Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מצ"ב טפסי הרישוי והליקויים, מספר שאלות ברשותכם:

1. טמפ' המנוע 122 מעלות - איך ייתכן ? שעון החום היה זז בין 80 ל 92 (והוונטה עבדה כשצריך) - איך בכלל הם יודעים מהי טמפרטורת המנוע ?

2. מה אומרים הערכים ? האם החריגה ב CO ובלמדא, קשורה לחור שהתגלה בצינור האגזוז ?

3. לגבי עוצמת הפנסים - העדשות לא ממש עכורות, ראיתי גרועות יותר. האם הפתרון הוא ליטוש או שמא החלפת נורות ?

תודה מראש, אריאל.

תמונה.jpg

תמונה 001.jpg

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אוקיי פתרון לגביי CO הגבוה

לפני הבדיקה להוסיף על רבע מיכל את K44 זה תוסף דלק שמנקה שמפחית את הזיהום ומשפר את צריכת הדלק

ושעות ספורות לפני הבידקה לתת מכות של 4500 סל"ד על ניוטרל כמה פעמיים וזה אמור לפתור לך

עכשיו היגיון מאוחרי זה פשוט יש חיישן שנקרא אקלנקי משהו כזה לא זוכר בדיוק

והוא אחראי על הזיהום עכשיו כנראה אצלך באוטו רכב שאני מנחש לא חדש.. החיישן הזה עייף וצריך להעיר אותו על ידי מכות על דוושט הגז בגודל של 4500 סל"ד כמה פעמיים ממש לפני הבדיקה .

בשביל שהחיישן יעבוד ביעילות יותר.

פורסם

אז לצורך העניין, להתחיל מתיקון החור באגזוז ולהמתין עם הוספת תוסף ?

מה לגבי הפנסים ?

פורסם

התחל עם הטיפול באגזוז, אם זה חור קטן ניתן לרתך.

האמת שאף פעם לא הייתה לי בעיה עם פנסים משום שאצלי הם מזכוכית, בפיג'ו זה פלסטיק אז אני מאמין שהבעיה היא שהפנס דהוי ולכן עוצמת האור פוחתת, אם כן אז בצע את החידוש פנסים כמו שהעלו לפורום לפני מספר ימים.

אגב, עשית טסט בכפר סבא?

קובי

פורסם
אז לצורך העניין, להתחיל מתיקון החור באגזוז ולהמתין עם הוספת תוסף ?

מה לגבי הפנסים ?

לי גם היה חור באגזוז, ופשוט שמו גומייה שעלתה לי 40ש"ח כולל עבודה מסביב לחור.

זה החזיק כמה שנים טובות.

פורסם

הטסט במכון יד יצחק בראש העין.

מה לגבי התייחסות לסעיף הטמפרטורה ?! - איך יכול להיות 122 מעלות ?! - איפה נמצא הבחון שבודק אצ הטמפרטורה ?

פורסם

1. סדר את החור באגזוז.

2. בדוק אם הנורות בפנסים "יושבות" בצורה נכונה ולא עקומות. אם הן עקומות, פרק אותן והרכב מחדש כראוי. במידה והן מורכבות כראוי, לטש פנסים וחזור לטסט - לא לפני שאתה מטפל בנושא החור באגזוז ודואג להגיע למכון רישוי אחרי שנסעת באוטו כמה דקות, רצוי בטורים גבוהים מהרגיל (ואם יש לך אפשרות, פתח מצערת למקסימום בזמן האצה - עד כמה שהכביש והתנועה מאפשרים).

גם אני עשיתי טסט ל 306 לפני חודשיים ב"יד יצחק" בראש העין והם היו מעולים. היחס והשירות היו יוצאים מן הכלל ובד"כ גם על ליקויים זניחים הם לא ממהרים להכשיל. בהחלט ממליץ עליהם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק בוקר טוב.

תאמין או לא, בהשראתך, אתמול בערב ביצעתי ליטוש פנסים בעצמי ל 306 שלי (ראיתי את התוצאות אצלך וזה תמרץ אותי).

בקשר לאגזוז, בבוקר אסע לוויקטור מפ"ת, שמעתי עליו ביקורות טובות.

האם במכון אגזוזים ישנה אפשרות לבדוק את רמת ה CO ותפקוד הלמדא ?

לגבי שימוש בתוסף, אני מעדיף לקנות במכון הרישוי - כי ככה הרכב בטוח יעבור את הבדיקה...

אריאל.

פורסם

אתה סתם מתרגש מכלום, תקן את החור באגזוז והרכב יעבור את הבדיקה בלי שום תוסף מעבר לזה לשום מכון בדיקה אסור למכור תוספים מהסוג הזה. דבר השני הטמפ' מנוע שהם בודקים הם לא באמת בודקים במנוע סתם מקרבים את החיישן לאיזו נורה או משהו כזה.

פורסם

טוב אז ככה, הרכב עבר טסט.

החור באגזוז תוקן, הפנסים לוטשו, ושמתי תוסף.

למה שמתי ?! - כי הלכתי למכון אחרי תיקון האגזוז והיה ערך CO גדול.

שמו לי תוסף מיוחד בעלות של 150 שקל ל 1 ליטר, נסעתי תוך כדי "התגרזנות" על 4500 סל"ד ולאחר מכן נמדד CO נמוך מאוד.

בטוב ליבי, טסטי חזרה למכון, ומה עכשיו ?!שוב פעם לא עובר את בדיקת הזיהום אוויר, ושוב ערך CO גבוה, ושוב הטמפרטורה לא תקינה 124 מעלות !!!

אמרתי לבוחן שלדעתי יש פה תקלה במכשיר, הרי ה CO נמדד במכון והיה נמוך מאוד, שעון החום באוטו מראה על 90 - הדבר לא ייתכן, מצידי להיבחן ע"י מכונה אחרת, רק לא זו שנמצאת במסלול הזה דווקא.

הוא ראה שאני נחוש, בדק שוב ושוב ובסופו של דבר הרכב צלח את בדיקת זיהום האוויר.

חברים, לו רק הייתי נחוש בדעתי בבדיקה הראשונה, הייתי מוכיח לו שיש לו בעיה עם המכונה - לדעתי, היא צריכה כיול.

• תוכן חדש...