Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל זה משהו שקורה במוסכים , המוסך נתקל בעניין שדורש התייחסות חדשה, אישור לקוח או רוצים להציג ממצאים ותקלות, הלקוח מתלווה למנהל עבודה או יועץ שירות לתוך שטח העבודה ומקבל הסבר חזותי מה עומד על הפרק.

זה נעשה כמובן בלווי עובד מוסך, אשר מודע לסכנות הטמונות ללקוח בסביבה זו, זה יבחר נתיב בטוח אל הרכבו ויבקש מהמכונאי להפסיק את עבודתו עד לסיום התהליך.

לדוגמא, אם שטח העבודה מוכתם בשמן עקב פירוק תיבת הילוכים, המלווה ימתין עד לניקוי המקום מכתמי השמן בטרם יגש יחד עם הלקוח.

אולי זו השעה המאוחרת, אבל לא כ"כ הבנתי מה ניסית להעביר.

אתה טוען שבכל פעם שלקוח ירצה להיות ליד רכבו בעת הטיפול, הוא צריך ליווי של מנהל וכשהוא יהיה שם המכונאי שעובד על הרכב יפסיק לעבוד?

למה?! איפה השקיפות בעבודה? איפה זכות האדם על רכבו? :-D

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לומד כרגע הנדסאים, לפני כשבועיים(לפני חופשת פסח) סיימתי קורס בטיחות במוסכים, בו יש הוראות וחוקים ברורים להתנהלות המוסך.

כמו שכבר נאמר, אסור לבעל הרכב להיות בכל איזור הליפטים, אלא לשבת בחדר המתנה.

"אדם שאינו עובד המוסך, עליו לשהות במקום מוגדר והמיועד לכך כגון חדר המתנה, אין להרשות לו לשהות בשטח העבודה במוסך"

אני לא בא להצדיק את אמנון או שאר המוסכים שמתעלמים מכך, אני רק מציין את הדברים כפי שהם כתובים בחוק.

קובי

פורסם
בהחלט לקחת את האנלוגיה רחוק, אבל אם כבר, אז נשאר באנלוגיה. לא הייתי נכנס לחדר ניתוח, בדיוק כמו שלא הייתי נשאר ליד המוסכניק אם היה נגיד צריך להחליף רינגים. אבל טיפול שיגרתי (נגיד חיסונים), כן בהחלט. ושוב זה שאני מתעניין במה שהמוסכניק עושה לא אומר אני שוליה שלו, אני לא מתכוון לעבוד איתו, אז הסיכון שלי להיפצע נמוך משמעותית. הסיכון הראלי היחידי הוא בהחלקה על כתם שמן.

יש לי ילדים ואני לא רואה בשום מצב ולעולם את הרכב שלי כילד נוסף, אז מבחינתי את האנלוגיה, אתה הוא זה שלקחת רחוק.

ומה בדיוק יש בעבודה על רינגים של מנוע ועבודה של בלמים? דווקא בעבודה היותר חשובה ופשוטה הייתי מעדיף שתתרחק מבעל המקצוע ותן לו להיות מרוכז.

ולקוח כאשר מרשים לו מתחיל פתאום להגיש כלים למכונאי, עוזר לו להחזיק בורג, מביא לו מהפינה של המוסך את הג'ק גירים וכדומה, ראיתי את הדברים האלו קורים!

פגיעת לקוחות...הממ, תן להזכר בחלק מהדברים שנתקלתי בהם חוץ ממה שכתבי כבר למעלה, היה לקוח שעלה לפמפם בדוושה של הבלם כדי שהמכונאי יוציא אויר מהמערכת, הרכב נפל מהליפט והלקוח נפצע קשה מאוד.

לקוח עבר באיזור ליד שולחן עבודה שעל המחלציים בקצה היה תפוס מסרק הגה מפורק, בית המסרק הערום היה חד בקצהו ופצע את בטנו של הלקוח.

יש עוד, אני אזכר במקרים ואכתוב לך שהם יעלו לי בראש.

אולי זו השעה המאוחרת, אבל לא כ"כ הבנתי מה ניסית להעביר.

אתה טוען שבכל פעם שלקוח ירצה להיות ליד רכבו בעת הטיפול, הוא צריך ליווי של מנהל וכשהוא יהיה שם המכונאי שעובד על הרכב יפסיק לעבוד?

למה?! איפה השקיפות בעבודה? איפה זכות האדם על רכבו? :-D

לא, בהחלט לא הבנת נכון. לא כל פעןם שלקוח רוצה מלווים אותו, אלא כל פעם שמוסך חושב שזה צריך לעניין את הלקוח וייטב כי יראה במו עיניו את האמור, מלווים אותו לרכבו.

פורסם

טוב אז אסור לבעל הרכב לעמוד קרוב לרכב , אז איך יודעים שהוחלפו חלקים בטיפול רגיל כמו פילטר מקורי , שמן מתוצרת טובה וכו'?

במוסך רושמים בקבלה את החלקים והשמנים ,בעבר לאחר טיפול לא הוחלף אצלי ברכב פילטר דלק ובקבלה היה כתוב שכן הוחלף (פילטר דלק למאזדה 3 200 ש"ח).

כך מתחילים הויכוחים .

ברכב קודם מסוג רנו הרכב הוכנס למוסך מורשה מוסך רייך בבני ברק להחלפת דוד אגזוז אחורי למקורי,השארתי את הרכב ובסוף היום הרכב חנה בחוץ ולקחתי את הרכב בשעות הערב כשהיה חושך, בבקור בדקתי מתחת לרכב והדוד לא היה מקורי אלא דוד של המשתיק חויבתי ב800 ש"ח על דוד מקורי.

לאחר שיחה וויכוח עם מנהל המוסך הגעתי למוסך והרכב הורם על ליפט והתחילו סיפורים שונים להצדקת הנושא , לבסוף מנהל המוסך היצדיק אותי ואמר שהדוד לא מקורי וקיבלתי זיכוי של 500 ש"ח.

יש מוסכים לא אמינים ומכן הרצון של האנשים לעמוד לצד הרכב.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

כל התובנות לגבי אי שהיה ליד הרכב , נכונות אולי למדינת מושלמות , ולא למציאות הישראלית .

- איך נדע אם החליפו לנו נוזל בלמים באמת , ולא רק שאבו את הנוזל הישן , ומלאו קצת נוזל בלמים חדש .

אבל החיוב 250 ש"ח , כאילו בוצע טיפול מלא .

- איך נדע אם שילמנו עוד 250 ש"ח על פילטר מזגן , ובאמת החליפו לנו , או אולי חליפי , או רק ניקו בלחץ אויר , או בכלל לא נגעו .

הכל נכון , אבל במציאות הישראלית , לבדוק ולעמוד באזור , זה חובה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מסכים עם ידידי המלומד בן מזל המאזניים.

יצא לי להכנס עם הרכב השבוע למוסך צ'מפיון בעקבות ריקול שקט לסלילי הצתה (כן כן , גם לרכבי 2006)

כשנאמר לי לשבת בחוץ ביקשתי לשחרר את הרכב ולוותר על הריקול.

בסופו של דבר לאחר דין ודברים הותר לי לעמוד 10 מטר מהרכב. מדי פעם התקרבתי לדגום מה עושים. אמנם זו עבודה של רבע שעה אבל פוטנציאל הנזק הוא אינסופי, מספיק שראיתי איך זרקו על הריצפה את המכסה פלסטיק שמכסה את המנוע כדי להדליק לי נורה אדומה.

הסיבה היחידה שהסכמתי לזה מכיוון שרציתי לגמור עם העניין הזה ואם נותנים לך רביעיית סלילי הצתה חדשה במקום המקוריים בני 5 שיש לך ברכב ושעלותם חוצה את ה3K לסט, אתה לא אומר לא :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שיש אנשים שבשבילם הרכב זה כמו ילד.

אז רצוי שהאנשים האלו יקבלו קצת פרופורציות - זה כולה רכב: כמה חתיכות פח, מנוע, 4 גלגלים, הגה ודוושות.

יש לי כבר הרבה שנים רכב שיקר מאוד לליבי, ואני מודה שבעקבות השרשור הזה אני מתחיל להרגיש רע כיון שמעולם לא התעקשתי לעמוד לידו בטיפולים. בחרתי מוסך שאני יכול לסמוך עליו (לפי ביקורות בפורומים לדוגמה), ואז אני בא בבוקר, שם את הרכב לטיפול, ומפליג לדרכי.

האם אני מזניח את הבייבי? האם יצחק קדמן של עולם הרכב ידרוש להוציא אותו מחזקתי?

פורסם

לדעתי: השירשור מיותר!

אין ספק, זכותו הבסיסית של הצרכן-לקבל מלוא השירות.

אם בעל הרכב אינו מורשה לצפות בתהליך-עדיף שלא להתחיל בו.

פורסם

חדר ניתוח - זו לא דוגמה טובה, כי זה טאבו - אף אחד אינו נכנס חוץ מהמורשים, לחדר הניתוח.

מוסך לא נתפס כדבר כזה (עדיין לא).

אבל - במוסך זה אחרת, וגם אולי הזמנים קצת השתנו (אנחנו חושבים שאנחנו מבינים בהכל).

יש סיבות ל"למה אני עומד ליד הרכב שלי במוסך" ו"משגיח" על עבודת המכונאי. אולי איננו סומכים מספיק על המכונאים ? (בלי לפגוע כמובן באף אחד משני הצדדים). זו עדיין סטיגמה, ש"רבים המכונאים שידפקו אותך" (איני חושב שזה נכון, כלומר יש כאלה שישרים כמו סרגל, ויש שלא), אבל זה בתת מודע, ולכן אני (לאו דווקא אישית, למרות שגם לי יוצא להיות לפעמים נוכח בזמן מעשה ע"י המכונאי) נעמד ע"י הרכב ו"משגיח" על המכונאי. אני מודע לזה שייתכן שזה מפריע, ומודע לסכנות הבטיחותיות (כמובן קל יותר לחשוב על זה בצורה רגועה מול המקלדת, אבל במוסך, לפעמים הלקוח מרגיש שהוא צריך להיות "כלב השמירה" ואינו שם לב לכך שייתכן והוא מפריע/נמצא במקום לא בטיחותי).

למי שרשם שהשרשור מיותר- ובכן, ממש ממש לא.

השאלה היא, אם לא אהיה ליד הרכב - האם אקבל את אותו טיפול (באותה איכות - עבודה/חלקים מקוריים/מוסכניק ש"לא עומדים לו על הראש יהיה אולי פחות לחוץ/...) ? כאן לדעתי התשובות תהיינה חלוקות.

alfa 156 2.5.

פורסם

טענתי : זו זכותי הבסיסית, כצרכן, לוודא שאני מקבל את השירות, ושהרכב לא יוזנח במוסך.

לצערי, אני דובר מניסיון רע של מי שניסה בתחילה להאמין במוסך -גם שאינו מרשה שהות ליד הרכב- האמנתי-וניפגעתי !הפגיעה בריכבי באותו מקום היתה כה מעיקה-שנאלצתי למכור הרכב טרם הזמן שיעדתי , כי הנזק היה לא הפיך.אני הגעתי לאותו מוסך כשהרכב על גרר, לאחר מכה קלה יחסית בטמבון, ולמרות הוראות מפורשות למוסכניק מה אני רוצה שיתקן, הוא ניצל אי נוכחותי להחלפות חלקי חילוף לא נידרשים , שלפחות שניים מהם-לא הוחלפו בפועל!(_בדקתי לפי סימונים שערכתי) .

מניסיוני, וניסיון אחרים: אין להשאיר רכב במוסך ,מכובד ככל שיהיה, בלי אפשרות לצפות על תהליך העבודה!

פורסם

לא עומדים ליד האוטו במוסך, נקודה. אין לבעליו מה לעשות שם, הוא אינו בעל מקצוע, המכונאי נחזה כן להיות כזה. אם אתה סבור שאתה מבין טוב ממנו, טפל לבד באוטו או חפש מוסך מקצועי יותר. האפשרות שהמכונאי יטעה או חלילה ינצל את הזדמנות שאתה לא שומר עליו, ו"יתקע" לך חלק תחליפי זול יותר, מעבר להיות זו האחרונה מעליבה, גם קטנה מהאפשרות שמבטיך והערותיך פשוט מפריעים. מוסכים רציניים לא יסכנו את המוניטין שלהם בכך שיבצעו מעשים שכאלו או בכך שלא יקפידו על עבודה מקצועית, ודאי כזו שיכולת הביקורת שלך אינה מסוגלת לאבחן מעבודה שאינה מקצועית. וגם אם האנאלוגיה לחדר ניתוח נראית על פניה מופרזת, אולי מסירת מכשיר למעבדה לתיקון, אינה כזו ובדיוק באותו אופן בו לא תעז לעמוד ולבחון את הטכנאי בעבודתו, כך אין סיבה לנהוג אחרת במוסך. קל וחומר כשרמת הסיכון ללקוח במוסך גבוהה לעין ערוך.

פורסם

מבחינתי מוסך שמסרב לכך שאני אצפה בתהליך התיקון של הרכב מפסיד אותי כלקוח.

אני לא מרגיש צורך לעמוד מתחת לליפט, להגיש למוסכניק ברגים או כל דבר אחר. מבחינתי, אני עומד בפינת סככת הטיפולים ליד הכניסה, ומסתכל. זה כל מה שאני דורש. אני מאמין עקב ההתנסות שלי עם יותר ממוסך יבואן אחד, לקוח שעומד ומתצפת יקבל שירות יותר טוב ולא חפיפניקי. כשעובד במוסך לא מסתכל על גיליון העבודה ובא למלא שמן של המוסך במקום השמן שלי-עצם זה מצדיק את כל השהייה שלי שם.

פורסם

דעתי כדעת מתן.

אני מבין את עמדת המוסך וביטוח אך לא מקבל אותה.

אם המוסך לא מאשר לי לראות מה עושים לרכב שלי, אני עובר מוסך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
לא עומדים ליד האוטו במוסך, נקודה. אין לבעליו מה לעשות שם, הוא אינו בעל מקצוע, המכונאי נחזה כן להיות כזה. אם אתה סבור שאתה מבין טוב ממנו, טפל לבד באוטו או חפש מוסך מקצועי יותר. האפשרות שהמכונאי יטעה או חלילה ינצל את הזדמנות שאתה לא שומר עליו, ו"יתקע" לך חלק תחליפי זול יותר, מעבר להיות זו האחרונה מעליבה, גם קטנה מהאפשרות שמבטיך והערותיך פשוט מפריעים. מוסכים רציניים לא יסכנו את המוניטין שלהם בכך שיבצעו מעשים שכאלו או בכך שלא יקפידו על עבודה מקצועית, ודאי כזו שיכולת הביקורת שלך אינה מסוגלת לאבחן מעבודה שאינה מקצועית. וגם אם האנאלוגיה לחדר ניתוח נראית על פניה מופרזת, אולי מסירת מכשיר למעבדה לתיקון, אינה כזו ובדיוק באותו אופן בו לא תעז לעמוד ולבחון את הטכנאי בעבודתו, כך אין סיבה לנהוג אחרת במוסך. קל וחומר כשרמת הסיכון ללקוח במוסך גבוהה לעין ערוך.

צודק במאה אחוז! נקודה.

כשאשים את הרכב על מעבורת ואגיע לטיפול בשטוטגארט גם אני אחכה בפינת ההמתנה ואוכל גלזן-קירשן.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
כל התובנות לגבי אי שהיה ליד הרכב , נכונות אולי למדינת מושלמות , ולא למציאות הישראלית .

- איך נדע אם החליפו לנו נוזל בלמים באמת , ולא רק שאבו את הנוזל הישן , ומלאו קצת נוזל בלמים חדש .

אבל החיוב 250 ש"ח , כאילו בוצע טיפול מלא .

- איך נדע אם שילמנו עוד 250 ש"ח על פילטר מזגן , ובאמת החליפו לנו , או אולי חליפי , או רק ניקו בלחץ אויר , או בכלל לא נגעו .

הכל נכון , אבל במציאות הישראלית , לבדוק ולעמוד באזור , זה חובה .

אייל .

צודק ב 100%

ואני יכול להוסיף סיבות:

-איך נדע אם במוסך מורשה סוזוקי החליפו רק 20% ממי הקירור (כי "המים נראים במצב טוב")?

-איך נדע אם במוסך מורשה סוזוקי מפרקים תוף ומחזירים מיד בלי לנקות?

בקיצור, נוח למכונאים שלא יראו את טיב העבודה שלהם.

• תוכן חדש...