Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי סקודה סופרב שנת 2010 עם מנוע 1800 מוגדש. לאחרונה, כאשר אני מאיץ - ולא משנה מאיזו מהירות לאיזו מהירות - אני שומע רעש שהוא בין שריקה לבין רעש של מייסב שמסתובב בסל"ד גבוהה. כשאני מרפה מהדוושה - הרעש נפסק מייד. זה לא קשור לסל"ד של המנוע, או למצב הגיר (אני יכול לשלוט עליו ידנית). אך ורק לעצם זה שאני מאיץ. גם תדר הרעש דיי קבוע! כלומר, זה לא שאם המנוע בסל"ד גבוהה יותר אז התדר גבוהה יותר. אולי בקצת.

עכשיו, אם אני מבין נכון הטורבו נכנס לפעולה רק בזמן שצריך עוד הספק. האם יייתכן ומדגש הטורבו שלי מתחיל לחרחר למוות? זה חשוב לי לדעת כי יש לי עוד שנה אחראיות על הרכב ואשמח לדעת האם אלו הסימפטומים, לפני שאני נכנס למוסך.

תודה

פורסם

טורבו שעומד למות מלווה בעישון יתר בהאצות, אכילת שמן, שריקה חזקה או כולם ביחד

פורסם

תודה!

קצת מפחיד ברכב עם 30 אלף קילומטרים בלבד... גם אם יתקנו עכשיו, מה זה אומר לגבי העתיד? כלומר, גם אם זו הבעיה וגם אם יתקנו, מה זה אומר על חודש לאחר האחראיות? נדמה לי שטורבו זה דבר דיי יקר להחלפה... האם זו בעיה מוכרת של מנועי ה TSI החדשים?

שמן המכונית הזו אוכלת בערך קילו בין טיפול לטיפול 15. המוסך אמר לי שזה נורמאלי וככה זה הדור הזה של המנועים - TSI. אבל, אולי הכל קשור?

אשמח לכל מידע,

תודה

פורסם

במידה וזה אכן טורבו, הסבירות הגבוהה ביותר שהוא נהרס זה משימוש לא מתאים.

האם כשאתה מחנה את הרכב, אתה מכבה מיד את המנוע או שאתה ממתין חצי דקה-דקה ורק לאחר מכן מכבה?

כנ"ל לגבי התנעת הרכב, האם אתה מדליק את הרכב וממתין חצי דקה עד דקה או שאתה נותן גז ונוסע?

קובי

פורסם
האמת היא שלא זה ולא זה.

אני אכניס את המכונית למוסך ונראה מה הם אומרים. דיי מבעס האמת.

תודה!

את האשמה תיקח על עצמך - היא אך ורק שלך, תודות לחוסר אחריות שלך.

זה שהיבואן אומר "אין צורך" להמתין, זה טוב יפה. דברי היצרן אומרים המתנה של דקה + לפני התחלת נסיעה ובתום נסיעה.

כבר יצא לי ה"עונג" לפגוש באוקטביה 1.8TSI עם סיפור זהה, ושם זה נגמר עם טורבו שהלך לעולמו

והשמן עף ונכנס לכל מקום אפשרי, לא רק הטורבו שם הוחלף - גם חלקים נוספים, והכל בגלל החוסר המתנה לפני / אחרי נסיעה לאורך זמן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אף בנאדם שאני מכיר עם רכב עם טורבו לא מחכה לפני ואחרי, אפילו במוסך שאלתי אם לחכות כשקיבלנו את הסופרב והם אפילו לא מתיימרים לבקש ממך את זה. הרכב הקודם שלנו היה אוקטביה דיזל (עם טורבו) ולאחר כמעט 4 שנים הטורבו לא הראה סימני עייפות ולא אכל שמן.

פורסם

כנראה שאתה לא מכיר את האנשים הנכונים :)

עם המודעות של האנשים כאן בפורום אפילו ברכבים ללא מגדש מחכים כמה שניות עד דקות לפני כיבוי הרכב וכמובן שבתחילת נסיעה נוסעים רגוע עד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה

לפותח השרשור מבחינתך מול המוסך תדע איך להציג את הבעיה.

פורסם

זה טוב ויפה, רק שאולי יש טעם השיבואן יודיע לך על זה? בחוברת? מדבקה? כשהבחור החביב מדריך אותך על הרכב?

כלומר, איך מי שלא יודע ח"ן אמור לדעת על זה בדיוק?

• תוכן חדש...