קיימת בגיר עצמו. המנוע כמובן משפיע על הגיר ועל היתנהגותו ומספיק חיישן אחד תקול שיכול להשפיע ישירות על הגיר ולכן בתור התחלה מומלץ להיתחבר לסורק.

:)
פורסם

ראשית יש לבדוק מפלס נוזל תיבת הילוכים וכן מצב השמן (צבע, ריח, צמיגות).

לבצע השלמת מפלס או החלפה בהתאם לצורך ואז לבחון מצב שוב.

אם תקלה ממשיכה כדאי לבדוק מצב מקרן נוזל של התיבת הילוכים, אולי הוא סתום והנוזל מתחמם יתר על המידה.

אם יש אפשרות לבצע בדיקת סורק בזמן נסיעת מבחן ארוכה זו תהיה האופציה האידיאלית לאבחן את התופעה, אך ראשית לבדוק נוזלים, שמן מנוע, גיר.

לאבחן גם מצב מנוע כי חוסר סחיבה של המנוע יגרום לתופעות מוזרות של תפקוד תיבת הילוכים ולרוב בעיות סחיבה לאחר נסיעה ממושכת נובעות ממשאבת דלק לא תקינה או מסנן סלק סתום.

• תוכן חדש...