Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 2006 תעצרו אותי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התכוונת אולי לשנת 97.

אגב בשנת 97 היא לא שווקה כלל ה-C5, היה אז את הקסנטיה.

אכן קסנטיה והיד היתה יד 1.

ואני בא להכליל את הC5 והקסנטיה, וזאת בשל המערכת הפניאומטית הנהדרת...עד שהצנרת קורסת כמובן.

ולכן תמיד מי שקונה אותה חדשה, יהלל , ולא יבין מה מדברים כל המאוכזבים...בעוד אלו שקנו אותה כיד 2 , עת בלאי המכלולים מתחיל לצוץ..ומקללים כל רגע.

supreb 2016 l&k 280 4*4

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לי יש קסרה 2002 אני מרוצה ממנה עד הגג, עכשיו אני מתחיל להתחרט שקניתי אותה משם שאני רוצה למכור אותה, פירסמתי ביד2 לפני כשבועים וקיבלתי רק טלפון אחד וגם הוא לא היה רציני. המודעה נצפתה למעלה מ260 כניסות.

מדובר על מודל 2002 עם 171000 ק"מ.

זה השוק של סיטרואן אם יהיה לך סבלנות במכירה תקנה.

רק בשביל לסבר את האוזן, ראיתי קסרה 2003 עם 170 אלף ק"מ, למכירה ב-12 אלף שקל, ולקח לה חודשיים להמכר(אין לי מושג מה הסכום הסופי שבו היא נמכרה)

פורסם

רכב נוח בטירוף, מרווח- אונייה.

בקשר לאמינות צריך לדעת על איזה רכב ליפול.

יש לנו רכב C5 2004 (הרכב כבר עבר את ה200K)כבר שנתיים חוץ מבעיית המזגן(שבצד אחד המזגן נתקע על חימום, יש אפשרות לסדר את זה בסביבות האלפייה או לשחק מידי פעם) ,לא קרה משהו רציני.

השנה הותקנה מערכת גז ככה שמבחינת הדלק - מסודרים.

אם אתה מעוניין ברכב הזה תבדוק אותו טוב טוב ותתמקד במערכת ההידראולית.

פורסם
תכין הרבה סבלנות ,מנוי לשגריר וכרטיסיית אגד.

הרכבים האלה לא מזדקנים היטב, במיוחד כאשר ידיים קודמות לא שמרו עליהן בכפפות של משי.

קישקוש מוחלט והכללה אופינית.

ה C5 אמינה הרבה יותר מהדימוי שיש לה פה בארץ, אשר בעיקר ניזון מיודעי דבר מיד 5 .

לרכב יש נקודות תורפה ידועות בדגמים המוקדמים (יחידות המיזוג למשל) שאותם יש לבדוק בקפדנות.

יש לבדוק היטב ספר טיפולים ובמיוחד את הטיפולים במערכת ההדירואלית.

באופן כללי, למחיר המצחיק של הרכב מדובר בתמורה מלאה ומעבר לכך.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

קיבלתי היסטורייה מלאה לרכב עם ה105אלף ק"מ. לי זה נראה זוועה אבל אין לי נסיון בסגמנט ולכן אשמח לדעתכם:

ספטמבר06- שיקום תאונה חלק קדמי ללא שלדה

מרץ07- החלפת 2 סלילה הצתה

אוגוסט 07- החלפת שמשה אחורית (עקב אטם שהתפרק )

מרץ 08-טיפול רגיל

מאי08- מנוע משאבה הידראולית

נובמבר08- החלפת משאבת מים

ינואר10- טיפול 60

יולי10- החלפת בית מצערת

אוקטובר10- החלפת מצנן+טרמוסטט

ינואר11- החלפת 2 תושבות מנוע

מאי11-שסתומי גיר+טיפול 120

אורן

פורסם

עושה רושם שהוא אכל כבר חלק ניכר מהצרות הרציניות , כלומר שסתומי הגיר , משאבה הידראולית, מצערת וכו'...

ניתן לראות זאת לשני כיוונים:

כיוון ראשון - כל הצרות הגדולות נגמרו והבעלים הקודם שילם עליהן כך שיש סיכוי סביר לעתיד רגוע יותר .

כיוון שני- מדובר ברכב בעייתי שעדיף להתרחק.

זה כבר לשיקולך.

תריץ בפורום טכני חיפוש על המלה C5 כדי לראות מה עלול להיות צפוי לך ועל מה להסתכל בקניה ותקבל החלטה מושכלת.

הייתי הולך למוסך שמתמצא ברכבים הללו שיעיף מבט (כולל חיבור מחשב)

זה אמנם מחיר רכישה זול אבל יכול להכפיל את עצמו בתיקונים במקרה של משהו מהותי.

CX25, טוב לראות אותך שוב :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ב2004 בערך , קניתי אחת יד 97 , ב27K.

החזקתי אותה 10 חודשים...בהם הוצאתי כ5-6K על תיקונים לא צפויים בכלל...בכללם - 4-5 פעמים, בהם נזקקתי לשירותי גרירה.

נמכרה ב15K.

יגידו כאן כמה - כי המקרה שלי לא מייצג, ואסכים עימם לגמרי, אבל קח זאת בבקשה בחשבון.

א. מקרה אחד לא מייצג.

ב. אל תשווה בין דור ראשון לשני בטח לא בצרפתיות.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

מחיר זנות ממש. עסקה מצויינת אם אתה נופל על רכב שמור ומטופל. זהו לא רכב שאוהב התעללות כמו יפניות.

אייל - לא שגריר ולא בטיח (גם לא לקנה מידה), גם כשיש תקלות למוסך תצליח להגיע, עוד לא ראיתי C5 תקועה לצד הדרך (בלי עין הרע). גם אתה ניזון משמועות ומהקפדה יתרה לאסוף שרשורים בהם בעיות תחזוקה של C5.

פ"ש, הרכב שאתה מדבר עליו כבר עבר תיקונים שיכולים לרוקן אותך בכמה אלפיות - מנוע משאבה הידראולית הוא אחד החלפים היקרים ברכב זה. כמו כן בדוק מדוע הוחלפו השסתומים ברכב והאם תיקון זה הספיק כדי לתקן את מה שדרש טיפול.

ההמלצה שלי היא לגשת למוסך שמכיר C5 ושייתן חוו"ד. אם החוו"ד תקין יחסית גש למכון בדיקה.

חג שמח ובהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

למה לעצור אותך? היתה לי כזאת 2005 צורה חדשה, אני מתגעגע לרכב בטרוף, נזכר בנסיעות לאילת ובכביש 6, למערכת RD4 עם קומפונט של פוקאל שתי מגברים וסאב.

בהחלט חסר לי...אגב,

הגיר מסרס את המנוע הזה ,מדובר במנוע לא רע לתקופתו עם תזמון שסתומים משתנה 2.0 ליטר ו 143 כ"ס. צריכת דלק 1 ל 10 ממוצע

הדבר היחידי (שאפשר לחיות איתו) זה הגיר. הוא דיי אמין בסהכ. אבל זה קצת מעיק בהחלפות הילוכים

שירתה אותי נאמנה.

רכשתי עם 70K, מחברת ליסינג , החזקתי בה עד 150K (שנתיים וקצת) ומכרתי.

פרוט תקלות (סביר בעייני. 35K כמעט בשנה)

טיפול 30 פעמים

החלפת חיישן לחץ שמן גיר (לא EVM, סתם חיישן לחץ שמן גיר) 600 ש"ח.

טיימינג ב 80K לפי הספר.

החלפת תרמוסטט ב 100K (תרמוסטט חשמלי מעפן)

מצבר מקורי ! הוחלף שהרכב נמכר. ב 150K ק"מ

ו...זהו

פורסם

התמורה ביחס למחיר היא מצויינת, גם אם יהיו תקלות קטנות פה ושם.

סה"כ לפי ההיסטוריה שהצגת לרכב, את הדברים הבעיתיים כבר החליפו ולא צפויות לך בעיות מיוחדות.

בניגוד לדיעה הרווחת שמדובר ברכב בעייתי, דווקא הדגם הזה מאוד מוצלח (היצרן פגע לדעתי באמינות של הרכב עם הטרמוסטט מנוע המוזגם שהוא התקין שם, אבל תוך זמן קצר הוא הוחלף בכל המכוניות לטרמוסטט רגיל עם טמפ' פתיחה נורמלית) ותתפלא לשמוע שרוב המכוניות שמגיעות בגרירה למוסכים הן לא בהכרח C5 מהמודל הזה...

במחיר הזה, וגם אם תכפיל או כמעט תשלש את הסכום, לא תמצא שום אוטו שמתקרב למה שהרכב הזה נותן.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי אציק, שמעתי שכבר הוציאו תיקון לתרמוסטט הזה , איך התיקון מחזיק? הבנתי שמדובר בחתיכת צינור מתכת + תרמוסטט מכאני כמו של פעם, מה קורה עם נורת CHECK ENGINE במצב זה. .? האם הוציאו עדכון גרסא ל MM6LPB ול BSI ?

פורסם
למה לעצור אותך? היתה לי כזאת 2005 צורה חדשה, אני מתגעגע לרכב בטרוף, נזכר בנסיעות לאילת ובכביש 6, למערכת RD4 עם קומפונט של פוקאל שתי מגברים וסאב.

בהחלט חסר לי...אגב,

הגיר מסרס את המנוע הזה ,מדובר במנוע לא רע לתקופתו עם תזמון שסתומים משתנה 2.0 ליטר ו 143 כ"ס. צריכת דלק 1 ל 10 ממוצע

הדבר היחידי (שאפשר לחיות איתו) זה הגיר. הוא דיי אמין בסהכ. אבל זה קצת מעיק בהחלפות הילוכים

שירתה אותי נאמנה.

רכשתי עם 70K, מחברת ליסינג , החזקתי בה עד 150K (שנתיים וקצת) ומכרתי.

פרוט תקלות (סביר בעייני. 35K כמעט בשנה)

טיפול 30 פעמים

החלפת חיישן לחץ שמן גיר (לא EVM, סתם חיישן לחץ שמן גיר) 600 ש"ח.

טיימינג ב 80K לפי הספר.

החלפת תרמוסטט ב 100K (תרמוסטט חשמלי מעפן)

מצבר מקורי ! הוחלף שהרכב נמכר. ב 150K ק"מ

ו...זהו

אם אפשר לשאול, בכמה קנית ומכרת אחרי שנתיים?

פורסם

תודה לכולם על העזרה. 2 שאלות טכניות ברשותכם:

1. האם בדגם הרלוונטי (לאחר מתיחת הפנים של 2005) הנושא של בעיית המזגן בצד של הנוסע נפתר ?

2. מהו אורך החיים הצפוי לרכיב שהוחלף במערכת המתלים (המקורי הוחלף לאחר כמה עשרות אלפי ק"מ)

אורן

פורסם

1. לא יודע

2. אם אתה מדבר על המשאבה ההידראולית, סה"כ היא נחשבת אמינה מאד ולא נוטה להתקלקל.

הערה כללית נוספת - אין קשר בין הקסנטיה ל C5, מדובר על מכוניות שונות עם מכלולים שונים לחלוטין. מי שמקלל את המערכת ההידראולית בקסנטיה ומקיש מזה על ה C5 פשוט לא מכיר את החומר.

מצטרף להערות לגבי הגיר, מסוג AL4, למרות שניתן לחיות איתו יופי כשהוא תקין. פשוט צריך להבין שיש לו יתרונות וחסרונות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...