Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפתיע - חיצונית היא באמת מאוד מזכירה את ה-207.

ומצד שני - לא מפתיע בכלל שה-1.4 המיושן עובד לא רע בכלל גם היום. הסיבה כפולה: 1. הגיר הידני עושה פלאים בתחושת הנמרצות של רכב. נהגתי בחו"ל על גולף פלוס 1.4 ידנית שהאיצה בקלילות גם עם 4 אנשים על מטענם ושייטה ב-150 בלי שום בעיה. 2. עמישראל כל כך התרגל למכוניות ליסינג עצלות ועגלתיות, שהוא שכח כמה זריז יותר הוא גיר ידני. טוב, עכשיו עם ה-DSG לסוגיו הוא מתחיל להיזכר מחדש...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

SroniS האגדי,

תמיד הרוח הלוחשת (rumors) בישרה לי יכולותיו של הגיר הידני, ותמיד ידעתי שהאוטומציה מסרסת. לא צריך יותר מדי ניסיון או ידע בשביל זה. זה נכון, אגב, במובנים רבים (למרות שלעתים לא ניתן להימלט מזרועות אמא אוטומציה ואבא עצלות וניוון).

יחד עם זאת, בהקשר למכוניות, בשל בורותי המוטורית חשבתי שמדובר יותר בתחושה ורגש בלתי מדיד מאשר בפרמטר קר ונטול משוא פנים. מעניין לראות שזה ממש לא.

ובסוף עוד שואלים אותי איך העזתי לקנות ידני.

אגב, המנוע של הפלוסית קרא את ההודעה מחיבור האינטרנט בבית גיל הזהב והתקומם (בעלבון מה) תוך שהוא טוען שהוא איננו מיושן, אלא פשוט רציני, בעל ניסיון ובשל לפרק ב'.

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

פורסם
SroniS האגדי,

תמיד הרוח הלוחשת (rumors) בישרה לי יכולותיו של הגיר הידני, ותמיד ידעתי שהאוטומציה מסרסת. לא צריך יותר מדי ניסיון או ידע בשביל זה. זה נכון, אגב, במובנים רבים (למרות שלעתים לא ניתן להימלט מזרועות אמא אוטומציה ואבא עצלות וניוון).

יחד עם זאת, בהקשר למכוניות, בשל בורותי המוטורית חשבתי שמדובר יותר בתחושה ורגש בלתי מדיד מאשר בפרמטר קר ונטול משוא פנים. מעניין לראות שזה ממש לא.

ובסוף עוד שואלים אותי איך העזתי לקנות ידני.

אגב, המנוע של הפלוסית קרא את ההודעה מחיבור האינטרנט בבית גיל הזהב והתקומם (בעלבון מה) תוך שהוא טוען שהוא איננו מיושן, אלא פשוט רציני, בעל ניסיון ובשל לפרק ב'.

shay_ts הידוע לשמצה,

גיר ידני עדיף על פני אחיו האוטומטי לא רק בצריכת הדלק אלא גם בזמינות הכוח ורמת השליטה, וזה בהחלט פרמטר מדיד. התחושה הטובה יותר היא רק בונוס :wink:

מי ששואל אותך איך העזת לקנות ידני לחלוטין מפספס את הנקודה, כמובן. או שהוא כל-כך התרגל לניוון החושים עד כי הוא לא מצליח לזכור איך עובד כל העניין הזה עם הקלאץ' וידית ההילוכים, או שהוא סתם עומד שעות בפקקים כל יום. בכל מקרה - לאנשים כאלה אני אפילו לא אומר "תנהג, תבין" כי ברור לי שאחרי ה"מגניב" הם יגידו "אבל...".

ובנוגע ל-TU (שהיה קיים עוד הרבה לפני שהיה אינטרנט) - תשכנע את עצמך כמה שאתה רוצה, אבל כשאני אגיע לגיל השלישי ואהיה מוכן לפרק השני, אני אעדיף לעשות את זה עם משהו קצת יותר צעיר. אנחנו עדיין מדברים על מכוניות? :roll:8)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
shay_ts הידוע לשמצה,

שאני אבין, אתה קורא לי AL4?

:shock:

אפשר לומר שמילות השבח הפאר ההלל העיזוז והגבורה הנצח והתפארה כלפי נפלאות הגיר הידני ירום הודו כלל אינן מעניינות את המשתמש הממוצע.

ליסינגאי שהוא חבר (ועובד בהייטק) היטיב לומר: כשם שאת מרבית משתמשי החלונות ההדיוטות כלל לא מעניין להבין איך שולטים במערכת הפעלה ומבצעים קונפיגורציה מותאמת אישית שלה (כפי שניתן במערכות הפעלה פתוחות כגון לינוקס, למשל), כך את מרבית משתמשי הרכב לא מעניין להבין איך שולטים ברכב ומה מפיקים ממנו. הרעיון הוא לבצע פעולות בסיסיות במינימום מאמץ כדי להתרכז בדברים החשובים באמת (ללטף את מסך המגע ולקלל עוברי אורח, לסירוגין).

העניין הוא שלדעתי (ואני וואחד הדיוט מוטורי) להעביר הילוכים זה הרבה פחות מסובך ופחות גוזל קשב מלקנפג מערכת הפעלה. :puppydoge

בנוגע ל TU שציינת כמשל - אני חושב שהנמשלות, כשתגיע לגיל השלישי (אגדות בכלל מגיעות לשם)? לפי קצב התפתחות הרפואה הפלסטית, תהיינה כה מפוצצות סיליקון בטכנולוגיית היי טק מועשרת בסידן עד כי לא תוכל לזהות את ההבדל בינן ובין הפרגיות של סעיד. אולי על הנייר בלבד (כמו ה TU, סגר שי מעגל).

פורסם

המשתמש הממוצע באמת לא יטריח עצמו להזיז גם את רגל שמאל או לבצע החלטות הרות גורל באשר לבחירת יחס ההעברה המתאים לתנאי הדרך והמהירות, אבל כמו שאמרת - זה נובע פשוט מהעובדה שחווית הנהיגה מעניינת לו את הת...

בנוגע ל TU שציינת כמשל - אני חושב שהנמשלות, כשתגיע לגיל השלישי (אגדות בכלל מגיעות לשם)?

תראה, טל שביט לא הגיע, אז מזל שאני לא מגיע לקרסוליו (פיזית, כן? הוא פשוט היה די גבוה :-P ).

טוב, מספיק הומור שחור להפעם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

The Tone, תודה רבה על הפירגון.

התלבטתי קשות באשר לבחירת הצבע (לא ראיתי את הרכב הספציפי הזה בשחור מעולם והסתמכתי על אינטואיציה ותחושות).

כעת אני שמח מאד על ההחלטה.

פנים הרכב יצולם בקרוב, אבל הוא לחלוטין לא מוביל לצורך במחזיק לסתות עתיר טכנולוגיה.

יש קצת פסי כרום מסביב לשעונים (עוד אלמנט שהופך האוטו למהיר יותר), הכל נראה נאה וסביר ואיכות ההרכבה מרגישה טוב מאד, אבל כפתורי המיזוג ולחצני הפיקוד האחרים לא שונים בהרבה מאלו שקיימים במכוניות ישנות בהרבה. אגב, בהקשר הספציפי הזה - גם המצב ב-207 לא להיט.

על הכל יותר ממפצה מערכת המולטימדיה החיננית, וכמובן התחושה הכללית ברכב.

פורסם

תתחדש! האוטו יפה מאוד. הדבר היחיד שלי אישית מפריע זה ניקל בדלתות - ניראה לא קשור. מתיחת פנים יפה, הפנים החדשות יפות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

206+ זה רעיון מצוין, האמא הגדולה שמרה על הפיגורה שלה בזמן שהילדים (207 ושות') השמינו מרוב צ'יזבורגרים. אם כבר אז אני גם בעד 205++ ...

זה שהמנוע ותיק זה טוב ויפה, הלוואי ועוד כמה יצרנים היו ממשיכים למכור את המנועים הוותיקים שלהם (V6 אלפא רומיאו, where art thou? שלא לדבר על איזה בוקסר...) אבל - איך זה מסתדר עם תקנות הזיהום החדשות, יורו 5 או 6 או לאיזה מספר שכבר הגיעו? מנועים חדשים בהרבה כבר יורדים מפס הייצור בגלל התקנות הללו.

בקיצור אם הצרפתים מצאו איזה לקונה משפטית שאפשרה להם את התעלול הזה, שיגלו בבקשה גם לקבוצת פיאט!

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
תתחדש! האוטו יפה מאוד. הדבר היחיד שלי אישית מפריע זה ניקל בדלתות - ניראה לא קשור. מתיחת פנים יפה, הפנים החדשות יפות.

תודה רבה! לי הפריעו תיאורטית הניקלים בדלתות טרם ראיתי הרכב, בעיקר בשל הקונוטציות הערסיות והחשש שיהא מדובר ברכב שנראה כאילו עטוי נצנצים ופייטים. אף התקשרתי לסוכן כאחוז אמוק לאחר ההזמנה ושאלתי אותו "מה אעשה אם הניקלים יהיו מכוערים בעיניי ויקפיצו את מקדם הדאווין המצועצע לרמה שהדעת איננה סובלת?" הוא הרגיע ומסר שניתן יהיה להסירם. אחרי שראיתי את הרכב במציאות החששות שככו :) מבחינתי הנגיעה של צבע הכסף בחזית (סמל), שנמשכת למראות הצד ואז לנגיעות קטנות בדלתות היא הרמונית למדי כשמביטים על הרכב כמכלול. ומה לגבי הערסיות? ובכן, זו, ככל שמזדעקת מן הרכב, נמוגה תוך מבט חטוף לכיוונו של האוחז בהגה. :)

206+ זה רעיון מצוין, האמא הגדולה שמרה על הפיגורה שלה בזמן שהילדים (207 ושות') השמינו מרוב צ'יזבורגרים. אם כבר אז אני גם בעד 205++ ...

זה שהמנוע ותיק זה טוב ויפה, הלוואי ועוד כמה יצרנים היו ממשיכים למכור את המנועים הוותיקים שלהם (V6 אלפא רומיאו, where art thou? שלא לדבר על איזה בוקסר...) אבל - איך זה מסתדר עם תקנות הזיהום החדשות, יורו 5 או 6 או לאיזה מספר שכבר הגיעו? מנועים חדשים בהרבה כבר יורדים מפס הייצור בגלל התקנות הללו.

בקיצור אם הצרפתים מצאו איזה לקונה משפטית שאפשרה להם את התעלול הזה, שיגלו בבקשה גם לקבוצת פיאט!

אני הראשון שיהא בעד רטרו. אבל במקרה זה, לא יודע אם הפיגורה נשמרה במדויק. הפיג'ו המתוחה נראית ומרגישה מאסיבית יותר, והביצועים על הנייר נפגמו במעט ביחס ל-206 הותיקה (אי אלו עשיריות שניה, אבל מי סופר. אה נכון, אני).

בהקשר למותם של העצים: דרגת הזיהום של המנוע (בישראל) היא 4, לא משמעותית גבוה יותר (ואולי אפילו זהה) למנועים מודרניים בנפח דומה (להוציא אולי פנינים טכנולוגיות ושות' כדוגמת ה TSI). גם בעניין האשכנזים שלנו (יורו) המנוע עמד בתקן יורו 4 (סביר) עוד כשהושתל ב-206 סבתא, ונתוני פליטת המזהמים אף קרובים מאד לתקן יורו 5. בכל מקרה, ייפסק ייצור ה-206+ לשווקים באירופה בסוף השנה הנוכחית ככל הנראה בשל המעבר לירקרקות יתירה. לצד זאת ימשיכו ליצרה, כנראה, עבור שווקים מתפתחים. לא ברור האם תקנות זיהום האוויר בארץ מגדירות אותנו כמדינה מתפתחת. לגבי העתיד - יורו 6 צפוי להכנס לתוקף בשנת 2014. יש למה לצפות :)

פורסם

רק עכשיו ראיתי את התמונות

אהבתי מאוד בשחור! טוב אני אוהב שחור במיוחד מט.

תבוא פעם למפגש שנראה אותך במציאות :]

לגבי המנוע יש כמה חברים עם המנוע הזה והוא אמין וזריז

במיוחד על 106 קלת המשקל

מעניין להרגיש אותו על ה206+.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

תודה רבה מד,

הצטרפתי ל PSI ואני מקווה למצוא זמן להגיע לאחד המפגשים :)

עד אז, לצערי, נראה לי שהפרשותיהן של הציפורים באזור תהפוכנה לי את האוטו ללבן. "נו מילא", אמרתי לפיג'ו. "את יפה בכל מצב".

ש.

פורסם

אני כבר איבדתי מזמן את הסבלנות לנקות

אז אני פשוט משאיר את זה ככה :}

אבל לי אין רכב חדש- יליד 98

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

אל תגרום לי לבכות טוב

• תוכן חדש...