Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

0-100 - אוקטביה 1.6TSI VS 1.2TSI

xtract1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

אחסוך מכם - ידוע לי כי 0-100 ממש ממש לא נמדד ע"פ כ"ס בלבד ויש גם מתי מתקבלים, כמה מומנט יש ומתי מתקבל, תיבת ההילוכים וכו'.

בכל אופן, מאחר והיתה לי 1.2TSI וראיתי שעל הנייר מאיצה ב-10.8 שניות למאה, חשבתי שה-1.6TDI CR החדש אמור להאיץ יותר מהר. טעיתי. נכנסתי להשוואה בין שנתי המכוניות ועברתי נתון נתון וראיתי בעיקר את הדברים הללו :

הספק:

לדיזל 105 כ"ס וגם לבנזין

בדיזל מלוא ההספק מתקשר ב-4400 סל"ד ובבנזין בכ-5000 סל"ד. ז"א שפה יש יתרון לדיזל.

מבחינת מומנט אין מה להשוות. 25.5 לדיזל ורק 17.8 לבנזין. לא רשום מתי מתקבל אבל אני מניח שהנתונים דומים ואולי אף גם פה יש יתרון לדיזל.

מעבר לכל זה - משקל הרכב. הבנזין שוקל סה"כ 70 ק"ג פחות מהאוקטביה. אותה תיבת הילוכים, אותו מספר הילוכים (DSG7) וכו'.

האם הגיוני שעם הספק שמגיע מוקדם יותר, ועם קרוב ל-50% יותר מומנט (כ-45 למתעקשים) - הבנזין כאמור בכ-10.8 מגיע למאה ואילו הדיזל שניה וחצי אחרי עם 12 שניות בלבד. אולי אתבדה, אבל נשמע לי מאוד לא הגיוני שעם כל הנתונים הללו ה-70 ק"ג האלו הם האשמים. אשמח לכמה הסברים ותובנות.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי אתה נטקאר, שהנתונים בו נחשבים לאמינים, האוקטביה 1.6 TDI מזנקת מ 0-100 תוך 11.4 שניות, 6 עשיריות שניה איטי יותר מגירסת הבנזין, וזה כבר נראה הגיוני יותר ומתאים ליחס המשקל\הספק, כמו גם לעלייה האיטית יותר בסל"ד של מנוע הדיזל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אוקי, אתה חושב שה0.6 שניות נשמע סביר לרכב שתכלס נתוניו היבשים טובים בהרבה? (כ"ס זהה אך מומנט גבוה בהרבה)

האם העליה האיטית יותר בסלד איטית באופן כה משמעותי כך שהיא מחסלת את כל היתרון הענק של המומנט?

בכל מקרה, תוכל לפרט לי בקצרה מדוע בסה"כ מנוע דיזל עולה בסל"ד בצורה איטית יותר?

פורסם

לא ברור אם יחסי ההעברה בשני הגירים זהים (משפיע מאוד על יכולת ההאצה) ובנוסף המומנט לא משחק תפקיד בהאצה מאפס למאה, רק בהאצות ביניים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למרות שמדובר על הנייר בגיר זהה יכול להיות שהם "התעסקו" עם הגיר בדיזל כך שיחסי ההעברה בו באופן ספציפי יהיו שונים? מעניין..

בכל אופן תודה על המידע המחכים :)

פורסם
המומנט לא משחק תפקיד בהאצה מאפס למאה, רק בהאצות ביניים.

:shock:

האצה 0-100 כוללת בתוכה גם האצות ביניים כמו 20-40, 40-60, 60-80 ו- 80-100 (או בכל חלוקה אחרת... :wink: )...

פורסם

האצה 0-100 כוללת בתוכה גם האצות ביניים כמו 20-40, 40-60, 60-80 ו- 80-100 (או בכל חלוקה אחרת... :wink: )...

הערך המקובל למושג האצת ביניים זה לא בין 80 ל-120 קמ"ש?

פורסם

תגיד שאתה לא רציני...

הערך המקובל למושג האצת ביניים זה לא בין 80 ל-120 קמ"ש?

לא, אין ערך "מקובל". האצת ביניים משמעותה כל האצה ממהירות שאינה אפס, למהירות גבוהה יותר, ויש המוסיפים - ללא העברת הילוך. כאן בא לידי ביטוי המומנט, כיוון שהסל"ד לא נע בקרבת המקסימום (כמו בהאצה מהמקום) אלא סביב ערך ביניים כלשהו. מכונית עם מומנט גבוה בסל"ד נמוך תוכל להאיץ בקלות ובמהירות רבה יותר במצב כזה.

ואגב - זה שלשתי המכוניות אותו מספר הילוכים, לא אומר שיחסי ההעברה זהים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תגיד שאתה לא רציני...

לא, אין ערך "מקובל". האצת ביניים משמעותה כל האצה ממהירות שאינה אפס, למהירות גבוהה יותר, ויש המוסיפים - ללא העברת הילוך.

המומנט לא משחק תפקיד בהאצה מאפס למאה, רק בהאצות ביניים.

אתה באמת לא רואה את הסתירה?

ולשאלתך - כן אני סופר רציני, המומנט חייב להשפיע גם בהאצה ל- 100.

פורסם

אם אנחנו מאיצים תוך כדי בחישת הילוכים(לא "ROLL ON") ונשארים כמה שיותר קרוב לסל"ד בו מתקבל שיא ההספק אז כמובן שאין משמעות למומנט לבדו, כי אם להספק

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

GUYST

בהחלט מסכים איתך ואחדד את זה עוד יותר, במנועים בעלי מומנט שונה והספק זהה - הנקודה היחידה שהם יהיו שקולים אחד לשני היא בנקודת שיא ההספק.

בכל נקודה אחרת על ציר הסל"ד המומנט ישפיע, כשהשפעה זו תלך ותפחת ככול שמתקרבים לנקודת שיא ההספק.

פורסם
ובנוסף המומנט לא משחק תפקיד בהאצה מאפס למאה, רק בהאצות ביניים.

אי שם, ניוטון מתהפך בקברו.

המומנט הוא הכוח הפיזי שהמנוע מייצר בכל פעימת כוח. כלומר נניח שיש מנוע ללא רכב שמיצר 100 ניוטון-מטר בקראנק, אם תקח מטר באורך מטר אחד ותפעיל עליו כוח של 100 ניוטון (שקול לקצת יותר מ-10ק"ג של כוח) אתה תוכל למנוע מהמנוע להאיץ, מעל 100 ניוטון ואתה כבר תגרום לו להאט עד שיעצר. כמובן שהמוט לא מחובר ישירות למנוע, כי אז יש בעיה של אינרציה של המנוע, אלא דרך מנגנון דמוי קאלץ.

ההספק הוא פונקציה של סל"ד והכוח באותו סל"ד בלבד.

לכן מנוע נטול מומנט עדיין יכול להיות בעל הספק גבוהה, לדוגמא מנועי F1 שיש להם נתון מומנט גבוהה יחסית, אבל לא מרשים במיוחד, של פחות מ-30 קג"מ, ועדיין מוציאות מעל 700 כ"ס. דוגמא נוספת הם אופנועי ספורט. עכשיו זה לא משנה גם אם למנוע יש מליון כ"ס, זה עדיין לא אומר שאתה לא יכול לעצור אותו עם היד נגיד.

הדרך הפיזיקלית להסתכל על זה: מומנט שווה לכוח שהמנוע מפעיל. הסל"ד זה כמה פעמים בפרק זמן קבוע (דקה) יש הפעלה מחדש של הכוח (לא מדוייק כי במנוע 4 פעימות יש פעימת כוח כל 2 סיבובים). הספק, שנמדד ביחידה בשם המטעה כוח סוס (כ"ס היא יחידת הספק לא כוח), זה פונקציה של מומנט כפול סל"ד.

מה יותר חשוב? אין דבר כזה, ככל שהרכב יותר כבד כך צריך להיות המומנט יותר גבוה. אם המומנט מתאים לרכב היחס הספק-משקל הוא מה שיקבע את התאוצה, בהתאם כמובן ליחסי העברה והתנגדות שונות (גילגול, אווירית, במערכת הינע) וכדומה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...