Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאיזה לחץ אתה מיתכוון?

אם הבנתי נכון את כוונתו של חגי, הוא מתכוון ללחץ שהבוסטר מפיק מסעפת היניקה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מישהו עם רכב ידני מודרני ,יכול לאמת את התופעה כ-נורמלית.

נראה לי מוזר שחברה (להלן רנו) , תתאים את מערכות הרכב לצריכת דלק מוגברת , בשימוש שאינו אופייני כלל לנסיעה (נסיעה בניוטרל) :idea::?

פורסם

קודם כל תודה לכולם על כל התגובות עד כה.

שנית, כפי שרביד כתב לפני, האם יש מישהו בעל רנו מגאן ידנית מהשנתונים הנ"ל שיכול לאמת לי האם זה קורה גם אצלו?

תודה רבה לכולכם.

פורסם
אם הבנתי נכון את כוונתו של חגי, הוא מתכוון ללחץ שהבוסטר מפיק מסעפת היניקה.

הבוסטר מפיק לחץ מסעפת היניקה רק בעת לחיצה על הבלם, ואז למרבה הפליאה התת לחץ השורר בסעפת היניקה הוא גבוה יותר בסלד נמוך עם עזיבת דוושת התאוצה וסגירת המצערת, מאשר בעת לחיצה על המצערת, בעת לחיצה מקסימלית על דוושת התאוצה.

כפי שציינו קודמי מעבר לניוטרל בנסיעה מסוכן, לא בטיחותי, ולא חוסך בדלק, ואילו גלישה במורד בהילוך משולב, בתיבת הלוכים אוטומטית או ידנית, גורמת לצריכה אפסית של דלק.

נושא שנדון עשרות פעמים בעבר וניטחן עד דק, וחוזר שוב לאוויר עם בוא הקיץ, השרב, הלחות והיתושים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אבל אף אחד לא ביקש לחסוך בדלק.

סה"כ שאלו אם המקרה תקין?

כמו שידוע לי מצב זה אינו תקין ובזמן ניתוק הגיר מהמנוע ע"י העברה לניוטרל או ע"י לחיצה על דוושת הקלאצ' סיבובי המנוע אינם מושפעים כלל מהגיר כך ששעון הסל"ד אמור לגלוש כלפי מטה ולעמוד על מצב סרק.

:)
פורסם

מה קורה במהירות גבוהה כאשר לוחצים לפתע על דוושת הקלאצ' בלי קשר להעברה לניוטרל ופשוט מחזיקים על קלאצ' לחוץ? האם עדיין יורד שעון הסל"ד עם מיקטע באיזור ה-1500 סל"ד? או שהוא יורד חלק עד למטה והבעיה היא רק בהעברה לניוטרל ?

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

"המצב" הזה תקין בהחלט ואחראי לו חיישן מהירות הרכב (VSS).

אין קשר לצריכת בנזין מפני שבמצבים מסוימים כאשר פרמטרים מסוימים נפגשים לאורך זמן מוגדר מופסקת פעולת המרססים ואייתם הספקת הבנזין למנוע .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיישן זה חש את מצב גל ארכובה ונקודת נמ"ע (נקודה מתה עליונה) לצורך חישוב סל"ד המנוע. על פי נתונים אלה המחשב מתאם את נקודת ההזרקה, את נקודת ההצתה, ואת משך זמן ההזרקה. שינויים אלו נעשים לפי מהירות המנוע.

פורסם

אם עפ"י גל הרכובה, אז כאשר "מנתקים" את המנוע מהגלגלים, גל הרכובה אמור להסתובב כסרק ולא כסל"ד של 1500 וכדומה.

ודרך אגב , לעניין מצב "ירידה" ברכב כאשר הילוך משולב ,עפ"י דבריכם אין ריסוס דלק, כי הגלגלים מסובבים את המנוע, אז משמע שאם אשלב למהלך סרק, המנוע אמור להיכבות מייד -כי אין ריסוס ויש התנגדות תמידית של המנוע עקב הדחיסה.

פורסם

לא נראה שמישהו הצליח להבין מה הבחור כתב.

להלן הנתונים מחדש:

א. נסיעה ב 80 קמ"ש בהילוך רביעי

ב. לחיצה על קלאץ' ומעבר לניוטרל

ג. הרכב לא מתייצב על סרק אלא על 1500 סל"ד

ד. בלימה עד 50 קמ"ש (אנחנו עדין בניוטרל)

ה. הסל"ד יורד ל 1300.

היום בדקתי בשירוקו (ידנית) ולא ראיתי תופעה כמו שתיארת. אתה מתאר מצב שהמחשב ממשיך להזריק דלק מוגבר בשביל לשמור על הסל"ד גבוה יחסית למהירות - למה? לא ממש ברור לי.

אני חושב על 2 אופציות:

א. שילוב קל יותר להילוך

ב. תמיכה במערכות כמו היגוי ובלימה שיעבדו תחת לחץ מוגבר יותר במהירויות גבוהות יותר

• תוכן חדש...