Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי להחליף שמן מנוע, מצתים .יש עוד משהו שצריך להחליף??(הבנתי שאין למנוע טיימניג)

דבר נוסף: מאחר שמדובר על רכב ישן אין מוסכניקים שבאמת יודעים איזה סוג של הנ"ל מתאימים לי, אשמח לעזרה.

הכוונה שלי היא לרכוש את השמן והמצתים ולתת למסוכניק לעשות את העבודה

פורסם

שמן 15.40 יהיה סבבה לדעתי, מצתים ? חפשי אם רשום על המכסה מנוע, אם לא, לא תהיה בעיה לאתר את זה באינטרנט.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני בדעה שאם קונים לבד - מטפלים לבד. בטוח המוסך מחזיק בחלקים הנחוצים, אם נכנסים למוסך אפשר לקנות אצלו את החלקים, זה לא כמו להוסיף שמן בתחנת דלק (בתחנת דלק - רק דלק!)

מה עוד? מסננים: שמן, דלק, אוויר (למנוע ולאוורור תא נוסעים). החלפת נוזל קרור ונוזל בלמים. לבדוק מצב בלמים בכל הגלגלים ומצב צמיגים ומגבים.

בספר הרכב גם רשום בד"כ מה להחליף בכל טיפול.

פורסם

לא מצאתי מוסכניקים שבאמת מכירים את הרכב, אפילו במסוך המרכזי של רנו בראשון לציון לא מצאו מה צריך להחליף בטיפול 10,000 ו"היועץ שירות" הוציא לי רשימה של מנוע עם טיימיג למרות שכידוע לרכב אין רצועה כזו(הייתי שם לפני 5 חודשים, אחרי "שזכיתי" בטיפול חינם, רק מה שהמוקדנית שכחה לציין הוא שצריך לשלם על החלפת חצי רכב מאחר שפעם אחרונה שהוא טופל במוסף מורשה היה ב2001 וצריך לעשות יישור קו על מה שהיה צריך להחליף מאז ושכמובן הוחלף אבל לא בוסך של רנו)

פורסם
לא מצאתי מוסכניקים שבאמת מכירים את הרכב, אפילו במסוך המרכזי של רנו בראשון לציון לא מצאו מה צריך להחליף בטיפול 10,000 ו"היועץ שירות" הוציא לי רשימה של מנוע עם טיימיג למרות שכידוע לרכב אין רצועה כזו(הייתי שם לפני 5 חודשים, אחרי "שזכיתי" בטיפול חינם, רק מה שהמוקדנית שכחה לציין הוא שצריך לשלם על החלפת חצי רכב מאחר שפעם אחרונה שהוא טופל במוסף מורשה היה ב2001 וצריך לעשות יישור קו על מה שהיה צריך להחליף מאז ושכמובן הוחלף אבל לא בוסך של רנו)

UP..................

פורסם
חשבתי להחליף שמן מנוע, מצתים .יש עוד משהו שצריך להחליף??(הבנתי שאין למנוע טיימניג)

דבר נוסף: מאחר שמדובר על רכב ישן אין מוסכניקים שבאמת יודעים איזה סוג של הנ"ל מתאימים לי, אשמח לעזרה.

הכוונה שלי היא לרכוש את השמן והמצתים ולתת למסוכניק לעשות את העבודה

.....

פורסם

לא ברור לי הסיפור הזה - למה לקנות חלקים ולתת למוסכניק לעשות את העבודה?

מילא אם היה מדובר באיזו "אקזוטיקה מקומית" והיית רוצה שמנים מיוחדים וסופר יקרים שלא מחזיקים במוסכים, או מצתים עם אלקטרודה ממגנזיום זרחני שהגיע מהירח באפולו 13 (שכזכור לא ממש הגיעה לשם, אבל ניחא). מדובר ברנו טווינגו, אוטו קטן, פשוט, ובעיקר נורא נורא נורא סטאנדרטי. בניגוד להצהרה שלך, אני בטוח שיש מספיק מוסכים במדינה, מורשי יבואן ולא מורשי יבואן, שיוכלו לטפל ברכב הזה ברמה טובה בהחלט, וכיון שבדר"כ אנחנו הלקוחות מקבלים הנחות על מרכיב העבודה כיון שהמוסך מרוויח גם על חלפים (הנחות שאת לא תקבלי), אז זה אפילו לא יצא לך יותר זול מאשר לקנות במקום אחר ולהביא למוסכניק שירכיב.

בקיצור: למה לך?

פורסם
לא ברור לי הסיפור הזה - למה לקנות חלקים ולתת למוסכניק לעשות את העבודה?

מילא אם היה מדובר באיזו "אקזוטיקה מקומית" והיית רוצה שמנים מיוחדים וסופר יקרים שלא מחזיקים במוסכים, או מצתים עם אלקטרודה ממגנזיום זרחני שהגיע מהירח באפולו 13 (שכזכור לא ממש הגיעה לשם, אבל ניחא). מדובר ברנו טווינגו, אוטו קטן, פשוט, ובעיקר נורא נורא נורא סטאנדרטי. בניגוד להצהרה שלך, אני בטוח שיש מספיק מוסכים במדינה, מורשי יבואן ולא מורשי יבואן, שיוכלו לטפל ברכב הזה ברמה טובה בהחלט, וכיון שבדר"כ אנחנו הלקוחות מקבלים הנחות על מרכיב העבודה כיון שהמוסך מרוויח גם על חלפים (הנחות שאת לא תקבלי), אז זה אפילו לא יצא לך יותר זול מאשר לקנות במקום אחר ולהביא למוסכניק שירכיב.

בקיצור: למה לך?

עניתי כבר בשרשור הזה.

א. נכון זה רכב ישן פשוט וכו אבל אני מתכוונת להחזיק אותו עוד הרבה שנים.אני רוצה שלרכב יהיו חלקים מתאימים (פלאגים, היייתי אצל כמה מוסכניקים וכל אחד טען שצריך צמיגות שמן שונה)

ב.לא מצאתי מישהו שבאמת מכיר את הרכב כולל במוסך המרכזי של רנו שהוציאו לי פירוט טיפולים שהרכב צריך לעבור- אממה? הטיפול שלהם כלל החלפת טיימיג מה שמוכיח שהם לא מבינים שום דבר בנוגע לרכב הזה שכידוע אין לו טיימינג(ולא נזכיר ש"היועץ שירות" שלהם לא האמין שהרכב יוצר ע"י רנו עד שהוא הלך אחורה וראה את הכיתוב)

פורסם

אז כל מה שאת צריכה לעשות זה למצוא מוסך טוב. במקום לעשות שמיניות באויר, להביא חלקים בעצמך, ובאופן כללי לעשות לעצמך חיים קשים, תמצאי מוסך טוב, ובא לציון גואל.

לחילופין, כיון שאת נשמעת לי בחורה בעלת יוזמה, תלמדי לטפל לבד.

:-)

פורסם

כל מוסך שמכבד את עצמו מחזיק היום תכנה של אוטודאטה, בתכנה הזאת רשום הכל על הרכב איזה סוג שמן, סוג פלאגים, ושאר המידע, חפשי מוסך כזה וזהו.

על מספר דברים לא הייתי מתפשר והם פילטר אוויר, פילטר שמן ונוזל קירור איכותי (אם מחליפים).

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אז כל מה שאת צריכה לעשות זה למצוא מוסך טוב. במקום לעשות שמיניות באויר, להביא חלקים בעצמך, ובאופן כללי לעשות לעצמך חיים קשים, תמצאי מוסך טוב, ובא לציון גואל.

לחילופין, כיון שאת נשמעת לי בחורה בעלת יוזמה, תלמדי לטפל לבד.

:-)

איפה אלמד?

פורסם

את יכולה לעשות לפי מדריכים בפורום.

אבל אני חושב שאם את לא יודעת אז אל תעשי, תלכי פעם ראשונה למוסך תיראי איך הם עושים ואז תידעי ותוכלי לעשות בעצמך במידת הצורך.

לגבי שמן- לא יודע ספציפית לגבי רנו אבל כתוב בדרך כלל מתחת למכסה המנוע רצץ של מספרים שהם השמן שאת צריכה.

למשל בVAG כתוב 506 שזה שמן 15W40.

מאיפה את בארץ?

קובי

פורסם
את יכולה לעשות לפי מדריכים בפורום.

אבל אני חושב שאם את לא יודעת אז אל תעשי, תלכי פעם ראשונה למוסך תיראי איך הם עושים ואז תידעי ותוכלי לעשות בעצמך במידת הצורך.

לגבי שמן- לא יודע ספציפית לגבי רנו אבל כתוב בדרך כלל מתחת למכסה המנוע רצץ של מספרים שהם השמן שאת צריכה.

למשל בVAG כתוב 506 שזה שמן 15W40.

מאיפה את בארץ?

רמת גן

פורסם

אני מכיר את ארז מרעננה שהוא עובד עם רכבי רנו וקיבלתי עליו המלצות מאנשים מהתחום.

אם את רוצה אני אברר לגבי מיקום מדוייק.

קובי

• תוכן חדש...