Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלתה בי השאלה הזאת היום בבוקר.

מה קורה ברכב 3 דלתות בזמן תאונה, אם הסעתי אנשים מאחור, הרי החילוץ של אותם האנשים יהיה קשה יותר ואפילו כמעט בלתי אפשרי.

החלון עצמו קטן, כך שגם לא ניתן לחלצם דרך החלון.

אם הרכב עולה באש, הזמן שייקח לחלץ את האנשים הוא ארוך יותר, וכך בעצם יש סיכוי גדול לנפגעים ואפילו להרוגים.

האם יצרני הרכב לא חשבו על האפשרות הזאת?

אולי יש צורך לשינוי בחוקים לגבי בניית רכבי 3 דלתות?

נ.ב: גם לי יש רכב 3 דלתות.

יום טוב.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

בדיוק, ברכב 4-5 דלתות, זה תלוי בנזק שנגרם.

ברכב 3 דלתות, זה לא תלוי בכלום, בכל מקרה שייקרה, יהיה החילוץ כמעט בלתי אפשרי, וליותר נזק לנוסעים מאחור.

אני ייתן דוגמא, לפני כמה שנים אישה נכנסה לתדלק עם רכב מונע, והרכב עלה באש, אם אני לא טועה זה היה אימפרזה חדשה.

באותו רגע שזה קרה, האישה קפצה מהרכב, ויצאה ללא פגיעות קשות.

תחשוב מה היה קורה עם זה היה רכב 3 דלתות, והיו נוסעים מאחור, רוב הסיכויים שהם היו גומרים במקום, אפילו לא היה נשאר להם סיכוי להיחלץ מהמצב הזה.

פורסם

1. המקרים של רכב שעולה באש הם נדירים. גם בתאונות בד"כ אין שריפה.

2. השריפה בד"כ מתחילה בתא המנוע, כך שיש איזה דקה-שתיים שמאפשרות לצאת מהרכב.

3. פעם הבאה שאתה יוצא החוצה, תעשה סקר קטן במכוניות שמסביבך. תגלה ש85% עם נהג בלבד, 10% עם נהג+נוסע, ורק איזה 5% עם נוסעים מאחורה.

4. במכוניות 3 דלתות עוד יותר נדיר שמסיעים מישהו מאחורה.

שורה תחתונה - זה נושא די שולי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

wil כל מה שאמרת נכון, אך זה עדיין לא עונה על השאלה שנשאלה.

הסיכון מזערי ככל שיהיה קיים.

יש לציין ששנים רבות נהגתי על רכב עם שלושה דלתות, כל מה שתיאר will לגבי מספר הנוסעים ברכב היה נכון גם לגבי, כ 85% מהזמן הייתי לבד ברכב ורק ב 15% מהזמן הייתי עם נוסע על ידי ונוסע מאחור.

מה שתיאר shai.s. הטריד מיידי פעם גם את מחשבתי, אך נמנעתי מלהתעמק במחשבה זו.

כך שגם אני חושב שהשאלה מעניינת.

פורסם

מצטער אבל אני לא מסכים איתך.

הסטטיסטיקה שניסית לעלות פה, לא משקפת כלום.

אפשר גם להגיד שבבקרים יותר המכוניות ריקות, ובערבים, המכוניות יותר מלאות כי כל( לפחות רוב) המשפחה יוצאת לסידורים.

זה ממש לא משנה מה הסיכוי עם רכב יעלה באש, או לא, העניין הוא שאם דבר כזה ייקרה, הסכנה היא גדולה יותר, בכל צורה שתסתכל על זה, במיוחד במצב כיום, שכל שני וחמישי יש תאונת דרכים עם לכודים ברכב.

ומקרה השריפה הוא רק לתת דוגמא, אבל דברים כאלו קורים, אי אפשר להתעלם מזה.

זה לא נכון להגיד שברכבים עם 3 דלתות מסיעים פחות, בסופי השבוע אני מסיע תמיד מישהו מאחורה, ואני בטוח שעוד הרבה כמוני עושים.

שורה תחתונה, הנושא בכלל לא שולי, ולא נראה לי שמישהו באמת נתן לו חשיבות עד היום.

פורסם

אינני מאמין שלא חשבו על זה קודם לכן.

מדובר במבנה הקיים עשרות שנים,אשר נבחן ונוסה על ידי מתקנים (המדרגים או שוללים רכבים) בשווי מאות מיליארדי דולרים.

אני מניח שישנם מערכות\התקנים מכאניים או דיגטליים אשר יסייעו במצב חירום שבו יש לצאת במהרה מרכב בעל 3 דל'(אם זה בהטייה מהירה של המושב הקדמי קדימה שקיים ברכבים כאלו) ועוד דברים שאין לי ולך מושג לגביהן.

במקרה של חילוץ פצועים מצויידים מכבי האש כלים מיוחדים המאפשרים חיתוך כל הרכב על מנת לגרום לנזק מינימלי בעת החילוץ לנפגעים.

באשר לגברת עם הסובארו ,החוק אוסר על תדלוק עם רכב מונע!

פורסם
הסכנה היא גדולה יותר, בכל צורה שתסתכל על זה, במיוחד במצב כיום, שכל שני וחמישי יש תאונת דרכים עם לכודים ברכב.

ומקרה השריפה הוא רק לתת דוגמא, אבל דברים כאלו קורים, אי אפשר להתעלם מזה.

1. למה אתה חושב שה"מצב היום" שונה מה"מצב" אתמול או לפני שנה או לפני 20 שנה מבחינת תאונות עם לכודים?

לא נראה לי שיש שינוי כלשהו בעניין הזה בשנים האחרונות או בכלל.

2. מקרה השריפה הוא הדוגמה היחידה.

אם אין שריפה אז אסור לאדם שאינו מיומן להזיז נפגעי תאונה, כדי לא לגרום להם נזק נוסף.

3. כפי שנכתב פה - למכבי אש יש כלים מכאניים שמסוגלים לגזור כל רכב כדי לחלץ ממנו. לא יודע אם 3 דלתות מקשה עליהם או לא.

4. לגבי הסובארו - אכן אסור לתדלק רכב מונע, אבל אני אתפלא אם זו היתה הסיבה לדליקה. למעשה, אני אתפלא אם מישהו יוכל בכלל להביא איזשהו לינק לסיפור הזה כדי להראות שלא מדובר באגדה אורבנית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

WIL, אני אוהב אנשים כמוך, כאלו שחושבים שהם יודעים הכל, ובסוף הם מבינים שהם חיים ב"לה לה לנד".

מצטער על רמת השפה, אבל מצאתי את האגדה האורבנית שלך, אתה מאמין באמונות טפלות גם?

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/766/163.html

מעניין אותי מה היה קורה עם זה היה רכב 3 דלתות, והיית צריך בלחץ הזמן והבהלה לקפל את הכיסא ולחלץ את המשפחה/חברים שלך.

וכן אני חושב שהמצב כיום שונה מאד מהמצב פעם, ולאוו דווקא מבחינת הלכודים.

הנהגים, כמות המכוניות על הכביש, מהירות הנסיעה, רמת הכבישים, אלכוהול, סמים, וכו'...

להמשיך אולי להסביר מה כבר השתנה מלפני 10 שנים בערך?

וכן לכוחות ההצלה כן ייקח יותר זמן, וקושי לחלץ את אותו הבן אדם שנלכד מאחור, ומה שאני יודע, הדבר הכי חשוב בהצלת חיים, הוא זמן!!!

פורסם

אני מכיר מישהו שלפני הרבה שנים נסע מאחורה בהונדה סיויק קופה שנת 94-95 משהו כזה.

שכאשר 2 ישבו מקדימה והוא ישב מאחורה באוטו כשהרגליים שלו טיפה מכופפות כי הוא גבוהה יחסית.

למזלו הרע הם עשו תאונה והיום הבן אדם הזה אחרי הרבה שנים של שיקום ועל כסא גלגלים הולך עם מקל הליכה ...

אבל שום תלוי מה עוצמת התאונה ועוד הרבה מאוד גורמים כדי לקבוע.

אבל ברור שיותר בעייתי לחלץ אבל היום מנסרים את הגג בדר"כ.

MINI COOPER S 2012 - קארטינג ליום יום :arrow:

פורסם

פותח השרשור צודק. צריך לפסול מכוניות 3 דלתות לשיווק בגלל הסיכוי שמישהו יתקע במושב מאחור כשהרכב עולה באש.

על הדרך מומלץ לפסול גם מכוניות קבריולה כי אם הן יתהפכו על הגג יהיה הרבה יותר קשה לחלץ, כדאי גם לא לאפשר שיווק של ג'יפים כי בתמרון חירום הם עלולים להתהפך הרבה יותר מרכב רגיל, לא לשווק אופנועים כי אם נופלים במהירות גבוהה אז אפשר למות, ולסיום לפסול שיווק של קורקינטים חשמליים כי נראים כמו מפגרים כשרוכבים עליהם.

בהצלחה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
1. 4. לגבי הסובארו - אכן אסור לתדלק רכב מונע, אבל אני אתפלא אם זו היתה הסיבה לדליקה. למעשה, אני אתפלא אם מישהו יוכל בכלל להביא איזשהו לינק לסיפור הזה כדי להראות שלא מדובר באגדה אורבנית.

שום אגדה אורבנית, מהיכרות אישית עם הנפגעת, ולאחר שביקרתי אותה בבית החולים מספר פעמים, מה שכתוב בכתבה זה אכן מה שקרה.

ולפותח השירשור, אכן היה מדובר בסובארו B3 חדשה דאז.

• תוכן חדש...