Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע מה אתכם אבל אני ראיתי בתל אביב לפני כשנה STI משטרה. עם צ'קלקות והכל.

לא ראית ניידת אלה ראית רכב פרטי של מתנדב משועמם שחי בסרט... לעתים הם מקבלים אישור להפעיל רכב פרטי ומדובר במתנדבים מהזן "הנחות" ביותר, קרי מתנדבי משמר אזרחי שאחראים על סיורים בשכונות למניעת פשיעה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר שלי הוא מתנדב ופעם באמת נתנו לו לעשות סיורים באוטו שלו - טויוטה קורולה אך ללא כיתובי המשטרה.

הSTI היתה עם צ'קלקה (הגדולה והארוכה) למעלה וכיתובי משטרה בצדדים עליה.

וכן זאת היתה STI. רעש הפריקה החזק הוא זה שהסב את תשומת ליבי לאוטו ואז ראיתי שזה אשכרה רכב משטרה.

Renault clio RT 1994

פורסם

יכול להיות שזה רכב של השיטור העירוני (או בשמם האמיתי פקחים משועממים)

הם מישום מה אוהבים להרגיש את עצמם שוטרים, ומרגישים את עצמם צ'אק נוריס,

לא ראית ניידת אלה ראית רכב פרטי של מתנדב משועמם שחי בסרט... לעתים הם מקבלים אישור להפעיל רכב פרטי ומדובר במתנדבים מהזן "הנחות" ביותר, קרי מתנדבי משמר אזרחי שאחראים על סיורים בשכונות למניעת פשיעה.

יש לי אחד כזה בשכונה שמרגיש את עצמו השריף של העיירה, היה תקופה שבכלל הוא לא נתן לנו לחיות נורמאלי

וגרם לנו לשנוא את המשטרה, בחור מפגר עם טויוטה קרינה לבנה מפוצצת מהבהבים כחול-אדום "סמויים" (עאלק)

בגריל, בשמשה האחורית, בתוך בתי הפנסים, אוהב להיטפל לילדים שמשחקים כדורגל, אוהב להבהב לכל השכונה

עם הפנסים בגריל, ובגדול טיפוס די מתוסכל ומעיק, העיקר למנוע גניבה של סמלים יקרים של אבארט הוא לא הצליח!

מתנדב לתפארת מדינת ישראל! וחלאת המין האנושי בהתגלמותו, טפיל שלא ברא שטן,

TT שאלה לי אליך בתור שוטר - למה המשטרה נותנת סמכות לאנשים כאלו ואישורים להתקין מהבהבים

למיניהם על רכב אזרחי לחלוטין?

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אין שום אישור כזה. האישור שניתן הוא לרכבים פרטיים רק למשך הסיור שהוגדר מראש ע"י מפקד בסיס המתנדבים שלהם. בד"כ זה למשמרת של כמה שעות שבסופה הם חייבים להוריד מהרכב את כל הסממנים של משטרה ולא להפעיל אותם. במידה וישנה תופעה עם אדם מסוים תפנה לתחנת משטרה בצירוף מספר הרכב ותגיש תלונה. הוא יוזמן לחקירה ויועף מההתנדבות. במקרה חמור גם ייפתח לו תיק פלילי. יש המון מתנדבים מעולים שתורמים המון מהחיים הפרטיים שלהם לטובת הכלל והמשטרה, אבל יש כאלה עם בעיות נפשיות שגורמים לנזק תדמיתי נוראי למשטרה.

פורסם
במקרה חמור גם ייפתח לו תיק פלילי. יש המון מתנדבים מעולים שתורמים המון מהחיים הפרטיים שלהם לטובת הכלל והמשטרה, אבל יש כאלה עם בעיות נפשיות שגורמים לנזק תדמיתי נוראי למשטרה.

על אנשים מהסוג הזה אני מדבר,

אני יודע, טמבל אחד מלכלך על כולם, ויש לי חברים שמתנדבים בכל מיני יחידות התנדבותיות של המשטרה,

ואני יודע בדיוק מי הם והם תורמים המון! (יחידות ג'יפים, מתנ"א, צוללנים, וכ"ו) - הבעיה עם המתנדב הספציפי

הזה, שהשתן עלה לו למוח נקודה, (וסליחה על הביטוי) והוא מלכלך על כל המשטרה כגוף, לדעתי כדי שיהיה

"אימפאקט" אמיתי צריכים להתארגן כמה שכנים ולהגיש נגד אותו אחד תלונות ברצף, מי נתן לו סמכות לעשות חיפוש

על הילדים של השכנה שלי? מי נתן לו סמכות לבקש מנערים תעודות זהות? ס"ה מאבטח של בית חולים, שגם

מתנדב במשטרה, תמיד מזדהה כשוטר, תמיד עם האקדח על החגורה בצורה בולטת, תמיד יש לו בכיס בצורה

בולטת את הכובע הכחול עם הכיתובים הזוהרים, בקיצור טיפוס שעלה לו יותר מידי לראש ההתנדבות,

TT תודה על היעוץ, אני אדבר עם השכנים, ואם זה אכן מה שיגרום להם להעיף אותו ולהחרים לו כל זיהויי משטרתי

או דמוי משטרתי, אני בשמי או בשם שכניי אודה לך מאוד!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

שמעתי פעם שבדקו את זה בפועל : מאזדה 6 מול B4 משטרתית, ה6 שמרה על כבודה.

אגב אאל"ט היה פעם ניסיון של המשטרה לרכוש כמה רכבים מהירים לצורכי מרדף, למיטב ידיעתי המיזם נגנז. מה שכן אולי בכל זאת הצליחו להכניס STI אחת או שתיים לשירות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כל מה שנקרא זרועות הבטחון מקבל את כלי הרכב ממכרזים מול היבואנים של מינהל הרכב שקשור חזק לגורמי הרכש באותו ארגון.

בדרך כלל רק המחיר קובע, ולא משנה מה תכונות הרכב, אבזור או התאמתו לצרכים. למקרים ספציפיים מותאם הרכב הרצוי, אבל אלו חריגים במספר קטן מול כל הרכש של המדינה, ופה המשטרה מקבלת, כנראה, את החלק היותר קטן.

אם יש יוזמה אישית/מקומית של מישהו לשפר - זה בנוסח "לא ראינו לא שמענו". לתת פורקן וכייף לחברה בסדנה ולמי שנוהד. ובדרך כלל באמת מגיע לו כמה רגעים של הנאה בנהיגה.

אגב דו"חות: היה לפני כמה שנים, באזור העמקים הצפוניים, מקרה של שוטר שעשה דו"ח על מהירות לשוטרים בניידת. תסכימו איתי שקשה להגיד בגלל זה שאין להם חסינות. צריך לשמור על החוק, בודאי, אבל...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

הניידות המשטריות הן גרסאות סטנדרטיות שחוטות. אחרי חצי שנה הרכב נראה כאילו עבר עליו מכבש.

אם נהגי ליסינג מתעללים ברכבים שלהם, שוטרי ישראל עולים עליהם בהרבה.

השיפור היחיד שהן עוברות הוא במערכת החשמל, כדי לתמוך באורגן האורות שעל הגג ובמזגן, גם כשהרכב עומד הרבה זמן.

פורסם
הניידות המשטריות הן גרסאות סטנדרטיות שחוטות. אחרי חצי שנה הרכב נראה כאילו עבר עליו מכבש.

אם נהגי ליסינג מתעללים ברכבים שלהם, שוטרי ישראל עולים עליהם בהרבה.

השיפור היחיד שהן עוברות הוא במערכת החשמל, כדי לתמוך באורגן האורות שעל הגג ובמזגן, גם כשהרכב עומד הרבה זמן.

מה הקשר בין נהג ליסינג לשוטר שטח?! נהג בליסינג נוסע מביתו עם החנייה התת קרקעית אל חברת הליסינג עם החנייה התת קרקעית כך שרוב היום הרכב נח לו מנומנם וממתין לנסיעה הקצרה הביתה וחזרה. שוטר לעומת זאת משתמש ברכב 24/7 רץ בין ארועים,מרדפים,מעצרים אלימים, וכי"וב... אין בכלל בסיס להשוואה בין המשימות של שתי קבוצות הרכבים.

פורסם

לחלק מהניידות יש מגן גחון אספיר.

האוקטביות מגיעות ברמת הגימור הבסיסית (אמביאנט) עם מנוע TDI 1.9 וגיר DSG-6. רכב מצוין וחזק מאוד שעושה עבודתו נאמנה בהתניידות זריזה בין אירועים וגם למרדף וחצי שבכלל מתנהל פה בארץ. כמובן שיש לציין שאחרי 350,000 ק"מ רוב המכוניות לא שורדות ומדובר ברכב אמין ביותר שעובד 24/7 ולא נח אלא רק לטיפולים במוסך.

ולגבי דו"חות - יש מספיק נשמות טובות שחייבות להציק ו"לתפוס" שוטרים על "עבירות" תנועה.

Kenworth Man - בבקשה לא להכליל. יש מתנדבים שעושים עבודת קודש שאין כמותה, שהרבה אנשים מוקירים להם תודה על פעילותם - לרבות אזרחים.

לגבי אותו אחד שאוהב "להציק" לילדים שמשחקים כדורגל, אף אחד לא בוחר את האירועים ולפעמים האירועים שמגיעים מהמוקד כוללים ילדים שמשחקים כדורגל ומפריעים. לא אלה האנשים שמפריעים לי בתור מתנדב ובקרוב גם בתור שוטר חובה.

גם אני נשלח לכאלה אירועים מתוך שמירה על הכבוד שלהם ושלי ומדבר איתם בגובה העיניים. כל אחד מתנדב מסיבותיו האישיות ולכן ההכללות האלה לא במקום. המקרה שגרם לי להתנדב ולתרום הוא שפשוט גנבו רכב מתחת לעיניים שלי והרגשתי שאני חייב לעשות מעשה, והאמת היא שיש השגים בתחום. גם גיליתי התנדבות שהיא מעניינת ומספקת בחברה טובה עם שוטרים מעולים!

אני עובד ויוצא לסיורים גם עם מתנדבים אחרים וגם עם שוטרים ואף פעם לא "תופס תחת" או עושה דאווינים על אף אחד.

אגב, בקרוב לא באמת תוכל לדעת מי מתנדב ומי לא, מאחר והתכנית החדשה היא לצמצם משמעותית את מצבת כוח האדם (מוגבל לבערך 30 איש בבסיס גדול) בבסיסים של המשא"ז ובהמלצת המב"סים והוועדה המיוחדת רק הטובים ביותר יעברו למדים מלאים ויחול איסור על עבודה ברכב פרטי.

לא כולל כמובן את מתנדבי הבילוש / ימע"ן / ימע"ר וכו'...

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

• תוכן חדש...