Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בבוקר, אחרי שהאוטו נח כל הלילה, הוא מתניע מהר (בערך תוך שנייה אחת). עם זאת, אם אחרי שאני מתניע אני צריך לעצור ולהתניע שוב לאחר זמן קצר (פחות משעתיים) לוקח לאוטו 2-4 שניות להתניע. אם פסק הזמן גדול יותר, אז הכל בסדר.

הייתי במוסך, הם אמרו שהם בדקו את המחשב ו-"כיוונו את זרימת הדלק" אבל הבעיה נשארה.

האם זה יכול להיות מצבר חלש? ממה שאני יודע, כשהמצבר חלש, אני אמור לקבל בעיות כאלה אחרי לילה, ולא אחרי פרק זמן קצר.

תודה!

פורסם

אני לא יודע מה זה "כיוונו את זרימת הדלק". למיטב ידיעתי אין שום דרך להשפיע על זרימת הדלק, העסק מבוקר מחשב.

מה קורה ב 2-4 שניות האלה? האם הסטרטר עובד רגיל? כמה סיבובים שלו אתה מצליח לספור?

לפני שנגיע להשערות של בעייה באינג'קטורים \ מערכת הדלק צריך להתמקד בתקלות הנפוצות יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם שאתה מסובב את הסויץ אתה ישר מניע או נותן למשאבת דלק למלאות את החנוכיה קודם?

במידה ואתה ישר מסובב עד לסטרטר, אני ממליץ לסובב עד לשלב אחד לפני הסטרטר מה שיקרה זה ככה:

אתה תשמע רעש כזה "ווווו", שהמשאבת דלק עובדת תחכה שזה יפסיק בערך 2 שניות ולאחר מכן תניע.

במידה וממש קשה, תחזור על הפעולה מספר פעמים 3 - 4 פעמים ואז רק תתן סטרטר יניע חלק אני מאמין.

תחזיר תשובה.

פורסם

אני לא בטוח שמשאבת הדלק בונה לחץ כשהסוויץ' על ON. לחץ נבנה ביחד עם הסטרטר, לא לפני.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני לא יודע מה זה "כיוונו את זרימת הדלק". למיטב ידיעתי אין שום דרך להשפיע על זרימת הדלק, העסק מבוקר מחשב.

מה קורה ב 2-4 שניות האלה? האם הסטרטר עובד רגיל? כמה סיבובים שלו אתה מצליח לספור?

לפני שנגיע להשערות של בעייה באינג'קטורים \ מערכת הדלק צריך להתמקד בתקלות הנפוצות יותר.

איתמר.

כן, הסטרטר עובד כרגיל ומהירות הסיבובים היא רגילה.

ספרתי 2-3 סיבובים בהתנעה "נורמלית" ומשהו כמו 4-8 סיבובים בהתנעה "מאחרת".

איזה תקלות נפוצות היית ממליץ לבדוק?

האם שאתה מסובב את הסויץ אתה ישר מניע או נותן למשאבת דלק למלאות את החנוכיה קודם?

במידה ואתה ישר מסובב עד לסטרטר, אני ממליץ לסובב עד לשלב אחד לפני הסטרטר מה שיקרה זה ככה:

אתה תשמע רעש כזה "ווווו", שהמשאבת דלק עובדת תחכה שזה יפסיק בערך 2 שניות ולאחר מכן תניע.

במידה וממש קשה, תחזור על הפעולה מספר פעמים 3 - 4 פעמים ואז רק תתן סטרטר יניע חלק אני מאמין.

תחזיר תשובה.

ניסיתי לעשות את מה שאמרת, אבל לא ממש הרגשתי שינוי כלשהו. גם לא באמת יכול להגיד שאני שומע "ווווו" בצורה מודגשת...

תודה!

פורסם

אני לא רואה בעייה עם 4-5 סיבובים, בד"כ ההנעה באה אחרי 2-3, לפעמים אחרי 4-5, לא משהו מדאיג במיוחד.

מתי הוחלף לאחרונה מצבר? מתי הרכב עבר טיפול שהוחלפו בו פלאגים?

האם משך זמן ההמתנה משתפר אם אתה מניע עם דוושת גז לחוצה קלות?

איתמר.

פורסם
אני לא בטוח שמשאבת הדלק בונה לחץ כשהסוויץ' על ON. לחץ נבנה ביחד עם הסטרטר, לא לפני.

איתמר.

ברוב הרכבים המודרנים כן נבנה לחץ בקווי אספקת הדלק עם פתיחת דלת צד הנהג משאבת הדלק נכנסת לפעולה למשך כ-3 שניות ולאו דווקא עם הכנסת המפתח וסיבוב המפתח למצב ON לפני ההתנעה.

דבר זה בא לקצר את תהליך ההתנעה.

איזה כייף לי :)

פורסם

היאריס פרימיטיבית בקטע הזה (ולטובה), יש בקו לחץ מינימלי של 20 PSI כל הזמן ולחץ העבודה המלא (40+ PSI) מתקבל תוך מאית שנייה בעת מתן הסטרטר.

איתמר.

פורסם

ממש לא נכון ולא הגיוני שהלחץ השיורי של 20 PSI כפי שרשמת נשאר לאורך זמן אלא לפרק זמן מסויים של מספר דקות ולאחר מכן יורד ללחץ הרבה יותר נמוך כאשר המנוע כבוי.

לחץ של 40 PSI כפי שרשמת מאוד הגיוני שהוא נבנה כאשר מסובבים את הסווי'ץ למצב ON לפני מתן סטרטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

תן עוד פרטים:

1. כמה קילומטראז' הרכב עבר.
  2. מתי לאחרונה הוחלפו מצתים?
  3. האם הרכב "אוכל" מים או שמן?
  4. כמה זמן התופעה קיימת? האם היא הופיעה סתם כך או שאתה יכול לשייך למשהו?

פורסם
ברוב הרכבים המודרנים כן נבנה לחץ בקווי אספקת הדלק עם פתיחת דלת צד הנהג משאבת הדלק נכנסת לפעולה למשך כ-3 שניות ולאו דווקא עם הכנסת המפתח וסיבוב המפתח למצב ON לפני ההתנעה.

דבר זה בא לקצר את תהליך ההתנעה.

דווקא ברוב הרכבים משאבת הדלק מתחילה לעבוד רק עם פתיחת המתג הצתה ולא לפני. מספר יצרנים מפעילים את המשאבה עוד לפני, מרגע פתיחת הדלת נהג.

אצל חלק מהרכבים היפנים כמו טויוטה, הפעלת המשאבה היא רק יחד עם המתנע ולא לפני.

ועוד דבר, לא מדברים על לחץ שיורי שנשמר במערכת אלא על לחץ עבודה מלא מינוס כמה PSI בודדים. הלחץ נשמר יופי יותר מיום אפילו וזאת בזכות שסתום חד כווני ביציאה ממשאבת הדלק וווסת הלחץ, במידה וקיים.

• תוכן חדש...