Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע נסעתי לעבודה,וכשבלמתי לפני רמזור,בין הילוך שני לראשון נשמע ממש דפיקה מהגיר וממש הורגש על האוטו שהוא לא מוריד הילוך כמו שצריך.

כשמתחילים נסיעה רגועה ומגיע להילוך שני שוב שומעים את ה"מכה" של הגיר בהעברת הילוך.

יש לציין שכאשר אני מחליף למצב "ספורט" בטיפטרוניק אין מכה לא בהורדה ולא בהעלאת.

הרכב הוא מיצובישי גלאנט 2001 ספורט.

בכל מקרה אני קופץ יום ראשון למוסך,אך בשביל שאבוא מוכן (נפשית) מה יכולה להיות הבעיה?

שמן גיר?,פלאגים?,דבר קטנטן או להתכונן לשיפוץ גיר?:shock:

תודה מראש ושבת שלום

פורסם

יכול להיות הרבה דברים - לי אישית הייתה בעיה של שסתום חמצן ( או משהו כזה ) עניין מאוד יקר ( כ-1000 ש"ח ) .

אבל חבל לנחש כי כמו שאמרתי הרבה דברים יכולים לגרום לזה - לך למוסך מתמחה בגירים לבדוק .

בהצלחה !

פורסם

לפני שייקפצו לשיפוץ תתחיל בדרישה להחליף שמן גיר ופילטר באותה היזדמנות ובדוק אם זה יכול לתת לך את הפיתרון. שיעברו בעיין על תושבות הגיר וייראו שהם תקינות. אם לא זה ולא זה אז ככל הניראה תיאלץ לבדוק את האופצייה לשיפוץ.

:)
פורסם

מוזר גם לי יש את אותו עניין בדיוק באימפרזה 99 אוטומתית! מין נקישה כזאת שאני שומע רק כשהחלון פתוח ובמצב ספורט לא שומעים כלום,

בטוח שזה לא דבר נורמלי? אחרי הכל הרכבים האלה מורכבים מחלקים מאותה חברה FUJI משהו (ניסן מיצובישי וסובארו)

פורסם

האמת שעל תושבות גיר לא חשבתי.. אני באמת צריך להחליף כנ"ל תושבות מנוע (האוטו רועד בD כשהוא עומד).

אבל איך תושבות גיר משפיעות על העברת ההילוכים? זו ממש מכה. אם זה היה תושבת גיר פשוט היו רעידות לא? או שזה מלווה בעוד תסמינים....

פורסם

תפקידם של תושבות הגיר הוא לשכך את הזעזוע שהגיר עובר בעת העברת ההילוכים ולמנוע תנודות מיותרות של הגיר. אם התושבות במצב ממש גרוע והגומי שלה קרוע אז מתי שהגיר יזוז ייווצר מפגש בינו לבין מעטפת הברזל של התושבת או בינו לבין חלקים אחרים הקרובים אליו. פשוט אין שיכוך. לגבי רעידות מוגזמות של הרכב בדר"כ זה בעייה של תושבות מנוע.

פורסם

הבנתי.

אז אם כך אתחיל עם תושבות הגיר ושמן גיר חדש.

במידה וזה לא יעזור (אז סתם זרקתי אלפיה ויותר) נראה מה נעשה..

קודם אלך למוסך לבדיקה ממוחשבת של הגיר ואתן למוסכניק לנהוג ולראות מה הבעיה,במידה ויגיד שצריך לשפץ גיר אני כבר אהיה בשוק מוחלט ולא אדע מה לעשות...

להוציא עכשיו 5K ויותר בשביל לשפץ גיר זה נראה לי מטורף לגמרי...

נקווה שזו לא הבעיה :roll:

אגב,על איזה שמן גיר מומלץ? סינטטי מלא? חצי סינטטי? לא מצאתי בחיפושי באינטרנט שמן גיר מלבד בזאפ את הדגם הבא:

BG312 שמן גיר אוטומט 100% סינטטי צהוב או אדום

תודה רבה על העזרה והמשך שבוע מצויין

פורסם

לפי מה שאתה אומר את התושבות אתה בכל מיקרה תצטרך להחליף בלי קשר כי הם כבר בלויות, אבל גם אותם תבדוק טוב כי אם לא כל התושבות גמורות זה יצמצם עלויות וגם לא תגיע לאלפייה. הכי חשוב שהבדיקה שתיעשה תהיה דקדקנית ולא חאפרית כי אז זה באמת ייצא יקר סתם.

פורסם

סוג נוזל הממסרה האוטומטית .

נוזל ממסרה ( שמן ) סינטטי בלבד בתקן SP3 - בבקשה לא DEXRON III מינראלי - :idea:

טיפולים למיצובישי .

נוזל ממסרה ( גיר ) אוטומטית - החלפה חלקית - כל 45,000 ק"מ או שלוש שנים כ 4 ליטר ( גלון )

בעניין: שמן גיר ליונדאי , מיצובישי .

לפי הוראות היצרן והיבואן - נוזל ממסרה סינטטי SP3 מקורי - לא דקסרון 3 מינראלי DEXRON III

( יש הבדל בין טמפרטורת העבודה וההיצמדות של הנוזלים )

שאלה: באיזה סוג שמן גיר ממליץ היצרן להשתמש בגיר אוטומטי?

Icon_Answer.gifתשובה: היצרן הוציא הוראה טכנית חד משמעית להשתמש בנוזל תיבת הילוכים מקורית בלבד (מסוג ATF - SP3 – כאשר על בקבוק השמן יופיע סמל יונדאי).

קישור לאתר יונדאי ישראל

http://www.hyundaimotors.co.il/Content.aspx?id=71

התשובה נכונה גם לממסרה אוטומטית ב מיצובישי .

אפשר לקנות את נוזל הממסרה , במוסכי יונדאי ומיצובישי מוטורס , ולטפל במוסך אחר

יש עוד יצרנים לנוזל זה - כגון דלקול ATF סינטטי ( 160ש"ח לגלון 4 ליטר )

http://www.delkol.co.il/subs_info.as...AA%D7%98%D7%99

פז אוניברסל סינטטי , B.G , אמריקן איגל סינטטי , התואמים למפרט היצרן

יש עוד דיונים על טיפולים .

1 . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=207766&highlight=%D7%92%D7%90%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%98

2 . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=281430&highlight=%D7%92%D7%90%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%98

3. . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=357342&highlight=%D7%92%D7%90%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%98

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן תודה רבה!

ניתן לרכוש את השמן של דלקול בתחנות דלק נכון? כתוב על הגלון את הדגם? אפשר לסמוך עליהם בעניין? מפני שאני נמנע מלרכוש שמנים וכל דבר לרכב בתחנות דלק..

פורסם

לדעתי , לא כדאי לקנות בתחנת דלק - אם יש תחנה שאתה מכיר, אולי אפשר להזמין דרכם .

אפשר להזמין בכל חנות חלפים לרכב גדולה , העובדת עם דלקול .

או להתקשר לחברת דלקול ולשאול על חנויות בסביבה שלך העובדות עימם , ולהזמין שם .

שם נוזל הממסרה - דלקול ATF סינטטי אוניברסלי - גלון כ 4 ליטר , מחיר כ 160-180 ש"ח .

קבל קישור תקין .

http://www.delkol.co.il/subs_info.asp?sid=623&sname=דלקול

אפשר להזמין גם ב אייס , אוטו דיפו , הום סנטר - זה יגיע כעבור 3-4 ימים .

אני קונה ב אוניברסל גיר בע"מ - שיווק והפצת חלפים לגירים אוטומטיים, מחזירי שמן טורקים וכבלים .

ת"א , רח' בן אביגדור 20 - טל' 03-5619955 , 03-5622255 .

כדאי גם כאן להתקשר קודם ולבדוק שיש במלאי , או להזמין .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן תודה רבה!

נסעתי היום למוסך,הוא עשה סיבוב על הרכב שמע את הדפיקה הזו ובדק בדיוק באיזה מצבים זה קורה מהירות וכד'... ממש איבחון מדויק.

עוד לפני שהעלה את הרכב על ליפט הוא שיחק עם הגיר איכשהו עם גז וברקס והחליף מP לR וכד'... ואמר התושבות גיר בסדר גמור.

הפנה אותי למוסך גירים אך המוסך סגור,לפי דעתו של המוסכניק אמר שזה לא בעיה בגיר עצמו אלא אולי בגלגל שיניים שתקוע.

לגבי שמן לא ידע להגיד לי ,את הסוג שמנים שציינתי בפניו אמר שזה רק דרך המוסך לגירים.

בכל אופן אמר לי תיהיה שקט זו לא בעיה בגיר,אך אני עדיין לא שקט עד שלא אבדוק את הבעיה ואקבל תשובה.

אחרי החג אני אסע ונראה מה קורה..

תודה רבה וחג שמח:wink:

פורסם

בדוק מתי בוצעה החלפת נוזל ממסרה אחרונה , ואת צבע ואיכות הנוזל .

אם לא בוצעה החלפה מעל 4 שנים , הייתי מתחיל בהחלפה חלקית , נוסע כ חודש , ובודק אם יש שיפור .

אם אח"כ עדיין יש בעיות , כדאי להכנס לאבחון מעמיק יותר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מאמין שמאז שקניתי את הרכב (כשנתיים) וגם לפני לא הוחלף שמן גיר...

בכל אופן אעשה זאת בשביל השקט הנפשי.

אחרי החג כמובן ואעדכן.

תודה שוב וחג שמח

• תוכן חדש...