Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיישני רוורס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שהמחשבה הזאת של רוב האנשים נובעת מכך שזה מובן מאליו שכל אחד צריך לקבל רישיון ויש לו את היכולת לנהוג.

אבל בפועל לא נכון הדבר.

לא תתן לבנאדם נשק, עד שלא יידע להפעיל אותו בצורה מלאה.

לא תכשיר רופא, עד שלא יידע בצורה מלאה את המקצוע מכל היבטיו, ויבטא אותם במעשים.

יש אינסוף דוגמאות כאלה.

אז כמו שכל שאר הדברים דורשים התמקצעות מינימאלית לפחות בדבר שאליו קיבלת רישיון, כך העניין גם ברכב.

למה לתת לבנאדם שלא יודע להחנות את רכבו בצורה נכונה ובטיחותית את האישור לנהוג בו?

העניין לא צריך להיות מובן מאליו, נהג צריך לדעת ולהפנים שהמכונה שהוא מפעיל יכולה לגרום לפציעות ואפילו הרג, וכל זה יכול להיגרם מחנייה, ואני בכלל לא מדבר על פגיעות של רכוש, זה כבר לא חשוב.

לא אמרתי שעד שהנהג לא יידע לבצע דריפט, או להיות נהג מירוצים, הוא לא יקבל רישיון, אך על דבר בסיסי כמו חנייה לא צריך להיות בכלל וויכוח, זה MUST בכל נהג, אפילו החדש ביותר.

לא הספיק לראות אנשים שנופלים מחניונים, עולים על רכבים, נכנסים בחנויות, רק בגלל ליקוי חמור בחניית רכבם?

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

אני אישית חושב שאתה קצת מקצין ומגזים. אם יש לך עזרים שעושים לך את החיים נוחים וקלים יותר

למה לא להשתמש בהם? זה לא שאותם אנשים לא מסוגלים להחנות את הרכב, פשוט יקח להם יותר

זמן, עם יותר תמרונים ועבודה קשה. לפי מה שאתה אומר, למה לקנות גיר אוטו'. אם אתה לא יכול לנהוג

על גיר רגיל, או לא נוח לך גיר רגיל, אז אסור לתת לך רשיון.

פורסם

מצטער עם קלטת ממני שאני נגד חיישני רוורס, אבל זה לא נכון.

אני בעד כל טכנולוגיה שרק תעזור ותסייע לנהג להפעיל את הרכב בבטיחות ויעילות.

זה כמו בקרת ESP, ABS, SRS, או כל מערכת שתותקן ברכ על מנת לשפר את יעילות הנהג, זה נכון וצריך אותם עקב המצב בכבישים.

אני אומר שאם תלמד בנאדם ישר מההתחלה לנהוג עם חיישני רוורס הוא יפספס את כל עניין הלימוד "האמיתי" של חניית הרכב, ולא באמת יתפעל וישים לב לכל מה שצריך וישים 7 עיניים בעת חנייה ברוורס כי הוא לא יודע אחרת.

וזה לא נכון להגיד שמי שלא מסתדר עם ידני ורק אוטומט, לא יכול לקבל רישיון, כי המכונית עליה אתה נוהג אוטומטית, וזה מקרה אחר לגמרי, אבל לא סתם יש חוק שמי שלומד נהיגה על אוטומט אין לו היתר לנהוג על רכב ידני.

אותו אחד שלמד נהיגה על אוטומט לא יקבל את האינטואיציה וקשר עין יד רגל כמו אחד שלמד על ידני.

אותו הדבר עם חיישני רוורס, תלמד על רכב עם חיישני רוורס, לעולם לא תוכל להחנות בלעדיהם! נראה לך נורמלי סיטואציה כזאת?

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

נכנסתם פה לוויכוח פילוסופי...

בכל מקרה דיברתי עם הנציג שמכר לי את הרכב והוא טוען שהיבואן מחוייב על פי חוק

להתקין את הצג מאחור, מכיוון שהחוק אומר שנהג חייב לסובב את ראשו לאחור בנסיעה לאחור.

במידה וארצה להעביר את הצג קדימה אאלץ לשלם כסף על התקנה מחדש לטענתו.

פורסם

אני הייתי מבקש ממנו שייראה לי את החוק, אם לא שיתקין מחדש ללא עלות כפי שקיים בכל הרכבים.

בנוסף מה שמשתמע מדבריו הוא, שתמורת כסף הוא מוכן לעבור על החוק.

פורסם

ושכמובן כל מי שנוהג ברכב בו אין דרך להביט אחורה (למשל רכבים מסחריים) - עובר על החוק...

עריכה: וכמובן כל שאר היבואנים גם עבריינים, שלא לדבר על היצרנים שמראש מחברים את זה למסך הראשי...

אין גבול לזלזול.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...