Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 747
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתמול ביקשתי מאחי לבדוק את נושא הבלימה נבדק ב80 90 110 קמ"ש ולא נמצא שום תקלה ,אני מאד אוהב את הבלימה שלה נושכת משהו .

לדעתי היה צריך קודם לעשות סקר מינימלי לפני שפותחים בלוג ומשמיצים את היבואן והיצרן .

יוסי

פורסם

היי לכולם...

היום יצאתי עם הקיה פיקנטו שלי מוקדם כדי לתעד את הסטייה בפיקנטו. צילמתי בעצמי. לאחר מכן ביצעתי עוד בדיקות כאשר אני מחזיק את הגה עם שתי ידיים. תאמינו או לא הרכב סוטה ימינה באופן ברור לגמריי. אני שמח עבור אלו שמחזיקים פיקנטו ולא קורה להם. אבל בבקשה מכם... זו סכנת חיים.

אני אומר לכם מרוב חוסר אונים, לא יודע כבר למי לפנות. במוסך קיה כפי שהבנתם הייתי 5 פעמים. אני מרגיש שמשחקים איתי. אמרתי להם לבוא לקחת את האוטו ואמרו שלא. לא משנה לי... גם ככה לא יודעים לתקן את זה.

ביי. אשמח לעצות משפטיות אמיתיות ולא הערכות.

אלחנדרו

פורסם

alelase

היי, תעלה לנו את הסרטון לראות בבקשה.

כמו כן, אני במקומך הולך למוסך ופיזית לא יוצא משם עד שיטפלו בך.

לא עוזר?

קח את תיעוד המכתבים שלך, גש לעורך דין, תבע את היבואן אני מאמין שתוכל לזכות, לפחות בהחלפת הרכב ו/או פיצוי טוב.

לך להתייעצות.

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

וואו בן אדם אתה מפרסם את הרכב שלך ביד 2 עם תיאור התקלה והפנייה לבלוג. אתה בכוח רוצה שיכנסו בך?

תעשה בשכל. תוריד את הבלוג. כנס למוסך אפילו עשרים פעמים ותעד כל כניסה. אם לא יצליחו לעזור ולא יציאו שום פיצוי (החזר כספי, החלפת רכב) אז תיקח עורך דין ותתבע. אל תעשה שטויות ותשמיץ את החברה בכל מקום אפשרי. יקרעו אותך לחתיכות.

פורסם

שלום לכולם,

ב-1.6 קיבלתי את הפיקנטו הידנית שלי ויצא לי לתדלק כבר פעמיים.

נתחיל מהיתרונות - אין ספק שמדובר ברכב הכי מאובזר בקטגוריה - גם מבחינת בטיחות וגם מבחינת פינוקים (דיברו פה על ה-Heel Holder שלא מסופק אפילו בקטגוריות גבוהות יותר).

6 כריות אוויר, כניסת usb ו-aux, תא אחסון מתחת למושב ומד סל"ד הם בהחלט פינוקים נחמדים ברכב של 62000 ש"ח.

בקיצור, בהחלט מרגישים שהרווחתם מבחינת נוחות וגימור.

אבל - ויש אבל גדול וחיסרון משמעותי - הרכב מאוד בזבזני מבחינת דלק בקטגוריה (אגב, בעיה נפוצה בכל הרכבים של יונדאי וחברות הבת שלה).

ואני אפרט לפני הפיקנטו הייתה לי סוזוקי אלטו ידנית שנת 2010 ועשיתי עליה טרייד אין בכדי לקנות את הפיקנטו (האחריות והתוספות קנו אותי) אבל פה המקום לומר שיש הבדל משמעותי מאוד בביצועים של שני הרכבים וזאת על-אף שהפיקנטו בעלת נפח מנוע זהה וקלה יותר במשקל.

קודם כל, אם בסוזוקי אלטו 30 ליטר היו מספיקים ל-510-530 ק"מ אז בפיקנטו הנורה נדלקת כבר ב-450 ק"מ.

יש לציין שהדרך שבה אני נוסע היא אותה הדרך, אותה המהירות ואותן השעות אך צריכת הדלק היא שונה מהותית ולדעתי קיה מסתכנת פה בהטעייה מאוד משמעותית בפרסומים שלה.

יש הרבה יותר הרגשה של "לא מספיק" בכל הקשור לעוצמת המנוע - אם האלטו הייתה זריזה בתגובות ובהאצה (למשל ברמזורים ובעליות) אז הפיקנטו נותנת לך להרגיש שהמנוע 1000 קצת קטן עליה, גם בעליות המתונות צריך להוריד הילוך או שניים בכדי לשמר מהירות של 90-100 קמ"ש בשער הגיא על כביש 1.

עוד דבר מעט מעצבן הוא העובדה שרכב נמסר ללא ספרות רכב, אין ספר רכב אלא רק ספר טיפולים, נראה שמאחר וקיה מתמודדים עם דגם חדש הם לא סיימו לתרגם את הספר - מוזר אבל עובדה...

בכל מקרה, בשורה התחתונה, ללא ספק זהו הרכב הכי מאובזר ונח בקטגוריה אבל מבחינת ביצועים ודלק הגירסא הידנית נמצאת מאחור וחבל...

פורסם

היי fieldofgold,

האם אתה זוכר את התדלוקים הראשונים שלך באלטו? האם היה ביניהם לבין האחרונים שינוי?

הכוונה האם בפעמים הראשונות גם האלטו גמעה רק 450 ק"מ עד התדלוק? או שמההתחלה היא הייתה כזו חסכונית?

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם
והצטרפת לפורום רק בכדי לירשום הערה זו?!

אני בטוח שהתשובה תהיה - "מה פיתאום הסוזוקי עשתה 1:30"

כן, הצטרפתי לפורום בשביל שאנשים ילמדו מהניסיון שלי.

במקרה שלי אני סטודנט ועושה בערך 30000 ק"מ בשנה ומדובר כבר בסכום מורגש מבחינת הצריכה.

אם היית קורא את כל מה שכתבתי היית רואה שאני די מרוצה מהאוטו - חוץ מהעובדה שבהחלט יש פה בעיה של צריכה והיא די משמעותית (לצורך העניין הקורולה הרובוטית שנת 2008 של אבא שלי צורכת גם 1:15)...

היי fieldofgold,

האם אתה זוכר את התדלוקים הראשונים שלך באלטו? האם היה ביניהם לבין האחרונים שינוי?

הכוונה האם בפעמים הראשונות גם האלטו גמעה רק 450 ק"מ עד התדלוק? או שמההתחלה היא הייתה כזו חסכונית?

תשמע, מה שמעניין זה שדווקא עם האלטו בתדלוקים הראשונים הגעתי לכ-560 ק"מ ואז זה ירד ל-500-510, עם הפיקנטו אחרי 1100 ק"מ הצריכה די קבועה (בשני המקרים הנורית נדלקת ב-450-455 ק"מ) והמחשב דרך בכלל לא קשור (מציג נתונים לא קשורים למציאות הן בצריכה, הן במרחק עד התדלוק והן בחילופי מהירויות בגיר.

פורסם
שלום לכולם,

ב-1.6 קיבלתי את הפיקנטו הידנית שלי ויצא לי לתדלק כבר פעמיים.

נתחיל מהיתרונות - אין ספק שמדובר ברכב הכי מאובזר בקטגוריה - גם מבחינת בטיחות וגם מבחינת פינוקים (דיברו פה על ה-Heel Holder שלא מסופק אפילו בקטגוריות גבוהות יותר).

6 כריות אוויר, כניסת usb ו-aux, תא אחסון מתחת למושב ומד סל"ד הם בהחלט פינוקים נחמדים ברכב של 62000 ש"ח.

בקיצור, בהחלט מרגישים שהרווחתם מבחינת נוחות וגימור.

אבל - ויש אבל גדול וחיסרון משמעותי - הרכב מאוד בזבזני מבחינת דלק בקטגוריה (אגב, בעיה נפוצה בכל הרכבים של יונדאי וחברות הבת שלה).

ואני אפרט לפני הפיקנטו הייתה לי סוזוקי אלטו ידנית שנת 2010 ועשיתי עליה טרייד אין בכדי לקנות את הפיקנטו (האחריות והתוספות קנו אותי) אבל פה המקום לומר שיש הבדל משמעותי מאוד בביצועים של שני הרכבים וזאת על-אף שהפיקנטו בעלת נפח מנוע זהה וקלה יותר במשקל.

קודם כל, אם בסוזוקי אלטו 30 ליטר היו מספיקים ל-510-530 ק"מ אז בפיקנטו הנורה נדלקת כבר ב-450 ק"מ.

יש לציין שהדרך שבה אני נוסע היא אותה הדרך, אותה המהירות ואותן השעות אך צריכת הדלק היא שונה מהותית ולדעתי קיה מסתכנת פה בהטעייה מאוד משמעותית בפרסומים שלה.

יש הרבה יותר הרגשה של "לא מספיק" בכל הקשור לעוצמת המנוע - אם האלטו הייתה זריזה בתגובות ובהאצה (למשל ברמזורים ובעליות) אז הפיקנטו נותנת לך להרגיש שהמנוע 1000 קצת קטן עליה, גם בעליות המתונות צריך להוריד הילוך או שניים בכדי לשמר מהירות של 90-100 קמ"ש בשער הגיא על כביש 1.

עוד דבר מעט מעצבן הוא העובדה שרכב נמסר ללא ספרות רכב, אין ספר רכב אלא רק ספר טיפולים, נראה שמאחר וקיה מתמודדים עם דגם חדש הם לא סיימו לתרגם את הספר - מוזר אבל עובדה...

בכל מקרה, בשורה התחתונה, ללא ספק זהו הרכב הכי מאובזר ונח בקטגוריה אבל מבחינת ביצועים ודלק הגירסא הידנית נמצאת מאחור וחבל...

ההבדל שאתה מרגיש זה ההבדל בתיבת ההילוכים כי בכל הקשור למנוע עצמו, הוא טוב מזה של האלטו במיוחד בסל"ד גבוהה ונעים יותר לשימוש. לפיקנטו תיבת הילוכים ידנית טובה בפעולתה, אך עם בחירה לא נכונה של יחסי העברה. יש בור רציני בין הילוך ראשון לשני וההילוכים הרביעי ובמיוחד החמישי הם הילוכי יתר מובהקים כך שבאמת כל פעם שרוצים להאיץ קצת בעליות צריך לרוב לרדת לשלישי. באחד ממבחני הרכב שהיה כאן קישור אליו (אתר קארטיוב אם אני לא טועה), עלה הנושא הזה.

יחסי העברה קיה פ:

1:3.727

1:1.894

1:1.192

1:0.853

1:0.719

יחסי העברה אלטו:

1:3.454

1:1.904

1:1.280

1:0.966

1:0.815

ההספק דומה וניתן לראות בברור את הבור של הפיקנטו בין ראשון לשני וודאי מול האלטו וכן את יחסי העברה הארוכים בהילוך 4-5. מצד אחד זה תורם לחיסכון, אבל מתאים רק לנהגים מאוד מאוד רגועים עם סבלנות בהאצות ולכן מה שקורה בפועל הוא שנהגים שרוצים קצת יותר קצב, יורדים להילוך 3 וכך נפגעת צריכת הדלק.

לגבי הנורה, יש מינימום חובה ליתרת המיכל אבל אין מקסימום ובקלות יכול להיות הבדל של 2-4 ליטר ברזרבה של המיכל בין הרכבים. וצריכת הדלק, תמתין לפחות עוד כמה מיכלים עד שהמנוע "יתלכלך" כמו שצריך ויגיע לצריכה מיטבית.

פורסם

אגב, אני חייב להוסיף שמבחינת המנוע הוא הרבה יותר driver friendly - אם באלטו היה מספיק שתשחרר קצת יותר מחצי את הקלאצ' אז האוטו היה נכבה - אז בפיקנטו היא הרבה יותר "סבלנית" (במישור המנוע אפילו מצליח למשוך את האוטו בלי גז).

לגבי ההרצה שדיברו עליה - בסניף אשדוד לא אמרו על זה מילה ומאחר ואין ספר רכב אז גם לקרוא אין איפה...

האם יש עוד המלצות להרצה חוץ משינויים במהירויות ובסל"ד (3000-4000 סל"ד) ונהיגה רגועה יחסית?

פורסם
ההבדל שאתה מרגיש זה ההבדל בתיבת ההילוכים כי בכל הקשור למנוע עצמו, הוא טוב מזה של האלטו במיוחד בסל"ד גבוהה ונעים יותר לשימוש. לפיקנטו תיבת הילוכים ידנית טובה בפעולתה, אך עם בחירה לא נכונה של יחסי העברה. יש בור רציני בין הילוך ראשון לשני וההילוכים הרביעי ובמיוחד החמישי הם הילוכי יתר מובהקים כך שבאמת כל פעם שרוצים להאיץ קצת בעליות צריך לרוב לרדת לשלישי. באחד ממבחני הרכב שהיה כאן קישור אליו (אתר קארטיוב אם אני לא טועה), עלה הנושא הזה.

יחסי העברה קיה פ:

1:3.727

1:1.894

1:1.192

1:0.853

1:0.719

יחסי העברה אלטו:

1:3.454

1:1.904

1:1.280

1:0.966

1:0.815

ההספק דומה וניתן לראות בברור את הבור של הפיקנטו בין ראשון לשני וודאי מול האלטו וכן את יחסי העברה הארוכים בהילוך 4-5. מצד אחד זה תורם לחיסכון, אבל מתאים רק לנהגים מאוד מאוד רגועים עם סבלנות בהאצות ולכן מה שקורה בפועל הוא שנהגים שרוצים קצת יותר קצב, יורדים להילוך 3 וכך נפגעת צריכת הדלק.

לגבי הנורה, יש מינימום חובה ליתרת המיכל אבל אין מקסימום ובקלות יכול להיות הבדל של 2-4 ליטר ברזרבה של המיכל בין הרכבים. וצריכת הדלק, תמתין לפחות עוד כמה מיכלים עד שהמנוע "יתלכלך" כמו שצריך ויגיע לצריכה מיטבית.

נחכה, נראה ונדווח :)

פורסם

לאחר עיון בדף הפייסבוק של אלטו, ניתן לראות שיש די הרבה אנשים שצריכת הדלק שלהם סביב 1/15. יחד עם זאת קיימים גם כאלו שהצליחו להוציא 1/20. או כמו שרבים וחכמים ממני אמרו הכל תלוי באופי הנהיגה ובתנאיי הדרך.

אני כמו רבים שרכשו פיקנטו מקווה שנתוני הצריכה ישתפרו.

• תוכן חדש...