Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

היום הכנסתי את הגרנדיס לטיפול וקיבלתי פורד SMAX כחלופי.

ה SMAX נראית קטנה וצפופה. המושבים בשורה השלישית בגודל של ציפור נודדת ואין תא מטען.

הגרנדיס לעומת זאת מרווחת, 7 מקומות פול סייז למבוגרים ויש שפע של מקום למטען.

אממה?

היה לי זיכרון עמום שהSMAX אמורה להיות ארוכה יותר מהגרנדיס.

הסתכלתי במפרט ואכן, הSMAX באורך 4781 לעומת 4765 בגרנדיס.

אין מצב.

יכול להיות שישנה טעות?

פורסם

ראיתי באתר כלשהוא נתון אחר ל S-MAX

4.768 שזה כמעט כמו הגרנדיס.

בכל מקרה, זה עיניין של ניצול מוצלח יותר או פחות של חלל הרכב.

הבדלים כאלו קייים בעוד מכוניות ולא תמיד הרכב הארוך יותר הוא המרווח יותר.

פורסם

שמע זה לא רק ניצול נכון.

האורך, מרווח הרגלים, רוחב המושבים האחורים והאין תא מטען זה לא משהו שאפשר לשחק איתו.

האוטו פשוט צפוף.

פורסם

זה כן ניצול נכון.

הנה דוגמא שממנה גם אני הופתעתי :

ברלינגו וקנגו מהדגמים הישנים, קנגו קצר יותר ב 15 ס"מ, וצר יותר.

אבל, תא המטען בקנגו ארוך יותר 7-8 ס"ם ומרווח רגליים זהה, אם לא גדול יותר.

ועוד דוגמא - במיני מיינור היה מרווח סביר ל 4 אנשים, אורך כללי 3.2 מטר.

היום מכונית מימי היא באורך של 3.6-3.7 מטר ויש לה אותו מרווח, אולי רק במעט טוב יותר.

פורסם

זה כן דבר שאפשר לשחק איתו,

אם תקטין את תא המטען ואת תא המנוע תוכל להרוויח יותר גודל פנים בלי להאריך את המכונית או להרכיב אותה.

הרכבה נכונה של המושבים גם יכול מאוד לתרום, כמו להשתמש בחלקים מתים בתא המטען בישביל לדחוף שם עוד כמה סנטימטרים אחורה של המושב האחורי.

דאשבורד רזה שנוטה לתוך תא המנוע גם נותן תחושה של מרווח לעומת אחד שבולט לכיוון שלך.

יש בזה הרבה מאוד פסיכולוגיה רק שתדע.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

סקודה סופרב לעומת מאזדה 6, בסיסי גלגלים של 276 ס"מ ו-272.5 ס"מ בהתאמה. שב בהן בזו אחר זו מקדימה ומאחורה ותבין מה הכוונה בניצול מרחב יעיל (לטובת הסקודה).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

והנה עוד דוגמה:

מאזדה 3:

אורך 458.0

בסיס גלגלים 264.0

נפח תא מטען 430

סקודה אוקטביה:

אורך 456.9

בסיס גלגלים 257.8

נפח תא מטען 585

ולמרות שהאורך של המאזדה ארוך יותר ובסיס הגלגלים ארוך יותר תא המטען של המאזדה קטן יותר, ולמרות שבסיס הגלגלים במאזדה גדול יותר בפנים הסקודה דווקא מרווחת יותר.

מסקנה: הכל עניין של ניצול השטחים.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם
שמע זה לא רק ניצול נכון.

האורך, מרווח הרגלים, רוחב המושבים האחורים והאין תא מטען זה לא משהו שאפשר לשחק איתו.

האוטו פשוט צפוף.

אתה לא קצת מגזים? בשתי השורות הראשונות הרכב מרווח לא פחות מהגרנדיס. נכון שמאחור הוא פחות טוב - הגרנדיס בנוי יותר טוב מהבחינה הזאת. אבל גם זה לא נורא. אני יכול לשבת מאחור בלי בעיה, ואני חושב שגם ניתן להזיז את המושבים בשורה האמצעית קצת קדימה ולקבל יותר מקום. תא המטען אכן פצפון, אין מה לעשות בקשר לזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם אתה מזיז את המושבים האמצעיים עד הסוף - אכן המרווח דומה לגרנדיס אבל אז בשורה השלישית אין כמעט מקום.

ואני חושב שלא באמת ניסית לשבת בשורה השלישית.

זה כמו בוסטר :-).

המושבים שם גם קטנים וגם מאד נמוכים וכשמשלבים את זה יחד עם חלונות של מטוס זה די מעצבן.

מה שכן, הSMAX בנוי ומרגיש 2 דרגות מעל היפניות המקבילות. בכל המובנים.

רק בשביל הכיף אני אצלם כמה תמונות השוואה מחר.

פורסם

אני לא מבין, מדוע את המתפלא?

חפרתי קצת - בעבר הרחוק היתה לך ג'מפי (כמו שלי), היא לא היתה יותר ארוכה ממיניוואנים שאתה מתייחס אליהם היום.

9 מקומות מלאים + בגאז' לא קטן.

נטו ניצול מקום.

ואני לא רואה מחליפה בעתיד (מרחב פנים+צריכת דלק, ועדיין במסגרת גודל סביר של הרכב).

(אני לא משווה ג'מפי למיניוואנים מפנקים מבחינת האיבזור\חומרי בניה וכו.., רק את החלוקה של החלל הפנימי).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אל תשכח שהג'מפי רחבה יותר ותא המנוע קטן מאד. (המנוע ממש מתחת לדשבורד)

הרוחב מספיק ל 3 אנשים בכל שורה וככה יש 9 ומטען סביר.

פורסם

נעזוב את ג'מפי וניקח רכב אחר, זול, נחות ולא אהוד - רנו לוגאן.

עם כל החסרונות שלו, אני חושב שהסידור הפנימי שלו גאוני בשביל 7 אנשים בוגרים.

בהיבט הזה לוגאן עדיף על הרבה מיניוואנים אחרים, הרבה יותר איכותיים ויקרים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

טוב אז למי שהתעניין, נפתרה התעלומה.

ב S-MAX יש משום מה פגוש אחורי ענק ורחב שגונב המון שטח מהחלק האחורי. לפחות 20 ס"מ ואפילו יותר.

כך האוטו למעשה ארוך אבל לא מנוצל.

אם נוסיף לזה את המושבים האחוריים שאין להם שום מילה מלבד מטופשים, מקבלים את התמונה.

הגלאקסי ארוך אולי ב 3 ס"מ נוספים אבל עיצוב אחר של האחוריים משאיר המון מקום למטען.

וזאת תמונה להמחשה בין הSMAX והגרנדיס שכאמור קצרה יותר.

123101012352215.jpg

grandis3.jpg

פורסם

בענניין דומה: לפני שנתיים נסעתי לגרמניה - הזמנתי פורד מונדיאו סטיששן שסיפר את צרכי המשפחה ברווחה יתרה. בשנה שעברה הזמנתי רכב דומה - אבל בגללת תקלה הוא הוחלף לפיג'ו 5008.

הממדים:

פורד מונדיאו סטיישן:

אורך - 4837 מ"מ

רוחב: 1940 מ"מ.

פיג'ו 5008:

אורך - 4529 מ"מ

רוחב 1837 ס"מ.

למעשה ה-5008 קצרה אפילו מהמאזדה 3!

ולמרות זאת - ה-5008 לא היתה פחות מרווחת מהמונדיאו, למרות שהילדים גדלו בשנה, והציוד היה דומה (לשבועיים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל ברצינות, בסיס הגלגלים אמור לתת אינדיקציה לגבי מרווח תא הנוסעים אבל זה לא מדע מדוייק וכל מעצב או מתכנן מחלק את התא על פי צרכים או שיקולים של היצרן. האיפסילון החדשה למשל שהיא מכונית קטנה שחיה על הגבול בין מיני לסופר מיני מתהדרת בתא מטען ענק יחסית לגודל שלה אבל המושב האחורי צפוף. בקיצור סבבה לאישה שנוסעת לעשות קניות ומקפיצה את הילדים לחוגים אבל לא נראה כמו משהו שמתאים למבוגרים מאחור. יכלו לרווח את המושב האחורי על חשבון תא המטען אבל השיקולים שלהם לגבי קונספציית האוטו הם שיצרו את החלוקה הנ"ל וזאת רק דוגמא. שבת שלום וברוכים הנמצאים

• תוכן חדש...