Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עקבתי אחרי השרשור עם בעיית הסטייה בעת בלימת חרום בפיקנטו וכן צפיתי בסרטים שצורפו ואכן נראה שקיימת בעייה .

נמנעתי מלהגיב עד כה אך אני לא מבין את ההתלהמות כלפי אותו בחור שרכש מכונית במיטב כספו ואינו מרוצה.

מנסים להשליך זאת כניסיון מצד מתחרים בזירה לנסות לפגוע במכירות - האם באמת נראה לכם הגיוני?

כשם שקיימת חוות דעת והמלצות לקוחות לגבי כל רכישה כנ"ל לגבי רכב זכותו של כל לקוח להביע את שביעות רצונו מהמוצר שרכש. נראה שהנקודה רגישה לכמה מבעלי הפיקנטו אך הבעיות עלולות לצוץ בכל רכב ולראייה לא חסרות תלונות בגין תקלות חוזרות ונשנות ברכבים מקטגוריות הרבה יותר גבוהות מהפיקנטו ( אאודי , מרצדס ודומותיהן ).

כמו כן בארה"ב ישנו משקל רב לגוף המשפיע consumer report שבו נערכים סקרי שביעות רצון כולל לרכבים וקיימת השפעה על הצרכן בעת הרכישה. אז כן אם יש בעייה צריך להציף אותה ואם היא נקודתית אז גם כן ע"מ לקבל חוות דעת על עצם הטיפול בבעייה שמהווה פרמטר ושיקול דעת לא פחות חשוב לגבי כל אחד מהלקוחות הקימים והפוטנציאלים לגבי החברה\ מוצר.

ולעצם הבעייה :

על פניו נראה ככוח בלימה לא אחיד בשני הגלגלים הקדמיים שיכול לנבוע מבעייה בקליפר הקדמי \ ברפידות \ או בלחץ השמן בצינור לאותו קליפר או במערכת ה ABS שלא מתפקד כראוי על אותו גלגל .

נראה שגלגל אחד מקבל כוח בלימה גבוה יותר לכן מושך ומסיט את הרכב .

האם בדקו את מערכת הבלימה על כל מרכיבה מלבד בדיקת לחצי אוויר וכיוון פרונט ?

נתקלתי בעבר בתופעה זהה שנבעה בסופו של דבר מאחד הברגים שמחברים את הקליפר שיהיה מורכב עקום וגרם לחוסר סימטריות בבלימה הבורג לא היה ישר לגמרי והקליפר היה בסטייה ביחס לדיסק לעומת הגלגל השני .

פורסם

לקבל רכב חדש ולגלות תקלות זה מעצבן.

לקבל רכב חדש ולגלות תקלה בטיחותית - זה מפחיד.

לקבל רכב חדש ולגלות תקלה בטיחותית שהיבואן לא מצליח לפתור - זה מתסכל

לקבל רכב חדש ולגלות תקלה בטיחותית שהיבואן לא מצליח לפתור, ולא לקבל שירות הוגן - זה מרתיח.

השירות נמדד כשיש בעייה, לא במעמד המכירה. אם אני הייתי יבואן, בפעם השלישית שהוא היה בא למוסך, הייתי נותן לבחור רכב חלופי, משאיר את האוטו אצלי שבוע בודק כל דבר שצריך לבדוק, ועל הדרך נותן לו צ'ופרים על כל הזמן שהתבזבז ועוגמת הנפש.

כמה היבואן היה מפסיד אם היה נותן לו רכב חלופי, ומוכר את הרכב הבעייתי?

כל כך מתסכל לקרוא את זה, כי זה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו שרוכש רכב חדש, ולא חסרות דוגמאות.

ומישהו יודע אם גם בחו"ל לא חובה לדווח לרוכש לנזקים שנגרמו לרכבו החדש עד 5% מערך הרכב?!?!

סובארו ג'אסטי 93', 2000-2010, יהי זיכרה ברוך

פורסם

שלום לכולם קודם כול ישר כוח על הכתבה נהניתי לקרא את המבחן דרכים גם של הדגם האוטומטי וגם הידני בהחלט תרם רבות להחלטה לרכוש את הרכב (דגם ידני ) .....

מחר אני הולך לסוכנות לראות את הרכב מקרוב וגם לתאם ניסיעת מבחן אבל יש לי כמה שאלות אשמח אם תענו לי עליהם .....

באיזה טורים המנוע נימצא במהירות 110?

ראיתי שבאירופה הדגם משווק עם מלא תוספות יש דרך לקנות ולהתקין בפרטי (אחד הדברים שמבעסים הוא נושא המגניזיום 15" שהם ממש יפים ) וגם בקרת אקלים :\

זו פעם ראשונה שאני קונה רכב יש עצות מה לבדוק בניסיעת מבחן חוץ מהדברים הבסיסים

כמו כן חשבתי להשכיר את הדגם הידני לכמה ימים איפו אני יכול למצוא ?

תודה :wink:

פורסם

בעלי אינטרסים שונים ומשונים, אתם מוזמנים לעזוב את הדיון, הרבה יותר קל לעלות עליכם ממה שאתם חושבים.

אם תמשיכו בכל זאת לנסות להסיט את הדיון למקומות אינטרסנטים נשקול ברצינות לחשוף מי עומד מאחורי התגובות ולא נתבייש לבצע אאוטינג.

אם מישהו חושב שהוא נפגע ופיו נסתם שלא בצדק מוזמן לפנות אלי בצורה אישית דרך מערכת ההודעות הפרטיות.

פורסם

היי לכולם,

מאחר שרוב האנשים כבר הבינו שמה שאני מוסר הוא מידע נכון, אני מרגיש חופשי לומר בפה מלא את הטענות הבאות לגביי התקלה המצויה בקיה פיקנטו:

א) קיימת בפירוש תקלה שבה הרכב מושך ימינה בעת בלימה. כדי לשחזר את התקלה נוסעים במהירות של בין 80 ל-120 קמ"ש ובולמים חזק (בלי להגיע למצב שה-ABS נכנס לפעולה). בנסיעה רגילה התקלה לא ניראת לעין.

ב) כפי שאמרתי קודם לכן, ניתן למצוא את התקלה בדגמים הידניים של הפיקנטו וכמו כן גם בדגמיים האוטומטים.

ג) עד כה התקלה נמצאה בשלושה רכבים (ידניים ואוטומטים כאחד) וסבור שההיקף הרבה יותר גדול ממה שאפילו אני חשבתי.

ד) למי שהתעניין בנוגע להגה חורק, כניראה סידרו מאחר שלא שמעתי את זה שוב קורה.

השמועות המאוד מבוססות של תקלה פיקנטו רק החלה, ובטוח יעשה גלים בימים הקרובים.

עד סוף שבוע מקווה שאוכל לחשוף עוד פרטיים.

פורסם

אני כל כך רואה את רפי גינת מגלם את אלחנדרו :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
היי לכולם,

מאחר שרוב האנשים כבר הבינו שמה שאני מוסר הוא מידע נכון, אני מרגיש חופשי לומר בפה מלא את הטענות הבאות לגביי התקלה המצויה בקיה פיקנטו:

א) קיימת בפירוש תקלה שבה הרכב מושך ימינה בעת בלימה. כדי לשחזר את התקלה נוסעים במהירות של בין 80 ל-120 קמ"ש ובולמים חזק (בלי להגיע למצב שה-ABS נכנס לפעולה). בנסיעה רגילה התקלה לא ניראת לעין.

ב) כפי שאמרתי קודם לכן, ניתן למצוא את התקלה בדגמים הידניים של הפיקנטו וכמו כן גם בדגמיים האוטומטים.

ג) עד כה התקלה נמצאה בשלושה רכבים (ידניים ואוטומטים כאחד) וסבור שההיקף הרבה יותר גדול ממה שאפילו אני חשבתי.

ד) למי שהתעניין בנוגע להגה חורק, כניראה סידרו מאחר שלא שמעתי את זה שוב קורה.

השמועות המאוד מבוססות של תקלה פיקנטו רק החלה, ובטוח יעשה גלים בימים הקרובים.

עד סוף שבוע מקווה שאוכל לחשוף עוד פרטיים.

ביקשתי כבר בדפים קודמים לדעת באיזה מוסך מדובר ?

איזה מוסך לא התייחס אליך ?

יוסי

פורסם

בסוף יסתבר שהבן-אדם פשוט לא מחזיק את ההגה מספיק ישר. גם אני, בקורס הנהיגה המתקדמת הראשון שעשיתי (לפני הרבה שנים), טענתי בפני המדריך שהרכב מושך חזק בבלימה חריפה. לאחר שראיתי אותו מבצע בלימה חריפה הרבה יותר ממה שהייתי מסוגל באותה עת והרכב ישר פלס, פשוט למדתי להחזיק את ההגה נכון ולמקד מבט כמו שצריך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
....

....

כדי לנסוע 80-120 קמ"ש , יש לעשות זאת בכביש ישר.

יצא לי לאבחן בעיות כאלה, וגם של משיכת הגה (עם וללא קשר לבלמים) בדגמים רבים לאורך שנים רבות.

מה שהתברר לי לבסוף, שיש לשים לב שכבישים רבים וכנראה כולם, אינם מפולסים, ויש רבים שיש בהם שיפוע יורד לצד ימין, מה שמביא לתוצאה הנ,ל.

אם הכביש דו נתיבי לכל כיוון, סע בנתיב השמאלי, בחלק השמאלי שלו, אז אתה עלול לגלות שהרכב פתאום מושך שמאלה..

אינני קובע שבמקרה הנדון הכביש אשם.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מעבר לעובדה שהכבישים אינם ישרים, בסרטון הראשון רואים בבירור תזוזה של ההגה (מכוונת או לא זו שאלה אחרת, אבל תזוזה). בסרטון השני, עם המדבקה, ההגה גם כן אינו מפולס כל הזמן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כדי לנסוע 80-120 קמ"ש , יש לעשות זאת בכביש ישר.

יצא לי לאבחן בעיות כאלה, וגם של משיכת הגה (עם וללא קשר לבלמים) בדגמים רבים לאורך שנים רבות.

מה שהתברר לי לבסוף, שיש לשים לב שכבישים רבים וכנראה כולם, אינם מפולסים, ויש רבים שיש בהם שיפוע יורד לצד ימין, מה שמביא לתוצאה הנ,ל.

אם הכביש דו נתיבי לכל כיוון, סע בנתיב השמאלי, בחלק השמאלי שלו, אז אתה עלול לגלות שהרכב פתאום מושך שמאלה..

אינני קובע שבמקרה הנדון הכביש אשם.

בברכה.

מכובדיי,

אין פה שאלה כאן, התקלה נבדקה ומוכרת, היא קיימת ותמיד האוטו מושך לאותו צד ימין.

כבר במוסך אמתו את זה אך ניסו לסדר דרך כיווני פרונט לחצי אוויר וכו'.

מה שאומר עכשיו זה עוד סקופ לקארספורום...

מוסך אחר, כבר התקדם עוד טיפה (עם רכב אחר על אותה תקלה) וכניראה קשור בין היתר למחשב של האוטו שמחשב בלימה לא נכון. קחו את המידע הזה באופן לא רשמי...יום רביעי (מחר) ייבדק ע"י מומחה.

בבקשה תגידו ל-ChemGuy85 שיפסיק להתערב בצורה הבוטה ולא עיניינית זה ברור שיש לו אינטרס שאנשים לא יידעו.

ביננו זה ברור כשמש שהוא עובד בקיה.

דני...אתה מוזמן לבוא אלי לפתח תקווה יום שישי\שבת ואראה לך את התקלה בפיקנטו. אשמח שמישהו כמוך יראה במו איניו על מה מדובר.

תודה!

• תוכן חדש...