Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר בהיתלבתות ממש קשה בשבוע האחרון.

יש לי HYBRID

ALPAINE 117

ואני ממש רוצה להגביר את הסט הזה במלואו,הבחור שקניתי ממנו את המערכת רוצה לעשות לי גישור לHYBRID(אני ישמח לדעת למה צריח לסים גישור)

הוא רוצה לעשות לי מגבר אחד מנו לסאב(עדיין לא קניתי את הסאב) ומגבר אחד לHYBRID ואני כול הזמן אוכל את אצמי שאם אני יקנה משהו בסביבות 1500 שקלים אני יתרחט,אז קודם כול, האם יש הבדל בין מגבר כזה לאחד בסיביבות ה2800 שקלים?

יש שני דגמים של ALPINE (במידה ואני באמת יחליט ללכת על 2800)

1Alpine PDX4.150

2.

Alpine PDX-4.100

האם הם שווים במחיר הזה או שאני יוכול למצוא משהו יותר טוב?

מה ההבדלים בניהם חוץ מה-RMS ?

אולי בעתיד אני ירצה להישתדרג לסט יותר חזק,מה יהיה לי יותר טוב?

האם צריח גישור במגברים כאלה? אמרו לי משהו על הקרוס שיתבטל אם אני לא יעשה גישור למה זה קשור?

הציעו לי עוד דגם של אלפיין ב1300 שקלים שמוציא 4X50 אבל אני לא מצליח למצוא את השם שלו..

יהיה הבדל משמעותי בצליל בין המגברים הנל למגבר של ה4X50 ?

האם יש טעם להכניס שתי מגברים??? ואם כן אז אני מעוניין שהמגברים האלו יגבירו לי רק את הHYBRID

פורסם

לא ממליץ לך על גישור.

האיכות ירודה בגישור לקומפוננט.

לגבי מונו ,מאז שאני קניתי מונו אני יכול להגיד לך , שאני לא מתחרט.

העוצמה,הכיוונים,האיכות.

פורסם

חוץ מהגישור אני ישמח אם תגיב על השאלות האחרות:-)

אז למה בעצם עושים גישור?

ואם אני יבחר בשיטה הרגילה(אני שמח לדעת מהי) הוא אמר לי שהקרוס של הHYBRID יתבטל לי,אם כך לא עדיף גישור?

פורסם

למה עושים גישור.?

גישור היא פעולה שבה אתה לוקח שני ערוצים ומאחד אותם יחדיו לערוץ אחד בודד וחזק

היתרון ברור ,החיסרון ירידה באיכות.

פעולה שמבוצעת בדרך כלל על מנת להגביר סאב,ואף לעיתים על מנת להגביר סט קומפוננט חזק.

אני לא מוצא סיבה לגשר עלמנת להגביר את הסט שלך.

הוא יכול לעבוד נהדר עם כול מגבר שמוציא באזור 100RMS לערוץ.

הסאב זה כבר עניין אחר,אם אתה רוצה מגבר 4 ערוצים אתה חייב לדעת

באיזה סאב אתה מעוניין מראש כדי להתאים לו מגבר 4 ערוצים מתאים ,לא רק מבחינת הגברה ראויה

אלא גם מבחינת התנגדות סופית שבה עובד הסאב.

פורסם

אתה עושה סלט גדול.

גישור = חיבור שני ערוצים ביחד ושילוב העוצמה של שניהם לערוץ אחד.

תופעות הלוואי היא עיוות יותר גדול.

מה שקובע זה טיב המגבר, מגבר טוב = עיוות נמוך, מגבר לא טוב = אחוז עיוות יותר גבוהה.

בכל אופן לא תישמע את ההבדל במגבר איכותי.

אם כל מה שאתה מתכנן זה להפעיל סט קומפוננט עם הקרוסאובר הפסיבי שלו (החצי ירח במיקרה שלך) ללא אפשרות כוון חיתוכים בין המיד באס לטוויטר (מה שנקרא "פסיבי").

אתה יכול לרכוש מגבר 2 ערוצים חזק לקומפוננט ו מונו לסאב. כך תנצל את הסט ותתן לו הגברה טובה וכך גם לסאב אם מגבר מונו יעודי לו.

אם אתה מחליט שאתה רוצה לשמור לעצמך את האפשרות להגברה אקטיבית בעתיד (ביצוע החיתוכים ע"י המערכת וקביעת נקודות חיתוך בעצמך וכך גם עוצמת כל אלמנט בניפרד אם זה הטוויטר או המיד באס).

אז כדאי לרכוש מגבר 4 ערוצים ולגש אותו בינתים שאתה עובד "פסיבי" וכשתהיה מוכן לעבור להגברה אקטיבית.

כמו שדיברנו בטלפון, הבנתי שאין לך כל ידע בתחום וכך כנראה גם למתקין שלך שממשיך לטעון שהסלסטרה הוא מגבר 2 אום ולא יעבוד אם סט הקומפוננטים שלך או שבגישור אתה משום מה מתחיל אוטומטית לעבוד אקטיבי :lol:

היתי ממליץ לך 2 דברים.

1. לקחת מגבר 2 ערוצים חזק, יש לך שלל אפשרויות החל מהסלסטרה FA275X שהוא מגבר 2 ערוצים חזק וניתן לרכוש מהיבואן ועוד הרבה הכל תלוי במחיר.

2. ללכת למתקין שלא ינסה ל#@#$@# לך במוח כדי שתקנה רק ממנו.

יבגני.

פורסם
למה עושים גישור.?

גישור היא פעולה שבה אתה לוקח שני ערוצים ומאחד אותם יחדיו לערוץ אחד בודד וחזק

היתרון ברור ,החיסרון ירידה באיכות.

פעולה שמבוצעת בדרך כלל על מנת להגביר סאב,ואף לעיתים על מנת להגביר סט קומפוננט חזק.

אני לא מוצא סיבה לגשר עלמנת להגביר את הסט שלך.

הוא יכול לעבוד נהדר עם כול מגבר שמוציא באזור 100RMS לערוץ.

הסאב זה כבר עניין אחר,אם אתה רוצה מגבר 4 ערוצים אתה חייב לדעת

באיזה סאב אתה מעוניין מראש כדי להתאים לו מגבר 4 ערוצים מתאים ,לא רק מבחינת הגברה ראויה

אלא גם מבחינת התנגדות סופית שבה עובד הסאב.

כמו שאמרתי המגברים 4 ערוצים של ALPAINE שרשמתי שמה הם להגברת הסט-HYBRID ולא את הסאב.

יש לי כול כך הרבה שאלות ששאלתי באשכול(ואני מאוד מצטער אם אני נישמע חוצפן) אבל אף אחד לא עונה לי אליהם.

פורסם
אני כבר בהיתלבתות ממש קשה בשבוע האחרון.

יש לי HYBRID

ALPAINE 117

ואני ממש רוצה להגביר את הסט הזה במלואו,הבחור שקניתי ממנו את המערכת רוצה לעשות לי גישור לHYBRID(אני ישמח לדעת למה צריח לסים גישור)כבר הסברתי

הוא רוצה לעשות לי מגבר אחד מנו לסאב(עדיין לא קניתי את הסאב) ומגבר אחד לHYBRID ואני כול הזמן אוכל את אצמי שאם אני יקנה משהו בסביבות 1500 שקלים אני יתרחט,אז קודם כול, האם יש הבדל בין מגבר כזה לאחד בסיביבות ה2800 שקלים?

לא בהכרח המחיר לא תמיד משקף הכול

יש שני דגמים של ALPINE (במידה ואני באמת יחליט ללכת על 2800)

מדובר באותו המגבר בדיוק רק שאחד מוציא 100RMS לערוץ והשני מוציא 150RMS

1Alpine PDX4.150

2.

Alpine PDX-4.100

האם הם שווים במחיר הזה או שאני יוכול למצוא משהו יותר טוב?

לדעתי סלסטרה FA475X יהיה מצויין ב 1800 שח

מה ההבדלים בניהם חוץ מה-RMS ?

הסלסטרה הוא קודם כול מגבר קלאס AB לעומת האלפיין שהם מגברים קלאס D

תאורטית פחות איכותיים,בנוסף הסלסטרה יכול לעבוד ב 2 אום בגישור ויש עליו גם קרוס אובר מלא

אולי בעתיד אני ירצה להישתדרג לסט יותר חזק,מה יהיה לי יותר טוב?

מגבר 2 ערוצים חזק +מונובלוק

האם צריח גישור במגברים כאלה? אמרו לי משהו על הקרוס שיתבטל אם אני לא יעשה גישור למה זה קשור?

ממש לא צריך גישור ,לא יתבטל שום דבר בקרוס זה אמירה הזויה.

הציעו לי עוד דגם של אלפיין ב1300 שקלים שמוציא 4X50 אבל אני לא מצליח למצוא את השם שלו..

יהיה הבדל משמעותי בצליל בין המגברים הנל למגבר של ה4X50 ?

עדיפות למגבר חזק יותר,איכותי טובה יותר? תלוי בדגם.

האם יש טעם להכניס שתי מגברים??? ואם כן אז אני מעוניין שהמגברים האלו יגבירו לי רק את הHYBRID

אתה יכול לעבוד עם מגבר 2 ערוצים ומונובלוק

או עם מגבר 4 ערוצים+מונובלוק

באופציה הראשונה אתה עובד פסיבי

ובאופציה השניה רצוי ואפשר לעבוד אקטיבי

דעתי בעניין

פורסם
אתה יכול לעבוד עם מגבר 2 ערוצים ומונובלוק

או עם מגבר 4 ערוצים+מונובלוק

באופציה הראשונה אתה עובד פסיבי

ובאופציה השניה רצוי ואפשר לעבוד אקטיבי

+1 סיכמת את הכל.

פורסם

אני לא מבין משהו..לפני קניית המגבר, אתה הולך לבנות תיבות להיבריד?

אם כן אז שווה להשקיע, אם לא אז אין שום טעם בהשקעה מכמה סיבות.

א. דלת ענקית .

ב.וופר מותקן בצורה לא טובה במיוחד .

אז לפני מגבר תחשוב טוב האם אתה צריך אותו.

רומן.

פורסם
אני לא מבין משהו..לפני קניית המגבר, אתה הולך לבנות תיבות להיבריד?

אם כן אז שווה להשקיע, אם לא אז אין שום טעם בהשקעה מכמה סיבות.

א. דלת ענקית .

ב.וופר מותקן בצורה לא טובה במיוחד .

אז לפני מגבר תחשוב טוב האם אתה צריך אותו.

רומן.

יש בניות בקורות ובמקביל להגה מכול צד(אפשר להגיד ממול למראות צד) ואיטום כפול של דינמיט על כול הרכב כולל מכסה מנוע,אבל הטוויטר יושב על הבנייה "ממול למראות" בנייה ברמה יחסית בנונית לדעת המוכר,אני ירגיש בהבדל בין הגברה אקטיבית לפאסיבית?

ואני ממש מבולבל,גם אם אני ילך לכיוון השתי ערוצים או על ה4 ערוצים מאיפה אני מתחיל? מה ההמלצות שלכם?(שללתי את הALPAIN כי שמעתי שלדעת יבגני הם לא נשמעים טוב)

פורסם

שמע אלפיין הם מגברים טובים(כך מדברים) , לי לא יצא לשמוע אלפיין טוב (מדובר ב PDX).

אם אתה שועל דעה אישית שלי אז היתי הולך כבר על 4 ערוצים חזקים ל וופרים ולסאב ומגבר פחות עוצמתי אבל עם יותר שליטה לטויטרים. או באידיאל אבל יותר יקר 2 של 2 עריצים ומונו.

פורסם
שמע אלפיין הם מגברים טובים(כך מדברים) , לי לא יצא לשמוע אלפיין טוב (מדובר ב PDX).

אם אתה שועל דעה אישית שלי אז היתי הולך כבר על 4 ערוצים חזקים ל וופרים ולסאב ומגבר פחות עוצמתי אבל עם יותר שליטה לטויטרים. או באידיאל אבל יותר יקר 2 של 2 עריצים ומונו.

יש הבדל משמעותי בין עבודה אקטיבית ועבודה פסיבית?

מדובר על HYBRID אם ALPAINE 117 שגם ככה לא תומך בקרוס אובר מלא (קרוס אובר מלא=אקטיבי--תקנו אותי אם אני טועה!)

FA275X:

2x 75Watt/4ohm at 12Vbatt

2x 90Watt/4ohm at 14Vbatt

90 RMS יספיק לסט הזה?

הבחור שאני קונה ממנו כול הזמן מתעקש על 4 ערוצים אבל זכור לי שדיברתי איתו והוא אמר לי שיש איזה משהו משמעותי שאם אני לא יסים 4 ערוצים אז לא יהיה לי אותו,מישהו יוכול לחשוב שניה למה באמת הוא לא רוצה להמליץ לי על שתי ערוצים חוץ מעניין האקטיביות,אולי משהו שכח איזה משהו שה117 לא תמוך בוא או הHYBRID לא תומך בוא?

• תוכן חדש...