Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מכיר מישהו עם אימפלה כמו שלך שעושה 1-7 בעיר ומחוץ לעיר הוא אומר תודה אם הוא מגיע ל1-10. כמה אתה עושה?

אני מודד צריכת דלק מאז שקניתי את הרכב בצורה מדוייקת מאוד במשאבה קבועה באותה התחנה ושומר את הכל בקובץ אקסל.

בינעירוני - מדדתי כמה וכמה פעמים בנפרד לגמריי כולל נסיעה לאילת עם רכב עמוס לחלוטין (יש לי 4 ילדים) על 110 פחות או יותר קבוע (חוץ מהאצות לעקיפות) ומזגן יצא 1/12. אני תמיד מודד "ברוטו" שזה אומר לדוגמא שאם אני נוסע מב"ש לתל-אביב אז אני מודד במשאבה וזה כולל את הקילומטרים ביציאה מב"ש ואת הכניסה לתל-אביב וההסתובבות בתוך העיר עד ליעד. סתם עוד דוגמא רלוונטית, נסיעה מב"ש ללונה פארק בתל-אביב בחול המועד פסח, כל המשפחה שוב עם מזגן על 110 כולל הפקקים הנוראיים עוד ביציאה מב"ש (קצת) והרבה יותר בכניסה לתל-אביב ועד ההגעה ללונה פארק (פקקים מטורפים כמו שאמרתי חול המועד פסח) יצא 11.4 . בנסיעה מהירה יותר מדדתי פעם אחת על 130 קבוע 2 אנשים ברכב עם מזגן יצא בערך 11.5. בניגוד למשפחתומטית קטנה המהירות פחות "מענישה" אותך בצריכת דלק, במשפחתית ההבדל בין 110 ל 130 יהיה הרבה יותר קריטי (על מאזדה 3 נסיעה קבועה על 130 יצא לי 1/10)

עירוני - בממוצע יוצא לי 1/6.5 - בחורף כשרוב הזמן בלי מזגן זה יותר קרוב ל 1/7, בקיץ בימים האלו זה מגיע ל 1/6.3 או 1/6.5. אני רוב הזמן כמו שציינתי נוהג רגוע, מידי פעם יוצא לי לתת קיק-דאון עצבני שבטח שותה איזה חצי ליטר :lol: אבל רוב הזמן אני נוהג באמת רגוע ונותן לאוטו לשייט בעצמו בנינוחות בלי גז.

אני בניגוד לדעה שלך, עושה בעיר 1-10 ומחוץ לעיר 1-12 באופן קבוע כבר כמה שנים.

סתם צחקתי בקשר למאזדה, ממה שנתקלתי לפחות כאן בב"ש רוב האנשים שנוהגים במאזדה 3 אפילו חולים עוד יותר במחלה הזאת של "יש לי את הרכב הכי מהיר אני חייב להגיע ראשון ברמזור" או "זוז כבר, למה אתה נוסע כזה לאט??" מה שבטח לא תורם לצריכת הדלק, ושוב בתוך העיר זה בד"כ מטופש לנהוג ככה כי הרמזורים יעצרו אותך כל פעם בכל מקרה ואין לאן למהר.

אז לדעתי הכל תלוי באופי הנהיגה(כמו שכתבתי כאן כבר בעבר בפעם האלף)

מסכים לגמריי וכמה שהרכב יותר קטן זה יותר קריטי - המנוע צורך פחות צריכה "קבועה" והפקטור בצריכה המשתנה שלו גדל, כמו כן הוא מתאמץ יותר כדי לספק האצה "חריגה" בגלל נפח קטן.

להוציא ממשפחתית 1600 אוטומטית 1:12 בתוך העיר, זה מאד קשה עד בלתי אפשרי - לכל משפחתית 1600 אוטומטית.

מחוץ לעיר זה כבר סיפור אחר(אם נוהגים כמו צבים, ללא פקקים וכו')

כן מחוץ לעיר אני מדבר על שיוט נינוח נניח על 100 בלי האצות מיותרות, אני מאמין שרוב רכבי 1600, במיוחד חדשות יגיעו לבערך 15-16. בתוך העיר אופי הנהיגה מאוד קובע, למי שרוצה לבדוק שינסה באמת טנק אחד לנהוג רגוע ושליו (וזה לא קל למי שרגיל הפוך) בלי לחץ ושיבדוק צריכה, אני מבטיח לפחות 10-11 ברוב המשפחתומטיות.

דרך אגב לגבי הקרוז ספציפית והצהרות יצרן, קחו בחשבון שהקרוז נחשבת "אמריקאית" מבחינת היצרן ולכן צריכת הדלק המוצהרת שלה היא הרבה הרבה יותר קרובה למציאות מאשר רכבים יפניים או אירופאיים שהקשר בין ההצהרות למציאות הוא מקרי בהחלט. למי שלא מבין על מה אני מדבר למשל שיבדוק צריכה מוצהרת של אופל אינסיגניה ומונדיאו החדשה אקובוסט, האינסיגניה מצהירה צריכה עירונית של 13.5 ל 100 ק"מ שזה יוצא בערך 7.5, לעומת זאת המונדיאו עם מנוע דומה ונתונים דומים מצהירה בעיר על 10.8 שזה יותר קרוב ל 9.5, נחשו מה? במבחן אמיתי מאומץ הצריכה של האינסיגניה יצאה 6.7, של המונדיאו 6.8, מה שמוכיח שיצרנים אירופאיים מצהירים צריכת דלק במדע בדיוני לעומת יצרנים אמריקאיים (ככה זה גם בשאר הרכבים האירופאיים\יפנים, תבדקו!), רוצים לדעת כמה באמת הרכב צורך תבדקו באתר הזה, אם יש אותו, לפחות שם הצריכה אמיתית ובדוקה: http://www.edmunds.com/chevrolet/impala/2005/features-specs.html

סתם זרקתי עמוד של האימפלה למשל, תבדקו כל רכב אחר שיש בארה"ב.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נהגתי ברכב ואני לא יכול לתת עליו דיעה. מה שכן, לאחרונה היתי עם חברי במכון גירים במרכז הארץ ודי הופתעתי למראה עיני. בפנים, היו שלוש מכוניות שברולט קרוז על הליפטים, ובחוץ חיכו עוד שלוש מכוניות כאלה. רכב חדש לא אמור להיות על ליפט אחרי שנה על הכביש, אם לא פחות.

פורסם

מקרי בהחלט,גם אני ראיתי פעם 6 מכוניות הונדה סיויק חדשות במוסך שמתמחה בגירים,זה לא שייך לשום דבר.

הרכב הוא נוח ואמין,שמעתי המון דברים חיובים עליו וקצב המכירות לא מותיר מקום לספק,שווה לקחת נסיעת מבחן ולבדוק בעצמך

פורסם

חבר'ה, המספרים שרשמתי אלה תוצאות של הרבה תדלוקים.

מי שרוצה לחשוב שאני ממציא, בבקשה. פעם הבאה שאנחנו נוסעים לאילת, אתם מוזמנים להצטרף ולראות בעצמכם.

לא לשכוח שהרכב 6 הילוכים. בקלות אפשר להכניס אותו ל-6 ולשייט ב 110-120 בלי שהמנוע יתאמץ בכלל !.

שונא גזענים !.

• תוכן חדש...