Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב לתופעה , כשאני בנסיעה ומשלב לניו-טרל הטורים עומדים על 1500 סל"ד בערך ב 90 קמ"ש ,

וכשאני נוסע במהירות של כ- 60 קמ"ש הטורים עומדים על 1300 סל"ד בערך ,

בקיצור ,ככל שמהירות הרכב יורדת כך גם הסל"ד , ולהזכירכם -בניו-טרל !

וכשהרכב עומד, הטורים עובדים בסרק ,בצורה סבירה כ- 800 סל"ד.(שזה סבבה מבחינתי)

זה אמור להיות ככה?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקי, בלבלתם אותי...

אבהיר שנית את כוונתי.

בזמן נסיעה על 80-90 קמ"ש אני משחרר את הידית הילוכים לניוטרל.

הסל"ד יורד ל1500. ככל שהמהירות יורדת משם גם הסל"ד יורד עד שהוא נעמד על 800 סל"ד בזמן שהאוטו בעצירה מוחלטת.

האם התופעה תקינה? כי לכאורה הורדה לניוטרל אמורה להוריד את הסל"ד ל800 גם בזמן שאני במהירות גבוהה שהרי 'הגיר מתנתק מהמנוע' (כך לימדוני לפני הרבה שנים לבחינת התיאוריה).

אודה למי שיוכל להבהיר לי את הנושא. (או באם יש בעיה ברכבי- אשמח לפתור אותה לפני שהיא מתעצמת לבעיות נוספות).

תודה רבה לכל המגיבים והעוזרים!

פורסם

מאוד לא מומלץ לשלב לניוטרל במהירויות כאלה מכיוון שזה פחות בטוח וגם מכיוון שצריכת הדלק עולה יותר מאשר אם תשחרר את הדוושה עד הסוף.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תודה על העצה, אני משתדל שלא להרבות לשלב לניוטרל במהירויות גבוהות.

תודה שהארת את עיני לעובדה זו שלא ידעתי שתצרוכת הדלק עולה בשילוב לניוטרל במהירות גבוהה. אשמח אם תוכל גם להסביר על זה קצת, ייתכן שזה קשור גם לתופעה שאני חווה ובעקבותיה פתחתי את שרשור זה, ואם אתה מבין בעניין אשמח אם תוכל להביע דעתך גם לנושא המקורי:

האם יש בעיה ברכבי או שהתופעה טבעית לחלוטין?

תודה רבה על התגובה.

פורסם

כידוע לי בכל רכב (ידני) ברגע שמעבירים לניוטרל מכל מהירות שהיא, סיבובי המנוע אמורים לרדת למצב סרק ולא להישאר גבוה ולרדת במיקטעים למיניהם אלא אם כן יש אצלך מנגנון כלשהוא שאני לא מכיר.

לגבי העניין של תצרוכת דלק טובה יותר כאשר הילוך משולב הוא בעיקבות העובדה שסיבובי המנוע מושפעים גם מתנועת הגלגלים וכאשר עוזבים את דוושת הגז כדי לרדת במהירות, הגלגלים (והגיר) הם אלה שקובעים את סיבובי המנוע ובאותו הרגע לא עובר דלק במזרקים ואילו כאשר מעבירים לניוטרל אז כאשר מחוג הסל"ד יירד למינימום (סרק) המזרקים שוב ייכנסו לפעולה על מנת לשמור על סיבובי מנוע תקינים וסדירים ועל רכב מונע שזה בעצם מה שיגרום לצריכת דלק מוגברת.

מקווה שהבנת את העניין...

:)
פורסם

כמוני כמוך לא מבין בזה רק ממה שקראתי פה באתר (תעשה חיפוש תמצא) הבנתי שבשילוב לניוטרל בעצם ישנה צריכת דלק סטנדרטית ואילו אם משחררים את הדוושה עד הסוף צריכת הדלק היא אפסית מכיוון שהמנוע מסובב את הגלגלים ולא ההיפך. לגבי "התקלה" שלך אין לי שמץ של מושג.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

במהלך נסיעה הוצאת הילוך ושיחרור לסרק אכן גורמת למחוג הסל'ד "לצלול",

אך לא הישיר לסל"ד הנמוך ביותר אלה בהדרגתיות קטנטנה לקראת הסל"ד שהמנוע (מדויק יותר המנוע צעדים) עובד בו בסרק (במקרה הזה - 800)

הירידה היא הדרגתית בהתאם לירידת המהירות עד רגע בו הסל'ד והרכב נעמדים במקומם יציבים.

לפחות כך גם זה היה בשני הרכבים הראשונים שקניתי בחיי בתקופת הוצאת הרישיון :wink:

פורסם

אוקי, תודה לכם על התגובות עד כה.

האם יש פה מישהו שבבעלותו רנו מגאן ידנית ויכול לומר לי האם התופעה מתרחשת גם אצלו?

vogivog, במידה ואין אצלי מנגנון יוצא דופן שאינך מכיר, מה לדעתך יכולה להיות הבעיה שגורמת לתופעה זו?

פורסם

אם אני לא טועה ,כאשר אתה במהירות גבוהה ומעביר לניוטרל ,המנוע עדיין משאיר את הטורים יחסית גבוהה לניטורל כדי שאם במקרה הצורך (בלימה חזקה) עדיין יהיה לחץ במערכת.

פורסם
אם אני לא טועה ,כאשר אתה במהירות גבוהה ומעביר לניוטרל ,המנוע עדיין משאיר את הטורים יחסית גבוהה לניטורל כדי שאם במקרה הצורך (בלימה חזקה) עדיין יהיה לחץ במערכת.

בסרק אין מספיק לחץ?

פורסם

לאיזה לחץ אתה מיתכוון?

:)
פורסם
בסרק אין מספיק לחץ?

ישנו אבל נמוך למדי, ביחס ל 800 סיבובי מנוע. (שבדר׳כ נהוג בעמידה במקום)

• תוכן חדש...